Homepagina » Financieel » Geld bestaat niet. Spreker legt in dit filmpje uit hoe je wordt opgelicht door banken
Geld bestaat niet. Spreker legt in dit filmpje uit hoe je wordt opgelicht door banken

Geld bestaat niet. Spreker legt in dit filmpje uit hoe je wordt opgelicht door banken

Geld bestaat niet echt, het is een theorie. Banken lichten mensen op door geld te lenen dat niet bestaat, waar ze vervolgens rente over moeten betalen, zegt spreker David Icke bij London Real.

En als mensen vervolgens het geld niet terugbetalen plus de rente, dan krijgen de banken dingen die wel bestaan: hun huis, hun bedrijf, hun grond, enzovoorts.

Verder lenen banken veel meer geld – getallen op een scherm – uit dan ze in werkelijkheid in kas hebben, aldus Icke. Dit wordt ook wel fractioneel bankieren genoemd.

Zeer klein groepje

Als banken, zoals in 2008, dreigen om te vallen of omvallen, worden ze simpelweg uitgekocht met belastinggeld.

Dit systeem heeft ervoor gezorgd dat de echte rijkdommen op aarde in de handen zijn gekomen van een zeer klein groepje mensen, legt Icke uit.

De rest van de wereld zit opgescheept met geld. Je kunt er alleen dingen van kopen omdat we het serieus nemen.

Gebakken lucht

“Het is slechts een stukje papier,” zegt Icke. “Eigenlijk is het gebakken lucht, maar het is iets waard omdat de koper en verkoper erin geloven.”

Het systeem is ook bewust zo ingericht dat er nooit genoeg van in omloop is om alle schulden te kunnen afbetalen.

Dat mensen hun huis of bedrijf kwijtraken omdat ze hun schulden niet kunnen afbetalen, is onderdeel van dit systeem, benadrukt Icke.

De volgende stap is volgens hem de geldloze maatschappij.

Bekijk het filmpje hieronder:

[London Real]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Rob schreef:

  Banken hebben nooit geld gehad. Allen het volk heeft altijd geld gehad. Het werd na de oorlog op zeker moment verplicht om een bankrekening te hebben en de werkgever werd verplicht daar het loon op te storten. Dat was vooral voor de belastingdienst goed want die had vanaf dat moment controle over geld en kon zo meer belasting heffen. Voordat dat zover was kreeg men van de werkgever nog een loonzakje mee naar huis met daar het loon in.

  Geld is op zich al gebaseerd op schuld. Geld is volgens sommige uitleg voortgekomen uit een schuldbekentenis op goud. Mensen gingen hun goud ooit opslaan in een kluis van wat later een bankier werd. Mensen wilden bewijs dat het geld in die kluis lag en dat is op papier gezet zodat duidelijk was wie hoeveel goud in de kluis had liggen. Dat soort bewijs is uitgegroeid tot het huidige geld toen men elkaar onderling met die schuldbewijzen ging betalen en het goud in de kluis bleef liggen. Geld is zo dus al schuld. Daar bovenop zijn de banken nog eens begonnen daar bovenop nog een schuld systeem te leggen door dat geld (of schulden), wat van mensen is, weer aan anderen uit te lenen (en tegen rente). Zodra de bank geld uit leent hebben ze al een schuld naar degene van wie het geld is. Toen zijn ze zover gegaan dat ze geld zijn gaan uitlenen dat in de toekomst nog binnen most komen. En in deze tijd komt er helemaal geen geld meer bij aan te pas. Hetgeld blijft gewoon in de bank en alles wordt digitaal verwerkt. Koop je een huis dan komt er geen rooie cent bij kijken maar je moet wel werken om de schuld plus rente te betalen. Je krijgt geen cent maar je betaalt uiteindelij je huis meerdere keren t.o.v. de koopprijs. Elke cent is op die manier winst voor de bank. En dan denken de mensen ook nog dat het hun huis is terwijl de het huis in feite van de bank is want je hebt een enorme schuld. Kortom, uiteindelijk heb je dus helemaal niets en de enige die alles bezit is de bank. Het huis is van de bank en je betaalt 320 tot 30 jaar ‘geld’ aan de bank. En wanneer je eventueel al een flink aantal jaren betaald hebt komt de staat met het huurwaarde forfait. Dan mag je in feite huur gaan betaal voor je koophuis, maar dan wel aan de staat want die komt altijd geld tekort om over de balk te gooien.

  18 likes
  • Jopie schreef:

   Dat was niet na de oorlog , maar eind jaren 70 van de vorige eeuw . Ik ben getrouwd in ‘76 , toen kregen wij inderdaad nog het loon in een zakje mee naar huis . Kort daarna werd een bankrekening verplicht .

