Homepagina » Natuur en Milieu » De aap komt uit de mouw: stroom van Nederlandse windmolens gaat naar Microsoft. ‘Volksverlakkerij’
windmolens
Foto: Kees de Vos CC BY-SA 2.0

De aap komt uit de mouw: stroom van Nederlandse windmolens gaat naar Microsoft. ‘Volksverlakkerij’

Windmolenparken schieten als paddenstoelen uit de grond. De energie die de windmolens opwekken, moet huishoudens voorzien van groene stroom. Maar komt de energie ook daadwerkelijk bij de huizen terecht?

In de Kop van Noord-Holland ligt de Wieringermeerpolder. Daar staat het grootste windmolenpark van Nederland, dat met honderden miljoenen subsidie van het ministerie van Economische Zaken de horizon blijvend heeft veranderd.

Bij de aanleg van het windmolenpark is onderstreept dat maar liefst 370.000 huishoudens zouden profiteren van schone en bovenal voordelige groene stroom van de nieuwe windmolens. Wat blijkt? Nu de windmolens er eenmaal staan en niet meer weg kunnen, draaien ze niet voor de huishoudens, maar voor de multinationals Microsoft en Google, Amerikaanse bedrijven die in Nederland geen of nauwelijks belasting betalen.


Aap uit de mouw

Microsoft neemt de volledige opbrengst van het nieuwe windpark af, voor een eigen datacenter waar servers van de Amerikanen draaien.

Samenvattend: de overheid gaf 660 miljoen euro subsidie om 370.000 Nederlandse huishoudens van groene stroom te voorzien, een hele polder wordt vol met windmolens gezet en als de bewoners eenmaal tussen de enorme turbines zitten, dan komt de aap uit de mouw: alle stroom gaat naar Microsoft.

Elektrotechnisch ingenieur Arnold Uilenhoet reageert in De Hofbar: “Ik denk dat Microsoft en Google dat slim gespeeld hebben.”

Het datacenter van Microsoft slurpt ook nog eens gigantisch veel stroom. De datacenters in de Wieringermeer snoepen straks 4 procent van de totale Nederlandse stroomvoorziening op, rekent Uilenhoet voor. “Dit is gewoon volksverlakkerij.”

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Nés schreef:

  Langzaam begint de mist op te trekken en vallen de puzzelstukjes op zijn plaats.
  Rutte, Gates, Corona, Vaccins……enz enz enz

  34 likes
  • jenne aakster schreef:

   En Ollogren uit de lucht komen vallen, en in opdracht het enigste wapentje wat we hadden, het Referendum, ons dit uit handen heeft geslagen, en wat deden de Nederlanders niets, helemaal niets !

   0 likes
 • Rob schreef:

  Een aardige tijd geleden was er ook al eens een bericht dat Google in de Eemshaven de volledige energie opslokt van een project dat zonne-energie opwekt. Google heeft in de Eemshaven een data center en dat zijn ze flink aan het uitbreiden. Grppig altijd dat ze ons vertelen dat de mensen steeds meer online doe en opslaan. Het is natuurlijk andersom, de elite wil alles opgeslagen hebben van de mensen en daarom moeten er steeds meer data centers komen.

  25 likes
  • Johan schreef:

   En dan zijn er nog mensen die denken dat ze in Den Haag er voor het volk zitten…….. de politiek is nog verrotter geworden toen zakenlui er hun intrede in deden. Sindsdien zie je wat er met de geldstroom gebeurd van Business-2-Business. …..

   17 likes
  • supermen schreef:

   Met al die opgeslagen data kan de kunstmatige intelligentie die ze al sinds enige jaren aan het creëren zijn natuurlijk goed gevoed worden.

   2 likes
   • Rob schreef:

    Ja, inderdaad. Ik hoorde iemand eens uitleggen dat ze AI niet kunnen leren praten en dat al onze online geplaatste informatie, nieuws, persoonlijke blogs etc allemaal gebruikt wordt om de AI te leren praten. Uiteindelijk wordt alle online tekst er voor gebruikt.

    2 likes
 • H.J. schreef:

  Welke politicus neemt het voortouw, om het Linkse Rutte Kartel voor de rechter te dagen.

  Laten we een referendum houden, over het doen en laten van deze liegende en bedriegende Linkse Rutte clan.

  Oh wacht ff, dat referendum is door de Linkse Rutte Clan afgeschaft.

  9 likes
 • Rayoflight schreef:

  hmmm… als dit waar is dan misschien ?!

  bitcointjes minen op megascale met goedkope stroom. Kan kill bill nog rijker worden.
  Lijkt er steeds meer op dat nederland een ‘toy’ in de handen van globalisten is on NWO bewind.Alles word heel duidelijk.

  Parafraseren : Landgenoten , ons land zal nooit een NWO provincie worden.
  Vera lynn overleden , veeg teken…. WWIII maar dan met informatie.

  8 likes
  • Rob schreef:

   Ik hoorde ook eens zeggen dat 5G ook gebruikt zou gaan worden om enorme hoeveelheden crypto currency te genereren. Daarbij gebruik makend van iedereen die een smartphone heeft, en dat zijn er heel veel.

