CoronaBinnenland

‘Ontluisterend’ Wob-dossier: ‘Het ministerie van Justitie heeft een Frankenstein gecreëerd’

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!

In coronatijd greep de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) de macht. Het ministerie van Justitie heeft een Frankenstein gecreëerd, schrijft data-speurder Cees van den Bos op Substack.

Uit vrijgegeven Wob-documenten blijkt dat de NCTV een sleutelrol speelde in de staatsgreep die tijdens corona is gepleegd. De stukken laten zien dat vrijwel alle besluiten werden genomen in het Torentje. Daar vond vaak overleg plaats tussen premier Rutte, minister De Jonge, toenmalig minister Grapperhaus en de NCTV.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De dienst hield zich onder meer bezig met het bestrijden van ‘desinformatie’. Dat is alle informatie die strijdig is met de door de overheid verstrekte informatie. De NCTV werkte in coronatijd nauw samen met het Land Information Manoeuvre Centre (LIMC), een militaire eenheid.

Met ijzeren hand

Onder andere Viruswaarheid en Farmers Defence Force werden gericht geobserveerd. Ook gingen er datastromen vanuit de NCTV naar het LIMC, wat kan verklaren waarom mensen die zich kritisch uitspraken op social media politie aan de deur kregen.

Maandenlang was er geen wettelijke grondslag voor de activiteiten van het LIMC. De NCTV handelde als opdrachtgever al die tijd dus buiten de wet, constateert Van den Bos.

Alle coronamaatregelen kwamen via de NCTV binnen bij de ministeries. “Nederland werd met ijzeren hand geregeerd. De crisisorganisatie rond de pandemie werd niet alleen autoritair, maar ook totalitair aangestuurd.”

Internationaal

De coronamaatregelen lijken bovendien internationaal op elkaar afgestemd te zijn. De NCTV verzocht om contact tussen de Nederlandse crisisbestrijding en de FBI. “Dit wekt sterk de indruk dat de crisisaanpak internationaal is georganiseerd tussen de interne inlichtingendiensten.”

Van den Bos schrijft: “Veiligheidsdiensten zijn handelaren in veiligheid in ruil voor (grond)rechten. In de coronacrisis hebben wij kunnen zien wat gebeurt wanneer je een gezondheidscrisis beschouwt als een zaak van veiligheid, en een dergelijke dienst onder het departement Veiligheid & Justitie vrij spel geeft over de grondrechten van burgers.”

Dit past niet bij Nederland

De vrijgegeven Wob-documenten doen wenkbrauwen fronsen. “Ontluisterend Wob-dossier,” reageert medisch adviseur Wendy Mittemeijer. “Dit past niet bij Nederland.”

Neuroloog Jan Bonte zegt: “Dit is een absolute must-read voor eenieder die wil weten wat er de afgelopen drie jaar is gebeurd. En wat ons nog te wachten staat, als dit zo doorgaat.”

“We zeggen het al een paar jaar. De NCTV heeft een staatsgreep gepleegd. Ministers zijn WEF-lakeien,” twittert Willem Engel.

4.9 171 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

93 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jojo
Jojo
1 jaar geleden

Wanneer pakken we weer onze vr8jheid terug! GENOEG=GENOEG GVD!!

Lambertus
Lambertus
1 jaar geleden

Niks nieuws dus

Rinus
Rinus
1 jaar geleden

Eindelijk komt de aap uit de mouw.

theo
theo
1 jaar geleden

nederland…..whahahaha noem t gelijk WEFland ipv nederland

Back to top button
93
0
We lezen graag je reactie!x