Homepagina » Gezondheid » Overheid trekt miljoenen uit als schadevergoeding voor mensen die ernstig ziek werden na vaccin. Wat je moet weten
Overheid trekt miljoenen uit als schadevergoeding voor mensen die ernstig ziek werden na vaccin. Wat je moet weten

Overheid trekt miljoenen uit als schadevergoeding voor mensen die ernstig ziek werden na vaccin. Wat je moet weten

De regering heeft vijf miljoen euro uitgetrokken als schadevergoeding voor mensen die ernstig ziek zijn geworden na het vaccin tegen de Mexicaanse griep.

Het gaat om een groep van zeven tot 11 mensen die als baby of peuter het vaccin Pandemrix kregen toegediend en daarna narcolepsie kregen, weet de Volkskrant.

Narcolepsie zorgt ervoor dat de patiënt op elk moment in slaap kan vallen.

Genoeg reden

In 2009 kregen meer dan een half miljoen Nederlandse kinderen de prik. Enkele jaren later bleek uit onderzoek van Zweedse wetenschappers dat de ziekte vaker voorkomt bij kinderen die het vaccin hebben gekregen.

Toenmalig minister van Volksgezondheid Schippers gaf in 2014 opdracht om tot een schikking te komen.

Ze zag in de resultaten van de verschillende onderzoeken genoeg reden om serieus te kijken of mensen ziek zijn geworden door het vaccin.

Uitzonderlijk

De advocaten van de patiënten vinden het opmerkelijk dat de staat nu voor het eerst een bedrag noemt.

“Sommigen van hen kunnen nooit meer een opleiding volgen of werken,” zeiden ze. “Die vijf miljoen zou dus ook zomaar het dubbele kunnen worden.”

Het is uitzonderlijk dat de Nederlandse staat overweegt een schikking te treffen met individuen over mogelijke bijwerkingen van een vaccin.

Groot-Brittannië

Ook in Groot-Brittannië is op dit moment een juridische strijd gaande waarbij patiënten geld eisen.

Een 12-jarige jongen kreeg in 2015 een schadevergoeding van omgerekend 163.000 euro toegewezen.

Foto: Blythwood Wikimedia Commons

[Volkskrant]


Vind je deze info belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

22 reacties

 1. “Wat je moet weten”

  Nou heel simpel, niet laten vaccineren of anders eens kijken wat de gevolgen zijn en indien daarna problemen dan ook zelf maar ervoor opdraaien!!

  Big Pharma kan maar op 1 manier worden aangepakt (ik weet er nog wel 1 maar die is laat ik zeggen op zijn minst oncoventioneel!!) en die is eigenlijk heel simpel, wegblijven daar, het kan, en wel voor iedereen op enkele hele kleine uitzonderingen na misschien!!

  Gladiator

  23 likes
  • Geweldig die vaccins.
   Als kudde schapen stond men in de rij voor de prik.
   Iedereen,die er niet aan meedeed, zou geen weerstand hebben voor de toekomstige ziektes.en ernstig ziek kunnen worden.
   Welnu, zie het resultaat van het vaccinatie programma en gaan er stemmen op vaccineren te verplichten.

   10 likes
  • Zonder big pharma zijn we op korte termijn ook nergens.
   Vanmiddag was nog op de radio het voorstel om ze alleen voor onderzoek te betalen (en dan moet je met de billen bloot), daarna moet het medicijn vrij te kopiëren zijn.
   Een andere optie is nationalisatie, maar dan blijft de oude marktwerking in stand.

   5 likes
  • Wat ik niet snap..waarom onze overheid de schade betaalt en niet Big Pharma. In Amerika worden de pharma bedrijven aangeklaagd en kunnen voor honderden miljoenen dokken. Per persoon! Zie topic over roundup.

   0 likes
 2. Nu de hele gezondheidszorg geprivatiseerd is en volop commercieel draait wordt het tijd dat wij hier ook schadevergoeding kunnen vragen bij letsel na een medische handeling,of vaccinatie of verwijtbaar medicijn gebruik…Het wordt tijd dat wij ook wat commerciëler gaan denken als patiënten , we worden een poot uitgedraaid , de huisartsen werken minder en moeten we naar dokters posten, minder goed bereikbaar allemaal …
  We krijgen protocol artsen die van de zorgverzekeraars medicijnen moeten voorschrijven….
  De politiek bemoeit zich ermee , de apotheek heeft regelmatig te weinig of slecht leverbare medicijnen …..
  Kortom er moet wat gebeuren, gat in de markt dus, hoe meer mensen naar buiten komen met hun problemen en financiël eisen gaan stellen des te beter…….
  Nou als Baudet dat eens op z’n agenda zet en een wet er voor maakt….overweeg ik nog of ik op hem ga stemmen..🤔
  Het is nu allemaal eenrichtingsverkeer en daar worden kinderen,jongeren en volwassenen de dupe van…..Geld kan niet maar een kant oprollen en het houdt de farma scherp ( hoop ik )…… wat er nu gebeurd is willekeur en dat kan ook niet….

