Homepagina » Buitenland » Oorlog in Syrië is leuk dagje uit voor Israëliërs
Oorlog in Syrië is leuk dagje uit voor Israëliërs

Oorlog in Syrië is leuk dagje uit voor Israëliërs

De burgeroorlog in Syrië trekt Israëlische toeristen naar de bergtoppen aan de grens. Ze kunnen de gevechten vanaf de eerste rij volgen en zien het als een spannend dagje uit. De Israëlische krant Haaretz schrijft dat mensen op tenminste drie plekken bij de grens op de Golanhoogte de oorlog komen bekijken: Quneitra, Mount Bental en het militaire verkenningspunt Oz 77.

De toeristen volgen de gevechten, proberen vast te stellen of troepen of gebouwen tot het overheidsleger of rebellen behoren, en bepalen waar beschietingen vandaan komen of waar sluipschutters zich ophouden.

Soms breekt bij luide explosies een spontaan applaus uit, aldus journaliste Judy Maltz. “Ik zag laatst heel wat rebellen die zich probeerden te verstoppen,” zei één van de toeristen. “Het was alsof ik naar een spelletje zat te kijken.”

Oorlog in Syrië is leuk dagje uit voor Israëliërs

Foto: Haaretz

De oorlog in Syrië heeft inmiddels aan meer dan 190.000 mensen het leven gekost, waaronder duizenden onschuldige kinderen. Ruim drie miljoen mensen zijn het land ontvlucht. De Verenigde Naties riepen de vluchtelingencrisis in het land uit tot de grootste van dit moment.

Het bericht doet denken aan soortgelijke beelden tijdens de bombardementen op Gaza. Een Deense journalist fotografeerde toen Israëliërs die met een zak popcorn vanuit tuinstoelen de bombardementen volgden.

Hoewel Israël geen partij is in het conflict in Syrië, zijn veel van de toekijkende toeristen zich bewust van de mogelijke gevolgen voor hun land. Als de rebellen het regime omverwerpen, betekent dat een nieuwe dreiging aan de Syrische grens.

[IPS News]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Hendrik schreef:

  De Golanhoogvlakte heeft altijd tot Syrië behoort, net zoals dat de Sinaï altijd tot Egypte heeft behoort en tot 1948 heeft Israël nooit bestaan: het ligt gewoon bovenop Palestina. Tot 1948 stond het Midden-Oosten nou niet echt bekend om het soort conflicten zoals we die hebben zien ontstaan sinds 1948. Het wordt dan wat ingewikkeld om te beweren dat Israël niets te maken zou hebben met alle huidige conflicten in het Midden-Oosten. Washington wordt bestuurd door zionisten en het ontstaan van Israël is gebaseerd op het zionisme. De media en de financiële wereld worden geleid door zionisten. Het land Israël ontvangt vanuit Washington per jaar meer geld en technologie dan het hele continent Afrika …

  Dit soort ramptoerisme doet erg sterk denken aan de dansende Israëli’s bovenop het dak van een flatgebouw in de buurt van het voormalige WTC (9/11). Het geeft ook aan dat zogenaamde democratie geen waarborg hoeft te zijn voor beschaving. Als je jezelf zoveel beter vindt dan je “vijanden”, dan zou je ook met iets op de proppen kunnen komen dat een weerspiegeling is van die beschaving. Overigens is het primitieve idee van een “vijand” een zeer duidelijk teken van emotionele onvolwassenheid. En dan gelooft de mensheid ook nog graag dat ze als soort het summum van de evolutie vormen :-))) …

  30 likes
  • Ir. D.G. van Dijk schreef:

   Hendrik, jammer dat je historische kennis op houd bij 1948,
   daarna wordt de toen van je visie cynisch, heel jammer !
   Er is ook best veel kritiek te leveren op de staat Israël, maar
   het is wel de enige democratie in het hele Midden-Oosten, daarnaast
   krijgen deze burgers wel elke dag tentallen Arabische raketten op
   hun kop, al tientallen jaren. Ik zou jou reactie wel eens willen zien hoe
   je uit elkaar knalt als er eentje in jou achtertuintje valt……..
   Misschien krijg je heel lang daarna en beetje meer begrip voor dit
   eeuwenlange vervolgde volk van de grote Holocaust. !

