Buitenaards

‘Buitenaards leven op 60 miljard planeten in de Melkweg’

Help door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoewel er nog maar enkele tientallen bewoonbare exoplaneten zijn ontdekt, zeggen wetenschappers dat het universum bezaaid moet zijn met planeten waar planten kunnen groeien.

Alleen al in de Melkweg zouden zich 60 miljard dergelijke planeten rond rode dwergsterren kunnen bevinden, zo blijkt uit nieuwe schattingen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Rode dwergen zenden veel minder en veel roder licht uit dan sterren als de zon. Volgens de onderzoekers van de Universiteit van Chicago en de Northwestern University draaien de meeste planeten in de Melkweg rond rode dwergsterren. Omdat ze veel koeler zijn dan de zon, is de bewoonbare zone rond deze sterren vele malen beter dan ons zonnestelsel, zo beargumenteren ze.

De wetenschappers bestudeerden aan de hand van computersimulaties de invloed van wolken op de leefbaarheid van buitenaardse planeten. Wolken in de buurt van rode dwergen verhogen de kans op leven op de planeten.

Wolken absorberen warmte waardoor het oppervlak van planeten wordt opgewarmd en vloeibaar water kan worden gevormd. Wellicht is er ook vloeibaar water op deze 60 miljard planeten in de Melkweg die rond rode dwergen draaien. De zone rond rode dwergen is niet te warm of te koud waardoor de kans op leven toeneemt. Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift Astrophysical Journal Letters.

Bron: Knack.be, Space.com

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
HOAXINTELLIGENCE
HOAXINTELLIGENCE
10 jaren geleden

Had de kepler telescoop niet al eerder z on schattig gemaakt waarbij de uitkomst hoger lach?

Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Dit zou in de ‘ mainstream ‘_media moeten komen, zodat de politiek dit overneemt.

Arno
Arno
10 jaren geleden

[quote name=”Kalki”]Dit zou in de ‘ mainstream ‘_media moeten komen, zodat de politiek dit overneemt.[/quote]

De mainstream media, daar hoef je niet zo gauw op te rekenen en de politiek is bijna alleen maar bezig met de eigen beurs. Daar verwacht ik eigenlijk helemaal niets van.
Stem de volgende keer op SOPN, die durven tenminste wat te zeggen.

days of our lives
days of our lives
10 jaren geleden

[quote name=”Arno”]
De mainstream media, daar hoef je niet zo gauw op te rekenen en de politiek is bijna alleen maar bezig met de eigen beurs. Daar verwacht ik eigenlijk helemaal niets van.
Stem de volgende keer op SOPN, die durven tenminste wat te zeggen.[/quote]

Genoeg serieuze websites die aandacht besteden aan dit soort nieuwtjes: astroblogs.nl, astronieuws.nl, allesoversterrenkunde.nl. De “mainstream” in met name ons land bericht weinig, omdat de gemiddelde Nederlander geen interesse heeft in astronomie/ruimtevaartnieuws. Die zijn meer bezig met drukmaken om behoud van de HRA, koopkracht e.d.

Overigens zie ik een storende fout in het artikel. Die tientallen exoplaneten zijn zeker niet allemaal bewoonbaar, maar bevinden zich in de “leefbare” zone om hun ster, waar water in vloeibare vorm zou kunnen bestaan. Een magnetisch veld, een atmosfeer en een stabiele zon zijn minstens zo essentieel. Daar weten we nog te weinig van af. Mars en Venus bevinden zich ook in de leefbare zone om onze ster, maar die planeten zijn totaal niet geschikt voor ons soort leven.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x