Gezondheid

Overal zit suiker in

Help ons door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoeveel suiker zit er in een blikje cola? Kinderen van groep 6 en 7 van de Sint Paulusschool in Leeuwarden kregen een les gezond eten en drinken in de supermarkt.

Bij het frisdrankschap mochten de kinderen hun favoriete drinken in het mandje doen. Flesjes sportdrank, energiedrankjes, cola, Fanta; alles wat ongezond is vinden ze lekker. Eline (11) mag eigenlijk alleen ranja, maar vindt Fanta lekkerder. In de ranja blijken per glas echter meer calorieën te zitten dan in haar favoriete Fanta. Keanu (11) gaat voor een blik energiedrank. “Het smaakt net naar limonade,” zei hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De leerlingen gingen ter afsluiting van een project over gezonde voeding onder begeleiding van kinderdiëtiste Danielle Feenema de supermarkt in om producten te vergelijken en gezondere keuzes te maken.

“Wie weet hoeveel suikerklontjes er in een flesje sportdrank zitten?” vraagt Feenema. De kinderen denken 27 klontjes. “Doe daar maar wat bij op,” reageert Feenema. De kinderen komen voor allerlei verrassingen te staan als ze de tussendoortjes bekijken. Overal blijkt suiker in te zitten.

“Snoepfabrikanten verzinnen vaak acties om kinderen meer te laten snoepen,” aldus Feenema. Zo vond Silvia (10) een zak snoep waar je een luchtbed bij krijgt. “Dit soort spaaracties voor pretparken, flippo’s en andere dingen zijn er altijd al geweest. Ze zorgen ervoor dat kinderen alleen nog maar een bepaald merk chips of snoep willen hebben.”

[LC]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Silber eye
Silber eye
9 jaren geleden

In een corrupte samenleving verwacht je niets anders het kan niet anders of er zijn ambtenaren welke omgekocht zijn om een en ander te autoriseren en te legaliseren.

Gisteren zijn er een paar medici geweest welke onze overheid feitelijk beschuldigden van moord met voorbedachte rade inzake tabakswetgeving en de daaraan gerelateerde duizenden doden jaarlijks.
Raad deze medici aan te vluchten naar Russia ik vrees dat hun leven niet veilig meer zal zijn hier in het westen, in ieder geval zullen onze overheden er zeker weten niets aan doen de gestorven medeburgers waren al een flink eind op weg om hun pensioen te pakken en waren dus niet meer economisch interessant voor deze moordenaars (hoezo is IS moordlustig)
Er is heel wat aan het handje hier in het westen qua voedselveiligheid, bijvoorbeeld velen weten niet dat hun fruit welke zij in de winkel of op de versmarkten kopen bestraald is om rotting tegen te gaan, met het gevolg dat onrijp fruit wat met tonnen tegelijk in de clicko verdwijnt.
Het fenomeen dat wij veel voedsel weggooien ligt niet altijd aan de consument maar aan het product en de regelgeving overheid.
Ook is bijna alle groenten en fruit welke van buiten de EU komen met DDT besmet etc ook is hier geen controle op, deze landen gaan vrijuit.

Op papier hebben we een voedsel en warenautoriteit in werkelijkheid is het een corrupt departement welke dood door schuld kan worden verweten.

emka
emka
9 jaren geleden

“Eibertje Kiest” -> Top boek over suiker in voeding.

Arwijn
Arwijn
9 jaren geleden

Weet je waar geen suiker in zit? Verse groenten. Als je desperate bent om suiker te vermijden, bereid dan zoveel mogelijk zelf en vermijd kant-en-klare producten. Simpel.

Mammon
Mammon
9 jaren geleden

Volgens mij is er een schrijver bij ninefornews die compleet angstvallig van suiker is 😉

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x