Homepagina » Binnenland » Ouderen moeten koukleumen om CO2 te besparen: ‘Pak maar een fleecedeken’

Ouderen moeten koukleumen om CO2 te besparen: ‘Pak maar een fleecedeken’

In woonzorgcentrum Vivent Mariaoord in Rosmalen hebben ze weer wat nieuws bedacht om het klimaat te redden. De verwarming gaat uit en ouderen krijgen een fleecedeken om zich warm te houden.

Ouderen die koukleumen om de planeet te redden. Je verzint het niet.

Het gaat om een wedstrijd die is georganiseerd door Urgenda; u weet wel, die milieuclub die wordt gesponsord door de Postcode Loterij.

Bewustzijn vergroten

Met de actie hoopt men ‘het bewustzijn te vergroten’.

Op de gang van het zorgcentrum is de thermostaat teruggedraaid en staan kramen met dekens.

Er wordt op internet verbolgen gereageerd op deze ‘wedstrijd’ van Urgenda.

Schaamteloos

“Urgenda helpt om bejaarden sneller ziek te krijgen,” tweet Albert Stienstra. “Duurzaam is blijkbaar ‘snel de kist in’.”

Jooltje voegt toe: “Schaamteloos hoe er met onze ouderen wordt omgegaan!”

“Ze moeten zich kapot schamen bij Mariaoord in Rosmalen,” reageert Rien Schalkwijk. “Een als ‘klimaatactie’ vermomde ordinaire geldbesparingsactie over de ruggen van kwetsbare ouderen. Bah! Zet de verwarming maar op 0 in de kantoren van de directie en het management van Vivent.”

Schorem

“Zou dit schorem thuis ook de kachels laag zetten zodat moeders en kinderen in de kou zitten?” vraagt Maarten Terpie zich af.

Het bericht maakte ook binnen de politiek het één en ander los.

Volstrekt onacceptabel

Zo stelde de PVV in Den Bosch raadsvragen. De partij vindt het volstrekt onacceptabel dat bewoners van een zorginstelling vanwege een ‘energiewestrijd’ voor een activistisch ‘Urgenda-feestje’ met dekens door koude gangen moeten sjouwen.

Tweede Kamerlid Fleur Agema zei: “Onze alleroudsten in de kou in plaats van behaaglijk warm om een gekte. Ik huil.”


[BD]Vond je deze info waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

38 reacties

 1. Je verzint het niet, hoe ver gaan deze gekken die gewoon met zijn allen in een gekkenhuis thuis horen, zonder verwarming uiteraard. Nu wordt er verbolgen gereageerd uiteraard maar het zou beter zijn als men dat tehuis binnen stapt en gewoon de verwarming aan zet. Deze klimaat gekken zijn dermate gestoord dat ze een bedreiging voor de samenleving vormen dat is een ieder wel duidelijk geworden hoop ik.

  57 likes
  • Statushouders/buitenlanders in gratis huizen zetten de thermostaat op 25 graden of nog hoger, want ze hebben het koud. Het gevolg is dat de energienota zo hoog oploopt dat men deze niet kan betalen en dus springen de gemeenten bij en betalen de rekeningen voor ze. En nog veel meer krijgen deze mensen betaald. Mooi voor deze arme, arme mensen, maar nog armer voor de Nederlanders die dit moeten betalen en daarom in de kou zitten voor anderen.

   En bedenk dat de zogenaamde vluchteling niet op straat kan worden gezet, dus hebben deze mensen uiteindelijk vrij spel en doen wat ze willen. Het land loopt verder vol doordat Nederland niet langer regeert en geen baas meer is in en over eigen land en zal daarom dit probleem alleen maar toenemen dat Nederlanders in de kou komen te zitten en de rekeningen van anderen moeten betalen.

   Nederlanders in de kou en alles onbetaalbaar en buitenlanders heerlijk bij de warme gratis kachel, mooier kan de overheid het niet maken.

   27 likes
  • Als ze zo’n wedstrijd nu organiseren in de asielzoekercentra en dan zonder fleecedeken, gewoon rondjes rennen om warm te blijven samen met de Urgenda betalers.

   16 likes
   • Veel meer met foto’s gaan werken. Een feestend aso centrum en een koukleum bejaardenhuis tezamen op 1 foto.

    Hoorde juist: We laten Nederland zien zoals het écht is, het Rotterdamse songfestival. Ja dat klopt wel, daar is de omvolking al een feit met meer dan 50% ‘mede’-landers.

