Buitenland

Britse politica geschorst na uitspraak ’terreurbeweging ISIS is creatie van zionisten’

Help door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Britse politica van de Labour Party is onlangs geschorst nadat ze Israël had gelinkt aan 9/11 en de Islamitische Staat (IS).

De Britse krant The Sun meldde dat Beinazir Lasharie, raadslid van de borough Kensington and Chelsea in de hoofdstad Londen, een video op Facebook had geplaatst getiteld ‘ISIS: Israeli Secret Intelligence Service’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Onder de video schreef Lasharie: “Veel mensen weten wie er achter 9/11 zaten en ook wie verantwoordelijk zijn voor ISIS. Ik heb niets tegen Joden. Ik deel dit gewoon.” Kort daarop voegde ze toe: “Ik heb overtuigend bewijs gezien dat ISIS een creatie van zionisten is!”

Verkeerd geciteerd

Een woordvoerder van de Labour Party liet weten dat de vrouw is geschorst en dat er een onderzoek is ingesteld. Het is sinds de verkiezing van Jeremy Corbyn de eerste keer dat een gekozen volksvertegenwoordiger is geschorst.

Het Britse parlementslid Oliver Dowden eist dat Lasharie haar verontschuldigingen aanbiedt en meteen ontslag neemt. Hij wil ook dat de partij onderzoekt hoe het kan dat de vrouw is verkozen tot raadslid.

Op Twitter schreef de politica: “Geloof niet alles wat je leest of ziet, dat doe ik ook niet! Ik ben verkeerd geciteerd. Bekijk mijn volledige profiel voordat je een oordeelt velt. Bedankt.”

Yasmina Haifi

In eigen land werd vorig jaar PvdA-lid en justitieambtenaar Yasmina Haifi geschorst na een omstreden tweet waarin ze schreef dat terreurbeweging ISIS een vooropgezet plan van zionisten is die bewust de islam zwart willen maken.

Ze werd later voorwaardelijk ontslagen vanwege haar tweet. Dat betekent dat Haifi gewoon voor het ministerie van Justitie mag blijven werken, maar dat ze meteen wordt ontslagen als ze nog een keer een dergelijke tweet plaatst.

[Jewish News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x