Financieel

‘Onvoorwaardelijk basisinkomen is mensenrecht’

Help mee door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Europese Commissie registreerde begin dit jaar het Europees Burgerinitiatief voor het Onvoorwaardelijk Basisinkomen.

In totaal nemen 15 EU-lidstaten deel aan dit initiatief. Binnen nu en 14 januari 2014 zijn één miljoen steunbetuigingen of handtekeningen nodig.

Wanneer de organisatoren van dit burgerinitiatief dit aantal hebben bereikt, is de Europese Commissie verplicht het onvoorwaardelijk basisinkomen door het Europees Parlement te laten bestuderen.

Eenvoudig te realiseren

De Belgische professor aan de universiteiten van Louvain-la-Neuve en Harvard Philippe Van Parijs noemt het basisinkomen een middel om armoede en werkloosheid te bestrijden.

Van Parijs geniet wereldwijde bekendheid als promotor van het basisinkomen. In die hoedanigheid stichtte hij in 1986 het Basic Income European Network (BIEN).

Ex-topman van de Rabobank en hoogleraar duurzaamheid en maatschappelijke verandering aan de Universiteit Utrecht Herman Wijffels, ooit toegetreden tot het comité van aanbeveling voor het BIEN-congres, verklaarde afgelopen jaar sympathiek te staan tegenover het basisinkomen.

Wijffels is van mening dat het Nederlandse politieke stelsel drastisch moet veranderen. Bovendien meent hij dat de financiering voor het basisinkomen eenvoudig is te realiseren.

Herverdeling van de macht

Een onvoorwaardelijk basisinkomen is een inkomen dat door de overheid wordt toegekend aan iedere persoon gedurende zijn of haar hele leven, zonder met andere inkomens rekening te houden en zonder als tegenprestatie een baan of bereidheid een baan te aanvaarden.

De voorstanders van een basisinkomen stellen dat het zowel armoede als werkloosheid kan bestrijden en op die manier een werkelijke herverdeling van de macht kan realiseren.

Bron: Basicincome2013.eu

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
81 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Michel
Michel
9 jaren geleden

Heel erg leuk bedacht, maar vertel mij dan eens hoe je deze maatschappij draaiende houdt, als dit ingevoerd zou worden? Ik ben geen voorstander van “het” huidige systeem, omdat het nogal onrechtvaardig is, maar dit gaat het zeker niet veranderen. Deze maatschappij zit heel complex in elkaar. Er zijn zo ontzettend veel verschillende beroepen. Wie gaat er nog studeren, als je toch allemaal hetzelfde verdient? Dan verdwijnen er een hoop banen.. en er is niet één systeem.. Alles houdt elkaar in stand. Alles gaat dan dus kapot! Heel leuk bedacht, maar hoe komen wij dan aan ons voedsel? Wat is het effect? Ik kan je vertellen dat er dan echt oorlog uitbreekt. Het zit IN de mens.. Een basisinkomen is volkomen nutteloos en nogal ondoordacht.

J. Selten
J. Selten
9 jaren geleden

Herverdeling van de macht.
Nederlandse politieke stelsel moet veranderen.

Dat zijn dingen die wij al jaren weten en roepen. Natuurlijk zal dit niet gebeuren, niet zoals het er nu voor staat, dit zal pas te realiseren zijn wanneer wij opnieuw een Europese lente hebben en dan de sporen van Ijsland zullen volgen. Uiteraard zal dit niet gebeuren want iedereen heeft het te druk met het volgen van nutteloze programma’s e.d. op de buis of radio, althans, wanneer ze niet afgeleid zijn door de i-pad, telefoon, tablet of wat ze dan ook allemaal gebruiken.

Divide et impera

ReneH
ReneH
9 jaren geleden

Zeer goed, ben ik voor.

Maar voor het tekenen van de petitie hebben ze wel heel veel persoonsgegevens nodig.

Dus nee…niet getekend.

Eden
Eden
9 jaren geleden

Top! Dat is wat SOPN zich ook voor inzette. Gelijk maar even doen! 🙂

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

81
0
We lezen graag je reactie!x