Gezondheid

Mensen met ADHD succesvol behandeld met cannabis

Help door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voor mensen met de diagnose ADHD kan cannabis een doeltreffend middel zijn. Dat blijkt uit een Duitse studie. Medicinale cannabis verzacht de symptomen van ADHD bij volwassenen, schrijft Highlife Magazine.

30 patiënten met ADHD die weinig tot geen baat hadden bij gewone behandelingen, kregen cannabis. Na de therapie maakten ze allemaal melding van een verbeterde concentratie en verhoogde slaapkwaliteit. Ook hadden ze minder last van impulsiviteit.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

22 van de 30 patiënten besloten de voorgeschreven medicijnen niet langer te slikken en over te stappen op medicinale cannabis. Hoewel wetenschappelijke gegevens over de doeltreffendheid van cannabis bij de behandeling van ADHD schaars zijn, zijn er heel wat anekdotische meldingen.

Uit een studie (pdf) uit 2008 is gebleken dat cannabis een positieve invloed heeft op prestaties, het gedrag en de geestestoestand van mensen met ADHD. In Amerika mag slechts in twee staten, Californië en Washington DC, medicinale cannabis voorgeschreven worden voor de behandeling van ADHD.

ADHD is een benaming voor een reeks symptomen. Kenmerkend zijn impulsief gedrag, concentratieproblemen, rusteloosheid en leermoeilijkheden. De symptomen beginnen in de kindertijd en werken veelal belemmerend.

[HLN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x