CoronaBinnenland

‘Ontluisterend’ Wob-dossier: ‘Het ministerie van Justitie heeft een Frankenstein gecreëerd’

Help mee door dit met iederen die je kent op je social media te delen!

In coronatijd greep de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) de macht. Het ministerie van Justitie heeft een Frankenstein gecreëerd, schrijft data-speurder Cees van den Bos op Substack.

Uit vrijgegeven Wob-documenten blijkt dat de NCTV een sleutelrol speelde in de staatsgreep die tijdens corona is gepleegd. De stukken laten zien dat vrijwel alle besluiten werden genomen in het Torentje. Daar vond vaak overleg plaats tussen premier Rutte, minister De Jonge, toenmalig minister Grapperhaus en de NCTV.

De dienst hield zich onder meer bezig met het bestrijden van ‘desinformatie’. Dat is alle informatie die strijdig is met de door de overheid verstrekte informatie. De NCTV werkte in coronatijd nauw samen met het Land Information Manoeuvre Centre (LIMC), een militaire eenheid.

Met ijzeren hand

Onder andere Viruswaarheid en Farmers Defence Force werden gericht geobserveerd. Ook gingen er datastromen vanuit de NCTV naar het LIMC, wat kan verklaren waarom mensen die zich kritisch uitspraken op social media politie aan de deur kregen.

Maandenlang was er geen wettelijke grondslag voor de activiteiten van het LIMC. De NCTV handelde als opdrachtgever al die tijd dus buiten de wet, constateert Van den Bos.

Alle coronamaatregelen kwamen via de NCTV binnen bij de ministeries. “Nederland werd met ijzeren hand geregeerd. De crisisorganisatie rond de pandemie werd niet alleen autoritair, maar ook totalitair aangestuurd.”

Internationaal

De coronamaatregelen lijken bovendien internationaal op elkaar afgestemd te zijn. De NCTV verzocht om contact tussen de Nederlandse crisisbestrijding en de FBI. “Dit wekt sterk de indruk dat de crisisaanpak internationaal is georganiseerd tussen de interne inlichtingendiensten.”

Van den Bos schrijft: “Veiligheidsdiensten zijn handelaren in veiligheid in ruil voor (grond)rechten. In de coronacrisis hebben wij kunnen zien wat gebeurt wanneer je een gezondheidscrisis beschouwt als een zaak van veiligheid, en een dergelijke dienst onder het departement Veiligheid & Justitie vrij spel geeft over de grondrechten van burgers.”

Dit past niet bij Nederland

De vrijgegeven Wob-documenten doen wenkbrauwen fronsen. “Ontluisterend Wob-dossier,” reageert medisch adviseur Wendy Mittemeijer. “Dit past niet bij Nederland.”

Neuroloog Jan Bonte zegt: “Dit is een absolute must-read voor eenieder die wil weten wat er de afgelopen drie jaar is gebeurd. En wat ons nog te wachten staat, als dit zo doorgaat.”

“We zeggen het al een paar jaar. De NCTV heeft een staatsgreep gepleegd. Ministers zijn WEF-lakeien,” twittert Willem Engel.

4.9 171 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
93 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jojo
Jojo
2 maanden geleden

Wanneer pakken we weer onze vr8jheid terug! GENOEG=GENOEG GVD!!

Lambertus
Lambertus
2 maanden geleden

Niks nieuws dus

Rinus
Rinus
2 maanden geleden

Eindelijk komt de aap uit de mouw.

theo
theo
2 maanden geleden

nederland…..whahahaha noem t gelijk WEFland ipv nederland

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

93
0
We lezen graag je reactie!x