Homepagina » Buitenland » Episch: VN-ambassadeur confronteert Amerika tijdens spoedzitting over Syrië genadeloos met leugens
Episch: VN-ambassadeur confronteert Amerika tijdens spoedzitting over Syrië genadeloos met leugens

Episch: VN-ambassadeur confronteert Amerika tijdens spoedzitting over Syrië genadeloos met leugens

Tijdens de spoedzitting van de VN-Veiligheidsraad over Syrië haalde de Boliviaanse VN-ambassadeur ongenadig hard uit naar de Verenigde Staten.

Sacha Llorenti herinnerde alle aanwezigen eraan hoe Amerikaanse leugens over massavernietigingswapens hebben geleid tot de Irakoorlog.

De ambassadeur noemde Trumps besluit om in te grijpen in Syrië ‘een ernstige schending van het internationaal recht’.

Rechter, jury en beul

“De VS meent nu dat ze rechter, jury en beul is,” zei hij. “Dat is in strijd met het internationaal recht.”

Llorenti verwees naar 5 februari 2003, toen de toenmalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell ‘overtuigend bewijs voor massavernietigingswapens in Irak toonde’.

Bewijs voor dergelijke wapens is nooit gevonden.

Eén miljoen

“We moeten deze beelden absoluut in ons hoofd prenten,” zei hij. “We kregen te horen dat er massavernietigingswapens waren in Irak en om die reden werd het land binnengevallen.”

“De invasie leidde tot één miljoen doden en een reeks gruweldaden in het land,” voegde hij toe.

“Zouden we nu over IS praten als die invasie nooit had plaatsgevonden?” vroeg hij zich af. “Zouden we nu over de gruweldaden in verschillende delen van de wereld praten als die illegale invasie nooit had plaatsgevonden?”

Op sociale media was er veel steun voor de uitspraken van Llorenti:


De VS lanceerde donderdag tientallen kruisraketten in de richting van een vliegbasis in Homs. Volgens het Russische ministerie van Defensie troffen slechts 23 van de 59 raketten hun doel.

De kruisraketten waren een vergelding voor een luchtaanval in de provincie Idlib, waarbij gifgas was vrijgekomen.

Washington houdt de Syrische overheid verantwoordelijk voor de aanval, maar die ontkent alle betrokkenheid.

Agressie tegen een soeverein land

De Russische president Poetin beschouwt de Amerikaanse aanvallen tegen Syrië als een agressie tegen een soeverein land die – onder valse voorwendselen – het internationale recht schendt.

De Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens heeft eerder vastgesteld dat alle chemische wapenvoorraden van het Syrische leger zijn vernietigd.

[teleSUR]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Dappere man die alweer voor zijn leven moet vrezen… De Zio Nazi Israëli / Turken / USA zullen wel weer hysterisch om wraak schreeuwen

  37 likes
  • Loki schreef:

   Zo hebben wij een kabinet met een aantal personen die de VS na blaten, steunen en zich net zo schuldig maken aan deze internationale rechten door hun anti Assad propaganda.
   Belangrijker vinden ze miljoenen euro’s geld pompen in een leugen oorlog die alleen de Elite dient voor hun gaspijpleiding naar Europa.
   Zo zie je maar weer hoeveel nog slapende mensen op dit soort lakeien van de elite heeft gestemd in maart 2017. Bizar gewoon.

   30 likes
  • exegese schreef:

   Precies. De waarheid is nog steeds absoluut niet welkom in deze verdorven wereld, zij wordt nog steeds verguisd, verketterd en verboden voor de slaapwandelende massa.

   18 likes
 • René van Zalk schreef:

  Saddam heeft de aanvallen op zijn land zelf uitgelokt door meerdere scuds richting Israël te schieten, en te dreigen deze te voorzien van chemische koppen. Daarnaast deed hij niets anders dan provoceren, dreigen en bluffen richting the USA en de Joodse staat. Als je zoiets flikt ga je er aan.