   12 likes
  • elisabethje schreef:

   Tegen dat je huis is afbetaald aan de bank, mag je gaan terug gaan leven voor een renovatielening! 🙂
   Als de regering van goede wil zijn zou, dan zouden we met z’n allen een eigen woning hebben – of waarom ‘hebben’, gewoon mogen gebruiken zou ook al goed zijn – een betaalbare, goed geïsoleerde 3D-woning ipv een schimmelkot met rotte bakstenen uit de jaren 50. Maar zulke projecten houden ze voor zichzelf en ons laten ze alsmaar die oude huizen / krotten opkopen en renoveren of nieuwe zetten, waar je dan ook nog eens 21% BTW extra voor mag / moet betalen omdat ze nieuw zijn!
   Banken en regering zijn in mijn ogen steeds op zoek naar nieuwe verdienmodellen, en die groeien zoals kool, nietwaar!? 🙂 Nu even de uitrol van CO2-taks bedenken, en even later als het plastiekprobleem echt niet meer te houden is (ze wachten wel even tot dat moment natuurlijk) dan zullen ze dat wel weer extra belasten. Dus zullen er nooit betaalbare huizen komen, er zal altijd teveel CO2 zijn en ze zullen steeds meer in plastiek laten verpakken, omdat ‘het niet anders gaat’. Immers… oplossingen brengen geen geld op, maar problemen duidelijk wel!

   4 likes
  • lmvh schreef:

   Is een waardecertificaat (als bewijs van bezit) een schuld? Dacht het niet..

   0 likes
 • Solida schreef:

  Er bestaat meer dan genoeg geld, het wordt immers met de miljarden constant bijgedrukt. Het is alleen geen flikker meer waard omdat het goud weg is dat de waarde bepaalt. Ooit gelezen dat Fort Knox leeg is tbv buitenaardse technologieën…

  6 likes
  • Strijdervoorvrijheid schreef:

   Ga de kleitabletten maar na, wij halen nog steeds het goud uit de grond voor de Anunnaki.

   6 likes
   • vladi schreef:

    precies,en als je jouw goed naar edelsmid ( was bauer,is rothschild ) bracht,
    kreeg je een promising note/beloofdes briefje/geld.

    na het eerste jaar bleek er maar 3% goud terug gehaald te worden door het volk….
    daarom hoeven banken maar 3% van het geld met goud te ondersteunen.
    de rest is fractief bankieren.

    de staat leent geld tegen rente ( vroeger niet ) van de bank,en dat is een monetair schulden/slaven systeem vanaf dag 1.

    go of grit/word zelfvoorzienend in de primtaire levensbehoeften.

    fff

    2 likes
  • Joepiedepoepie schreef:

   @Salida

   Dan praat je niet over geld, maar over valuta.
   Ik zie trouwens niemand spreken over inflatie.
   Door het blijven bijdrukken van waardeloos papier, wordt de valuta (door velen verward met geld) steeds minder waard.

   2 likes
 • Eelke Piers schreef:

  Voor dat geld dat niets waard is heb je wel de mogelijkheid om een huis, land of goud te kopen dat wel waarde heeft. Maar men steekt zich liever in de schuld om op vakanties te gaan of om met een te dure auto de buren de ogen uit te steken

  4 likes
  • vladi schreef:

   onzin onzin en nog eens onzin.
   dat is een links geprogrammeerde bewering die alleen opgaat in een heerschappij op maat (lees maatschappij) waar 0,001 % bulkt van het geld en de onderlaag modderwater drinkt.

   research project ubuntu met michael tellinger.

   fff

   4 likes
 • Kruimeltje schreef:

  Daarom kun je ook beter nog zelf wat fysiek goud en/of zilver hebben.

  2 likes
  • vladi schreef:

   je kunt beter in het bezit zijn van skills.

   bouwen telen jagen slachten koken verzamelen en kledij.
   het belangrijkste is camouflage en vuur maken.

   de huidige man loopt met een knotje en een wegwerpaansteker,
   maaaaarrrr hij heeft wel een smarthpone…dus ja.

   fff

   3 likes
 • Henk Azie schreef:

  Geld is gecreerd door de christelijke relegie, in feite het judaisme. Hier werd het ‘beloning systeem’ geintroduceerd.
  Kijkt men naar bv noord amerikaanse indianen, die hadden geen geld systeem, maar iedereen werkte mee aan het dagelijks bestaan. Persoonlijk bezit was er niet.
  Boeddha en jezus in hun leer vertelde ons dat materialisme geen waarde had.
  Het was een nederlandse stadhouder die koning van engeland werd, die instelde dat een staaf goud 10x beleent mocht worden.

