Homepagina » Natuur en Milieu » De aap komt uit de mouw: stroom van Nederlandse windmolens gaat naar Microsoft. ‘Volksverlakkerij’
windmolens
Foto: Kees de Vos CC BY-SA 2.0

De aap komt uit de mouw: stroom van Nederlandse windmolens gaat naar Microsoft. ‘Volksverlakkerij’

Windmolenparken schieten als paddenstoelen uit de grond. De energie die de windmolens opwekken, moet huishoudens voorzien van groene stroom. Maar komt de energie ook daadwerkelijk bij de huizen terecht?

In de Kop van Noord-Holland ligt de Wieringermeerpolder. Daar staat het grootste windmolenpark van Nederland, dat met honderden miljoenen subsidie van het ministerie van Economische Zaken de horizon blijvend heeft veranderd.

Bij de aanleg van het windmolenpark is onderstreept dat maar liefst 370.000 huishoudens zouden profiteren van schone en bovenal voordelige groene stroom van de nieuwe windmolens. Wat blijkt? Nu de windmolens er eenmaal staan en niet meer weg kunnen, draaien ze niet voor de huishoudens, maar voor de multinationals Microsoft en Google, Amerikaanse bedrijven die in Nederland geen of nauwelijks belasting betalen.


Aap uit de mouw

Microsoft neemt de volledige opbrengst van het nieuwe windpark af, voor een eigen datacenter waar servers van de Amerikanen draaien.

Samenvattend: de overheid gaf 660 miljoen euro subsidie om 370.000 Nederlandse huishoudens van groene stroom te voorzien, een hele polder wordt vol met windmolens gezet en als de bewoners eenmaal tussen de enorme turbines zitten, dan komt de aap uit de mouw: alle stroom gaat naar Microsoft.

Elektrotechnisch ingenieur Arnold Uilenhoet reageert in De Hofbar: “Ik denk dat Microsoft en Google dat slim gespeeld hebben.”

Het datacenter van Microsoft slurpt ook nog eens gigantisch veel stroom. De datacenters in de Wieringermeer snoepen straks 4 procent van de totale Nederlandse stroomvoorziening op, rekent Uilenhoet voor. “Dit is gewoon volksverlakkerij.”

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rayoflight
Rayoflight
7 maanden geleden

hmmm… als dit waar is dan misschien ?!

bitcointjes minen op megascale met goedkope stroom. Kan kill bill nog rijker worden.
Lijkt er steeds meer op dat nederland een ‘toy’ in de handen van globalisten is on NWO bewind.Alles word heel duidelijk.

Parafraseren : Landgenoten , ons land zal nooit een NWO provincie worden.
Vera lynn overleden , veeg teken…. WWIII maar dan met informatie.

Rob
Rob
Reactie op  Rayoflight
7 maanden geleden

Ik hoorde ook eens zeggen dat 5G ook gebruikt zou gaan worden om enorme hoeveelheden crypto currency te genereren. Daarbij gebruik makend van iedereen die een smartphone heeft, en dat zijn er heel veel.

Rayoflight
Rayoflight
Reactie op  Rob
7 maanden geleden

Je Kan maar zo gelijk hebben Rob , tegenwoordig zijn er geen mentale grenzen meer. NWO doet wat ze willen. Bij google zeggen ze , wij zijn het produkt.

Rob
Rob
Reactie op  Rayoflight
7 maanden geleden

Ja Rayofllight, ongelooflijk. Maar als mensen eens zouden (kunnen) nadenken dan kun je zo die hele cropto cuurency generering plat gooien als iedereen eens van die verslaving van smart-phoines zou afstappen en dat ding uitschakelen. Of beter nog, gewoon weg doen. Er zijn dan misschien sommigen die zo’n ding kunnen gebruiken voor zaken etc maar privé is zo’n ding niets anders dan een technologische vervang van het contact tussen mensen. Maar daardoor staat niemand in direct contact met zijn eigen omgeving.

Nés
Nés
7 maanden geleden

Langzaam begint de mist op te trekken en vallen de puzzelstukjes op zijn plaats.
Rutte, Gates, Corona, Vaccins……enz enz enz

jenne aakster
jenne aakster
Reactie op  Nés
5 maanden geleden

En Ollogren uit de lucht komen vallen, en in opdracht het enigste wapentje wat we hadden, het Referendum, ons dit uit handen heeft geslagen, en wat deden de Nederlanders niets, helemaal niets !

