Homepagina » Natuur en Milieu » De oorzaak van global warming is niet duidelijk. President Poetin gooit knuppel in hoenderhok
De oorzaak van global warming is niet duidelijk. President Poetin gooit knuppel in hoenderhok
Foto: The Russian Presidential Press and Information Office Wikimedia Commons

De oorzaak van global warming is niet duidelijk. President Poetin gooit knuppel in hoenderhok

Tijdens het International Arctic Forum in Sint-Petersburg afgelopen maand ging het onder andere over klimaatverandering. Eén van de sprekers was de Finse president Sauli Niinisto.

Volgens Niinisto warmt de aarde gevaarlijk snel op door toedoen van de mens en moet er meer worden gedaan tegen global warming. Collega’s van hem deden soortgelijke uitspraken.

Dat gold niet voor president Poetin, die zei dat hij het op een aantal punten oneens was met Niinisto.

Andere informatie

“Ik heb andere informatie dan Sauli over de mate van opwarming,” zei hij.

“Uit onze gegevens blijkt dat het noordpoolgebied vier keer sneller opwarmt dan de rest van de wereld en dat Rusland 2,5 keer sneller opwarmt dan de rest van de wereld,” vervolgde hij.

Dat is zorgwekkend, erkende Poetin, maar de vraag is hoe dat komt.

Middeleeuwen

Hij wees erop dat Rusland ook hele andere gegevens dan de Finse president heeft over de hoeveelheid CO2 die landen produceren.

Poetin zei zelf in het noordpoolgebied te zijn geweest, waar hij oude ijslagen heeft gezien met daarin hoge CO2-concentraties.

De ijslagen waren gevormd in de middeleeuwen, of misschien nog eerder, benadrukte hij.

Vulkanische activiteit

“Er was toen nog geen industrie,” zei de Russische president. “Vulkanische activiteit heeft dus mogelijk meer invloed dan alle menselijke consumptie en de auto-industrie.”

Niinisto vroeg Poetin of Rusland wel genoeg doet voor het milieu, waarop hij antwoordde dat Rusland in tegenstelling tot de Verenigde Staten het Kyoto-protocol en het Parijs-akkoord heeft ondertekend.

Niet duidelijk

Dat heeft Rusland gedaan omdat het geen kwaad kan, klonk het.

Maar, zo zei Poetin, de oorzaak van global warming is niet duidelijk: “Ligt het aan de uitstoot, of is het iets anders?”

Bekijk het fragment hieronder:Vond je dit artikel leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. De russische economie loopt op verkoop van olie en aardgas produkten wat had hij anders kunnen zeggen zonder zijn eigen voet te amputeren door erop te schieten.En voor Rusland geld dat er ongelofelijk veel nieuwe landbouwgrond gaat bijkomen.De Russen antieciperen al een tijdje daarop door in de afrikaanse landen waar rassistisch geinspireerde genocide gepleegt wordt op de boeren , die verdreven boeren over te halen om opnieuw te gaan boeren maar nu in Rusland met steun.Rusland is het grootste land ter wereld en zou de rest naar de troon kunnen steken als grootste landbouw en voedsel producent ter wereld in de toekomst.Hun probleem was dat ooit de intelligentia op dat gebied vermoord waren in het begin van de revolutie en dat maken ze nu weer goed als het waren.
  Mvrg,Marcel

  9 likes
  • Marcel,

   Waarom denk jij dat je weet wat Putin denkt? Rusland is de grootste producent van gezonde biologische produkten. Dat doen ze uit eigen vrije wil. Uit de woorden van Putin maak ik op dat ze bezig zijn met onderzoeken omdat de opwarming die beschreven wordt niet logisch is. Hij twijfelt dus aan de oorzaak. Dat heeft niets met de economie te maken en als je het daar al over wilt hebben. Rusland is de enige die zich daadwerkelijk aan de Kyotoprotocollen houdt. Ondanks dat dit hun economie heel veel geld kost! Zoals altijd zegt Putin pas iets als hij het zeker weet. In tegenstelling tot andere ;politici die steeds maar weer vertellen dat wij met zijn allen heel veel geld moeten betalen om de opwarming te stoppen. Putin is hier enkel helder en laat zich niet vangen in een onzinverhaal.

   34 likes
   • RON Zondernaam
    Geen gas of olie in de verkoop betekent de ondergang van Rusland momenteel gezien de afhankelijkheid van die inkomsten.Hoe kan jij weten of een land met 13 tijdzone’s zich houd aan klimaat afspraken de rest van de wereld doet dat ook niet blijk elke keer maar weer.Neem Nederland lachgas een van de meest vervuilende broeikas gassen kon tot nu toe gewoon geloost worden in Nederland en wereld wijd.China die gewoon al tientalle jaren verboden stoffen blijft gebruiken ,De U.S. die verdrinken in niet verwerkte varkenmest en ga zo maar door behalve Rusland natuurlijk volgens RON .LOL want dat weet hij zeker .Putin Is een meester in judo de kracht tegen gebruiken en kan duidelijk goed schaken aangezien hij ver vooruit anticipeerd en de boel alvast klaar zet voor verschillende uitkomsten gesteunt door geheime dienst denk tanken net als de rest van de miljardairs op deze wereld als je op zijn gedrag en besluiten let op dat gebied.Die een stylistisch oorlogs dreigings niveau aanhouden waar in zij zelf de miljardairs geen enkel risico lopen .De rest van de mensheid natuurlijk wel die lijd onder de strapatsen van de miljardairs zoals altijd het geval is .
    mvrg,Marcel