   9 likes
   • Hendrik schreef:

    “Wij, Joden, beschouwen ons ras als superieur aan de hele mensheid en we kijken niet uit naar een ultieme verbintenis met anderen, maar we streven ernaar over hen te triomferen.” – Goldwin Smith, Joodse professor van moderne geschiedenis, Oxford University, 1981

    Zohar, Shemoth, Toldoth Noah, Lekh-Lekha:”Jehovah heeft de niet-jood in een menselijke vorm geschapen zodat de Jood niet door beesten bediend hoeft te worden. De niet-jood is bijgevolg een dier in menselijke vorm en is veroordeeld tot dag en nacht dienen van de Jood.”

    Zohar, Toldoth Noah 63b :”Wanneer de Messias terugkeert zal iedere Jood 2800 slaven bezitten.”

    “We zullen een wereldregering bewerkstelligen, of je dat nou leuk vindt of niet. De enige vraag is of die regering tot stand zal worden gebracht via verovering of via instemming.” – James Warburg, Joodse bankier

    FBI terrorism statistics

    Terrorist attacks on U.S. soil by group, from 1980 to 2005:

    – Latino: 42%
    – extreme left wing groups: 24%
    – others: 16%
    – Jewish extremists: 7%
    – Islamic extremists: 6%
    – communists: 5%

    According to this data, there were more Jewish acts of terrorism within the United States than Islamic (7% vs 6%). These radical Jews committed acts of terrorism in the name of their religion.

    These were not terrorists who happened to be Jews; rather, they were extremist Jews who committed acts of terrorism based on their religious passions, just like Al-Qaeda and company.

    16 likes
   • frans schreef:

    jammer meneer van dijk , uw reactie op Hendrik!!

    5 likes
    • Ir. D.G. van Dijk schreef:

     Is Frans gek op extremisten, lees de historische lijnen,
     volg niet de kolder van deze tijd, je hebt jaren geleden
     een film over het liefdeslieven van Willem van Oranje
     gehad, in deze film werd het oprechte en zware leven
     van deze man (voor de waan van deze tijd en de kijkcijfers)
     volledig verkracht. Wat moeten onze kinderen voor beeld
     kregen. Zo wordt ook ‘zwarte’ nu ineens als een zielige en
     onderdrukte ‘neger’ gezien. Weer de kolder van deze tijd.
     Misschien eerst de Arbo-wet raadplegen voor zijn medewerker ??
     Straks gaat de Spaanse bevolking een klacht bij Nederland
     indienen, met het motief dat het een blanke noordeling is
     en geen echt Spaans gekleurde man……..

     2 likes
     • Hendrik schreef:

      Het Joodse volk is een uitvinding
      29 februari 2008 – Tom Segev (Ha’aretz)

      Historicus Shlomo Zand verwerpt de meeste verhalen uit de Bijbel die worden gebruikt voor de vorming van een Joodse identiteit. Het Joodse volk is een uitvinding. Hij schrijft: “Er heeft nooit een Joods volk bestaan, er is altijd alleen maar sprake geweest van het Jodendom als religie en de exodus uit Egypte heeft ook nooit plaatsgevonden, evenals de verschrikkingen van de veroveringen onder Joshua en dus is er ook nooit een terugkeer geweest. Het zijn allemaal maar sprookjes en mythes die als excuus werden gebruikt om de staat Israël op te richten.”

      In 2002 ontdekten onderzoekers van de universiteit van Tel Aviv dat er maar twee bevolkingsgroepen in de hele wereld voorkomen bij wie een specifieke, aangeboren vorm van doofheid voorkomt: Ashkenazi Joden en Palestijnen. Tsvi Misinai is een hi-tech-ondernemer die na jaren van onderzoek een boek heeft geschreven waarin hij duidelijk laat zien dat de Palestijnen in genetisch opzicht veel dichter bij de Ashkenazi staan dan bij de Arabieren. Hij schrijft dat zeker 90% van alle Palestijnen afstammen van Joodse families en dat percentage is in de Gazastrook zelfs nog hoger. Zo’n 4000 van deze afstammelingen leven in Jordanië als bekeerlingen tot de Islâm en ze hebben als achternaam ‘Cohen’.

