CoronaBuitenland

Professor: ‘Alle dictators passen altijd deze 4 trucs toe’

Help mee door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!

De machtigen van nu zijn natuurlijk de politici niet meer, want die hebben niks meer te zeggen. Dat zei professor Philip Vermoortel van de KU Leuven in gesprek met Steven Arrazola de Onate van Compleetdenkers.be.

“Het zijn de bazen van Facebook en Amazon enzovoorts, die heel veel geld hebben en heel veel macht. Waarom zouden die uit beter hout gesneden zijn dan de machtigen van vroeger?” vroeg hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“En nu voeren zij eigenlijk een soort vierde wereldoorlog – voor het eerst trouwens werkelijk op wereldniveau – niet meer met kanonnen, maar met een virus,” benadrukte professor Vermoortel.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Journalisten zijn woordvoerders van de regering

“En alle dictators passen altijd dezelfde trucs toe. In de eerste plaats: de media controleren, wat nu gebeurt. Kritische journalisten zijn er niet meer. De journalisten van nu zijn de woordvoerders van de regering, terwijl journalisten de functie hebben om de democratie te vrijwaren. Het is maar doordat er kritische vragen gesteld worden aan ministers en leiders dat de democratie gered kan worden. Dus de democratie gaat verloren en dat doet iedere dictator door de media te beheren,” zei hij.

“Het tweede wat iedere dictator doet, is alle tegenstemmen in de kiem smoren,” vervolgde Vermoortel. “Het derde wat iedere dictator doet, is angst zaaien. Hitler moest het doen met concentratiekampen. Nu doen ze het met een virus.”

Dat heeft altijd gewerkt en werkt nu nog

“Het vierde wat iedere dictator doet, is divide et impera, verdeel en heers,” aldus de professor. “Dat heeft altijd gewerkt vanaf de eerste mens en dat werkt nu nog. Men zet dus bevolkingsgroepen op tegen elkaar. In de zestiende eeuw waren de protestanten de slechteriken. Bij Hitler waren het de Joden. Nu zijn het de antivaxxers. Daardoor creëert men een maatschappij van wantrouwen, van verklikken. En doordat de mensen onder elkaar ruzie beginnen te maken, wrijven de machthebbers in hun handjes en denken ze: wij hoeven niks te doen, want ze vechten het onder elkaar uit.”

4.9 112 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

72 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Conny!https://www.ninefornews.nl/wp-content/themes
Conny!https://www.ninefornews.nl/wp-content/themes
1 jaar geleden

Noodlot overkome alle vazallen van sterfelijke tirannen en verantwoording geeist van machtswellustelingen!

Jaco
Jaco
1 jaar geleden

Lukt nooit bij mij. Hou maar op.

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Met de corona plandemie is het ze weer perfect gelukt om de mensen tegen elkaar op te zetten. Spijtig dat niet meer mensen de moeite doen om onafhankelijk na te denken en om de leugens te ontmaskeren.

Cobus
Cobus
1 jaar geleden

En zo is het!!!

Back to top button
72
0
We lezen graag je reactie!x