    Hoeveel kost het eigelijk dat houden aan de Kyotoprotocollen per jaar? ,ik ben zeer benieuwt naar de cijfers Ron ivbm de olie en gas inkomsten alvast bedankt.
    Ik schreef wat er momenteel economisch gebeurt niet wat Putin denkt, dat is gelukkig in jouw handen volgens jouw eigen zeggen. Niet in de mijne gelukkig.
    De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet,Wie de schoen past trekke hem aan nietwaar.
    Mvrg,Marcel
    p.s. de grootste in biologische produkten waar kan ik dat vinden ik heb veel intresse in land en tuinbouw of bedoel je verantwoorde bosbouw en hout winning bij land en tuinbouw opgetelt? Ik heb het alleen over voedsel vandaar.
    mvrg,Marcel

    2 likes
    • @marcel koningen

     Rusland doet niet mee aan de globalistische leugens, zoals de westerse regeringen wel doen. Het is allemaal pure propaganda wat er gespuit wordt.Dat is al de hoofdreden om het sowieso al niet serieus te nemen. Het draait allemaal om macht en (ons) geld. Er zijn veel grotere processen gaande waar wij deel van uit maken: kosmische processen. Daar hoor je geen enkele politicus etc over. Maar de Aarde staat wel onder die invloeden en maakt van die processen deel uit. In dat plaatje is er één hele simpele reden waarom het klimaat overal aan het veranderen is. Op plekken waar het koud is wordt het warmer, op plekken waar het warm is wordt het kouder. Dat kan alleen maar betekenen dat de stand van de aardas aan het veranderen is. Dat draait een deel van het oppervlak meer naar de zon toe en een ander deel juist meer van de zon af. Dat is de enige logische reden waarom het klimaat overal kan veranderen. Er zijn meer artikelen geweest waarin uitgelegd wordt dat in vroeger tijden, toen de huidige economie überhaupt nog (lang) niet bestond, er veel meer CO2 was dan in de huidige staat van de wereld. Dan kan de mens dus nooit de oorzaak zijn van meer CO2. Volgens sommigen is het CO2 gehalte zelfs te laag. Nog meer reducering van CO2 kan dan zelfs gevaarlijk worden want dan krijgt de natuur op een gegeven moment te weinig CO2 en produceert het ook te weinig zuurstof. Als het zuurstof gehalte onder een bepaald percentage komt is ook dat een gevaar voor veel leven. Als je even denkt in de agenda’s van de heersende macht dan kon dat misschien wel eens juist de bedoeling zijn want hun agenda’s zijn gebaseerd op het uitroeien of reduceren van de wereldbevolking.

     23 likes
     • ROB Zondernaam,

      ongelofelijk maar komplete onzin wat jij verkondigd helaas ik kan er helemaal niks mee er is geeneen wetenschappelijk aanknopings punt en dat lees je niet vaak helemaal niets herkenbaars uit de wetenschap.Verbijsterend gewoon.Geef eens wat echt wetenschappelijk onderzoek aub dubbel gecontroleerd als het kan door twee verschillende onderzoeks groepen op universitair wetenschappelijk niveau aub.
      Mvrg,Marcel

      1 likes
 2. Global warming heeft niks met verbranden van fossiele brandstof te maken wat wel wat te maken heeft met opwarming co2 maar dan in een ander proces waar niemand over praat. UMTS en alle generaties mobiele netwerken stapelen steeds verder op het probleem is het koolstof in de lucht, koolstof absorbeert de mobile straling en is het verzadig dan reflecteert het de straling weer wat gepaard met warmte en je krijgt een soort scherm waardoor de warmte op aarde hangen blijf niet uitgestraald naar de ruimte.

  De weerstand in de ether wordt steeds hoger er moet nog meer vermogen gestraald worden of nog meer antennes dichter op elkaar, wij hebben op dit moment op een zeer gevaarlijk punt bereikt met onze wifi en alle mobiele straling, dit kan niet langer door gaan er is nu al onherstelbare schade aan mens en dier en planten en bomen. insecten, bijen, vlinders, vogels verdwijnen elk jaar meer.

  10 likes
 3. @René van Zalk

  Haha, je maakt je zorgen dat in de toekomst de kist met daarin je lijk boven komt drijven of je as meegenomen wordt door de alles verzwelgende golfjes? Ga leven, veel meer is er niet over. Als er al gevaar is voor Nederland, dan komt deze vanuit de zionistische orde en maffia.

  7 likes
 4. Poetin erkent dus wel dat het verschijnsel global warming bestaat. Wie had het alweer over global cooling ?
  Global warming kan voor Nederland gevaarlijk uitpakken, wij leven immers voor een groot gedeelte onder de zeespiegel. Een combinatie van een zware storm met springvloed is dus linke soep voor Nederland.

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

wereldgezondheidsorganisatie

‘We moeten per direct uit corrupte Wereldgezondheidsorganisatie stappen’

We moeten ons per direct terugtrekken uit ...

poetin

Poetin haalt uit naar Westen: ‘Júllie werkten met hem samen, met Hitler’

Het Europees Parlement heeft onlangs een resolutie ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.