  2 likes
  • Bsch schreef:

   Nog een slaapkop hier boven

   17 likes
  • War on Error schreef:

   de bronnen van hetgeen u stelt? Nogal wat oorlogen gaan los, na een diarree van desinformatie – nep-nieuws tegenwoordig.
   Geloofwaardigheid neemt niet toe met het wegstrepen van de nuance en de ongemakkelijke waarheid. Een beetje de goochemerd uithangen, trollen, halve waarheden storten? – doe dat maar onder ‘vrienden’, niet hier.

   Enig idee, wat er (allemaal) werkelijk voorafging aan de ‘sectariëring’ van Irak, en het stelen van olievelden, cultureel erfgoed, menselijke organen, de staatstegoeden en activa, etc.?

   hint:
   “In mei 2003 interviewde ik Richard Perle. Hij zag de invasie in Irak vooral als een manier om de oorlog naar de terroristen te brengen.
   Na 9/11 wilde hij het slagveld verleggen van New York naar het Midden-Oosten.
   WILKERSON: Ik heb Perle in die tijd verschillende keren ontmoet en hij heeft me net hetzelfde verteld. Zijn kompaan Bill Kristol had zeer concrete plannen om chaos te creëren in heel Zuidwest-Azië.
   Door daar boots on the ground te droppen, zouden de terroristen er bijna vanzelf toestromen om de Amerikaanse satan te bestrijden. Wat ons dan weer goed uitkwam, want dan konden we ze allemaal samen in de pan hakken. Tezelfdertijd hielden we Israël veilig

   WILKERSON: De huidige ellende heeft nog veel diepere wortels. Het begon al bij de Golfoorlog in 1990, toen Paul Wolfowitz en een paar andere neoconservatieve hardliners in het Pentagon voor het eerst die compleet geschifte strategie bedachten om chaos in de regio te creëren. Hun baas, toenmalig minister van Defensie Dick Cheney, was daar razend enthousiast over. Hij trok ermee naar het Witte Huis en probeerde ze te verkopen aan president George Bush senior. Uit zeer betrouwbare bron weet ik dat vader Bush bleek wegtrok toen hij Cheney ’s plan las. Hij zei letterlijk: ‘Stuur dit onding terug naar de gekken in de kelder van het Pentagon.’

   We leven nu in extreem gevaarlijke tijden waarvan alleen de militaire industrie profiteert. Het olie- en gaswinningsbedrijf Halliburton en de particuliere militaire aannemer Kellogg, Brown and Root, tot 2007 een onderdeel van Halliburton, hebben aan de oorlogen in Afghanistan en Irak 38 miljard euro verdiend. 38 miljard euro!
   1) Knack, 1 juni 2016, Jan Stevens, “Wij hebben de duistere machten ontketend die Zuidwest-Azië in de goorste ellende storten”, pagina’s 122 tot 127.
   2) Le Soir, 1 maart 2016, M.P., “Le casse-tête de Bernie Sanders”, pagina 3.
   3) Tim Weiner, ‘Een spoor van vernieling, de geschiedenis van de CIA’, De Bezige Bij, 2007, pagina 111.

   zetel in Zwitserland. Glencore, het rijk van de beruchte zakenman Marc Rich,
   Rich heeft er nooit een probleem van gemaakt dat hij staatsleiders met commissies paaide. Hij had ook een goede verstandhouding met het Iran van Khomeini en werd ondanks het embargo een grote afnemer van Iraanse olie – die hij deels aan Israël verkocht.

   20 januari 2001, de laatste dag van zijn ambtstermijn, verleende Bill Clinton zijn vriend Rich gratie – later bleek op dringend verzoek van de Israëlische premier Ehud Barak en van Israëls geheime dienst Mossad waarmee Rich samenwerkt.
   Voor zover bekend heeft Rich naast de Amerikaanse, de Spaanse en de Israëlische nationaliteit ook de Belgische.
   http://www.uitpers.be/index.php/2011-07-25-15-57-8/154-xstrata-glencore-blairs-derde-weg-van-de-city-tot-qatar

   Álle middelen worden ingezet om het stemvee massahysterie te bezorgen:
   The Man Who Sold the Iraq War John Rendon, Bush’s General in the Propaganda War:
   http://www.democracynow.org/2005/11/21/the_man_who_sold_the_iraq

   14 likes
   • Gezinusk schreef:

    @War on terror.

