Homepagina » Het Complot » Prominente tegenstanders van cannabislegalisering betaald door medicijnmakers
Tegenstanders cannabislegalisering betaald door medicijnmakers

Prominente tegenstanders van cannabislegalisering betaald door medicijnmakers

Nederland gold ooit als het meest liberale land ter wereld wat betreft drugswetgeving. Inmiddels heeft Uruguay cannabis gelegaliseerd en in de VS zullen na Colorado en Washington waarschijnlijk nog een hele rij staten volgen. In november dit jaar kan Oregon de derde staat worden waar cannabis geheel legaal wordt.

De publieke aversie tegen cannabis is in de VS de laatste jaren heel snel afgebrokkeld. Meer dan de helft van alle Amerikanen keurt legalisering goed, zo bleek uit een peiling van Gallup in 2013. Zestien Amerikaanse staten hebben bezit van kleine hoeveelheden gedecriminaliseerd zoals dat heet en 21 staten hebben wetgeving voor medicinale cannabisverstrekking.

Eind mei, vijf maanden nadat de eerste cannabis legaal werd verkocht in Colorado’s hoofdstad Denver, bleek de criminaliteit met 10 procent te zijn gedaald. Het aantal moorden was in een jaar tijd met de helft verminderd.

Magazine VICE heeft ontdekt dat veel onderzoekers die zich uitspreken tegen de legalisering van cannabis, worden betaald door grote farmaceutische bedrijven. Elke keer als deze mensen in het nieuws komen, worden hun banden met de medicijnindustrie verzwegen.

Neem bijvoorbeeld dr. Herbert Kleber van de Columbia-universiteit. Al verschillende keren heeft hij in de media gewaarschuwd tegen het gebruik van cannabis. Dezelfde dr. Kleber werkte onder meer als adviseur voor grote medicijnmakers, waaronder Purdue Pharma, Reckitt Benckiser (de producent van de pijnstiller ibuprofen) en Alkermes.

Kleber heeft veel invloed op het debat over cannabis. Zijn werk is onder meer aangehaald door de vereniging van politiekorpschefs van New York en door de American Psychiatric Association gepubliceerd als waarschuwing tegen het gebruik van cannabis voor medicinale doeleinden.

Een duidelijk geval van belangenverstrengeling? Uit vele studies is gebleken dat cannabis net zo goed werkt bij het verzachten van pijn als populaire pijnstillers. Farmaceutische bedrijven verdienen echter miljarden aan pijnstillers, waar in de VS ieder jaar 16.000 mensen aan overlijden. Onderzoekers zien cannabis als veilig alternatief voor opioïden als oxycodon. Nederlandse apotheken verstrekten vorig jaar aan 200.000 mensen oxycodon. Dat waren er tweemaal zo veel als in 2008.

Ook andere tegenstanders van de legalisering van cannabis hebben banden met farmareuzen. Dr. A. Eden Evins van de Harvard Medical School spreekt zich vaak negatief uit over cannabis. Toen Evins voor een artikel in het Journal of Clinical Psychiatry haar financiële banden moest onthullen, werd duidelijk dat ze in november 2012 door Pfizer en DLA Piper was ingehuurd als adviseur en onderzoeksgeld kreeg van Envivo, GlaxoSmithKline en Pfizer.

Pfizer kocht in 2011 het bedrijf King Pharmaceuticals op, dat verschillende pijnstillers maakt. Ook wil de farmaceut de pijnstiller Remoxy op de markt brengen.

Dr. Mark L. Kraus van de American Society of Addiction Medicine was in 2012 fel gekant tegen een wetsvoorstel dat medicinale cannabis moest legaliseren in Connecticut. Later bleek dat Kraus in de wetenschappelijke adviesraad zat van Pfizer en Reckitt Benckiser.

Het is duidelijk dat medicijnmakers nauwe banden hebben met de anti-cannabislobby. De grootste groepen die tegen de legalisering van cannabis zijn, waaronder de Community Anti-Drug Coalitions for America, blijken te worden gefinancierd door farmaceuten als Purdue Pharma en Alkermes.

[VICE]


Vind je deze informatie interessant? Deel het dan met je vrienden op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. De beste bewezen natuurlijke remedie tegen vele ziektes, inclusief kanker.

  Onder het mom “Drugs en aldus verslavend” heeft men een mooie tactiek gevonden deze geweldige plant te verbieden, dit weer ten gunste van de Farmaceutische industrie, die hier natuurlijk alleen maar voordeel van heeft.

