BinnenlandCorona

Rutte: bijwerkingen AstraZeneca-vaccin voor 60-minner mogelijk dodelijker dan corona

Help ons door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er zijn de afgelopen dagen en weken zoveel berichten naar buiten gekomen over gevallen van trombose en hersenbloedingen na het AstraZeneca-vaccin dat zelfs demissionair premier Rutte en zorgminister De Jonge er niet langer omheen konden. Maandenlang hielden ze vol dat de vaccins bewezen veilig en effectief zijn, maar ze beginnen nu bij te draaien.

De Jonge kreeg dinsdag tijdens de persconferentie de vraag of hij wel naar de goede experts luistert omdat er artsen en huisartsen zijn die zeggen dat ze ‘een oorlog voeren midden in de derde golf’ en dat besluiten met prikstoppen ‘tot verdere vertraging leiden’. Over kritische journalisten gesproken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De coronaminister antwoordde dat experts het nog wel eens oneens zijn met elkaar. Hij voegde toe dat trombose een heel ernstig ziektebeeld is waarbij niet alleen stolling optreedt, maar ook de neiging tot bloedingen vanwege een laag aantal bloedplaatjes. “Dat leidt bijvoorbeeld tot longembolieën in combinatie met een hersenbloeding. Dat is niet een bijwerking die je zomaar ook van de pil zou kunnen krijgen. Nee, dat is een heel ernstig ziektebeeld.”

Echt veel meer

Op Goede Vrijdag kreeg hij vijf meldingen, een week later waren er acht gevallen bekend. “Dat is veel meer, echt veel meer, dan ik op dat moment wist van EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) op basis van de gerapporteerde gevallen internationaal gezien bij EMA, die in tal van landen al hadden geleid tot de prikstop onder de 60,” lichtte De Jonge toe.

De journalist merkte op dat artsen het vertrouwen zien dalen door de prikstop. “Mensen komen niet meer.” De coronaminister verdedigde vervolgens niet het vaccin, maar de prikstop. Hij zei dat de jonge vrouwen die dit overkomt vaak invalide raken of soms zelfs komen te overlijden. “Als je dat weet, dan kan je daar toch niet schouderophalend aan voorbijgaan. Je mag toch van je minister van Volksgezondheid verwachten dat hij dan veiligheid laat prevaleren, dat is toch logisch.”

Misschien nog erger

Hij kreeg bijval van Rutte. “De kans dat iemand onder de 60 daaraan overlijdt begint vergelijkbaar te worden met de kans dat je overlijdt aan Covid, of is misschien nog erger. Dat is allemaal in kaart gebracht door de Gezondheidsraad.”

Laat dat even bezinken. De kans dat een 60-minner overlijdt aan de gevolgen van bloedstolsels na AstraZeneca-vaccinatie is mogelijk groter dan de kans dat een 60-minner overlijdt aan corona.

Eerder deze maand concludeerde het EMA dat er inderdaad een verband is tussen het coronavaccin van AstraZeneca en de combinatie van trombose en een laag aantal bloedplaatjes.

4.8 69 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

188 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arnie
Arnie
3 jaren geleden

Niet alleen astrazenica maar ook de vier andere vaccins hebben dezelfde bijwerkingen.

A. te Vredenzijn
A. te Vredenzijn
3 jaren geleden

Kort gezegd: met de injectie ga je eerder dood dan zonder die injectie. Ik kies dan voor zonder, logisch.
Enne…. zijn de andere merken dan wel okay of kun je daar beter aan twijfelen en die ook niet nemen (?).

KnutzEls
KnutzEls
3 jaren geleden

Goh, dat hij zich dat kan herinneren…. Maar goed, ik blijf bij mijn standpunt om GEEN vaccin te nemen.

ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

“De journalist merkte op dat artsen het vertrouwen zien dalen door de prikstop. “Mensen komen niet meer.””
Met dit soort journalistiek heb je geen vijanden meer nodig.

“Hij kreeg bijval van Rutte. “De kans dat iemand onder de 60 daaraan overlijdt begint vergelijkbaar te worden met de kans dat je overlijdt aan Covid, of is misschien nog erger. Dat is allemaal in kaart gebracht door de Gezondheidsraad.””
Man, man, man. waarbij het ook nog maar de vraag wat de cijfers zijn bij Pfizer waar je niets over hoort.
En dit zijn nog maar de korte termijn bijwerkingen.

Overigens werd hier al voor gewaarschuwd en dit werd genegeerd.
Daar dit de totalitaire leiders welhaast bekend moet zijn geweest, heeft dit alles een doel.
Nu wordt er dus een stuk minder gevaccineerd. Dit heeft tot gevolg dat men nog langer in een permanente revolutie zit (=instabiliteit).
Instabiliteit is juist wat een totalitair regiem nodig heeft om aan de macht te blijven.

Back to top button
188
0
We lezen graag je reactie!x