Mens en Dier

‘Wat Kaag doet is heel a-democratisch, dit is een belediging van de kiezer’

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

De 12 lijsttrekkers van D66 voor de verkiezingen van de Provinciale Staten sluiten bij de coalitievorming partijen uit die ‘de stikstof- en klimaatdoelen van het kabinet willen blokkeren’. Ze noemen in een gezamenlijke verklaring BBB, JA21 en PVV.

“Het halen van de stikstof- en klimaatdoelen staat voor ons op één,” schrijven de lijsttrekkers in de verklaring. “Dat is waar deze provinciale verkiezingen over gaan. Dat is onze inzet voor de coalitieonderhandelingen die erop volgen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---

D66-leider Kaag licht toe: “We willen onze natuur beschermen, huizen blijven bouwen en de klimaatdoelen halen. D66 kiest voor vooruitgang in plaats van stilstand.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Paniek

“D66 in paniek. Ze zijn bang. Ze vrezen dat Nederland op 15 maart massaal nee gaat zeggen tegen hun nationale afbraakbeleid van boeren en vissers kapotmaken en honderdduizenden gelukzoekers onze huizen laten afpakken. Nederland pikt dit niet langer!” reageert PVV-leider Geert Wilders.

Hij zei in het tv-programma Ongehoord Nieuws dat na de verkiezingen de grootste drie partijen met elkaar zouden moeten praten. “Je kan daar geen resultaatsverplichting van maken, want het kan niet lukken, de verschillen kunnen heel groot en onoverbrugbaar zijn, maar je moet er wel een inspanningsverplichting van maken.”

“Welke partijen het ook zijn, de PVV zal in provincies als wij bij de grootste drie horen altijd bereid zijn om met wie dan ook te gaan praten,” vervolgde hij. “Niet omdat we die partijen per se zo leuk vinden, maar omdat dat democratie is.”

Heel a-democratisch

“Wat mevrouw Kaag doet, is heel a-democratisch,” vindt Wilders. “Ze zegt voor de verkiezingen – terwijl ze niet eens weet hoe groot haar partij en mijn partij wordt – al bij voorbaat: we doen met jullie niet mee.”

“Dat is een belediging van de kiezer,” benadrukte hij. “Niet van mij, maar van de kiezer.”

4.9 132 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

128 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Julia
Julia
1 jaar geleden

De smeerlap Rutte gaat pas in mei a.s. in over wat mis ging in Groningen. De uitgekookte WEF rat wacht dus tot na de staatsverkiezingen. Vooral stemmen op dat tuig dan komen we er wel maar van één dingen kunnen we zeker zijn ons land wordt door het kartel Rutte/Kaag geheel naar de gallemiezen geholpen. Wat voor een rat kun je zijn om wederom in de zetel te kunnen blijven plakken. Rutte er is maar één ding dat heet zo snel mogelijk opsodemieteren met uw vriendjes er bij.

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Exit Kaag en haar bende psychopaten!

mister nexit
mister nexit
1 jaar geleden

hopelijk hoeft al kaq niemand uit te sluiten en wordt ze gemillimeterd. De arrogantie van deze heks is onbegrensd

Franklin Ryckaert
Franklin Ryckaert
1 jaar geleden

Cordon sanitaire. Wordt in heel Europa toegepast. Zelfs al ben je de tweede partij in de verkiezingen, je komt nooit aan de bak.

Back to top button
128
0
We lezen graag je reactie!x