Homepagina » Mens en Dier » Professor komt tot de ontdekking dat het hartstikke goed gaat met de ijsbeer. Zo werd ze aangepakt door de klimaatbeweging
Professor komt tot de ontdekking dat het hartstikke goed gaat met de ijsbeer. Zo werd ze aangepakt door de klimaatbeweging

Professor komt tot de ontdekking dat het hartstikke goed gaat met de ijsbeer. Zo werd ze aangepakt door de klimaatbeweging

Zoöloog Susan Crockford doet onderzoek naar ijsberen. Dat had ze misschien beter niet kunnen doen.

Ze is na 15 jaar ontslagen als professor van de University of Victoria. Dat terwijl ze een gerespecteerd spreker en auteur is.

Volgens Crockford zijn medewerkers van de Canadese universiteit ‘van buitenaf onder druk gezet’.

Groeien

Aanleiding hiervoor was haar onderzoek waaruit blijkt dat ijsbeerpopulaties stabiel zijn en zelfs groeien, in tegenstelling tot wat de klimaatbeweging beweert.

De academische vrijheid komt steeds meer onder druk te staan.

Het gebeurt steeds vaker dat professoren en wetenschappers die voorspellingen rond de klimaatcatastrofe ontkrachten, de laan uitgestuurd worden.

Onder de bus

“Toen het erop aankwam, besloot de universiteit niet om op te komen voor mijn academische vrijheid, maar om mij onder de bus te gooien,” schreef ze op haar blog Polar Bear Science.

Volgens de klimaatalarmisten zijn ijsberen het slachtoffer van door mensen veroorzaakte klimaatverandering. Die mythe is door Crockford ontkracht.

In haar boek ‘The Polar Bear Catastrophe That Never Happened’ schrijft ze dat de beren niet worden bedreigd.

Extreme schade

Uit onderzoek is gebleken dat er nu zo’n 22.000 tot 31.000 ijsberen zijn, en niet enkele duizenden zoals wordt beweerd door de klimaatbeweging.

Professor Cornelis van Kooten van de University of Victoria waarschuwde dat de klimaatbeweging ‘extreme schade heeft aangericht aan de academische vrijheid’.

De universiteit claimt dat het ontslag niets te maken heeft met het onderzoek naar ijsberen.

[Washington Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • exegese schreef:

  Wanneer leren mensen nou eens dat we in het westen alles behalve vrij zijn ergens een (goed onderbouwd of niet) bepaalde mening over te hebben of bepaalde dingen te zeggen ! Zeker als het niet politiek correct is of indruist tegen de berichtgeving van de milieumaffia. Klokkenluiders worden alles behalve beschermd, zij worden geridiculiseerd, beschimpt, bedreigd, kaltgesteld of zo nodig volledig uitgeschakeld. WIJ ZIJN ALLES BEHALVE VRIJ al wil men ons anders doen geloven.

  24 likes
 • Rob schreef:

  Die hele klimaathysterie is wel een heel goed voorbeeld van hoe de vernietigende agenda’s van de heersende macht aan het daglicht komen. Als zelf onderzoekers, professors etc worden ontslagen, die zelf een onderzoek hebben gedaan, en de hysterische malloten van de klimaatbeweging tot waarheid wordt verheven (zonder dat ze enig onderzoek hebben gedaan en gebrainwashed zijn) dan mag duidelijk zijn dat alleen de agenda wordt uitgevoerd en de ware onderzoekers worden er voor opgeofferd. Ook weer een uitdrukking van satanisme, waarheid opofferen voor macht. Maar zelf durven ze niet van achter de schermen in het openbaar te komen. In feite dus gewoon een stelletje lafbekken.

  11 likes
  • Freba schreef:

   Zelf zou ik – uiteraard in schaal 18 BBRA- graag mijn leven lang onzin willen uitkramen. Lekker de wereld rondreizen en conferenties bijwonen op kosten van de faculteit – uiteraard gefinancierd door de studenten zelf via hun lening. De grote meesters wisten het duizenden jaren geleden al: Denken staat Verlichting in de weg en Kennis is Niets, Ervaring is Alles.

   0 likes
 • andere peter schreef:

  Het was al langer bekend dat het best goed gaat met de ijsberen, was al eerder door WWF bekend gemaakt en dat ze al een paar keer eerder bijna waren uitgestorven door overmatige jacht, niet door het klimaat! Deze informatie is door mevrouw aan de grote klok gehangen en dan mag natuurlijk niet.

  5 likes
 • King of Light schreef:

  Is nou weer jammer dat de Klimaatgekkies weer niet bij naam worden genoemd als veroorzaker. Ze worden dus nog beschermd ook.

  1 likes
 • William schreef:

  Wat is dan de reden dat ze ontslagen is? Als het niets met haar onderzoek te maken heeft?

  1 likes
 • x

  Check Also

  duitse

  Het tij keert: Duitse volk zegt massaal ‘nein’ tegen beperkingen

  Afgelopen weekend demonstreerden tienduizenden mensen (de schattingen ...

  trump

  Trump: ‘Je zult me een tijdje niet zien. Ik heb hele rijke vijanden’

  De Amerikaanse president Trump heeft een aantal ...

  >