Homepagina » Gezondheid » Ontdek welke supermarktproducten verborgen suikers bevatten
Ontdek welke supermarktproducten verborgen suikers bevatten

Ontdek welke supermarktproducten verborgen suikers bevatten

Suiker heeft allerlei namen. Fabrikanten proberen ons te misleiden, want met de openlijke vermelding van een grote hoeveelheid suiker schrik je de consument af. Dat zegt voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar.

In een pot verse pastasaus zit bijvoorbeeld trehalose (suiker) en gerstemoutextract (ook een vorm van suiker). De gezond ogende pastasaus met tomaat, ui en oregano bevat omgerekend drie klontjes suiker. Aardbeienyoghurt bevat per portie 4,5 klontje suiker. “Dat is heel veel,” aldus Reuzenaar. Een granenreep een gezond tussendoortje? Drie suikerklontjes. “Schokkend.”

Reuzenaar vindt dat er veel te weinig aandacht is voor producten met een aanvaardbaar suikergehalte. “Dat kan zo niet doorgaan,” zegt ze. “Ik ken een meisje met overgewicht. Ze heeft last van migraine en krijgt op haar dertiende al medicijnen tegen hoge bloeddruk.”

Hoe meer producten met sacharose, fructosesiroop, maltodextrine, sucrose, maïsstroop en lactose je uit het schap haalt, hoe hoger de denkbeeldige stapel suikerklontjes wordt die verwerkt blijkt in ons dagelijkse eten en drinken.

Zelfs aan gerookt spek met mosterd of ovenfriet zijn suikers toegevoegd. Dat zijn verborgen suikers, weet Reuzenaar. Iedereen weet wel dat suiker slecht is voor je gebit, maar het kan ook leiden tot stemmingswisselingen, een verminderde weerstand en vermoeidheid.

Tijdens het onderzoek voor een vervolg op haar boek Zonder suiker ontdekte Reuzenaar dat zelfs aan babyvoeding extra suiker is toegevoegd. Onze smaakpapillen raken er dus al vroeg op ingesteld.

Hoogleraar Aart Jan van der Lelij van de Erasmus Universiteit in Rotterdam zegt dat suiker qua gewenning eenzelfde snelweg naar de hersenen neemt als cocaïne.

In het boek Zonder suiker: stop de verslaving word gezonder staat een overzicht van meer dan 1500 producten die je in de supermarkt kunt kopen. Die zijn verdeeld in stoplichtkleuren. Groen betekent suikervrij, oranje staat voor weinig suiker en rood betekent veel suiker.

[Gelderlander]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Matt
Matt
6 jaren geleden

Ik kan het nog sterker vertellen: kijk eens op een flesje lemon van River, gemaakt in Maarheeze, net onder Eindhoven en daar staat op naast de gewone suiker : “zoetstoffen: acesulfaam-K en ASPARTAAM”.
En ik dacht dat aspartaam toch een kankerverwekkende stof was.

Orlando
Orlando
Reactie op  Matt
5 jaren geleden

Wel maar hoeveel mensen weten dat en als ze het weten is het zo van: oei, dat is niet goed hé maar daarna consumeren ze toch verder deze rotzooi.

Lucas
Lucas
Reactie op  Matt
5 jaren geleden

Dat aspartaam kankerverwekkend is is n broodje aap verhaal. Al jaren geleden is zeer uitgebreid aangetoond dat de rapporten die dit suggereerden niet kloppen en bij uitgebreide en gepubliceerde studies werd aspartaam volkomen veilig bevonden.

