BuitenlandCorona

Tweede covid-coup? President Tanzania verdwijnt na kritiek op corona-aanpak

Help door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

John Magufuli, de president van Tanzania, is verdwenen. Hij is al weken niet in het openbaar verschenen en mensen beginnen zich af te vragen of hem misschien iets is overkomen. De oppositie heeft meerdere keren geclaimd dat de president met corona is opgenomen in een ziekenhuis in Kenia of India, hoewel daar geen bewijs voor is. Premier Majaliwa zegt op zijn beurt dat de president ‘gezond en wel’ is.

Magufuli is een zogenaamde ‘corona-ontkenner’. Hij haalde eerder het nieuws toen hij een aantal monsters – geit, motorolie, papaja, kwartel en jackfruit – liet testen op corona. Toen vier daarvan positief bleken, verbood hij de testkits en stelde hij een onderzoek in.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De president heeft ook vraagtekens gezet bij de veiligheid en effectiviteit van de ‘coronavaccins’ en staat het gebruik ervan in Tanzania niet toe. In de westerse media wordt Magufuli weggezet als ‘ontkenner’ en ‘populist’.

Voorbeeld

Toen Magufuli in 2015 aan de macht kwam, sneed hij meteen in de overheidssalarissen. Het vrijgekomen geld investeerde hij in ziekenhuizen en aidsmedicijnen. Hij investeerde ook in een campagne tegen cholera. Sinds zijn aantreden is de levensverwachting in Tanzania elk jaar gestegen.

In het begin werd president Magufuli de hemel in geprezen door de westerse pers en door Soros gesteunde denktanks. Hij was een ‘voorbeeld’ voor andere Afrikaanse landen. Daar kwam verandering in nadat hij zich kritisch had uitgesproken over de corona-aanpak.

Toen hij in oktober 2020 werd herkozen, beschuldigden de westerse media hem van ‘stemonderdrukking’ en ‘verkiezingsfraude’. De Amerikaanse overheid legde sancties op aan Tanzania. Om het land in het coronagareel te krijgen.

Hetzelfde lot

Vorige maand schreef de krant The Guardian nog dat ‘het tijd is om de anti-vaxxer president van Tanzania te beteugelen’. Het artikel is ondergebracht bij de sectie ‘Global development’, die wordt gesponsord door de Bill & Melinda Gates Foundation.

Dus binnen twee weken nadat The Guardian een door Gates gesponsord artikel had gepubliceerd waarin gezegd wordt dat er actie moet worden ondernomen tegen president Magufuli, verdween hij, naar verluidt vanwege corona.

Ook de beruchte Council on Foreign Relations vindt dat Magufuli het veld moet ruimen. Als de president van Tanzania plotseling overlijdt of wordt vervangen, ondergaat hij hetzelfde lot als Pierre Nkurunziza, de ex-president van Burundi. Die weigerde het spelletje mee te spelen en de gooide WHO-delegatie het land uit, waarna hij plotseling stierf aan een ‘hartaanval’ of ‘corona’. Zijn opvolger draaide onmiddellijk het coronabeleid terug en de WHO was weer welkom in het land.

[OffGuardian]

4.9 63 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

55 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Super trots dat ik een WAPPIE ben
Super trots dat ik een WAPPIE ben
3 jaren geleden

Ik ben niet gelovig lieve mensen!
Maar ik ga bidden voor deze grote man!
Kom in verzet, donder die beklap weg, scheld elke agent boa winkel medewerker uit voor domme vol idioten, maak een copy van je mensen rechten, wordt ongehoorzaam!
Neem die boete vecht hem aan, betaal hem niet! Als al de WAPPIES dat doen stort het van zelf allemaal in elkaar!

Havana
Havana
3 jaren geleden

En de burgers over heel de wereld zitten als ratten in de val. Wie kan tegen hen op, tenzij er iets groots op hen afkomt en hen uit de macht zet. Er zou bijna een mirakel moeten gebeuren..

Vlinder
Vlinder
3 jaren geleden

Als de psychopaten een bedreiging zien voor hun plan gaan ze met alle gemak over tot moord! Wees gewaarschuwd lieve mensen!! Kan hier ook zomaar gebeuren!!

R.M.M.
R.M.M.
3 jaren geleden

Held

Back to top button
55
0
We lezen graag je reactie!x