Homepagina » Buitenland » Tweede covid-coup? President Tanzania verdwijnt na kritiek op corona-aanpak
president
Foto: John Magufuli (Flickr/GovernmentZA CC BY-ND 2.0)

Tweede covid-coup? President Tanzania verdwijnt na kritiek op corona-aanpak

John Magufuli, de president van Tanzania, is verdwenen. Hij is al weken niet in het openbaar verschenen en mensen beginnen zich af te vragen of hem misschien iets is overkomen. De oppositie heeft meerdere keren geclaimd dat de president met corona is opgenomen in een ziekenhuis in Kenia of India, hoewel daar geen bewijs voor is. Premier Majaliwa zegt op zijn beurt dat de president ‘gezond en wel’ is.

Magufuli is een zogenaamde ‘corona-ontkenner’. Hij haalde eerder het nieuws toen hij een aantal monsters – geit, motorolie, papaja, kwartel en jackfruit – liet testen op corona. Toen vier daarvan positief bleken, verbood hij de testkits en stelde hij een onderzoek in.

De president heeft ook vraagtekens gezet bij de veiligheid en effectiviteit van de ‘coronavaccins’ en staat het gebruik ervan in Tanzania niet toe. In de westerse media wordt Magufuli weggezet als ‘ontkenner’ en ‘populist’.

Voorbeeld

Toen Magufuli in 2015 aan de macht kwam, sneed hij meteen in de overheidssalarissen. Het vrijgekomen geld investeerde hij in ziekenhuizen en aidsmedicijnen. Hij investeerde ook in een campagne tegen cholera. Sinds zijn aantreden is de levensverwachting in Tanzania elk jaar gestegen.

In het begin werd president Magufuli de hemel in geprezen door de westerse pers en door Soros gesteunde denktanks. Hij was een ‘voorbeeld’ voor andere Afrikaanse landen. Daar kwam verandering in nadat hij zich kritisch had uitgesproken over de corona-aanpak.

Toen hij in oktober 2020 werd herkozen, beschuldigden de westerse media hem van ‘stemonderdrukking’ en ‘verkiezingsfraude’. De Amerikaanse overheid legde sancties op aan Tanzania. Om het land in het coronagareel te krijgen.

Hetzelfde lot

Vorige maand schreef de krant The Guardian nog dat ‘het tijd is om de anti-vaxxer president van Tanzania te beteugelen’. Het artikel is ondergebracht bij de sectie ‘Global development’, die wordt gesponsord door de Bill & Melinda Gates Foundation.

Dus binnen twee weken nadat The Guardian een door Gates gesponsord artikel had gepubliceerd waarin gezegd wordt dat er actie moet worden ondernomen tegen president Magufuli, verdween hij, naar verluidt vanwege corona.

Ook de beruchte Council on Foreign Relations vindt dat Magufuli het veld moet ruimen. Als de president van Tanzania plotseling overlijdt of wordt vervangen, ondergaat hij hetzelfde lot als Pierre Nkurunziza, de ex-president van Burundi. Die weigerde het spelletje mee te spelen en de gooide WHO-delegatie het land uit, waarna hij plotseling stierf aan een ‘hartaanval’ of ‘corona’. Zijn opvolger draaide onmiddellijk het coronabeleid terug en de WHO was weer welkom in het land.

[OffGuardian]
4.9 63 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
55 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Super trots dat ik een WAPPIE ben
Super trots dat ik een WAPPIE ben
6 maanden geleden

Ik ben niet gelovig lieve mensen!
Maar ik ga bidden voor deze grote man!
Kom in verzet, donder die beklap weg, scheld elke agent boa winkel medewerker uit voor domme vol idioten, maak een copy van je mensen rechten, wordt ongehoorzaam!
Neem die boete vecht hem aan, betaal hem niet! Als al de WAPPIES dat doen stort het van zelf allemaal in elkaar!

Havana
Havana
6 maanden geleden

En de burgers over heel de wereld zitten als ratten in de val. Wie kan tegen hen op, tenzij er iets groots op hen afkomt en hen uit de macht zet. Er zou bijna een mirakel moeten gebeuren..

Vlinder
Vlinder
6 maanden geleden

Als de psychopaten een bedreiging zien voor hun plan gaan ze met alle gemak over tot moord! Wees gewaarschuwd lieve mensen!! Kan hier ook zomaar gebeuren!!

R.M.M.
R.M.M.
6 maanden geleden

Held

x

Check Also

baudet

Baudet tegen kabinet: ‘U rubber-stampt Nederland regelrecht een hel in, waarbij 1984 verbleekt’

U bent straks verantwoordelijk voor een medische ...

arts

Volgens Kamerlid Nicki Verweij (JA21) zal geen arts zeggen dat de mRNA-prik gentherapie is. Klopt dat?

FVD-voorman Thierry Baudet stelde het mRNA-vaccin in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

55
0
We lezen graag je reactie!x