Homepagina » Gezondheid » Populairste onkruidverdelger gelinkt aan onvruchtbaarheid en Parkinson
Populairste onkruidverdelger gelinkt aan onvruchtbaarheid en Parkinson

Populairste onkruidverdelger gelinkt aan onvruchtbaarheid en Parkinson

Het gebruik van ’s werelds populairste onkruidverdelger, Roundup, kan worden gelinkt aan een reeks gezondheidsproblemen en ziektes zoals Parkinson, onvruchtbaarheid en kankers. Dat meldt Reuters op basis van een nieuwe studie.

Het rapport in het tijdschrift Entropy stelt dat resten van glyfosaat, het belangrijkste bestanddeel van Roundup, in voedsel zijn aangetroffen.

Roundup is wereldwijd al ruim 30 jaar de meestgebruikte onkruidverdelger. Het goedje wordt over miljoenen hectare akkerland gesproeid.

Verraderlijk

Glyfosaat versterkt de schadelijke effecten van andere chemische stoffen en giffen in het milieu, verstoort lichaamsfuncties en veroorzaakt ziektes, aldus Stephanie Seneff van het Massachusetts Institute of Technology en Anthony Samsel, oud-adviseur voor Arthur D. Little, Inc.

“De negatieve invloed op het menselijk lichaam is verraderlijk en openbaart zich pas na verloop van tijd door ontstekingen die de celsystemen in het hele lichaam beschadigen,” stellen de wetenschappers. “We hebben iets heel belangrijks ontdekt dat serieus genomen dient te worden en verder onderzocht moet worden.”

Milieuactivisten, consumentenorganisaties en wetenschappers uit diverse landen hebben al eerder gewaarschuwd dat het gebruik van glyfosaat problemen voor planten, mensen en dieren met zich meebrengt.

Monsanto

Roundup wordt gemaakt door Monsanto, het bedrijf dat diverse genetisch aangepaste gewassen op de markt heeft gebracht die resistent zijn tegen de onkruidverdelger.

Deze transgene gewassen, waaronder maïs, sojabonen, koolzaad en suikerbiet, worden alleen al in de Verenigde Staten op vele miljoenen hectares verbouwd. Boeren geven de voorkeur aan dergelijke gewassen omdat ze op die manier Roundup kunnen sproeien zonder hun oogst te beschadigen.

Roundup wordt ook veel gebruikt voor gazonnen, tuinen en golfbanen. Monsanto en verschillende experts hebben jarenlang gezegd dat glyfosaat veilig is en minder schadelijk is voor het milieu dan andere onkruidverdelgers.

Van de ruim 20 onkruidverdelgers op de markt is glyfosaat veruit de meest populaire. In 2007 werd in de VS ruim 95 miljoen kilo glyfosaat gebruikt door Amerikaanse boeren. Dat is volgens het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) een verdubbeling ten opzichte van zes jaar eerder.

Bron: Reuters.com

Gerelateerd:

 Vond je dit artikel waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. Ik weet nog maar één ding wat Monsanto verdient.DE GALG!!!

  0 likes
 2. En wat mij betreft wegrotten in een cel is ook prima, tenslotte is Monsanto schuldig aan het wetje, dood door schuld.Het liefst in de cel zonder kleertjes aan, zodat zelfdoding niet meer kan.Wat zullen die arrestantenwachten genieten.Me too!!!

  0 likes
 3. Dju heb net m’n tuin besproeid met… Roundup 🙁

  0 likes
 4. Nou, lekker hoor :-S zo’n gore hap transgene soja. Maar…wél mooie onkruidvrije efficiënte velden vindt meneer.Zet er nog een paar fluorescerende gefokte schapen bij en het plaatje is compleet. Langzaam maar zeker veranderen we in een planeet vol mutanten in elke categorie.

  0 likes
 5. Monsanto en zijn leugens. Milieuvriendelijk en dit door Nederland klakkeloos geaccepteerd. Shame on you! Wie beschermt ons nog tegen deze vormen van criminaliteit? Het lijdt geen twijfel dat ze de mens niet goed geZind zijn.