  Volgens mevrouwtje Schippers is de enige bewezen remedie tegen ziektes de reguliere geneeswijze en zouden natuurlijke en homeopatische middelen uit de schappen van de apothekers moeten verdwijnen.

  Door de bril van Edith Schippers ziet het leven eruit als één grote markt van vraag en aanbod. De roker vraagt om nicotine, de Farmaceutische industrie staat met een gevarieerd aanbod paraat. Zó werkt de markt en die moet je niet willen verstoren.

  Alleen al het dubieuze feit dat mevrouwtje Schippers de tabaksindustrie heeft laten meebeslissen over het tabaksontmoedigingsbeleid is te zot voor woorden.

  “Als er geen rookverslaving bestond, hadden longartsen lege spreekkamers”. Maar de minister van Volksgezondheid blijft vooral hameren op de ‘vrijheid’ van de roker. Zo’n minister deugt niet voor het tabaksdossier.

  16 likes
  • Zeker een van de beste medicijnen. En nog een reden waarom de illuminati deze plant altijd verboden heeft is omdat het een buitenaardse plant is. Deze plant is ooit meegenomen door ruimtereizigers en komt van origine niet van planeet aarde (geen geintje). Net zoals bijvoorbeeld de zonnebloem. En ook heel beel dieren komen van origine niet van aarde, zoals de dolfijnen, deze dieren en planten zijn energie zuiverend. Haha, ja wat info voor de wat hoger bewuste mensen onder ons 😉

   0 likes
 2. Wereldwijd lagaliseren die groene rommel, de mooiste plant op en van moeder Aarde !
  Ik hou van die plant 😀

  13 likes
 3. Cannabis staat op de eerste plaats als geneesmiddel voor kanker…hoe meer mensen dat gaan beseffen hoe minder mensen zullen sterven aan kanker als men deze geweldige natuurlijke plant om zijn geneeskrachtige werking en als geneesmiddel ingezet word gaat een hele nieuwe wereld open ten gunste van zijn eigenschap, niet alleen maar als geneesmiddel maar men kan het ook voor bouwmaterialen gebruiken , ben zelf gisteren nog in Flevoland geweest , waar men als proef een heel veld ingezaaid had , en deze werd geoogst voor bouwmaterialen er is een film van de oogst gemaakt daarvan , en die word internationaal terzijdetijd uitgezonden.. ga naar google .. cannabis internationaal en lees de geweldige eigenschappen..

  6 likes
  • Waarbij uiteraard gezegd moet worden, dat wanneer je niet ziek bent, je ook geen cannabis hoeft te gebruiken.

   Het klinkt leuk, die rechtvaardiging van cannabisgebruik omwille van haar medicinale toepassingen, maar realiseer je je wel dat zeker in de laatste jaren het onderzoek naar medicinale toepassingen van cannabis een vlucht heeft genomen, en dat als we er meer over te weten komen (positieve effecten maar zeker ook de negatieve) het recreatieve gebruik onder druk zal komen te staan? Cocaïne, efedrine e.v.a. zijn niet voor niets al verboden middelen geworden, ondanks dat ze wel positieve (korte termijn-)effecten hadden.

   Als je in de toekomst verzekerd wil zijn van een avondje lekker thuis op de bank met een jointje, zou ik het hele medicinale pleidooi laten schieten. Ik denk eigenlijk zelfs al dat het te laat is. Kijk op Google scholar en lees zelf welke negatieve effecten cannabisgebruik heeft.

   6 likes
 4. days of our lives, als je op die manier beredeneerd, dan zou suiker, producten met teveel zout en andere additieven toch allang verboden zijn? en valt je het niet op alsof ze blowen op zo’n manier promoten, dat toch iedereen het met tabak of sigaretten gaat roken?

  en dan nog, we weten heel veel over medicinaal cannabisgebruik, vraag elke blower er wat over en meeste mensen weten wel dingen als het gebruik van tinctuur, olie, of vaporiser, maar als je naar een doodzieke patient gaat die baat zou kunnen hebben bij cannabis, wat weet die er over? hoe komt zo’n persoon aan de juiste informatie? en last but not least, hoe komt zo’n persoon uberhaupt aan medicinale wiet olie of dergelijke? zulke mensen zijn op zichzelf aangewezen en zullen zelf moeten zoeken niemand die ze helpt en dat vind ik te zot voor woorden.. als er iemand is die me het tegendeel wil bewijzen, GRAAG

  1 likes
  • Ik geef aan dat ik “de vele medicinale toepassingen” van cannabis een slecht argument vind om recreatief gebruik te rechtvaardigen. En als gevolg daarvan dat als je niet ziek bent, het ook raar is om een medicijn te nemen. De zaken die jij er allemaal bijhaalt, heb ik niet over gesproken.