    9 likes
    • Ja, laat de PVV en FvD met een soort ‘Charlie Hebdo’ illustraties gaan werken.

     Niets werkt zo goed als met wat humor en cynisme mensen duidelijk maken hoe het werkelijk zit.

     3 likes
  • Ik denk dat het beter is het bewustzijn van die mensen van Urgenda eens te gaan vergroten met z’n allen.
   Ideeën…?

   9 likes
   • @René

    Al deze door de Postcodeloterij gesponsorde corrupte en maffia organisaties weten heel goed wat ze hebben te doen en voeren ‘slechts’ de vernietigende NWO Soros en zionistische agendas uit. Dat ze ouderen in de kou zetten behoort als onderdeel bij het letterlijk afmaken en omvolken van Nederland(ers).

    De door de zionisten georganiseerde massa immigratie naar Nederland kost miljarden euro’s en bergen met nog te zoeken geld en veroorzaakt opstoppingen op de huizenmarkt en gaten in de begroting, daarom gillen de landverraders-partijen nu ook dat er meer huizen gebouwd moeten worden en de rekening voor de Nederlanders omhoog moeten. De machten zijn niet meer voor de Nederlanders, maar voor de arme, arme buitenlanders. En om nog meer ruimte te kunnen creëren zien vooral partijen als de Bilderberg D66 (incl. VVD, GroenLinks, CDA enzovoort) en zionistische clubs gesponsord door de Postcodeloterij graag armlastige, zieke, veel geld kostende autochtonen die oud zijn of bijv. psychische problemen hebben heel snel dood gaan om zo ruimte en geld vrij te kunnen maken voor projecten en buitenlanders.

    Het zijn heel simpele zakelijke kosten-baten plaatjes en keiharde berekeningen die de politiek en overheid doet of uiteindelijk dwingt te kijken waar geld bespaard kan worden en daarbij zijn alle middelen geoorloofd, zelfs een laatste pil of mensen ziek maken of afgeschreven verklaren zodat ze snel sterven.

    Er is daarom een regelrechte oorlog gaande tegen de Nederlandse bevolking en in oorlog is nu eenmaal alles geoorloofd. De film Soylent Green is allang geen fictie meer.

    14 likes
    • Postcodelijkerij!! En niets anders dan dat. Wakker worden mensen, dit is niet zomaar iets en zal in omvang en oorlog tegen de eigen bevolking alleen maar toenemen. We worden geregeerd en onderdrukt door kille, zakelijke over lijken gaande psychopaten en alles wat de sterretjes op tv doen is jullie ziel verkopen en verduidelijken dat jullie kaaskoppen goed zijn om stront te vegen en de rekeningen te betalen. Indien dat niet meer kan, dan zijn jullie overbodig en afgeschreven en rijp voor de eeuwigheid.

     Alles in de politiek tot aan koningshuizen en de Bilderberg leden, de machtigen der machten zijn of werken alle onder auspiciën van de pseudo joden die over lijken gaan en doden zonder met de ogen te knipperen zoals wij simpele zielen een vlieg doodslaan.

     De openbaringen van Johannes is realiteit. Geen sprookje, geen Bijbelverhaal, maar een pure openbaring van een helderziende die de verre toekomst zag en wat nu wordt geopenbaard.

     5 likes
  • @willem

   precies willem zo moet er gedaan worden , aan die handel.

   6 likes
 2. Verschrikkelijk dit is echt niet normaal , ouderen vroegtijdig de pijp uit helpen dmv onderkoeling wat zijn dit voor smerige nazi praktijken . Dit is gewoon moord met voor bedachte rade , en strafbaar gewoon . Een fleece dekentje hoe verzinnen ze het , abnormaal is het. Aanklagen die leiding en heel snel .

  33 likes
  • Tja Henk, het is lastig te bewijzen maar onlangs nog iemand kwijtgeraakt op leeftijd, was mager en een beetje in de war maar verder gezond. De 8 maanden in een verzorgingstehuis leken haar goed te doen want ze was bijna 10 kilo aangekomen, vreemd en het paste ook niet bij haar postuur, na 8 maanden was ze dus dood 75 jaar. Insuline doet dat met een lichaam, heb die verhalen wel vaker gehoord maar nu dus zelf ondervonden, er gebeuren rare dingen waar we niets van weten en die we niet kunnen bewijzen. Je kent het verhaal ook nog wel van de verstandelijk gehandicapten die naakt aan de ketting lagen? Hier in Nederland? Jolanda Venema https://www.anderetijden.nl/aflevering/295/Jolanda-Venema

   18 likes
  • Ja Henk, de nazi’s zetten de thermostaat ook altijd zo laag!