  0 likes
 6. Toen ik een kind was werd er “veilig”DDT van MonSatan overal gesproeid en je vond de geur ook lekker..niet normaal, ze weten hoe gevaarlijk de middellen zijn, maar het interesseert ze niet. Schuld van de mensen ook, die te belabberd zijn om naar de alternatieven te zoeken

  0 likes
 7. [quote name=”Pablo Hein”]Toen ik een kind was werd er “veilig”DDT van MonSatan overal gesproeid en je vond de geur ook lekker..niet normaal, ze weten hoe gevaarlijk de middellen zijn, maar het interesseert ze niet. Schuld van de mensen ook, die te belabberd zijn om naar de alternatieven te zoeken[/quote]
  De geur weet ik niet meer, maar wat waren we trots! DDT! We konden de wereld aan. Natuurlijk geen idee van wat toen of nu werd ontdekt, maar Monsanto hoor je niet. Ik vind ze in ieder geval niet te vertrouwen.

  0 likes
 8. In de jaren 50/60 was het normaal dat als je hond vlooien had je hem insmeerde met DDT. Dat deed je met je blote handen, flink poederen, dat zou wel helpen. Stoof flink maar daar had je toen geen last van. Huidige klachten worden geschoven op ouderdom, je bent geen 50 meer.

  0 likes
 9. Het wordt nou juist weer toegestaan door de gemeente Amsterdam =/

  0 likes
 10. [quote name=”Pablo Hein”]Toen ik een kind was werd er “veilig”DDT van MonSatan overal gesproeid en je vond de geur ook lekker..niet normaal, ze weten hoe gevaarlijk de middellen zijn, maar het interesseert ze niet. Schuld van de mensen ook, die te belabberd zijn om naar de alternatieven te zoeken[/quote]

  Herkenbaar. Toen ik kind was stonden ze aan de overkant van de straat óók de struiken langs het veld te sproeien met “veilig DDT”. Kort daarop lag onze kat dan weer schuimbekkend op de stoep dood te gaan omdat ze grasjes had zitten eten. Op het laatst lieten we ze maar niet meer steriliseren want ze gingen steeds binnen een jaar(of 2)dood aan landbouw-vergiftiging zoals de dierenarts telkens constateerde. Later zijn ze er wel mee gestopt met dat sproeien.

  0 likes
 11. Tegen onkruid spuit je azijn direct op de kruid.

  0 likes
 12. [quote name=”Luna”]25 Mei 14:00 MARCH AGAINST MOSANTO
  https://www.facebook.com/events/137732549742118/?notif_t=plan_user_invited%5B/quote%5D
  Ik zit niet op faceboek, maar hier nog een link naar de mars tegen monsanto op 25 mei:
  http://www.omslag.nl/nieuws/00649.html

  0 likes
 13. het is toch niet meer dan logisch dat alles wat nefast is voor insecten en kleine dieren ook niet zo geweldig gezond kan wezen voor grotere dieren inclusief de mens. We houden het alleen langer uit omdat we groter zijn.

  0 likes
 14. [quote name=”Dr. Why”]het is toch niet meer dan logisch dat alles wat nefast is voor insecten en kleine dieren ook niet zo geweldig gezond kan wezen voor grotere dieren inclusief de mens. We houden het alleen langer uit omdat we groter zijn.[/quote]
  Misschien is die troep wel de reden dat de bijensterfte zo hoog ligt.Nog wat pesticiden erbij, en het cirkeltje is rond.

  0 likes
 15. [quote name=”Hunting Wolf”][quote name=”Dr. Why”]het is toch niet meer dan logisch dat alles wat nefast is voor insecten en kleine dieren ook niet zo geweldig gezond kan wezen voor grotere dieren inclusief de mens. We houden het alleen langer uit omdat we groter zijn.[/quote]
  Misschien is die troep wel de reden dat de bijensterfte zo hoog ligt.Nog wat pesticiden erbij, en het cirkeltje is rond.[/quote]

  http://www.bijensterfte.nl/

  0 likes
 16. Monsanto en verschillende experts hebben jarenlang gezegd dat glyfosaat veilig is en minder schadelijk is voor het milieu dan andere onkruidverdelgers……

  achter ‘experts’ ontbreekt nog ‘betaald door Monsanto.

  0 likes
 17. [quote name=”Pablo Hein”]Tegen onkruid spuit je azijn direct op de kruid.[/quote]
  Haha, worden we toch nog azijnzijkers:)))
  Goed idee.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

De waanzinnige rijkdom van de rijkste families ter wereld. Deze familie steekt er mijlenver bovenuit

De waanzinnige rijkdom van de rijkste families ter wereld. Deze familie steekt er mijlenver bovenuit

Website lovemoney.com heeft een overzicht gemaakt van ...

En dan is het nu tijd voor een onbekend stukje geschiedenis. Wat is de verborgen hand achter 9/11?

En dan is het nu tijd voor een onbekend stukje geschiedenis. Wat is de verborgen hand achter 9/11?

En dan is het nu tijd voor ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.