Mono
Mono
Reactie op  Lucas
5 jaren geleden
trackback
BOINNK!!! | Nieuwsfeiten gerelateerd aan deze tijd, verzameld door Arie Goedhart
6 jaren geleden
mono
mono
6 jaren geleden

het is juist de bedoeling iedereen naar de kl*te te helpen daar verdiend de farma dik aan, dat dan weer wel..
@Matt aspartaam is gemodificeerde poep van een e-colli bacterie, en ja het is kanker verwekkend volgens vele info..
het zit in wel 8000 produkten , van light, suiker vervangende produkten, als colo, sinas, seven up light en zero, kauwgum, fisherment friends, chocolade, limonade siroop en noem maar op..
http://www.aspartaam.com/
GRT Mono

aether
aether
6 jaren geleden

“Verborgen” suikets. Elk levensbedrijf voert analyses uit om de voedingswaarde van zijn producten te bepalen. Dit wordt niet alleen uitgevoerd voor de effiecientie van je eigen proces maar ook als eis van je klanten. Deze klanten voeren steekproefsgewijs ook testen uit. Door de complexiteit en kosten worden deze hoofdzakelijk door een e tern lab (ster gecertificeerd) uitgevoerd. Stel de waardes wijken af van het etiket zal er een stevig gesprek worden uitgevoerd. deze analyses nemen elke groep (koolhydraten, vetten e.d.) mee. Zo ook de bovengenoemde stoffen (m.u.v. aspartaam). Dus verborgen suikers vind ik persoonlijk een misplaatse opmerking. Tevens wee

Draconian
Draconian
6 jaren geleden

Het is inderdaad schokkend hoe het nu gaat en mensen totaal geen besef hebben wat ze in hun lichaam plempen. Van de week wilde ik een vers glazen potje fijngehakte knoflook te kopen bij de Jumbo. Ik dacht dat scheelt weer werk. Lees ik de ingrediënten en staat er suiker op als toegevoegd. Het is toch godver van den zotte om dat toe te voegen? Als ik zelf knoflook ga fijnstampen zit er toch ook geen suiker in? Deze industrie is letterlijk verkankerd. Alles om ons verslaafd en ziek te maken.

Hawks
Hawks
6 jaren geleden

Dit soort nieuws moet veel meer en veel vaker naar buiten komen. Vanaf eind jaren 80 hebben we de ‘verkeerde’ vetten uit het eten gebannen. En terecht! En nu? We zijn obeser als nooit tevoren. En dat alleen maar omdat de voedselfabrikanten goedkope suiker in hun producten stoppen omdat dit goedkoper is dan ‘normale’ voedingsstoffen.
In ons nest hebben we suiker zo goed als verbannen. Gelukkig kunnen we ons dat veroorloven.

AtomNics
AtomNics
6 jaren geleden

dit is zeker waar mensen naar mij mening. wel vindt ik toch dat jijzelf uiteindelijk beslist hoeveel suiker tot je neemt. ik zeg ook wel dan alles is goed en slecht maar doe het mate weet waar jouw grens ligt luister naar je eigen lichaam hoe je erop reageert en vind je balans erin thats it naar mijn mening anders kunnen we wel om alles gaan zitten huilen dat het slecht voor ons is en dit en dat etc etc. onderzoek eens waar de mens uit bestaat zijn/haar lichaaam je zal verstelt staan maar ook zeker zal ook vele dingen voor jou verklaren waarom het zo is en wel hoe krachtig je bent daar zijn geen worden nog voor bedacht wij allen zijn het mysterie van het leven zelf we zijn oneindig en hebben geen begin en geen eind in het leven we waren er altijd al geweest in wat voor vorm dan ook

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  AtomNics
5 jaren geleden

LS…

Met andere woorden: Zorg dat je kennis van zaken hebt en laat je niet belazeren. Wees achterdochtig en mijd ALLE verpakte rotzooi uit de supermarkt (MacDonald)die inspeelt op de aangeboren luiheid, ziekelijke conditionering en genotzucht van de moderne mens. Lees, leer en eet/drink gezond. Be happy !

x

Check Also

politie

Politieman ‘zag collega’s speed snuiven’ voordat ze als ME’er werden ingezet: ‘Dit is levensgevaarlijk’

Ik ga u iets vertellen waaraan ik ...

suikerverslaving

44 kilo per jaar krijg je ervan binnen en het sloopt je!

In dit artikel gaan we het hebben ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x