Homepagina » Gezondheid » Vaatwasser bij het grofvuil? Kinderen hebben minder allergieën als er met de hand wordt afgewassen
Vaatwasser bij het grofvuil? Kinderen hebben minder allergieën als er met de hand wordt afgewassen

Vaatwasser bij het grofvuil? Kinderen hebben minder allergieën als er met de hand wordt afgewassen

Zet de vaatwasser maar bij het grofvuil. Zweedse wetenschappers hebben ontdekt dat kinderen met een afwasmachine in huis vaker last hebben van allergieën. De studie is gepubliceerd in het tijdschrift Pediatrics.

Onderzoekers van de Universiteit van Göteborg keken bij 1029 kinderen van zeven en acht jaar naar het voorkomen van astma, eczeem en hooikoorts. En wat bleek? In gezinnen waar de afwas met de hand wordt gedaan, komen 40 procent minder allergieën voor.

Volgens de wetenschappers zou dit te verklaren zijn doordat afwassen met de hand minder hygiënisch is dan de vuile vaat in de machine te stoppen. In gezinnen waar met de hand wordt afgewassen worden kinderen meer blootgesteld aan bacteriën waardoor het immuunsysteem minder op hol slaat als het wordt geconfronteerd met allergenen.

De onderzoekers wilden weten of de ‘hygiënehypothese’, die stelt dat de blootstelling aan meer micro-organismen ervoor zorgt dat het immuunsysteem van kinderen verbetert, ook geldt bij het afwassen.

Kinderen van nu leven in een té schone omgeving. Zonder blootstelling aan bacteriën op jonge leeftijd komt ons immuunsysteem niet op het niveau dat we eigenlijk nodig hebben. Het Zweedse onderzoek stelt geen oorzaken, maar alleen verbanden vast. Voor de daadwerkelijke oorzaak zal meer onderzoek worden gedaan.

Opvallend was ook dat de gezinnen met de minste allergieën drie dingen gemeen hadden: ze deden de afwas met de hand, aten regelmatig gefermenteerd voedsel en eten afkomstig van een boerderij uit de buurt.

[Kijk]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
brainstormforum
brainstormforum
6 jaren geleden

Ben zeker een voorstander van het vuil laten worden van je kinderen. Lekker in de modder en het zand spelen. Alleen op deze manier bouwen je kinderen een natuurlijke weerstand op en worden minder snel ziek.

anoniem
anoniem
6 jaren geleden

en eten afkomstig van een boerderij uit de buurt.
Dus, de echte vrijheid.

Bob de Jong
Bob de Jong
6 jaren geleden

Ik heb zelfs een robot stofzuiger en natuurlijk ook een vaatwasser en ik vind het grote lariekoek maar zo houd men het volk weer even bezig met grondige zaken die het er echt om doen.

Boppie
Boppie
6 jaren geleden

Na jarenlang de vaatwas met de hand te hebben gedaan hebben wij nu een vaatwasser en weet je wat 🙂 , we willen niet meer zonder.
Hij is superzuinig A++ en we gebruiken milieuvriendelijke zeepblokjes van Klok.

De zeepblokjes breek ik in tweeën want een half blokje is meer dan genoeg voor een volle vaatwasser. We strooien op de bodem twee dessertlepels met bakingsoda. De vaat wordt van te voren goed afgespoeld en de leidingen en het interne gedeelte van de vaatwasser blijft lekker schoon.

Succes met de vaatwas allemaal.

x

Check Also

vanden bossche

Vaccinexpert Vanden Bossche waarschuwt: Zo gevaarlijk zijn kinder- en boostervaccins!

Viroloog Geert Vanden Bossche, voorheen werkzaam voor ...

de jonge

Hugo de Jonge voor de rechter na vaccinatieschade kinderen

De afgelopen maanden heeft Stichting Wij de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

19
0
We lezen graag je reactie!x