   Overigens kun je over tabak, zout en suiker(die laatste twee zijn toch wel even een ander verhaal dan de eerste, maar ok) beweren wat je wilt, maar niemand die zegt dat te consumeren om de medicinale eigenschappen. De gemiddelde roker komt er gewoon voor uit dat-ie verslaafd is.

   Als je mijn berichtengeschiedenis een beetje hebt gevolgd, dan ben ik helemaal niet tegen recreatief gebruik. Wel tegen het rechtvaardigen van gebruik op grond van onzinnigheden. Ook ben ik tegen valse claims (bijvoorbeeld dat het kanker en andere ziekten geneest, dat het niet verslavend kan zijn, dat het geen psychoses kan opwekken).

   Ik heb zelf een auto immuunziekte, die een redelijk ernstig verloop kan hebben. Tot halverwege vorige eeuw gebruikte ik elke avond cannabis tegen de pijn, zodat ik normaal kon slapen. Vervelende bijwerkingen waren het (mentaal) verdoofd zijn, de hallucinaties. De ziekte had toen ook een significant progressief verloop. Dat stopte, toen ik een relatief nieuw ontstekingsremmend medicijn ging gebruiken, die ook nagenoeg alle pijnklachten deed verdwijnen en sinds dat moment is de ontwikkeling van de ziekte ook nog eens zeer afgeremd. Tot mijn grote vreugde kan ik de cannabis voortaan laten staan. Het leven is echt fijner om jezelf niet dagelijks te hoeven verdoven.

   Maar ik zie dus wel degelijk positieve eigenschappen in cannabis, en in mijn geval (en in die van anderen) was het een goede oplossing, totdat een beter alternatief zich aandiende.

   2 likes
   • Correctie: halverwege vorig decennium. Ca. 2005 dus. 🙂

    1 likes
    • @ Days of our Lives.

     Je weet dat er ook cannabis bestaat met een lage THC (jouw mentale verdoving) en een hoog CBD (Medicinaal) gehalte ?

     2 likes
     • Jahoor, maar je ontkwam toch nooit helemaal aan dat stonede gedoe, al was het maar licht.

      Had eens een aardig “licht” spul van de coffeeshop, maarja, om redenen die jij wel zelf kunt bedenken, was dat ineens uit het assortiment. Zo bleef je bezig. Zelf ga ik geen planten kweken.

      Die pijnstillende werking was ook maar relatief. Bij hevige aanvallen werd ik om 5 uur wakker omdat het grotendeels was uitgewerkt. Omdat je toch naar school/werk moest was weer gebruiken geen optie. Overdag moest ik sowieso de pijn verdragen. Nu heb ik een middel wat èn de pijn over de hele dag stilt èn de progressie van de ziekte nagenoeg stopt èn waar je gewoon helder van in de bol blijft. Drie grote voordelen t.o.v. cannabis.

      Cannabis heeft voor mij afgedaan, het was een prima oplossing voor dat moment, maar nu zou ik niet meer terugwillen.

      Maar ik realiseer me dat het middel niet bij iedereen werkt, en dan zou ik cannabis zeker aanraden. Maargoed, dan heb je ook wel een kwaal…

      1 likes
   • Dan heb je ook iets tegen kofiie wat verslavend is ?

    0 likes
  • Toevoegingen voor het gebruik in medische doeleinden kunnen op verschillende manieren gemaakt worden en je hoeft het niet te roken er zijn vele manieren om het toe te dienen in je lichaam. maar wil je meer weten er zijn veel sites op internet, dan worden al je vragen beantwoord. ik zelf spreek uit ervaring door een ongeval twintig jaar geleden, altijd pijnstillers geslikt en al die jaren per drie maanden bloed prikken om na te gaan of de nieren,lever en andere organen nog goed werkten en bij mij waren lever en nieren zwakker aan het worden. twee jaar geleden gestopt en binnen vier maanden was alles weer goed.
   Dus zoek en gij zal het vinden.