  8 likes
  • Louise….mens, je hebt gelijk….Zovelen, die medicijnen krijgen, die niet helpen, of hen nog zieker maken, …Ja, probeert U dit maar eens, komt U maar terug over bv. 4 weken….de giftige boel geslikt, gedurende 4 weken en nog geen verandering in de toestand…Weer een ander middel….oeps, helpt ook niet…Helaas, we weten het niet, is nog niet goed onderzocht….Dat gebeurde mij…..In m’n wanhoop naar een homeopaat gegaan, die me gelijk op een glutenvrij en histamine -arm dieet zette… Na een paar weken eindelijk verlichting en een voortdurende verbetering van de toestand. We zijn nu 2 jaar verder en mits ik me aan het dieet houd, gaat het prima met mij…!

   8 likes
   • De grote farmaceutische bedrijven ter wereld zijn van een paar families in Amerika ,diezelfde families bezitten ook de wapenindustrie de grootste kranten en Nieuws kanalen ( en de grote banken etc . die willen dat mensen oorlog voeren en ziek zijn ….De grootste banken in de U.S.A zijn dus niet van de overheid ,maar van een paar families: Rockefellers/Rothchild/ Morgan/ etc triljonairs zijn dat.

    2 likes
  • @Louise, claims bij de farmaceuten zijn bij wet onmogelijk gemaakt. Het is juridisch volledig dichtgetimmerd, dat is hoe machtige en goed georganiseerde misdaad werkt. Nagenoeg onaantastbaar. Wat ze doen is uit coulance en in verhouding niet meer dan een jodenfooi. Enkel en alleen om goodwill te kweken bij de massa. Die moet natuurlijk wel vrijwillig meewerken om zich langzaam te laten vergitigen voor bergen geld.

   3 likes
   • @ eksegese
    We moeten eerst hier als burger (patiënt) eens op onze strepen gaan staan ,hoezo protocol , ik wil de best mogelijke behandeling , geen lijstje met aangeboden middelen, ik wil wat goed is voor mijn gezondheid, daar betalen we voor.. Je moet als overheid er op staan, die moet zoveel mogelijk gezonde burgers willen, dat is productief… Nu heeft onze overheid in hun dwaasheid alles geprivatiseerd , zou wel kunnen mits het belang van de burger voorop bleef staan…. Maar helaas het is ook een graaicultuur cultuur geworden…..Bij ons werdt de afgelopen 10 jaar flink gerenoveerd aan een ziekenhuis,nu is het gesloten failliet. Wat is dat voor onnozel gedoe, t lijkt wel of niemand meer kan denken en rekenen….Die hele gezondheidszorg is z’n doel voorbij geschoten en per 1 Jan 2019 mogen we flink bij betalen, .Ik vind wel degelijk dat de overheid hier een taak heeft, maar ja, wie oh wie dat dat doen….

    1 likes
    • Breste Louise, de overheid cq deep state wil geen gezonde sterke bevolking, ze willen een bevolking die relatief dom, afgeleid van alle belangrijke details en desnoods ziek zwak en misselijk en afhankelijk van de overheid is. Ze willen controle en geen last van een gezonde, sterke,zelfbewuste en kritische meute die misschien de moed en kracht zou kunnen vinden om in opstand te komen.
     Dat productieve waar je over schrijft is van ondergeschikt belang, het grootste deel van IEDERS inkomen (behalve de koninklijke parasieten) stroomt immers toch rechtstreeks de schatkist in. Het komt werkelijk met bakken binnen en toch zitten we tot onze oren in de staatsschuld. Een groot deel van ons belastinggeld stroomt dus langs de schatkist zo bij de banken binnen. En de banken maken weer rechtstreeks deel uit van The Deep State. De werkweek is tot en met de donderdag van de staat, het restje mag je zelf houden als je geluk hebt en heel goed oplet. Als de overheid een belangrijke taak heeft zullen ze die zonder twijfel flink in het honderd laten lopen. Ik zie niets anders gebeuren dag in dag uit.

