Homepagina » Universum » Een raadsel van kosmische proporties. Deze mysterieuze ster is ouder dan het universum zelf
Een raadsel van kosmische proporties. Deze mysterieuze ster is ouder dan het universum zelf

Een raadsel van kosmische proporties. Deze mysterieuze ster is ouder dan het universum zelf

Een ster die ouder lijkt te zijn dan het universum stelt astronomen voor een raadsel. Hoe is dit mogelijk?

Onderzoekers vragen zich af of er misschien iets mis is met het huidige wetenschappelijke model van het universum, dat gebaseerd is op de theorieën van Einstein.

Geschat wordt dat het heelal ongeveer 13,8 miljard jaar oud is.

Raadsel

Dat terwijl de ster, HD 140283, 14,5 miljard jaar oud lijkt te zijn. Dat zou de ster 0,7 miljard jaar ouder dan het universum maken.

“Het is een raadsel van kosmische proporties,” schreef natuurkundige Robert Matthews voor The National.

“Hoe kan het universum sterren bevatten die ouder zijn dan het universum zelf?” vroeg hij.

Oudst bekende ster

HD 140283, ook wel de ster van Metusalem genoemd, bevindt zich op zo’n 200 lichtjaar van de aarde. Het is de oudst bekende ster.

“Astronomen weten nu dat hij heel weinig ijzer bevat, wat betekent dat hij moet zijn gevormd voordat het element op grote schaal voorkwam in het universum,” schreef dr. Matthews.

“Dat betekent dat HD 140283 net zo oud moet zijn als het universum zelf,” klonk het.

Zwaartekrachtsgolven

Wetenschappers weten niet precies hoe oud het heelal is. Het zou zo’n 800 miljoen jaar jonger of ouder kunnen zijn.

Volgens dr. Matthews moet het onderzoek naar zwaartekrachtsgolven meer duidelijkheid geven.

[News.com.au]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
1 jaar geleden

WETENschap blijkt GISwerk.
Op tal van fronten.
Wat ons verkocht wordt als ‘zeker weten’ blijkt nogal eens uit de kristallen bol van de hoogopgeleiden te komen.
Een hele industrie van ondoordringbare mist.

https://www.youtube.com/watch?v=flPNK5ZhMg4&t=226s

Mikaël
Mikaël
Reactie op  Herman de Graaf
1 jaar geleden

Sedert het Coperniaanse wereldbeeld door het opkomende materialisme in de 15de eeuw opgang maakte is de Oerwijsheid meer en meer op de achtergrond geraakt en verdrongen geweest .Het Ptolemeische beeld werkte nog met de zielesheren en geestessferen en omvatte de oerwijsheid van de kosmos . Het was echter was wel een kosmisch bepaald gebeuren dat moest plaatst hebben opdat de mens zijn Ik-krachten diende te ontwikkelen en eindigde in 1899 toen de spiritualiteit opnieuw de kop/ opstak door oa de Theosofie Blavatski en de Meesters van het Oosten etc ….. De Oerwijsheid bevat de werkelijke wijsheid / en waarheid over het universum en haar ontstaan ( zie ook de Oude Vedas en andere geschriften ) en mensen keken vroeger met ziel en geest naar de Kosmos , en waren nog in staat het “ sterrenschrift “ te lezen en helderziend waar te nemen wat er ging gebeuren . Bijv de vele helderziende astrologen zoals Nostradamus ‘’ Lukas Gaurichus , Tycho de Brache die tevens hofastrologen waren van pausen en koningen .De sterren zijn een verzameling van engelenhierarchieent , elke ster is op zichzelve een verzameling van engelenhierarchieen , daaron flikkeren zij ook al naargelang deze verzameling varieert en zij meer of minder licht uitstralen naar de fysieke wereld , en dit licht uistraalt dat wij waarnemen is nog maar een kleiner dan miljoenste van het echte astrale licht ,dat zou ons gewoonweg verblinden net als de bliksem dat doet . De bliksem is het Serafijnen-licht en de hoogste engelenhierarchie .

