CoronaBinnenland

FVD stelt vragen: ‘Deze schokkende cijfers zijn recent bekendgemaakt, maar u hoort of ziet er niets over’

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!

Afgelopen week is het Sectorkompas Ambulancezorg 2021 gepubliceerd. Dit tabellenboek biedt inzicht in de ambulancesector in beeld en getal.

Daaruit blijkt onder meer dat de zogeheten first responder in 2021 maar liefst 1824 keer vaker is ingezet dan in 2020, toen er een dodelijke pandemie zou heersen. De inzet van de first responder is ondersteunend aan de reguliere ambulancezorg. De first responder is een hulpverlener die in afwachting van de komst van de ambulance de reanimatie opstart. In 2020 werd de first responder 3774 keer ingezet, in 2021 maar liefst 5598 keer.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Hoe kan dit nou?

In 2021 steeg ook de vraag naar de rapid responder, een ambulanceverpleegkundige die zelfstandig wordt ingezet bij meldingen waarbij de meldkamer ambulancezorg geen vervoer van de patiënt verwacht. De rapid responder moest in 2021 ongeveer 10.000 keer vaker uitrukken in vergelijking met 2020. Het aantal inzetten ging van 47.289 naar 57.154.

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen vroeg zorgminister Ernst Kuipers: “Hoe kan dit nou?” Hij kreeg geen antwoord en daarom heeft hij nu Kamervragen gesteld.

Plotselinge sterke stijging

Van Houwelingen wil van de minister weten hoe hij de plotselinge sterke stijging van de vraag naar ‘rapid responders’ en ‘first responders’ in 2021 verklaart. “Indien deze verklaring er niet is, kunt u dit dan laten onderzoeken?”

“Deze schokkende cijfers zijn recent bekendgemaakt, maar u hoort of ziet er niets over in de politiek en media,” schrijft het Kamerlid.


4.9 150 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

112 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joost is anders....
Joost is anders....
1 jaar geleden

De kunst van het weglaten, negeren en geen aandacht aan schenken. Al het nieuws dat het schabinet niet zit, komt niet of nauwelijks in de MSM. Hulde aan het FvD, de enige politieke partij die wel onderzoekt en vragen stelt. Ik ben benieuwd naar de antwoorden, en indien niet, het moedwillig frustreren van al het onderzoek, hoe deze situatie zo is gekomen. Het is schaamteloos!!

theo
theo
1 jaar geleden

hoe kan dit nou…..serieus kerel????? pffffff hoe duidelijk wil je het hebben?

Linda
Linda
1 jaar geleden

??????? Raar hoor!
Maar ze weten het wel!

Hugo
Hugo
1 jaar geleden

Maar Pepijn, dat moet jij toch weten….dat komt door de klimaatverandering, dat is toch overduidelijk. De mensen schrikken zo van dat klimaat verhaal dat ze spontaan een hartaanval en beroerte krijgen. Daar kan Kuipers echt niets aan doen…kom kom Pepijn een beetje vertrouwen in onze ministersploeg, en onze volksverlakkers.

Back to top button
112
0
We lezen graag je reactie!x