Homepagina » Gezondheid » Overal zit suiker in
Overal zit suiker in

Overal zit suiker in

Hoeveel suiker zit er in een blikje cola? Kinderen van groep 6 en 7 van de Sint Paulusschool in Leeuwarden kregen een les gezond eten en drinken in de supermarkt.

Bij het frisdrankschap mochten de kinderen hun favoriete drinken in het mandje doen. Flesjes sportdrank, energiedrankjes, cola, Fanta; alles wat ongezond is vinden ze lekker. Eline (11) mag eigenlijk alleen ranja, maar vindt Fanta lekkerder. In de ranja blijken per glas echter meer calorieën te zitten dan in haar favoriete Fanta. Keanu (11) gaat voor een blik energiedrank. “Het smaakt net naar limonade,” zei hij.

De leerlingen gingen ter afsluiting van een project over gezonde voeding onder begeleiding van kinderdiëtiste Danielle Feenema de supermarkt in om producten te vergelijken en gezondere keuzes te maken.

“Wie weet hoeveel suikerklontjes er in een flesje sportdrank zitten?” vraagt Feenema. De kinderen denken 27 klontjes. “Doe daar maar wat bij op,” reageert Feenema. De kinderen komen voor allerlei verrassingen te staan als ze de tussendoortjes bekijken. Overal blijkt suiker in te zitten.

“Snoepfabrikanten verzinnen vaak acties om kinderen meer te laten snoepen,” aldus Feenema. Zo vond Silvia (10) een zak snoep waar je een luchtbed bij krijgt. “Dit soort spaaracties voor pretparken, flippo’s en andere dingen zijn er altijd al geweest. Ze zorgen ervoor dat kinderen alleen nog maar een bepaald merk chips of snoep willen hebben.”

[LC]


Vond je deze info leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. In een corrupte samenleving verwacht je niets anders het kan niet anders of er zijn ambtenaren welke omgekocht zijn om een en ander te autoriseren en te legaliseren.

  Gisteren zijn er een paar medici geweest welke onze overheid feitelijk beschuldigden van moord met voorbedachte rade inzake tabakswetgeving en de daaraan gerelateerde duizenden doden jaarlijks.
  Raad deze medici aan te vluchten naar Russia ik vrees dat hun leven niet veilig meer zal zijn hier in het westen, in ieder geval zullen onze overheden er zeker weten niets aan doen de gestorven medeburgers waren al een flink eind op weg om hun pensioen te pakken en waren dus niet meer economisch interessant voor deze moordenaars (hoezo is IS moordlustig)
  Er is heel wat aan het handje hier in het westen qua voedselveiligheid, bijvoorbeeld velen weten niet dat hun fruit welke zij in de winkel of op de versmarkten kopen bestraald is om rotting tegen te gaan, met het gevolg dat onrijp fruit wat met tonnen tegelijk in de clicko verdwijnt.
  Het fenomeen dat wij veel voedsel weggooien ligt niet altijd aan de consument maar aan het product en de regelgeving overheid.
  Ook is bijna alle groenten en fruit welke van buiten de EU komen met DDT besmet etc ook is hier geen controle op, deze landen gaan vrijuit.

  Op papier hebben we een voedsel en warenautoriteit in werkelijkheid is het een corrupt departement welke dood door schuld kan worden verweten.

  15 likes
 2. De tendens is dat alles slecht voor je is. Verzonnen en uitgevoerd door onvolwassen mensen. Het streven is geldelijk gewin en zo boven de gewone man te staan, daar streven ze hun hele leven naar. Een echt volwassen mens streeft zijn hele leven naar zelfontdekking, en alle manieren die misleiden ervaren ze als een vals gevoel.
  Toevallig had ik net Bossche bollen gebakken en omdat toch alles slecht is, zal ik er extra slagroom tussen doen en ze nog eens extra in de in slagroom gesmolten melkchocolade dopen en smullen maar.

  6 likes
  • new atheist world order

   Dat is niet de tendens die ik zie eigenlijk. Zijn gewoon nieuw verworven inzichten waar je je voordeel mee kunt doen als je dat belangrijk vindt.

   Bosche bollen kunnen overigens prima, voor een keer. Het zijn de middelen die je dagelijks tot je neemt waar de meeste winst valt te behalen, niet een snoepbui hier en daar.

   2 likes
 3. Weet je waar geen suiker in zit? Verse groenten. Als je desperate bent om suiker te vermijden, bereid dan zoveel mogelijk zelf en vermijd kant-en-klare producten. Simpel.

  5 likes
  • Ik neem aan dat je -toegevoegde- suikers bedoelt.
   Want er zit suiker in groentes. (En fruit). Planten zetten zonlicht en co2 om in suikers en zuurstof. Dat is de natuur, en zonder die suikers in je groente word je niet oud!

   1 likes
 4. Volgens mij is er een schrijver bij ninefornews die compleet angstvallig van suiker is 😉

  5 likes
 5. new atheist world order

  Voor de volledigheid moet brood als boosdoener ook genoemd worden. Als je suiker wilt mijden schrap dan brood als 1e.

  4 likes
  • Zonder suiker kan de gist het deeg niet laten rijzen. En als er niet te veel suiker in het deeg zit, wordt dit omgezet door de gist in co2. Daarna is er geen suiker meer te vinden in brood.

   Dit soort brood kun je rustig eten zonder bang te hoeven zijn voor suiker. Jammer genoeg wordt er in het meeste brood wat je koopt achteraf suiker toegevoegd.

   Ik bak mijn eigen brood, en daar zit geen suiker meer in.

   Dus je stelling is te algemeen, er is wel degelijk brood zonder suiker. (Ook te koop)

   1 likes
 6. Alle middelen die ik dagelijks tot me neem kan rotzooi inzitten en ik eet in mijn idee gezond, of beter gezegd ik heb de intentie om gezond te eten. Kan zijn dat mijn fruit van Monsanto komt. Net als mijn groenten. Sla en spinazie zijn bespoten, aardappelen en boontjes ook. Vlees is nog nooit zo slecht geweest en toch eet ik alles gewoon. Ik drink geen alcohol maar snoep en rook wel, ook cannabis. Allemaal slecht. Brood zou ik nu ook moeten laten staan vanwege teveel suiker. Ik eet alle soorten brood, witte puntjes, kadetjes, Surinaamse broodjes met garnalen en kouseband met ui en sambal waar van alles mee mis kan zijn maar mmmm het water loopt me alweer in de mond.

  1 likes
 7. “Eibertje Kiest” -> Top boek over suiker in voeding.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Van eten uit de supermarkt ga je eerder dood. Deze 2 studies laten zien waarom

Van eten uit de supermarkt ga je eerder dood. Deze 2 studies laten zien waarom

Het eten van sterk bewerkt voedsel verhoogt ...

Light-frisdrank met aspartaam verhoogt het risico op beroerte en dementie. Lees hier wat wetenschappers erover zeggen

Light-frisdrank met aspartaam verhoogt het risico op beroerte en dementie. Lees hier wat wetenschappers erover zeggen

Mensen die iedere dag light-frisdrank consumeren hebben ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.