     2 likes
     • [ vroeger ging men ook geneeskunde studeren. nu heet dat Medicijnen studeren. ! ]
      Check eens wat je zegt.
      VROEGER heette het medicijnen studeren, tegenwoordig heet het geneeskunde studeren.

      2 likes
     • De farmaceutische bedrijven in de wereld bepalen ook,wat er in de studie-boeken voor artsen/ specialisten staat wereldwijd,in de 30 er jaren zijn ook de laatste stukken over bijv.de aura leer geschrapt uit de huisartsen studie en over natuur geneeskunde. vroeger ging men ook geneeskunde studeren. nu heet dat Medicijnen studeren. !

      1 likes
 3. Maar maar, vaccins zijn toch 100 procent veilig, hoe kun je anders als overheid overwegen vaccins van welke soort ook te verplichten?
  Het feit dat ze willen schikken bewijst dat er wel degelijk rotzooi in gestopt is waar mensen onherstelbaar ziek van kunnen worden, en bewijs moet overduidelijk en niet te ontkennen aanwezig zijn, anders zouden ze nooit en te nimmer door de knieen gaan.

  13 likes
  • Ze schikken, maar onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat ze geen aansprakelijkheid erkennen, dat kun je in het Volkskrant artikel lezen. Maar omdat de onderzoeken elkaar tegenspreken gaan ze uit een soort coulance tot uitkering over.

   En 100% veilig bestaat niet en wordt ook nergens geclaimd.

   7 likes
   • Ze schikken, maar onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat ze geen aansprakelijkheid erkennen.

    Eigenlijk klopt dat precies, ze hebben vanuit de corrupte en gigantische macht die ze hebben verworven de wet zodanig weten te laten passen dat ze nooit aansprakelijk te stellen zijn. Schikken in deze is echter niets anders dan schuld bekennen, en dat gebeurt enkel en alleen als ze zich er niet meer uit kunnen draaien, als ze echt onraad ruiken. Wettelijke onschendbaarheid zoals ze die geritseld hebben is één, een volk wat zich vrijwillig moet blijven onderwerpen aan hun gifmengerij is een ander niet te vergeten voorwaarde voor hun succes, vandaar ! Dit slaat echter onmiskenbaar een gigantische deuk in hun geloofwaardigheid en is een belangrijke score ten faveure van de waarheid.

    3 likes
    • [ Wettelijke onschendbaarheid zoals ze die geritseld hebben ]
     Waar staat dat? Waar kan ik dat vinden?

     3 likes
     • De juridische immuniteit was door de farmaceutische industrie onder druk afgedwongen, met het argument dat zij anders geen vaccinaties meer zouden ontwikkelen, wanneer ze schadeclaim-risico’s zouden lopen bij het op de markt brengen van vaccinaties.
      Het speelde in Amerika en het is inderdaad in 2009 opgeheven.

      Ik wist absoluut zeker dat ik het jaren geleden voorbij had zien komen en het heb onthouden omdat ik het zo onvoorstelbaar vond dat zo’n organisatie gewoon zijn verantwoording niet hoefde te nemen. T.a.v. dit detail heb ik het dus achteraf mis en kan men de betreffende opmerking als niet gezegd, of in dit geval niet geschreven beschouwen.

      1 likes
     • Dank, nu snap ik het. Ik dacht trouwens eerst dat bedoeld werd dat de overheid zich niet aansprakelijk verklaarde.

      1 likes
 4. Een dergelijk douceurtje kan er wel vanaf. De winst is vet binnen.

  3 likes
 5. Maar gaat de overheid dit dan nu betalen via onze belastingcenten of wordt er een claim neergelegd bij de Pharmacie…..

  6 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Zes maanden oude baby krijgt 7 vaccins en sterft 2 dagen later. Moeder deelt haar verhaal (en heeft dringend advies)

Is uw kind gevaccineerd tegen waterpokken? Dan kan het deze ziektes oplopen

Twee 14-jarige jongens hebben hersenvliesontsteking opgelopen als ...

Regering maakte onderzoek naar oorzaak MH17-ramp bewust kapot. Hoe dit politieke spel gespeeld wordt over de ruggen van de nabestaanden

Regering maakte onderzoek naar oorzaak MH17-ramp bewust kapot. Hoe dit politieke spel gespeeld wordt over de ruggen van de nabestaanden

Het proces over de MH17 wordt een ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 12 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.