Mens en Dier

Van Haga probeert Klaas Dijkhoff wakker te schudden: ‘U vindt DIT proportioneel?’

Help ons door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

FVD-Kamerlid Wybren van Haga stelde VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff dinsdag tijdens het coronadebat de vraag of hij de lockdownmaatregelen proportioneel vindt. “Ja,” antwoordde Klaas ‘Winterslaap’.

Van Haga zei dat vreemd te vinden. “Als we kijken naar de cijfers zijn er onder de 65 jaar slechts 500 mensen overleden van de 9000 mensen die met corona zijn overleden. In diezelfde tijd zijn er 45.000 mensen aan kanker overleden en 30.000 mensen aan hart- en vaatziekten. Op dit moment gaan door deze maatregelen, die echt de druppel zijn voor veel ondernemers, het hele MKB en de horeca op de fles.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij vroeg Dijkhoff nog eens of hij vindt dat de maatregelen proportioneel zijn. “Ja,” antwoordde de VVD’er opnieuw. Hij beschuldigde Van Haga ervan ‘te goochelen met cijfers’. Van Haga benadrukte dat hij harde getallen gebruikt. “Er zijn 9000 mensen aan corona overleden. Daarvan zijn er 500 mensen onder de 65 overleden: 250 in het cohort 60 tot 65 en onder de 60 maar 250 mensen. Ik heb die 9000 mensen vergeleken met al die andere mensen die aan kanker en hart- en vaatziekten zijn overleden.”

Wel degelijk

Hij stelde vervolgens nogmaals zijn vraag. “Ja,” antwoordde Dijkhoff voor de derde keer. Van Haga ging in op de inhoud, maar de VVD-fractievoorzitter speelde vooral op de man.

Van Haga adviseerde Dijkhoff het rapport van hoogleraar Michaéla Schippers eens te lezen waarin ze de medische nevenschade van de lockdowns in beeld heeft gebracht en die heeft afgezet tegen de opbrengst van de coronamaatregelen.

“Dat was nog vóór deze dystopische maatregelen van deze totale lockdown, dus er is wel degelijk sprake van totale disproportionaliteit wat mij betreft.”

Op social media voegde hij toe: “Duidelijk. De VVD vindt de coronamaatregelen proportioneel. Scholen dicht, winkels dicht, horeca dicht, contactberoepen verboden, geen Kerst met familie, MKB failliet.”

[Wybren van Haga]

4.8 75 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

125 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frank
Frank
3 jaren geleden

Dijkhof henchmen en loopjongen van Rutte. Ik krijg anti perystaltische neigingen en jeukende handen van deze volksverlakker.

RuudR
RuudR
3 jaren geleden

Volgens de Özcan Akyol, columnist bij het AD zit er een defect in het hoofd bij Van Haga.
Ik kan erg boos worden op dat soort praat van de propaganda agenten van de MSM.
Dit soort mensen zijn de echte vijanden van het volk!

Hein
Hein
3 jaren geleden

Gewoon genoeg waarheid voor een goede opstand

John
John
3 jaren geleden

Van Haga nieuwe lijst trekker , of we gaan voor Haga for
president. Forza Haga??? iemand met een goed geluid gaat ze als ridder te lijf. en fatsoenlijk voorkomen….

Back to top button
125
0
We lezen graag je reactie!x