Margie
Margie
7 maanden geleden

Mind blowing documentaire…nederland s ondertiteld

https://youtu.be/vcjPklkOCt8

De scam…groene energie!!!

H.J.
H.J.
7 maanden geleden

Welke politicus neemt het voortouw, om het Linkse Rutte Kartel voor de rechter te dagen.

Laten we een referendum houden, over het doen en laten van deze liegende en bedriegende Linkse Rutte clan.

Oh wacht ff, dat referendum is door de Linkse Rutte Clan afgeschaft.

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
Reactie op  H.J.
7 maanden geleden

recht in 1848 al art 60 GW toen voorloper van art 120 GW nu afgeschaft.. lang lopend (ge)plan(d)

Rob
Rob
7 maanden geleden

Een aardige tijd geleden was er ook al eens een bericht dat Google in de Eemshaven de volledige energie opslokt van een project dat zonne-energie opwekt. Google heeft in de Eemshaven een data center en dat zijn ze flink aan het uitbreiden. Grppig altijd dat ze ons vertelen dat de mensen steeds meer online doe en opslaan. Het is natuurlijk andersom, de elite wil alles opgeslagen hebben van de mensen en daarom moeten er steeds meer data centers komen.

Johan
Johan
Reactie op  Rob
7 maanden geleden

En dan zijn er nog mensen die denken dat ze in Den Haag er voor het volk zitten…….. de politiek is nog verrotter geworden toen zakenlui er hun intrede in deden. Sindsdien zie je wat er met de geldstroom gebeurd van Business-2-Business. …..

supermen
supermen
Reactie op  Rob
7 maanden geleden

Met al die opgeslagen data kan de kunstmatige intelligentie die ze al sinds enige jaren aan het creëren zijn natuurlijk goed gevoed worden.

Rob
Rob
Reactie op  supermen
7 maanden geleden

Ja, inderdaad. Ik hoorde iemand eens uitleggen dat ze AI niet kunnen leren praten en dat al onze online geplaatste informatie, nieuws, persoonlijke blogs etc allemaal gebruikt wordt om de AI te leren praten. Uiteindelijk wordt alle online tekst er voor gebruikt.

salvar
salvar
7 maanden geleden

smartphone weg doen , geen data meer toch?
o, nee dat doet bijna niemand , ze voelen zich nu eenmaal verbonden met dat onding.
je zal maar eens tijd hebben om iets anders te doen.

Sjazon
Sjazon
7 maanden geleden

Heel veel projecten worden met misleiding erdoorheen gedrukt. Iedere bestuurder krijgt in zijn opleiding standaard misleiding als beleidsinstrument mee. Wat op normale manier niet lukt, kan wel d.m.v. misleiding.

jtprf
jtprf
7 maanden geleden

ik verbaas mij steeds weer, nu dit. Er is geen goedgemeent beleid aan te pas gekomen de afgelopen
jaren. Het volk word constant belazerd.

Elise
Elise
7 maanden geleden
trackback
Wilt u in vrijheid leven of in een dictatuur? | E.J. Bron
7 maanden geleden

[…] De windmolens in de kop van Noord-Holland (die waarschijnlijk allemaal SF6 gas lekken). In het Wieringermeer staat het grootste windmolenpark van Nederland, gesubsidieerd met honderden miljoenen van uw belastinggeld via het ministerie van Economische zaken. Windmolens die bedoeld waren, zo werd gezegd, om 370.000 huishoudens te voorzien van stroom… Maar het blijkt nu dat ze niet draaien voor Nederlandse huishoudens maar dat de stroom in zijn geheel naar multinationals gaat zoals Microsoft en Google, Amerikaanse bedrijven die in Nederland geen of nauwelijks belasting betalen. Rutte heeft Nederland inderdaad op de kaart gezet internationaal gezien, maar dan op een hele verkeerde manier! https://www.ninefornews.nl […]

x

Check Also

coronapaspoort

Microsoft ontwikkelt door Rockefeller gefinancierde coronapaspoorten

Verschillende grote techbedrijven, waaronder Microsoft, werken momenteel ...

vrouw

75-jarige vrouw levenloos gevonden na tweede dosis coronavaccin

Een 75-jarige Israëlische vrouw die woensdagochtend de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

22
0
We lezen graag je reactie!x