      Professor Jim Wald bevestigde onlangs dat de Israëlische overheid in Jeruzalem op de hoogte is van de genetische ontdekkingen van Dr. Eran Elhaik van de prestigieuze Johns Hopkins Medical University en dat men militair materieel en mensen naar Oekraïne stuurt om daar nieuwe nederzettingen op te bouwen. Dr. Eran Elhaik heeft in 2012 bevestigd dat het volk dat we tegenwoordig kennen als “Joden” geen afstammelingen zijn van Abraham, noch van het oude Israël. Het is dus geen Semitisch volk. Europese Ashkenazi stammen volgens hem af van Mongoolse volkeren zoals de Khazaren. Netanyahu en zijn kabinet hebben dit genetische bewijsmateriaal grondig bestudeerd en hebben daarom hun “Oekraïne-oplossing” bedacht waarbij er een tweede thuisland in Oekraïne zal worden opgericht voor een bepaald gedeelte van de Joodse bevolking. Petro Poroshenko, de nieuwe Joodse president van Oekraine, zal hieraan meewerken met Amerikaanse hulp. Het tweede thuisland in Oekraïne zal Chazerai gaan heten.

      1 likes
     • Sjaak vd Wal schreef:

      Wat een zijspoor geklets.. Hendrik zet gewoon een aantal feiten op een rij en verbind deze naar eigen inzicht. Waar ik me overigens goed in kan vinden. Respect voor een volk dat de holocaust heeft meegemaakt? Nou… als ze er iets van hadden geleerd ja. Ieder mens dat word afgeslacht omwille van een zieke agenda is er 1 teveel. Roest me de reet of je nou een zielige neger of een blanke latino bent.. mensen zijn mensen en macht corrumpeert.

      Volgende hoofdstuk dan maar?

      0 likes
   • frans schreef:

    Het volk was niet vervolgd geweest als de zionisten niet door Amerika in het Iraelische zadel waren geholpen. Trouwens een Amerikaans plan, met een Amerikaans doel om een Israel te stichten in 1948. Olie en Macht. Wat is toch de relatie tussen Amerika met de zionistische kruiwagen en de Arabieren daar in de regio nu al sinds 1948, en met twintowers, en dansende israeliers op een dak van een flatgebouw nabij de twintowers tjjdens instorten ervan? Ja kijk, maar huiver!

    5 likes
   • Pascal schreef:

    Beste Ir. D.G. van Dijk.

    Grappig dat uw titel ook in de naam vermeld maar dat nu even terzijde.

    Ik vind het mooi dat uw zo oplettend bent op de reacties van andere maar uw moet ook weten dat vele nog een dikke eigen wereld hebben die nog steeds leidend is. Men pakt ons nog steeds op onze emotionele kant. Wat men brengt met emotie is volledig waar al is de leugen nog zo dik.

    Ik denk dat uw toch een beetje voorzichtig moet zijn in deze tijd over de Holocaust. Er zijn al vele onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat het nooit gebeurd is en ik denk dat de tijd van de onthullingen aanstaande is.

    3 likes
   • M. Brandenburg schreef:

    Daarnaast zou ik u nog willen aanvullen. Dat de golanhoogvalkte, geheel volgens VN regels onder controle van Israël is. De geschiedenis heeft namelijk aangetoond, dat wanneer Israël niet de controle heeft de islamitische vrienden deze Golanhoogvlakte gebruiken voor een invasie van Israel, zoals in het verleden ook direct gebeurde na het uitroepen van de Israëlische staat. Israël heeft die gebied verovert op de vijand welke het Joodse volk wilde uitroeien, echter tegen alle verwachtingen in wonnen de Israëliërs. De golanhoogvlakte werd hiermee dispuut gebied, een uitdrukking ide de meeste anti-joden niet kennen en waarvan zij het verschil niet kennen met bezet gebied, waarvan hier dus geen sprake is.

