CoronaBinnenland

FVD stelt vragen: ‘Deze schokkende cijfers zijn recent bekendgemaakt, maar u hoort of ziet er niets over’

Help anderen door dit met iederen die je kent op je social media te delen!

Afgelopen week is het Sectorkompas Ambulancezorg 2021 gepubliceerd. Dit tabellenboek biedt inzicht in de ambulancesector in beeld en getal.

Daaruit blijkt onder meer dat de zogeheten first responder in 2021 maar liefst 1824 keer vaker is ingezet dan in 2020, toen er een dodelijke pandemie zou heersen. De inzet van de first responder is ondersteunend aan de reguliere ambulancezorg. De first responder is een hulpverlener die in afwachting van de komst van de ambulance de reanimatie opstart. In 2020 werd de first responder 3774 keer ingezet, in 2021 maar liefst 5598 keer.

Hoe kan dit nou?

In 2021 steeg ook de vraag naar de rapid responder, een ambulanceverpleegkundige die zelfstandig wordt ingezet bij meldingen waarbij de meldkamer ambulancezorg geen vervoer van de patiënt verwacht. De rapid responder moest in 2021 ongeveer 10.000 keer vaker uitrukken in vergelijking met 2020. Het aantal inzetten ging van 47.289 naar 57.154.

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen vroeg zorgminister Ernst Kuipers: “Hoe kan dit nou?” Hij kreeg geen antwoord en daarom heeft hij nu Kamervragen gesteld.

Plotselinge sterke stijging

Van Houwelingen wil van de minister weten hoe hij de plotselinge sterke stijging van de vraag naar ‘rapid responders’ en ‘first responders’ in 2021 verklaart. “Indien deze verklaring er niet is, kunt u dit dan laten onderzoeken?”

“Deze schokkende cijfers zijn recent bekendgemaakt, maar u hoort of ziet er niets over in de politiek en media,” schrijft het Kamerlid.


4.9 150 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
112 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joost is anders....
Joost is anders....
4 maanden geleden

De kunst van het weglaten, negeren en geen aandacht aan schenken. Al het nieuws dat het schabinet niet zit, komt niet of nauwelijks in de MSM. Hulde aan het FvD, de enige politieke partij die wel onderzoekt en vragen stelt. Ik ben benieuwd naar de antwoorden, en indien niet, het moedwillig frustreren van al het onderzoek, hoe deze situatie zo is gekomen. Het is schaamteloos!!

theo
theo
4 maanden geleden

hoe kan dit nou…..serieus kerel????? pffffff hoe duidelijk wil je het hebben?

Linda
Linda
4 maanden geleden

??????? Raar hoor!
Maar ze weten het wel!

Hugo
Hugo
4 maanden geleden

Maar Pepijn, dat moet jij toch weten….dat komt door de klimaatverandering, dat is toch overduidelijk. De mensen schrikken zo van dat klimaat verhaal dat ze spontaan een hartaanval en beroerte krijgen. Daar kan Kuipers echt niets aan doen…kom kom Pepijn een beetje vertrouwen in onze ministersploeg, en onze volksverlakkers.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

112
0
We lezen graag je reactie!x