    Interessant artikel. Ik denk dat we met de neoconservatieve hardliners die in het Pentagon een geschifte strategie uit bedachten uitkomen bij PNAC, Project for the New American Century.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Project_for_the_New_American_Century

    Onder andere Donald Rumsfeld en Paul Wolvowitz staan genoteerd en met de volgende uitspraken is dacht ik de cirkel wel rond,

    https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

    Richard Perle onderhield nauwe contacten met leden van PNAC aangaande het forceren van een oorlog met Irak, maar verontschuldigde zich nadien. Net als Colin Powell die de VN veiligheidsraad met een paar uur durende toespraak en fotosessies overtuigde dat Irak nog steeds over chemische wapens beschikte, terwijl een groep specialisten, waaronder VN inspecteurs, al meer dan een jaar hadden aangegeven dat Saddam echt alles had vernietigd wat met chemische oorlogsvoering te maken had, en wat na de oorlog opnieuw werd bevestigd.

    In een Amerikaanse documentaire vertelde een CIA medewerker dat een paar dagen na 911 plotsklaps Richard ‘Dick’ Cheney kwam binnen draven bij het hoofdkwartier van de CIA te Langley. Daar kwam hij anders nooit, stelde de CIA medewerker, en Cheney gaf aan allerlei bewijsmateriaal voor chemische oorlogsvoering aangaande Irak in zijn bezit te willen hebben. Echter moesten ze hem teleurstellen omdat de CIA de opdracht had gekregen de focus volledig te richten op Osama Bin Laden. Hij was aangemerkt als het brein achter 911 en zijn hoofdkwartier zat in Afghanistan. Toen dook Cheney zelf in de archieven en scheen uiteindelijk met satellietfoto’s van losse delen oliepijpleidingen er vandoor te zijn gegaan, die later tot de verbazing van de CIA medewerker door Colin Powell tijdens de VN veiligheidsraad zitting tevoorschijn werden gehaald en uitgelegd als hulzen voor raketonderdelen.

    Dit moet zijn gebeurd in de periode dat Generaal Wesley Clark vertelt dat hij met de tweede keer op het Pentagon vroeg of wel al naar Afghanistan gingen, waarop hij als antwoord kreeg, nee de plannen zijn gewijzigd we pakken eerst Irak, en vervolgens kreeg Clark een a4 voorgeschoteld waarop te zien was dat ze een reeks van landen wilde aanvallen, en wat inmiddels grotendeels gebeurt is. Generaal Wesley Clark kwam tien jaar geleden met zijn verhaal naar buiten (zie link boven) toen er in Libië en Syrië nog niks aan de hand was.

    En dan de terroristen. Ik vermoed dat PNAC het begrip islamitische terroristen ontworpen heeft, of laat ik beter zeggen, in zag dat het een handige manier was om te gebruiken voor eigen geopolitieke belangen.

    Een fictief voorbeeld.
    Zbigniew Brzeziński schreef in zijn boek ‘The Grand Chessboard’ dat centraal Eurazië een belangrijke regio is om onder Amerikaanse controle te krijgen want daar zit een van de grootste voorraden aan olie en het gas. Dit was volgens hem nodig om de Amerikaanse suprematie te kunnen blijven garanderen en wat volgens hem ook de laatste zou zijn die de mensheid zal zien.

    Brzeziński stelde dat Oezbekistan hierbij een vooraanstaande rol zou moeten spelen om deze doelstelling te halen. Maar stel nou dat Oezbekistan helemaal geen zin heeft om mee te werken? Hoe handig zou het dan zijn dat er morgen een Oezbeekse terrorist ergens in het westen een zware aanslag pleegt. Zouden de heren van PNAC in staat zijn deze terrorist te linken aan IS met een persbericht aan de mainstream media dat de dader is opgeleid in een IS trainingskamp in Oezbekistan. Een reden voor vergelding met uiteindelijk boots on the ground.

