Natuur en Milieu

De oorzaak van global warming is niet duidelijk. President Poetin gooit knuppel in hoenderhok

Help mee door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tijdens het International Arctic Forum in Sint-Petersburg afgelopen maand ging het onder andere over klimaatverandering. Eén van de sprekers was de Finse president Sauli Niinisto.

Volgens Niinisto warmt de aarde gevaarlijk snel op door toedoen van de mens en moet er meer worden gedaan tegen global warming. Collega’s van hem deden soortgelijke uitspraken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Dat gold niet voor president Poetin, die zei dat hij het op een aantal punten oneens was met Niinisto.

Andere informatie

“Ik heb andere informatie dan Sauli over de mate van opwarming,” zei hij.

“Uit onze gegevens blijkt dat het noordpoolgebied vier keer sneller opwarmt dan de rest van de wereld en dat Rusland 2,5 keer sneller opwarmt dan de rest van de wereld,” vervolgde hij.

Dat is zorgwekkend, erkende Poetin, maar de vraag is hoe dat komt.

Middeleeuwen

Hij wees erop dat Rusland ook hele andere gegevens dan de Finse president heeft over de hoeveelheid CO2 die landen produceren.

Poetin zei zelf in het noordpoolgebied te zijn geweest, waar hij oude ijslagen heeft gezien met daarin hoge CO2-concentraties.

De ijslagen waren gevormd in de middeleeuwen, of misschien nog eerder, benadrukte hij.

Vulkanische activiteit

“Er was toen nog geen industrie,” zei de Russische president. “Vulkanische activiteit heeft dus mogelijk meer invloed dan alle menselijke consumptie en de auto-industrie.”

Niinisto vroeg Poetin of Rusland wel genoeg doet voor het milieu, waarop hij antwoordde dat Rusland in tegenstelling tot de Verenigde Staten het Kyoto-protocol en het Parijs-akkoord heeft ondertekend.

Niet duidelijk

Dat heeft Rusland gedaan omdat het geen kwaad kan, klonk het.

Maar, zo zei Poetin, de oorzaak van global warming is niet duidelijk: “Ligt het aan de uitstoot, of is het iets anders?”

Bekijk het fragment hieronder:

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
marcel koningen
marcel koningen
5 jaren geleden

De russische economie loopt op verkoop van olie en aardgas produkten wat had hij anders kunnen zeggen zonder zijn eigen voet te amputeren door erop te schieten.En voor Rusland geld dat er ongelofelijk veel nieuwe landbouwgrond gaat bijkomen.De Russen antieciperen al een tijdje daarop door in de afrikaanse landen waar rassistisch geinspireerde genocide gepleegt wordt op de boeren , die verdreven boeren over te halen om opnieuw te gaan boeren maar nu in Rusland met steun.Rusland is het grootste land ter wereld en zou de rest naar de troon kunnen steken als grootste landbouw en voedsel producent ter wereld in de toekomst.Hun probleem was dat ooit de intelligentia op dat gebied vermoord waren in het begin van de revolutie en dat maken ze nu weer goed als het waren.
Mvrg,Marcel

René van Zalk
René van Zalk
5 jaren geleden

Poetin erkent dus wel dat het verschijnsel global warming bestaat. Wie had het alweer over global cooling ?
Global warming kan voor Nederland gevaarlijk uitpakken, wij leven immers voor een groot gedeelte onder de zeespiegel. Een combinatie van een zware storm met springvloed is dus linke soep voor Nederland.

weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

@René van Zalk

Haha, je maakt je zorgen dat in de toekomst de kist met daarin je lijk boven komt drijven of je as meegenomen wordt door de alles verzwelgende golfjes? Ga leven, veel meer is er niet over. Als er al gevaar is voor Nederland, dan komt deze vanuit de zionistische orde en maffia.

Rieks de Jonge
Rieks de Jonge
5 jaren geleden

Global warming heeft niks met verbranden van fossiele brandstof te maken wat wel wat te maken heeft met opwarming co2 maar dan in een ander proces waar niemand over praat. UMTS en alle generaties mobiele netwerken stapelen steeds verder op het probleem is het koolstof in de lucht, koolstof absorbeert de mobile straling en is het verzadig dan reflecteert het de straling weer wat gepaard met warmte en je krijgt een soort scherm waardoor de warmte op aarde hangen blijf niet uitgestraald naar de ruimte.

De weerstand in de ether wordt steeds hoger er moet nog meer vermogen gestraald worden of nog meer antennes dichter op elkaar, wij hebben op dit moment op een zeer gevaarlijk punt bereikt met onze wifi en alle mobiele straling, dit kan niet langer door gaan er is nu al onherstelbare schade aan mens en dier en planten en bomen. insecten, bijen, vlinders, vogels verdwijnen elk jaar meer.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x