Universum

Onderzoek: Als je in een zwart gat valt verander je in een hologram

Help mee door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers hebben een theorie bedacht die kan verklaren wat er met materie gebeurt als het wordt opgeslokt door een zwart gat: het wordt een hologram.

Hoewel we weten dat een zwart gat materie opslokt, hebben we geen idee wat er met die ‘informatie’ gebeurt als het zwarte gat verdwijnt. Toch is het antwoord op deze vraag cruciaal om te kunnen bepalen hoe oud een zwart gat is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Volgens de kwantummechanica kan er geen informatie verloren gaan of worden gecreëerd in het universum. In plaats daarvan wordt informatie door elkaar gehusseld en op verschillende manieren gebruikt.

Hoewel zwarte gaten letterlijk gaten in de ruimte zijn moeten ze zich nog steeds aan de regels houden, wat betekent dat ze op dit moment in strijd zijn met onze theorieën over de kwantummechanica.

The Conservation presenteert een alternatieve theorie: informatie die wordt opgeslokt door een zwart gat wordt niet in drie dimensies gemeten, maar in twee dimensies, als een hologram. Door het oppervlak van een zwart gat te meten kun je vervolgens de eventuele leeftijd bepalen.

De volgende vraag is wat er precies gebeurt als we in een zwart gat vallen. Als we de film ‘Interstellar’ moeten geloven is een zwart gat niet het einde van je bestaan. Volgens alle andere theorieën wordt je lichaam door de enorme getijdenkrachten uit elkaar getrokken.

Het nieuwe onderzoek suggereert echter dat iemand die in een zwart gat valt verandert in een hologram, zonder dat diegene het doorheeft.

[The Conversation]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Scrambler
Scrambler
8 jaren geleden

De hier bedoelde wetenschapper is wederom dhr. Mathur die door 9ForNews op 18 juni j.l. ook in het volgende artikel werd aangehaald: https://www.ninefornews.nl/natuurkundige-zwarte-gaten-zuigen-je-niet-op-maar-zijn-kopieermachines/ . In dit, en het voornoemde artikel, wordt verwezen naar zijn theorie. Deze is te vinden op: http://arxiv.org/abs/1506.04342 .

Kwestie van dubbel posten en het niet in de gaten hebben? Voor mij als geïnteresseerd lezer in elk geval verwarrend. Net als de theorie van Mathur rondom zwarte gaten overigens.

Logiter
Logiter
8 jaren geleden

Een theorie is iets wat je kunt testen,meten en berekenen om er een “wetje van” mee te maken.
Dit is meer een hypothese,ideeën waarvan ik er talloze heb,maar die niet te checken zijn…

earthaxis
earthaxis
8 jaren geleden

Zwarte gaten zijn de 2dimensionale werkelijkheid die het zichtbare 3dimensionale helaal eromheen projecteren. Als je voorbij de horizon vaart, val je dan van de aarde af? Nee, want het is een optisch verschijnsel. De event horizon is waarschijnlijk niet de grens van een gat, maar de grens van ons waarnemingsvermogen in de illusie van het holografisch universum. Thoretici beweren dat het holografisch heelal wordt geprojecteerd vanaf een plat oppervlak in de uiterste verte aande rand van ons zichtbaar heelal. De kans is groot dat men dit vlak niet zal vinden in de uihoeken van het heelal, maar eerderaan het oppervlak van zwarte gaten. Dit is de werkelijke grens van ons universum, met als holografisch vlak de event horizon. Eigenlijk bevindt op deze event horizon onze realiteit zich in werkelijkheid. Dat ons heelal zich buiten het zwarte gat bevindt is slechts een illusie van de holografische projectie van het gat. Alle verschillende zwarte gaten vormen in werkelijkheid onze vrrschillende perspectieven vanuit onze illusie op hetzelfde zwarte grens. In werkelijkheid kent ons heelal dus maar 1 event horizon, die het gehele heelal lijkt te projecteren.

Eenmooie metafoor is de bijna dood ervaring (op zich een soort event horizon van je leven), hierin zou men in een flits het gehele leven aan zich voorbij zien trekken. .. mischien is deze “flits” wel je eigenlijke leven en is het leven wat wij dagelijks ervaren wel een aan tijdgebonden projectie hiervan.

Peace for all

earthaxis
earthaxis
8 jaren geleden

Uitdijing van het heelal zoumogelijk te verklaren zijn door de uitdijing van de zwarte gatendie datzelfde heelal projecteren.. of ben ik nu een labbekak …

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x