    Ik denk dat het niet valt uit te sluiten dat PNAC van meet af aan inzag dat als ze de islamitische landen wilde afwerken zoals Clark op a4 in 2001 kreeg voorgeschoteld, dit veel woede opwekt onder de islamieten. Hierdoor ontstaan er altijd wel een paar terroristen en als die toeslaan heb je weer een motief om terug te slaan op de plekken waar je toch al wilde wezen.

    Het fijne van terroristen is ook dat ze verplaatsbaar zijn dus mogelijk zit het fictieve verhaal van mij dat er een Oezbeek ergens een aanslag pleegt er nog wel aan te komen. Zonder hierbij de Stockholm kwestie te linken! Maar wie weet wat er morgen voor verrassingen op de mainstream media verschijnen. Je weet maar nooit.

    3 likes
   • Loki schreef:

    Wat de VS die oorlogen heeft gekost, staat niet in verhouding wat anderen er aan hebben verdiend.

    1 likes
  • jaap schreef:

   dat is nu precies hetzelfde wat Amerika doet met Rusland. overall de schuld van geven. of het nu waar is of niet. maak niet uit Amerika zegt en de slaafs ja knikkers lopen mee

   16 likes
  • Loki schreef:

   Je hebt gelijk in bepaalde opzichten, maar daar is Irak niet voor aangevallen en zou ik je adviseren toch eens dieper in de materie te duiken.

   3 likes
 • Derek schreef:

  Gelukkig is men en vooral hier zich aan het ontdoen/ontgiften van het Trumpsyndroom!

  Hij is niets minder dan een puppet van het kliekje!

  trump is a snake!

  11 likes
  • Frans schreef:

   Nu Trump zijn middelvinger naar lieve Poetin heeft opgestoken zitten al die Amerikaanse alt-right sites met een groot probleem; hoe maak ik de draai om opeens onze geliefde “pedojager” Trump te verguizen zonder dat mijn lucratieve visitors weglopen?
   “Laten we voorlopig ons eerst maar eens op derden richten, zoals de US ambassadeur bij de VN, of “Amerika” in het algemeen.”

   6 likes
  • Erik schreef:

   Volledig mee eens.
   Maar als nog beter dan killery, dan waren we nu al in oorlog geweest….
   (Niet dat we dan nu trouwens niet zijn… ach wat loop ik ook te verkondigen. HET IS ÉÉN POT NAT.)

   Onthoud dat liefde overwint, onze emoties vormen de wereld om ons heen.
   Wees een omvormer, dat zal ruimte geven voor de waarheid.
   Daarna is het een schietgebedje doen of duimen, die vrijheid hebben we nog 🙂

   5 likes
 • weg met ons schreef:

  Veronderstel Irak, Libië of Syrië hadden . Atoomwapens gehad, dan hadden deze landen nog in vrede geleefd en waren de centrale banken niet in handen van de Rothschilds.

  Maar er gebeurt meer…. http://destillewaarheid.nl/2015/05/22/saudi-arabie-krijgt-kernwapens

  Gelukkig kunnen wij de olieboeren wel volledig vertrouwen….

  Toen het publiek nog werd voorgelicht:. ….begann mit einer lüge… https://youtu.be/gnYGxGcdifA

  2 likes
  • weg met ons schreef:

   Zou Israël zich niet vele en vele malen meer zorgen moeten maken om de massavernietigingswapens, de atoomwapens, in Saoedi-Arabië?….SA is toch de grootste vijand van Israël!?? En toch maakt Israel zich meer zorgen en druk om een gifgasaanval in Syrië wat in vergelijking een scheet is bij wat de olieboeren zouden kunnen doen. Natuurlijk hebben de zionisten geen goede contacten en banden met de olieboeren, of horen we andere geluiden??

