Buitenland

Oorlog in Syrië is leuk dagje uit voor Israëliërs

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De burgeroorlog in Syrië trekt Israëlische toeristen naar de bergtoppen aan de grens. Ze kunnen de gevechten vanaf de eerste rij volgen en zien het als een spannend dagje uit. De Israëlische krant Haaretz schrijft dat mensen op tenminste drie plekken bij de grens op de Golanhoogte de oorlog komen bekijken: Quneitra, Mount Bental en het militaire verkenningspunt Oz 77.

De toeristen volgen de gevechten, proberen vast te stellen of troepen of gebouwen tot het overheidsleger of rebellen behoren, en bepalen waar beschietingen vandaan komen of waar sluipschutters zich ophouden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Soms breekt bij luide explosies een spontaan applaus uit, aldus journaliste Judy Maltz. “Ik zag laatst heel wat rebellen die zich probeerden te verstoppen,” zei één van de toeristen. “Het was alsof ik naar een spelletje zat te kijken.”

Oorlog in Syrië is leuk dagje uit voor Israëliërs
Foto: Haaretz

De oorlog in Syrië heeft inmiddels aan meer dan 190.000 mensen het leven gekost, waaronder duizenden onschuldige kinderen. Ruim drie miljoen mensen zijn het land ontvlucht. De Verenigde Naties riepen de vluchtelingencrisis in het land uit tot de grootste van dit moment.

Het bericht doet denken aan soortgelijke beelden tijdens de bombardementen op Gaza. Een Deense journalist fotografeerde toen Israëliërs die met een zak popcorn vanuit tuinstoelen de bombardementen volgden.

Hoewel Israël geen partij is in het conflict in Syrië, zijn veel van de toekijkende toeristen zich bewust van de mogelijke gevolgen voor hun land. Als de rebellen het regime omverwerpen, betekent dat een nieuwe dreiging aan de Syrische grens.

[IPS News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
hendrie
hendrie
9 jaren geleden

Zouden wij niet het zelfde doen, aan de grens hier in Nederland

Buddy
Buddy
9 jaren geleden

Bijzonder spectaculair om te zien hoe je medemens wordt vermoord en daarbij te applaudisseren.
Ik heb even in mijn pannenkoekendeeg gekotst, wat een sickos…

Hendrik
Hendrik
9 jaren geleden

De Golanhoogvlakte heeft altijd tot Syrië behoort, net zoals dat de Sinaï altijd tot Egypte heeft behoort en tot 1948 heeft Israël nooit bestaan: het ligt gewoon bovenop Palestina. Tot 1948 stond het Midden-Oosten nou niet echt bekend om het soort conflicten zoals we die hebben zien ontstaan sinds 1948. Het wordt dan wat ingewikkeld om te beweren dat Israël niets te maken zou hebben met alle huidige conflicten in het Midden-Oosten. Washington wordt bestuurd door zionisten en het ontstaan van Israël is gebaseerd op het zionisme. De media en de financiële wereld worden geleid door zionisten. Het land Israël ontvangt vanuit Washington per jaar meer geld en technologie dan het hele continent Afrika …

Dit soort ramptoerisme doet erg sterk denken aan de dansende Israëli’s bovenop het dak van een flatgebouw in de buurt van het voormalige WTC (9/11). Het geeft ook aan dat zogenaamde democratie geen waarborg hoeft te zijn voor beschaving. Als je jezelf zoveel beter vindt dan je “vijanden”, dan zou je ook met iets op de proppen kunnen komen dat een weerspiegeling is van die beschaving. Overigens is het primitieve idee van een “vijand” een zeer duidelijk teken van emotionele onvolwassenheid. En dan gelooft de mensheid ook nog graag dat ze als soort het summum van de evolutie vormen :-))) …

IIS
IIS
9 jaren geleden

Binnenkort zal dit volksvermaak dan wel zijn afgelopen (vragen zo ook entreegeld?) want dan kan de ISIS poppenkasttheater (made in Washington) worden opgeruimd en daarbij zal an passant Assad even vriendelijk worden uitgemoord à la Gaddafi stijl.

En dan krijgen de Israëliërs nieuwe buren waarmee ze waarschijnlijk beter overweg kunnen en kopjes thee drinken dan met een halsstarrige en niet weg te jagen verschrikkelijke ‘dictator’ die te goed was voor zijn land en als seculiere staat heel bedreigend was/is voor de vrede levende wereld die maar geen baas kon worden over Syrië. Kunnen ze eindelijk gas door het land gaan pompen.

In de US zitten de grote wereldlijders…wereldleiders in ieder geval met een heel grote rol pepermunt in de broek zich te verlekkeren aan de slachtpartij die gaat komen.

Overigens, ik weet niet waarom, maar even zweefteven (zeg ik er gemakshalve even bij voor ik er op wordt gewezen te zweven), maar het zal me niet verbazen dat Syrië het beloofde land is en of het dan geheiligd is dit land aan te vallen? Ik denk dat er geen zegen op zal rusten. Heb in ieder geval nooit een goed ‘gevoel’ ondervonden bij Israël wat de toekomst aangaat, maar ja deze gek kan zich ook vergissen, off course.

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x