    Het gebied waar Israël is gesticht behoorde aan niemand toe, het was onderdeel van het islamitische expansie gerichte Ottomaanse rijk, dat na de eerste wereld oorlog een kopje kleiner is gemaakt, om verdere dreiging de kop in te drukken. Het hele gebied viel vervolgens onder mandaat van de Britten. Vervolgens is de Israëlische staat daar gesticht, een staat alwaar een ieder zich kon vestigen, echter de 475.000 islamitische arabieren zagen dit niet zitten. Israël heeft de woestijn tot bloei gebracht, men heeft de enige democratie in het midden-Oosten gesticht, alwaar een ieder gelijke rechten heeft en waar moslim, christenen en Joden gezamenlijk leven, een land alwaar zelfs de moslims tot in de hoogste regionen vertegenwoordigt zijn, en niette vergeten een verschrikkelijk afkeer hebben van de haatbaarden om hen heen, die niets anders willen dan Israël van de kaart te vegen, wat tot nu toe nog niet is gelukt, omdat Israël in tegenstelling tot de omringende barbaarse landen alles investeert in de veiligheid van hun volk, alwaar de de bevolking achter de militairen schuilen, terwijl aan de andere kant van het hek de militairen schuilen achter de bevolking in de hoop zo veel mogelijk slachtoffers te laten vallen. Zelf afgeschoten raketten die eigen bevolking uitmoorden omdat ze de grens met Israël niet eens halen worden verzwegen en hun dood wordt in de schoenen geschoven van een zichzelf verdedigend Israël.

    Ondertussen kennen we de verrijkingen van de islam, is het niet via de Taliban en hoe zij Afganistan hebben evrnietigt, dan is het wel van Bokam Haram in Nigiria, alwara de islamieten elk ander geloof uitmoorden en de vrouwen als sekslavaen houden, tot aan de ISIS in het Midden_Oosten toe, alwara alles wat niet de juiste islamitische stroming is wordt uitgemoord, vrouwen worden verkocht als slaaf en een ieder zich moeten onderwerpen. En ondertussen zijn er nog steeds weg met ons mensen die het probleem van Hamas en de Palestijnen die voor hen gekozen hebben op Israël afschuiven. Je moet wel heel ziek in je hoofd zijn om dat te blijven doen, met 1400 jaar islam als voorbeeld en de daaraan gekoppelde werkelijkheid in de hele wereld van vandaag de dag. Als je dan nog steeds de schuld in de schoenen schuift van een land dat sinds 2001 al meer dan 14.000 raketten uit Gaza op zich afgevuurd zag, met bestemming scholen, ziekenhuizen en andere publieke locaties, dan heb je heel hard psychische hulp nodig, omdat je de werkelijkheid aan het buitensluiten bent, en je laat leiden door verzinsels.
    Het blijft dat anti-joden nooit een atlas van voor 1948 hebben gezien! Anders zouden ze de eeuwig onzin die ze uitkramen niet constant laten horen.

    1 likes
    • Hendrik schreef:

     Waarom noemt men bepaalde mensen Palestijnen? Niet omdat ze uit Frankrijk komen. De Britse regering heeft diverse kaarten laten maken in de jaren ’40 van een gebied dat ze Palestina noemden en dat gebied komt precies overeen met wat ineens Israël is gaan heten sinds 1948. Er bestaat ook een variant van de Talmoed die nog steeds de Palestijnse Talmoed heet.

     Een veel gehoord verhaal is dat de VN Israël hebben gecreëerd en dat de wereld hier voor was. Dat is een misverstand omdat de Algemene Vergadering van de VN slechts de creatie van een Joodse Staat heeft voorgesteld in een gedeelte van wat ze wel degelijk PALESTINA noemden. Dit was slechts een niet-bindende aanbeveling die nooit is geïmplementeerd door de Veiligheidsraad zelf.

     Joodse terreurgroepen hebben 500 Palestijnse dorpen van de kaart geveegd en bijna een miljoen mensen zijn gevlucht, niet omdat het gebied onbewoond was, zoals vaak beweerd door zionisten. Vluchtelingenkampen in Libanon, Syrië en Jordanië puilden uit van de vluchtelingen. Dat gaat om echte mensen die wel degelijk een land bewoonden in het gebied dat we nu Israël noemen.

     1 likes
   • pablo schreef:

    Och arme joden ik heb met ze te doen.