   7 likes
 3. Energiestrijd…??? WAT HEEFT VIVENT IN DE MELK TE BROKKELEN???

  En de directie van het huis, personeel etc laten dit gebeuren??? Mensonterend, zorg is hopeloos in verval geraakt

  28 likes
 4. Hoe een, vroeger zo vriendelijk en warm, land nu zo koud kan zijn.

  23 likes
 5. Een lugubere club als Urgenda dient maatschappelijk massaal te worden uitgekotst en aan de kant geschoven. Niemand zou hier nog maar de minste aandacht aan moeten geven, volledig doodzwijgen die gevaarlijke idioten !

  20 likes
 6. “Met de actie hoopt men ‘het bewustzijn te vergroten”.

  Het is tijd dat die klimaatdebielen hun bewustzijn vergroten.
  Maar dat zal wel te veel gevraagd zijn, het virus is al te diep doorgedrongen.
  Hoe lang laat onze maatschappij deze gevaarlijke zieke mensen nog vrij rond lopen?

  15 likes
 7. Urgenda, postcode loterij, wat een verschrikking. Zo is de bedenker van de postcode loterij zwendel er multimiljonair mee geworden. Verdiend half BN Nederland een flinke snabbel om in hun reclame spotjes op te duiken. Ze doen zich vriendelijk en sociaal voor en staan voor solidariteit. Zitten zij thuis ook onder een fleece deken voor het klimaat?

  12 likes
 8. Dit kost het bejaardentehuis als eigen bijdrage

  lage eigen bijdrage Minimum € 168 Maximum € 865
  hoge eigen bijdrage Minimum € 168 Maximum € 2.419

  Vergeet ook niet dat je al je hele bijdraagt aan deze zorg. (Ervan uitgaande dat je een werkende Nederlander bent.)
  Ik kan alleen maar denken dat dit tehuis waarschijnlijk geript wordt door het management die de besparingen op hun eigen rekening zien aan het eind van het jaar, onder de beter milieuvlag.
  Grote winsten in zorginstellingen zijn nog steeds gaande.

  Deze wantoestanden zijn al jaren gaande, af en toe komt er een vakbond langs om leden te winnen en die zetten die wantoestanden in een zwartboek, die bieden ze aan bij directie en dan verdwijnen ze weer.
  Maar veranderen doet het maar niet.

  10 likes
 9. Zo kreeg ik een keer van een bejaardentehuis een zandloper.(plastic) Hebben een contract met zo’n milieu terror club. Zie je het al voor je dat een bejaarde, maar zoveel tijd heeft om te douchen? Die mensen die dit verzinnen hebben totaal geen idee hoe het is om bejaard/oud/ziek te zijn. En hoe een medewerker met zo’n bejaarde omgaat in de douche. De druk is al hoog in zo’n bejaardentehuis. Dan erbij dat zandlopertje is al milieuvervuiling. En veel mensen hebben zo’n ding gehad. De bewoners/medewerkers/vrijwilligers enz.
  Dit land is knettergek geworden. Er moet hier echt iets gebeuren om het weer normaal te krijgen!
  Dit zijn gewoon constructies om geld mee te verdienen, meer niet. Kappen ermee!

  8 likes
  • @Elise. Toen mijn (overleden) moeder nog leefde zat ze in de bejaardenzorg voordat ze ziek werd. Mijn moeder heeft nog de tijd meegemaakt dat ze nog tijd voor de bejaarden hadden. Bejaarden wilden vaak dat ze gewoon even ging zitten, een kop koffie met ze drinken en een praatje maken. En mijn moeder heeft toen al meegemaakt hoe dat veranderde in een tijdschema voor alleen maar de klussen die gedaan moesten gaan worden. Ze had altijd één adres per dagdeel. Later moest ze al op de fiets verschillende adressen af om alleen de klusjes te doen. Dat was volgens mij al in de jaren 80, begin 90 maximaal. Snel alles afhandelen, snel bejaarden wassen en weer naar de volgende. het concept is dus al zeker 30 jaar oud. Alleen waren ze in die tijd niet zo gestoord als nu om van de ouderen af te komen voor geldbesparing. Het concept is nog steeds dezelfde maar de achterliggende belangen worden steeds duisterder.

