Financieel

Geld bestaat niet. Spreker legt in dit filmpje uit hoe je wordt opgelicht door banken

Help ons door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Geld bestaat niet echt, het is een theorie. Banken lichten mensen op door geld te lenen dat niet bestaat, waar ze vervolgens rente over moeten betalen, zegt spreker David Icke bij London Real.

En als mensen vervolgens het geld niet terugbetalen plus de rente, dan krijgen de banken dingen die wel bestaan: hun huis, hun bedrijf, hun grond, enzovoorts.

Verder lenen banken veel meer geld – getallen op een scherm – uit dan ze in werkelijkheid in kas hebben, aldus Icke. Dit wordt ook wel fractioneel bankieren genoemd.

Zeer klein groepje

Als banken, zoals in 2008, dreigen om te vallen of omvallen, worden ze simpelweg uitgekocht met belastinggeld.

Dit systeem heeft ervoor gezorgd dat de echte rijkdommen op aarde in de handen zijn gekomen van een zeer klein groepje mensen, legt Icke uit.

De rest van de wereld zit opgescheept met geld. Je kunt er alleen dingen van kopen omdat we het serieus nemen.

Gebakken lucht

“Het is slechts een stukje papier,” zegt Icke. “Eigenlijk is het gebakken lucht, maar het is iets waard omdat de koper en verkoper erin geloven.”

Het systeem is ook bewust zo ingericht dat er nooit genoeg van in omloop is om alle schulden te kunnen afbetalen.

Dat mensen hun huis of bedrijf kwijtraken omdat ze hun schulden niet kunnen afbetalen, is onderdeel van dit systeem, benadrukt Icke.

De volgende stap is volgens hem de geldloze maatschappij.

Bekijk het filmpje hieronder:

[London Real]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob
Rob
3 jaren geleden

Banken hebben nooit geld gehad. Allen het volk heeft altijd geld gehad. Het werd na de oorlog op zeker moment verplicht om een bankrekening te hebben en de werkgever werd verplicht daar het loon op te storten. Dat was vooral voor de belastingdienst goed want die had vanaf dat moment controle over geld en kon zo meer belasting heffen. Voordat dat zover was kreeg men van de werkgever nog een loonzakje mee naar huis met daar het loon in.

Geld is op zich al gebaseerd op schuld. Geld is volgens sommige uitleg voortgekomen uit een schuldbekentenis op goud. Mensen gingen hun goud ooit opslaan in een kluis van wat later een bankier werd. Mensen wilden bewijs dat het geld in die kluis lag en dat is op papier gezet zodat duidelijk was wie hoeveel goud in de kluis had liggen. Dat soort bewijs is uitgegroeid tot het huidige geld toen men elkaar onderling met die schuldbewijzen ging betalen en het goud in de kluis bleef liggen. Geld is zo dus al schuld. Daar bovenop zijn de banken nog eens begonnen daar bovenop nog een schuld systeem te leggen door dat geld (of schulden), wat van mensen is, weer aan anderen uit te lenen (en tegen rente). Zodra de bank geld uit leent hebben ze al een schuld naar degene van wie het geld is. Toen zijn ze zover gegaan dat ze geld zijn gaan uitlenen dat in de toekomst nog binnen most komen. En in deze tijd komt er helemaal geen geld meer bij aan te pas. Hetgeld blijft gewoon in de bank en alles wordt digitaal verwerkt. Koop je een huis dan komt er geen rooie cent bij kijken maar je moet wel werken om de schuld plus rente te betalen. Je krijgt geen cent maar je betaalt uiteindelij je huis meerdere keren t.o.v. de koopprijs. Elke cent is op die manier winst voor de bank. En dan denken de mensen ook nog dat het hun huis is terwijl de het huis in feite van de bank is want je hebt een enorme schuld. Kortom, uiteindelijk heb je dus helemaal niets en de enige die alles bezit is de bank. Het huis is van de bank en je betaalt 320 tot 30 jaar ‘geld’ aan de bank. En wanneer je eventueel al een flink aantal jaren betaald hebt komt de staat met het huurwaarde forfait. Dan mag je in feite huur gaan betaal voor je koophuis, maar dan wel aan de staat want die komt altijd geld tekort om over de balk te gooien.

Solida
Solida
3 jaren geleden

Er bestaat meer dan genoeg geld, het wordt immers met de miljarden constant bijgedrukt. Het is alleen geen flikker meer waard omdat het goud weg is dat de waarde bepaalt. Ooit gelezen dat Fort Knox leeg is tbv buitenaardse technologieën…

Eelke Piers
Eelke Piers
3 jaren geleden

Voor dat geld dat niets waard is heb je wel de mogelijkheid om een huis, land of goud te kopen dat wel waarde heeft. Maar men steekt zich liever in de schuld om op vakanties te gaan of om met een te dure auto de buren de ogen uit te steken

Kruimeltje
Kruimeltje
3 jaren geleden

Daarom kun je ook beter nog zelf wat fysiek goud en/of zilver hebben.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x