   0 likes
   • inderdaad willem barends, je kan het op veel verschillende wijzen toedienen dat weet ik en dat is het punt niet. het punt is, is dat op het moment dat je de huisarts beld hoogstwaarschijnlijk te horen krijgt dat het onverstandig is en verslavend en dat ze je proberen af te wuiven. je kunt nergens kant en klaar cannabis olie kopen die je meteen onder je tong kan druppelen ofzo, en ik ben daarom ook benieuwd hoe jij het op je zelf toedient en wat je daarvoor hebt moeten doen? zelf medischie wiet kweken om vervolgens zelf je eigen tincturen te maken om jezelf te kunnen helen klinkt in mijn oren als iets wat niet zou moeten kunnen en wat te ver gaat. je gaat toch ook niet je eigen pharmaceutische medicijnen in elkaar zetten thuis in de kelder in een eigen gemaakt lab? dat is wel waar het op neerkomt. amerika heeft het bijvoorbeeld al een stuk beter voor elkaar met medische marijuana shops met goede voorlichting en allerlei manieren van te voren al in elkaar gezet voor gebruik zoals nugtella, olie, tincturen en ga zo maar door. je moet onderhand medi wiet proffesional zijn en wietboer wil je je eigen goede medicijn in elkaar flansen! waarom iedereen in zn 1tje op zoektocht moeilijk laten doen? waarom kun je niet naar de apotheek lopen?

    2 likes
 5. Grote onzin!!

  Mensen die prominent zijn, zijn ook de bepalers en bepalers zijn de mensen die in de geheime genootschappen zitten.

  De enige Jan met die korte achternaam die eraan wil blijven verdienen zijn de Lullo’s van het volk die niets bepalen.

  Zo hou je alleen de prominente bepalers over, hoe nu, einder verhaal denk ik.

  Uiteindelijk heeft alles te maken met het nieuwe tijdperk en de nieuwe regel en systeem wat gaat gelden, prominent of niet!!

  0 likes
 6. In de bijbel staat een passage over de ruif van overvloed voor de toekomst, uit deze plant kan men bijna 80 procent hetzelfde verwerken als wat men uit de ruwe aardolie haalt.

  5 likes
  • Van deze plant kan je kleren maken en van de zaden alleen al kan je je zelf in leven houden zonder ander voedsel erbij te nemen. Deze zaden bevatten zoveel voedingsstoffen dat je alleen al van deze zaden oud kan worden. Dan kan je er huizen mee bouwen en men kan van deze plant ene produkt maken dat sterker is als staal. Dan kan je inderdaad nog aardolie mee maken de eerste ford heb ik gelezen reed op hennep olie en de eerste USA vlag is ook van hennepstof. En als je deze plant in de grond hebt gehad is de aarde ervan stukken beter erop geworden. Deze plant heb ik ooit enes gelezen was zelfs verplicht in de USA om die te hebben in je tuin en zelfs presidenten hadden ze in hun tuin.

   0 likes
 7. Ach gossie ze zijn tegen drugs, dus zijn het boemannen. aparte is dat wanneer men spreekt over cannabis, en men het verslavende deel eruit willen halen, om zo toch het optimale te kunnen halen aan de generaties verziekende drug, dan staat men op de achterste benen, omdat men eigenlijk helemaal niet geïnteresseerd is in de helende kant van de plant, maar in de verslavende kant van de plant.

  Wanneer men deze troep kan maken zonder de verslavende bijwerkingen, kan het van mij morgen nog gebruikt worden, echter zolang ik zie dat drugs makkelijker voor kinderen bereikbaar zijn(vaak zijn de jongere die drinken, hiertoe in staat gesteld door hun ouders) dan drank, moeten we nog maar even wachten, voordat we de boel vrijgooien. Daarnaast werd ik noot zo vrolijk van mijn rokende vrienden, mijn god wat wordt je afgestompt als je die troep rookt, uiteraard zagen de gebruikers nooit hoe afgestompt en welke negatieve uitwerking het op hen had. Zeker wanneer ze in een groepje waren dan zagen de andere verslaafden ook nooit hoe het je persoonlijkheid veranderde. Sommigen waren echt lachwekkend, die riepen dan dat roken hun echte persoonlijkheid liet zien… Hoe zielig ben je dan!

  Blijft het punt, waarom gaan al die knakkers die zo druk in de weer zijn om cannabis nog sterker te maken niet keihard aan de slag om die verslavende werking eruit t ehlane, zodat we wel kunnen genieten van de helende werking.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Wetenschappers verbaasd: cannabis gaat veroudering tegen. Zo werkt het

Wetenschappers verbaasd: cannabis gaat veroudering tegen. Zo werkt het

Bij oudere muizen die THC, het werkzame ...

Het DNA in deze vaccins is mogelijk tumorverwekkend. Hierover lees je niets in de media

Het DNA in deze vaccins is mogelijk tumorverwekkend. Hierover lees je niets in de media

De Italiaanse onderzoeksgroep Corvelva blijft tot grote ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 5 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.