   6 likes
  • ik heb ze ook al over de radio horen praten over een PLASCONTRACT.
   3 x per dag plassen.

   fff

   0 likes
 10. Een woon-zorgcentrum voor jonge mensen met dementie, een koude bedoening voor een zeer lastige aandoening

  7 likes
 11. Het is geen wedstrijd die is georganiseerd door Urgenda maar een wet die door deze idiote regering is gemaakt en door Urgenda is gebruikt om die door te voeren/te handhaven.
  Als je een wet maakt dan moet je die ook uitvoeren en als dat niet gaat dan moet je die wet gauw afschaffen of veranderen

  6 likes
 12. Hoe schaamteloos wil je het hebben? De klimaatwaanzin kent echt geen grenzen he? Ongelofelijk dit!

  6 likes
 13. iedereen die het eens is hiermee , opzeggen die postcode loterij en wel massaal.
  ik kan hem niet opzeggen want ik heb nooit meegedaan .
  zo komt de postcode loterij vaker in het nieuws dus kunnen ze zich scharen bij terreur beweging.
  ik zou me schamen als je nu nog lid blijft.

  5 likes
 14. Ja bijzonder triest maar hoeveel oudjes stemmen wel op die ratten van het CDA? Schat 90% voorzeker. Die stink neoliberaal Sybrand weet je nog liever 2 miljard naar buitenlandse neoliberalen dan de eigen oudjes te helpen.

  5 likes
 15. Het fraaie is dat milieuclubjes volledig op subsidie draaien, krijgen miljarden van de belastingbetaler. En het wordt nog fraaier, mensen in dit verloren landje blijven er op stemmen ook. De belastingbetaler betaalt aan zijn eigen ondergang, ergens wel grappig. Betalen om minder en minder en minder enz..

  4 likes
 16. paniekpanjakanariepietje

  hebzucht salvar.. hebzucht. zelfde als dat ons hele rechtsysteem zich belust op wraak gevoel.

  4 likes
 17. Misschien de houten lambriseringen uitbreken en de meubels op een hoop gooien en in brand steken? Kan de loterij gelijk voor een nieuw interieur zorgen.

  3 likes
 18. Ik zat er ook al aan te denken Ron , Die oudjes moeten gewoon een fikkie steken daar binnen en bij de uitgang gaan staan allemaal , eens kijken of het dan snel over is met die milieu waanzinnigen .

  3 likes
 19. @Ron

  Geweldig en prachtig idee, opstand in het ‘bejaardenhuis’, revolte en anarchie met bijna dood mensen die zich een laatste keer nog net even verzetten tegen de gevestigde orde en de aardse nep machten. Mocht er een hogere zijn dan zullen ze er voor beloond worden in het hiernamaals, gegarandeerd!

  3 likes
 20. Ze gaan fleece dekens uitdelen en zorgen zat ze extra gewassen worden.
  Zijn die gasten nou zo dom? Fleece is gemaakt van microplastic en iedere keer dat je het wast komen de mircobolletjes van de trui of deken af. Daarom is en na 40 tot 50x wassen ook geen reet van over.Dit komt allemaal in ons watersysteem terecht wat de waterschappen er ook niet uit kunnen filteren en komt weer terug in ons drink en oppervlakte water.

  En dan nog niet te spreken wat al dat extra wassen aan stroom en water kost met name de industriële wasmachines die op 380 volt lopen.
  Ondertussen komen er weer lekker veel kamertjes vrij in de woon en zorgcentra’s, het is er niet voor niet zo warm in de woon en zorgcentra’s. Veel bewoners hebben een immuunsysteem van een aardbei.
  Een beetje het goed snik kapot daar allemaal..

  3 likes
 21. Dit kan misschien veel verklaren, hun hersens zijn kleiner 🙂

  An international team of neuroscientists scanned the brains of lifelong bullies and found something grim: Bullies’ brains appear to be physically smaller than other brains.

  The study found that the brains of people with lifelong patterns of “stealing, aggression and violence, bullying, lying, or repeated failure to take care of work or school responsibilities” were different, physically, from those of the other participants.

  https://futurism.com/neoscope/scientists-scanned-bullies-brains

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

corona

Oud-hoogleraar kraakt corona-aanpak: ‘Westen pleegt zelfmoord’

Veel mensen accepteren dat de hele economie ...

timmermans

Timmermans: ‘Geld voor coronabestrijding? Nee, alles naar Green Deal!’

Terwijl het coronavirus om zich heen slaat, ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.