Buitenland

Onthuld: Hillary Clinton werkte voor Frans bedrijf dat zaken doet met Islamitische Staat

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton was rechtstreeks betrokken bij de omstreden Franse cementreus Lafarge, die olie heeft gekocht van terreurgroep Islamitische Staat. Dat meldt The Canary.

Clinton zat tussen 1990 en 1992 in de bestuursraad van het bedrijf. Nadat Bill Clinton was gekozen tot president, werd de boete die Lafarge had uitstaan bij het Amerikaanse milieuagentschap EPA voor een groot deel kwijtgescholden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In de jaren tachtig werkte Clinton als advocaat bij Lafarge, terwijl het Amerikaanse dochterbedrijf van de cementreus diensten verleende aan het geheime wapenhandelnetwerk dat leverde aan onder meer Saddam Hoessein, schrijft The Canary. Lafarge was ook een belangrijke donor. Het bedrijf stortte in 2015 en 2016 ruim 100.000 dollar in de kas van de Clinton Foundation.

Op de hoogte
Onthuld: Hillary Clinton werkte voor Frans bedrijf dat zaken doet met Islamitische Staat
Cementwagen van Lafarge (Reuters)

Uit onderzoek van de Syrische website Zaman al-Wasl en de Franse krant Le Monde blijkt dat Lafarge een cementfabriek had in Jalabiya, die in 2013 werd overgenomen door Islamitische Staat. Uit e-mails die door beide bronnen zijn ingekeken, blijkt dat het bedrijf deals sloot met de terreurgroep om cement te kunnen blijven produceren. Het hoofdkantoor was op de hoogte van de deals, zo wordt gemeld.

Le Monde schreef verder dat Lafarge afgelopen maand nog licenties heeft gekocht van oliehandelaars van de terreurgroep en belasting aan ze heeft betaald. Zaman al-Wasl meldde in februari dat het Franse bedrijf geregeld olie koopt van de terreurgroep.

Parijs

Parijs, de stad waar IS in november vorig jaar aanslagen pleegde, blijkt ook zaken te doen met Lafarge. Het stadsbestuur betaalt het bedrijf voor het zand voor het populaire Paris Plage, een strand in hartje Parijs.

Parijzenaren hebben al een petitie in het leven geroepen die de stad oproept het cementbedrijf voor eens en altijd te boycotten. De petitie is al bijna 40.000 keer ondertekend.

Gerelateerde video over de betrokkenheid van Clinton bij het conflict in Libië:

[teleSUR]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
7 jaren geleden

Eindelijk komen druppelsgewijs de verdwenen e-mails van Kilary in de openbaarheid. She is indeed, like Trump said, the Devil herself. Maar als het goed is zal ze haar vernietigende invloed op de wereld niet kunnen uitoefenen. Ze moet en zal gedwarsboomd gaan worden ! De mensheid gaat gezuiverd worden van dit soort gespuis.

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Hillary Clinton, World’s most wanted criminal American presidential candidate.

Jeff
Jeff
7 jaren geleden

om aan de top te komen, heb je een paar sterke ellebogen nodig om de weg door de smeerlapperij te doorkruisen; dat geldt voor elke president (kandidaat) of aan welke top je maar zitten wilt. dit is op zich niet zo schokkend, alswel de mensen die het pikken!
nou is naar een ander wijzen natuurlijk altijd prettiger als in een spiegel kijken

Bataaf
Bataaf
7 jaren geleden

Niet vreemd dit, zij dient dezelfde god als IS.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x