Gezondheid

Vaatwasser bij het grofvuil? Kinderen hebben minder allergieën als er met de hand wordt afgewassen

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zet de vaatwasser maar bij het grofvuil. Zweedse wetenschappers hebben ontdekt dat kinderen met een afwasmachine in huis vaker last hebben van allergieën. De studie is gepubliceerd in het tijdschrift Pediatrics.

Onderzoekers van de Universiteit van Göteborg keken bij 1029 kinderen van zeven en acht jaar naar het voorkomen van astma, eczeem en hooikoorts. En wat bleek? In gezinnen waar de afwas met de hand wordt gedaan, komen 40 procent minder allergieën voor.

Volgens de wetenschappers zou dit te verklaren zijn doordat afwassen met de hand minder hygiënisch is dan de vuile vaat in de machine te stoppen. In gezinnen waar met de hand wordt afgewassen worden kinderen meer blootgesteld aan bacteriën waardoor het immuunsysteem minder op hol slaat als het wordt geconfronteerd met allergenen.

De onderzoekers wilden weten of de ‘hygiënehypothese’, die stelt dat de blootstelling aan meer micro-organismen ervoor zorgt dat het immuunsysteem van kinderen verbetert, ook geldt bij het afwassen.

Kinderen van nu leven in een té schone omgeving. Zonder blootstelling aan bacteriën op jonge leeftijd komt ons immuunsysteem niet op het niveau dat we eigenlijk nodig hebben. Het Zweedse onderzoek stelt geen oorzaken, maar alleen verbanden vast. Voor de daadwerkelijke oorzaak zal meer onderzoek worden gedaan.

Opvallend was ook dat de gezinnen met de minste allergieën drie dingen gemeen hadden: ze deden de afwas met de hand, aten regelmatig gefermenteerd voedsel en eten afkomstig van een boerderij uit de buurt.

[Kijk]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
brainstormforum
brainstormforum
7 jaren geleden

Ben zeker een voorstander van het vuil laten worden van je kinderen. Lekker in de modder en het zand spelen. Alleen op deze manier bouwen je kinderen een natuurlijke weerstand op en worden minder snel ziek.

anoniem
anoniem
7 jaren geleden

en eten afkomstig van een boerderij uit de buurt.
Dus, de echte vrijheid.

Bob de Jong
Bob de Jong
7 jaren geleden

Ik heb zelfs een robot stofzuiger en natuurlijk ook een vaatwasser en ik vind het grote lariekoek maar zo houd men het volk weer even bezig met grondige zaken die het er echt om doen.

Boppie
Boppie
7 jaren geleden

Na jarenlang de vaatwas met de hand te hebben gedaan hebben wij nu een vaatwasser en weet je wat 🙂 , we willen niet meer zonder.
Hij is superzuinig A++ en we gebruiken milieuvriendelijke zeepblokjes van Klok.

De zeepblokjes breek ik in tweeën want een half blokje is meer dan genoeg voor een volle vaatwasser. We strooien op de bodem twee dessertlepels met bakingsoda. De vaat wordt van te voren goed afgespoeld en de leidingen en het interne gedeelte van de vaatwasser blijft lekker schoon.

Succes met de vaatwas allemaal.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

19
0
We lezen graag je reactie!x