   Israël & Arabia are sisters
   https://youtu.be/on5YzNfQew8

   5 likes
   • Erik schreef:

    SA is alleen op papier de vijand van Israël.
    De gehele soenitische regering is een aftakking van de karzanen.
    Ze volgen dus hetzelfde doel….

    3 likes
 • Freduardo schreef:

  De titel van het onderstaande stukje verklaart alles.
  https://fenixx.org/2017/04/08/de-wereld-is-een-zottenkot-en-de-zwaarste-patienten-maken-er-nog-steeds-de-dienst-uit/
  Maar lees de rest ook svp.

  3 likes
 • rob schreef:

  Elke gebeurtenis waar ook ter wereld word bedwelmt met leugens vooral op het gebied van oorlog word het word verkracht. elk speculatie van wie dan ook word een gebeurtenis bedwelmt en onder geschoffeld met woorden van beïnvloeding van de burger naar burger via elk meditatieve bron word gespeculeerd ,het is de leugen het bedrog die wereldwijd de mens gevangen houd en het is de bron die de mens liefheeft, leugens heeft men zo lijkt het lief want waarheid word elke keer maar weer weggemoffeld , elk avond kijkt men het nieuws via tv of krant of wat voor meditatieve kanaal ook er word dik aan verdient en dat is de waarheid een leugen verkoopt, de waarheid niet.. geloof niemand speculeer niet want het is het begin van verwarring en op elk verwarring word een leugen gebouwd met speculatie op speculatie,de woorden bedwelmt het zicht het word mistig en gaat als een steen die men in het water werpt en de ring daarvan gaat wereldwijd de aarde rond… leugens bedrog zijn lekkernijen voor mens en meditatieve kanalen

  3 likes
 • peter snijder schreef:

  deze ambassadeur heeft in zijn analyse over de midden oosten ellende de spijker op zijn kop geslagen.
  alles is begonnen bij de leugenachtige aanval op Irak in 2003.
  massavernietigingswapens, wat de reden was voor de inval, werden niet gevonden.
  ook nu is de kans groot,dat dat bombardement op de Syrische luchtmachtbasis wederom een aanval is geweest onder valse voorwendselen.
  er is ook hier geen enkel bewijs wie gifgas heeft gebruikt.
  zoals gewoonlijk werd van de zienswijze van deze man niets op het nos nieuws vermeld.
  wat de bedoeling was met deze aanval blijft koffiedikkijken
  er is nml niets opgelost, de schade was gering, de oorlog zal langer duren en een confrontatie tussen rusland en amerika is toegenomen.

  .

  1 likes
 • henk schreef:

  Het is goed dat je weet hoe het zit, dat gaat de wereld veranderen.
  Toe gegeven, het is maar een handje vol mensen die hier reageert.
  Maar de inpakt is enorm.

  Hier je boosheid ventileren is het beste wat je kunt doen.

  0 likes
 • Faye schreef:

  Begrijpelijk dat de archonten, negatieve energie slurpers, ze leven er op, willen dat we boos zijn en zij dan de loosh op kunnen slurpen. Nou Henk, boosheid verzwakt en is ook nergens voor nodig.
  Ik bouw hier een feestje.

  https://www.youtube.com/watch?v=R7ynLf8D0yg

  0 likes
 • Marco schreef:

  Aan allen die de loftrompet afsteken over dit heerschap, zelf een notoir schender van de mensenrechten met veel bloed aan zijn handen; lees en wordt wakker!!!!
  http://eju.tv/2017/04/sacha-el-represor-y-defensor-del-criminal-bashar-al-asad/

  0 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Trump doet wat niemand mogelijk achtte: 3 historische vredesdeals in 29 dagen

  Israël, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten ...

  249

  Fabrikant van ‘ons’ coronamedicijn stopt 249 sterfgevallen in doofpot

  Enkele jaren geleden is de Amerikaanse farmaceut ...

  >