Mens en Dier

Minister Kaag weigert aanwezig te zijn bij belangrijk debat: ‘Minachting van het Nederlandse parlement’

Help door dit met je vrienden op je socials te delen!

Zojuist vernemen wij dat Sigrid Kaag woensdag naar Bali afreist voor een onduidelijke G20-voorbereidingsbijeenkomst. Onze minister van Financiën weigert dus om met de Eerste Kamer het debat over de belangrijke en urgente voorjaarsnota te voeren op 13 juli, laat Eerste Kamerlid Henk Otten weten via social media. Hij vindt dit onacceptabel.

Ook anderen reageren kritisch. Zo twittert voormalig Tweede Kamerlid Henk Krol: “Minister Kaag van Financiën weigert aanwezig te zijn bij het belangrijke debat over de voorjaarsnota komende woensdag in de Eerste Kamer. Ze wil naar een vage voorbereidingsbijeenkomst van de G20 op Bali. Minachting voor het Nederlandse parlement, lijkt me.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Belangrijkste debat van het jaar

Het is niet voor het eerst dat Kaag een belangrijk debat aan zich voorbij laat gaan. Vorig jaar was ze niet aanwezig bij het ‘belangrijkste debat van het jaar’. Ze voerde niet het woord tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen vanwege ‘haar verleden als minister’.

Ze vond het ‘democratisch onzuiver om een begroting te becommentariëren en te bekritiseren die ik als minister mede heb gemaakt’, liet ze op Twitter weten.

Dat gebeurde niet

In maart dit jaar was een groot deel van de Tweede Kamer kwaad dat D66-minister Kaag een lezing in Maastricht verkoos boven het wekelijkse vragenuurtje. In het parlement was zij afwezig, terwijl Kamerleden met haar in debat wilden over de zorgen rondom de koopkracht.

Diverse Kamerleden zeiden dat Kaag alsnog naar Den Haag zou moeten komen, maar dat gebeurde niet.

4.9 96 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

159 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
dna
dna
1 jaar geleden

De ex van arafat meer is t niet

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Minachting voor het parlement is minachting voor het volk.

Ik wil niet vervelend doen of in herhaling vallen maar ook dit is weer een kenmerk van het totalitarisme te lezen in Hannah Arendt – Totalitarisme.

dna
dna
1 jaar geleden

Al kak

Jojo
Jojo
1 jaar geleden

Minister flop

Back to top button
159
0
We lezen graag je reactie!x