   5 likes
   • Rayoflight schreef:

    Je Kan maar zo gelijk hebben Rob , tegenwoordig zijn er geen mentale grenzen meer. NWO doet wat ze willen. Bij google zeggen ze , wij zijn het produkt.

    4 likes
    • Rob schreef:

     Ja Rayofllight, ongelooflijk. Maar als mensen eens zouden (kunnen) nadenken dan kun je zo die hele cropto cuurency generering plat gooien als iedereen eens van die verslaving van smart-phoines zou afstappen en dat ding uitschakelen. Of beter nog, gewoon weg doen. Er zijn dan misschien sommigen die zo’n ding kunnen gebruiken voor zaken etc maar privé is zo’n ding niets anders dan een technologische vervang van het contact tussen mensen. Maar daardoor staat niemand in direct contact met zijn eigen omgeving.

     6 likes
 • salvar schreef:

  smartphone weg doen , geen data meer toch?
  o, nee dat doet bijna niemand , ze voelen zich nu eenmaal verbonden met dat onding.
  je zal maar eens tijd hebben om iets anders te doen.

  7 likes
 • Sjazon schreef:

  Heel veel projecten worden met misleiding erdoorheen gedrukt. Iedere bestuurder krijgt in zijn opleiding standaard misleiding als beleidsinstrument mee. Wat op normale manier niet lukt, kan wel d.m.v. misleiding.

  2 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Zoveel over dit onderwerp geschreven dat het mij verbaas dat het nu pas is opgepakt door de pers. Ik heb de gebeurtenissen in Groningen Eemshaven datacentervan dichtbij gevolgd en geobserveerd en daar was flinke werkgelegenheid beloofd door het smerige achterbakse provinciebestuur
  Het zelfde bestuur die zijn eigen Groningers met achterbakse politiek de modder inschopt met hun smerige NAM spelletjes maar dat is een ander onderwerp.
  Nou die geweldige werkgelegenheid heeft werkt gebracht voor 0lusminus 15 operators of programmeurs of hoe die gasten zich noemen zal wel weer een interessante Engelse flutaanfluiting zijn, mar het aantal daar gaat het om. Ook hier schandalige vervuiling en beloftes die leugens waren. En Noord Holland hetzelfde in 1 klap behoort de kop van Noord Holland tot het lelijkste landschap, nou vooruit op Europoort na, van Nederland.

  2 likes
 • jtprf schreef:

  ik verbaas mij steeds weer, nu dit. Er is geen goedgemeent beleid aan te pas gekomen de afgelopen
  jaren. Het volk word constant belazerd.

  1 likes
 • Margie schreef:

  Mind blowing documentaire…nederland s ondertiteld

  https://youtu.be/vcjPklkOCt8

  De scam…groene energie!!!

  0 likes
 • […] De windmolens in de kop van Noord-Holland (die waarschijnlijk allemaal SF6 gas lekken). In het Wieringermeer staat het grootste windmolenpark van Nederland, gesubsidieerd met honderden miljoenen van uw belastinggeld via het ministerie van Economische zaken. Windmolens die bedoeld waren, zo werd gezegd, om 370.000 huishoudens te voorzien van stroom… Maar het blijkt nu dat ze niet draaien voor Nederlandse huishoudens maar dat de stroom in zijn geheel naar multinationals gaat zoals Microsoft en Google, Amerikaanse bedrijven die in Nederland geen of nauwelijks belasting betalen. Rutte heeft Nederland inderdaad op de kaart gezet internationaal gezien, maar dan op een hele verkeerde manier! https://www.ninefornews.nl […]

 • P. Karman schreef:

  Ach, er is zoveel momenteel waar ik niet verbaasd over ben. We worden zo voor de gek gehouden. Vergeet niet dat we via de belastingen mee betalen aan subsidies. Zo is die Greendeal ook niets anders om bedrijven te laten verdienen aan de windmolens en zonnepanelen. Weet zeker dat ook de energie van die afschuwelijke zonneparken voor een heel groot deel voor bedrijven is. Al dit gedoe verpest onze leefomgeving, kost ons burgers mega veel geld en zal geen invloed hebben op het klimaat. Want klimaat kan je niet besturen. En dat is maar goed ook. En het resultaat zal ook zijn dat we later met een mega hoeveelheid afval opgescheept zitten. Waaronder veel afval wat schadelijk is voor onze gezondheid.

  0 likes
 • C wesdorp schreef:

  Het vreemde aan windmolens vind ik dat bij de bouw het lijkt dat er geen kabels worden gelegd…maar dat weet ik niet zeker…ik als vrachtwagen chauffeur slaap geregeld in frankrijk onder zo’n ding en daar staan ze wijd verspreid en zie ik onder de nieuwere geen graafbanen waar de bekabeling onder zou moeten zitten…aldus ik weet niet precies hoe het werkt maar dat valt mij op….moeten toch kabels naar toe lijkt mij….

  0 likes
 • x

  Check Also

  overheid

  ‘Overheid maakt ons monddood. Dit is onderdrukking in zijn zuiverste vorm’

  Premier Rutte had gisteren een advies voor ...

  blake lively

  Topactrice Blake Lively onthult schokkende omvang van kindermisbruik

  Terwijl ‘kinderpornofilm’ Cuties gewoon op Netflix blijft ...

  >