    0 likes
 • Buddy schreef:

  Bijzonder spectaculair om te zien hoe je medemens wordt vermoord en daarbij te applaudisseren.
  Ik heb even in mijn pannenkoekendeeg gekotst, wat een sickos…

  16 likes
 • Kim schreef:

  Jah als of de meeste Nederlanders iets anders zouden doen… Ramptoerisme heet dat. Bij een brand of dodelijk ongeluk komt ook iedereen loeren…

  8 likes
 • Aardebewoner schreef:

  Het is logisch dat de Golanhoogte en ook de Westelijke Jordaanoever niet wordt verlaten door het Israelische leger. Als Israel zo dom zou zijn om ebide gebieden te verlaten dan zouden de terroristen van hamas die in de Gazastrook hun bevolking gijzelen en afpersen van de hoogten raketten gaan afschieten naar Israel. Hamas is een terreuregering waar de Gazabewoners zelf op hebben gestemd en iedereen die het neit eens is met Hamas wordt dood gemaakt. Hamas scheit de raketten vanuit woonwiojken en rent dan snel weg waarna de bommen van Israel nogal eens burgers raken en dit dram wordt uiteraard door de Palestijnen uitgebuit (kijk hoe zielig we zijn). Ik kan met voorstellen dat de Israelische ramptoeristen niet zoveel compassie hebben voor de apen aan de andere kant van de Syrische grens die het erg druk hebben met elkaar af te maken. Israel is toch een relatief beschaafd land in dat midden oostengebied met dictaturen en terroristen (Jordanie lijkt nog een enigszins normaal land). Israle is zeker geen (schijnheilig) boontje. Waarschijnlijk zou een (schijnheilig) boontejs gekke Henkieland daar ook niet kunnen overleven. Bovendien denkt de gemiddelde Israeli van liever dan dat ze met elkaar vechten dan met ons want zowel ik als mijn zus moeten respectievelijk 3 jaar of 2 jaar in dienst en dat mag wel wat korter maar helaas we worden bedreigd. Israel heeft mijn sympathie als oase van relatieve beschaving in een stuk aarde met veel rotlanden.

  6 likes
 • hendrie schreef:

  Lijkt de telegraaf wel die kop die er boven staat. Kan mij nog heugen dat de Arabieren zaten te juichen toen de twin towers geraakt/vernield werden inside job of niet. Trouwens zionist is wat anders dan een jood ookal denk je van niet. Want wat willen de zionisten niets meer of minder dan de vernietiging van de staat Israël.

  2 likes
  • GS88 schreef:

   Je weet wel dat die beelden van feestende arabieren beelden waren van iets totaal anders, en dus niks met de twin towers te maken hadden..?

   Totdat de zionisten zich in die regio gingen mengen leefden joden, moslims en christenen vredig met én naast elkaar.

   3 likes
 • flardinga schreef:

  Het is triest al die oorlogen, heb zeker sympathie voor Israel maar de apartheid die er heerst voor de Palestijnen, luister maar eens naar Nelson Mandela of Desmond Tutu wat zij erover te zeggen hebben op youtube.com, Israel steelt illegaal land en bezet die met illegale nederzettingen en dus dat eeuwige gepraat over dat zij een democratie zijn en de rest niet is een gotspe, de Palestijnen hebben niet dezelfde rechten, ik zou dat toch echt willen benadrukken hoeveel sympathie ik ook heb voor het Joodse volk maar niet tenkoste van een ander volk, in dit geval het Palestijnse.

  5 likes
 • hendrie schreef:

  Zouden wij niet het zelfde doen, aan de grens hier in Nederland

  3 likes
 • Sracerr schreef:

  Kortzichte droevige en zeer onbeschaafde mensen die dit doen. Nog sneuer is dat je denkt titels nodig te hebben om indruk te (moeten)maken. Wat is Democratie? een Oud systeem in nieuwe zakken, rotzooi bovenop Palestina in Israël.

  4 likes
 • IIS schreef:

  Binnenkort zal dit volksvermaak dan wel zijn afgelopen (vragen zo ook entreegeld?) want dan kan de ISIS poppenkasttheater (made in Washington) worden opgeruimd en daarbij zal an passant Assad even vriendelijk worden uitgemoord à la Gaddafi stijl.

  En dan krijgen de Israëliërs nieuwe buren waarmee ze waarschijnlijk beter overweg kunnen en kopjes thee drinken dan met een halsstarrige en niet weg te jagen verschrikkelijke ‘dictator’ die te goed was voor zijn land en als seculiere staat heel bedreigend was/is voor de vrede levende wereld die maar geen baas kon worden over Syrië. Kunnen ze eindelijk gas door het land gaan pompen.

  In de US zitten de grote wereldlijders…wereldleiders in ieder geval met een heel grote rol pepermunt in de broek zich te verlekkeren aan de slachtpartij die gaat komen.

