Binnenland

Ouderen moeten koukleumen om CO2 te besparen: ‘Pak maar een fleecedeken’

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In woonzorgcentrum Vivent Mariaoord in Rosmalen hebben ze weer wat nieuws bedacht om het klimaat te redden. De verwarming gaat uit en ouderen krijgen een fleecedeken om zich warm te houden.

Ouderen die koukleumen om de planeet te redden. Je verzint het niet.

Het gaat om een wedstrijd die is georganiseerd door Urgenda; u weet wel, die milieuclub die wordt gesponsord door de Postcode Loterij.

Bewustzijn vergroten

Met de actie hoopt men ‘het bewustzijn te vergroten’.

Op de gang van het zorgcentrum is de thermostaat teruggedraaid en staan kramen met dekens.

Er wordt op internet verbolgen gereageerd op deze ‘wedstrijd’ van Urgenda.

Schaamteloos

“Urgenda helpt om bejaarden sneller ziek te krijgen,” tweet Albert Stienstra. “Duurzaam is blijkbaar ‘snel de kist in’.”

Jooltje voegt toe: “Schaamteloos hoe er met onze ouderen wordt omgegaan!”

“Ze moeten zich kapot schamen bij Mariaoord in Rosmalen,” reageert Rien Schalkwijk. “Een als ‘klimaatactie’ vermomde ordinaire geldbesparingsactie over de ruggen van kwetsbare ouderen. Bah! Zet de verwarming maar op 0 in de kantoren van de directie en het management van Vivent.”

Schorem

“Zou dit schorem thuis ook de kachels laag zetten zodat moeders en kinderen in de kou zitten?” vraagt Maarten Terpie zich af.

Het bericht maakte ook binnen de politiek het één en ander los.

Volstrekt onacceptabel

Zo stelde de PVV in Den Bosch raadsvragen. De partij vindt het volstrekt onacceptabel dat bewoners van een zorginstelling vanwege een ‘energiewestrijd’ voor een activistisch ‘Urgenda-feestje’ met dekens door koude gangen moeten sjouwen.

Tweede Kamerlid Fleur Agema zei: “Onze alleroudsten in de kou in plaats van behaaglijk warm om een gekte. Ik huil.”


[BD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
3 jaren geleden

Een lugubere club als Urgenda dient maatschappelijk massaal te worden uitgekotst en aan de kant geschoven. Niemand zou hier nog maar de minste aandacht aan moeten geven, volledig doodzwijgen die gevaarlijke idioten !

Willem
Willem
3 jaren geleden

Je verzint het niet, hoe ver gaan deze gekken die gewoon met zijn allen in een gekkenhuis thuis horen, zonder verwarming uiteraard. Nu wordt er verbolgen gereageerd uiteraard maar het zou beter zijn als men dat tehuis binnen stapt en gewoon de verwarming aan zet. Deze klimaat gekken zijn dermate gestoord dat ze een bedreiging voor de samenleving vormen dat is een ieder wel duidelijk geworden hoop ik.

Henk
Henk
3 jaren geleden

Verschrikkelijk dit is echt niet normaal , ouderen vroegtijdig de pijp uit helpen dmv onderkoeling wat zijn dit voor smerige nazi praktijken . Dit is gewoon moord met voor bedachte rade , en strafbaar gewoon . Een fleece dekentje hoe verzinnen ze het , abnormaal is het. Aanklagen die leiding en heel snel .

Margie
Margie
3 jaren geleden

Energiestrijd…??? WAT HEEFT VIVENT IN DE MELK TE BROKKELEN???

En de directie van het huis, personeel etc laten dit gebeuren??? Mensonterend, zorg is hopeloos in verval geraakt

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

38
0
We lezen graag je reactie!x