  2 likes
  • lmvh schreef:

   De ‘registratie’ van een persoonlijke taak/opdracht binnen die community (Indianen/natives)werd gedaan door glimmende stenen, of gedroogde en gepoetste bonen. Met het groter worden van een (deel)civilisatie moest er toch echt een waarderingssysteem (inclusief registratie) zijn, onontkoombaar mechanisme destijds (en nu nog) binnen het bestaande systeem en het nog immer actuele denkbeeld.

   Uiteraard is geld als transitieborg abstract, waarde is sowieso interpretatief, zelfs wanneer vergezeld van ankers (waardebepaling & vaststelling). Van zichzelf niet concreet (ook de waarde die toegekend wordt aan goud fluctueert en kan theoretisch variëren van nul tot oneindig).

   Die zelfde waarderingsstructuur is nu nog steeds actueel, alleen niet meer (of steeds minder) analoog/ in materie. Er zal een organisatie moeten zijn die deze transactiestructuur borgt. Da’s een bank maar het zou een nutsinstelling moeten zijn. Zo simpel is het. Niets mis met die opzet, wel met den mensch die corruptie, zelfverrijking ten koste van een ander als optie binnen zijn of haar handelingsbevoegdheden heeft toegelaten. Daar zit de fout. Niet per saldo in het systeem. De natives hadden de mogelijkheden om een paar stenen bij te rapen maar deden dat niet omdat een ieder wist dat corrumperen van het systeem in een ieders nadeel was, niet in de laatste plaats van de aspirant delinquent..

   Dan pas, wanneer wij, tot het bewust zijn gekomen zijnde dat alle (non)materie > energie onbeperkt te vormen is tot dat wat wenselijk geacht wordt (letterlijk) zullen wij afscheid kunnen (en willen) nemen van de stenen en bonen. Het slijk der aarde. 😉

   0 likes
  • Freba schreef:

   Het zal niet een NL-er geweest zijn die iets met geld te maken heeft gehad. Vandaar dat wij al eeuwen “belaagd” worden door Zionisten. Wij Nl-ers hebben hun geleerd te “bankieren”. Onze slavernij-gelden werden beheerd door Dezelfden. Vandaar de vele Portugees-Joodse namen van de banken op de Antillen. Nog steeds dubieuze bankjes. Je ziet het pas als je ZE doorhebt. Eigen schuld; dikke bult.

   0 likes
 • Jorn Jakob Albert Boor schreef:

  Voor de gretige lezer onder ons. Zie onderstaande link.

  http://fourwinds10.com/journals/J1-25.html#J006

  Ronald Bernard kan je op YouTube volgen waarvan 5 interviews de minder gretige lezer zich kan beramen.

  William Easterly “The white man’s burden” met een fantastische onderbouwing mbt globalisering.

  The Zion Protocollen geeft de 100 jarige agenda weer achter alle gebeurtenissen en doelen

  Etc etc

  Veel sterkte en succes !

  Jorn Jakob Albert Boor

  1 likes
 • Anton schreef:

  De wereldwijde schulden zijn schulden aan de rijken (Banken) die dat veelal door manipulatie van grondstoffen, regeringen, banken en burgers verkregen hebben. Reset de schuld die houden dan nog genoeg over en de burgers hoeven de rente niet meer op te hoesten dus lagere belastingdruk. Een vernieuwd normaal systeem van een overheid die niet op te grote voet leeft. Als er niet voldoende geld is geen uitgaven aan zaken die voor de Nederlandse bevolking niet noodzakelijk zijn. Voorbeelden hoef ik niet te noemen die zijn actueel genoeg. Verder zou het een goed idee zijn wanneer de regeringen weer zelf het recht van geld scheppen zouden krijgen. En ieder zijn eigen munt schep je meer geld devalueert deze automatisch. Niet zoals nu bedacht is de Euro waarbij de zuidelijk landen de huidige generatie opzadelen met torenhoge kosten. Misschien dat de Euro toekomstig werkt als geheel maar dat zal heel lang gaan duren. Er is geen eenheid. Eenheid met immigratie alleen om de autochtone bevolking uit te wissen en Europa in zijn geheel te veranderen. Een clubje in Brussel die de elite dient. Arrogantie ten top ze luisteren niet naar de burgers zijn zelf gekozen en kunnen niet afgezet worden door het volk. Het systeem klopt niet zegt men vaak wat voor systeem? Voor het volk klopt het niet maar voor de elite wel.

  0 likes
 • x

  Check Also

  coronacrisis

  Waarom de overheid de coronacrisis gebruikt om kleine en middelgrote bedrijven kapot te maken

  Deze week was de Britse spreker David ...

  7 Ultieme Tips om snel een rijke geld-mindset te krijgen

  Ben je op zoek naar meer financiële ...

  >