  Overigens, ik weet niet waarom, maar even zweefteven (zeg ik er gemakshalve even bij voor ik er op wordt gewezen te zweven), maar het zal me niet verbazen dat Syrië het beloofde land is en of het dan geheiligd is dit land aan te vallen? Ik denk dat er geen zegen op zal rusten. Heb in ieder geval nooit een goed ‘gevoel’ ondervonden bij Israël wat de toekomst aangaat, maar ja deze gek kan zich ook vergissen, off course.

  2 likes
 • Silber eye schreef:

  Ach ik heb het nog wel eens voor de ogen, al die mensen welke dag in dag uit op hun klapstoelen met verrekijkers en parasols naar de gekaapte trein zaten te kijken nabij Iede de Punt, ook de ijsco kar ontbrak niet.
  (kwam er iedere dag langs om naar mijn werk te gaan)

  En tja wat de Golan hoogte betreft het is terecht verovert en bezet door de Israëliërs, het grote sterke Syrische leger viel in het verleden de Israëliërs in de rug aan terwijl deze op alle fronten zich moest verdedigen. Meer dan terecht dat de Israëliërs dit gebied om strategische redenen zich hebben toegeëigend.
  Een land wat zijn burgers respecteert streeft de maximale veiligheid na voor zijn burgers, en deze annexatie is een vereiste om deze veiligheid te waarborgen het is rechtmatig verkregen.

  Wij pogen de Belgen toch ook niet weer in te lijven?

  The winner takes it all, zo gaat het al sinds de mensheid elkaar bestrijd.

  2 likes
 • Hendrik schreef:

  Ook opmerkelijk:

  JEWISH RENAISSANCE MOVEMENT IN POLAND
  … and Europe will be stunned …

  MANIFESTO

  We willen terugkeren.

  Misschien is er geen betere tijd dan nu en we willen deze kans niet laten voorbijgaan. We geloven dat zelfs de meest waanzinnige scenario’s bewaarheid kunnen worden.

  Niet Uganda, niet Argentinië, niet Syrië, noch Madagaskar en zelfs Palestina niet eens meer. We zijn in Europa geïnteresseerd, het land van onze voorouders. In werkelijkheid of in onze dromen denken we voortdurend aan Polen.

  We geloven dat Polen ons net zo hard nodig heeft als dat wij naar dat land verlangen. Pleinen in Warszawa, Łódź en Kraków zullen worden gevuld met nieuwe woningen. De eenvoudige, houten constructies met een muur en een toren zullen je doen herinneren aan de tijden dat we vijandige aanvallen stoutmoedig trotseerden, toen we in plaats van slachtoffers de schrijvers werden van onze eigen lofrede en van de nieuwe orde. We werden onze eigen heersers.

  1 likes
 • Ricco schreef:

  Vreemd verhaal en ook de vraag of het wel echt zo is. waarschijnlijk geplaatst door iemand die erg tegen de staat Israël is. In de Koran wordt 500 na christus al de joden in in eigen land beschreven lees sura.

  1 likes
 • Pascal schreef:

  Is dit een update of een herhaling?

  0 likes
  • Hendrik schreef:

   Herhaling is ook een strategie die volop door de media wordt gebruikt waarbij inspelen op irrationele emoties het belangrijkste aspect van de berichtgeving vormt en niet de feitelijke inhoud. Emotionele onvolwassenheid wordt volop gebruikt en aangeleerd om, zeker in zogenaamd democratische landen, de bevolking achter zich te krijgen en voor te bereiden op bv. weer een nieuwe oorlog. Met irrationele emoties hoeft men niet te onderhandelen, het kan ook niet, want ze zijn als een koppig kind dat gewoon zijn wil oplegt, zonder enige redelijkheid en zonder dat een rationele uitwisseling van informatie mogelijk is. Het internet puilt uit van de interacties die dit verschijnsel duidelijk illustreren waarbij scheldwoorden of inspelen op vermeende persoonlijke tekortkomingen gretig worden ingezet.

   0 likes
 • x

  Check Also

  kaag

  Kaag smijt midden in reces met belastinggeld om oorlogen in stand te houden. ‘Intens slecht mens’

  Afgelopen maand liet Egypte weten bereid te ...

  artsen

  Waarom er minder patiënten sterven als artsen staken

  Er is onlangs een einde gemaakt aan ...

  >