Jeff
Jeff
1 jaar geleden

Mogelijkheid 1) ons universum is toch ouder
Mogelijkheid 2) het komt uit een ander universum
Mogelijkheid 3) er bestaat geen tijd in het universum
Mogelijkheid 4) we l*llen een end in de ruimte

en dan ben ik nog geen eens een wetenschapper

nimrod14
nimrod14
1 jaar geleden

een ster ouder dan het universum zelf Men zegt dat ze niet weten hoe oud het universum is Hoe kun je dan zeggen dat een ster ouder dan het het universum is Misschien moeten onze wetenschappers terug naar school en dan te beginnen bij de peuterschool Want deze wetenschapers baseren iets op aannaames en zoiets het zou wel eens zo kunnen wezen Ik noem dat fantaseren (dat doen kleine kinderen ook)

vladi
vladi
Reactie op  nimrod14
1 jaar geleden

wetenschappers hebben hun ziel verkocht aan deepstate.
puur satanisme.

fff

Odette
Odette
Reactie op  vladi
1 jaar geleden

Zo in de middeleeuwen, zo nu? Is er wat veranderd sindsdien in het menselijk handelen en vooral denken? Wat je niet kan pakken of begrijpen bestaat niet?

Infinite consciousness can generate infinite ideas
https://www.youtube.com/watch?v=0cLuls7KsHo
Deepak Chopra

Mdo
Mdo
Reactie op  nimrod14
1 jaar geleden

Elke meting heeft een bepaalde meetfout je weet echter nooit welke kant die fout opgaat bij je meting.

Het kan dus zijn dat we het universum te jong inschatten of we schatten deze ster te oud. ( het laatste is waarschijnlijker daar het hier minder metingen betreft ).

vladi
vladi
1 jaar geleden

waar was die ster dan voor ons universum?
Is het universum om de ster heen gegroeid?

LMFAO met die ikweethetnietschappers.

fff

Straalmans
Straalmans
1 jaar geleden

Wetenschappers denken nog steeds dat het Universum beperkt is en grenzen heeft. Deze ster zou hen op andere gedachten moeten brengen.

Mikaël
Mikaël
Reactie op  Straalmans
1 jaar geleden

Het universum/dat wij fysiek waarnemen met de ogen is ruimtelijk beperkt en heeft een bolvorm . Achter de fysieke wereld staat de etherische wereld en de asrale wereld ,deze zijn niet meer ruimtelijk en daar leeft men uitsluitend in de tijd , dwz men ziet alle gebeurtenissen in de tijd zoals wij in de ruimte alles zien . Dit is de geestelijke weeld waar de mens heengaat na de dood en verder leeft met het hogere Ik ,voor zover hij er al een verworven heeft op aarde .

Het is bijgevolg z i n l o o s van het geheim van DE KOSMOS IN DE RUIMTE TE GAAN ZOEKEN ZOALS DE WETENSCHAP DAT DOET want er zal helemaal niets gevonden worden , het is hetzelfde als je beeld gaan te zoeken achter een spiegel waarinje jezelf bekijkt !

Geen schaap
Geen schaap
1 jaar geleden

En op school is me verteld dat het heelal 4 miljard jaar oud is. Hoe kan het dan opeens bijna 14 miljard jaar oud zijn ?

Odette
Odette
Reactie op  Geen schaap
1 jaar geleden

Het moment van de big-bang werd bepaald op 15,556 miljard jaar geleden met een onzekerheid van 24 miljoen jaar.

Henk
Henk
1 jaar geleden

Dit artikel is 100% correct. Ik vond laatst bij mijn vader op zolder VHS banden over het ontstaan van het universum. Deze ster was hier ook al duidelijk op te zien….

Patrick S.
Patrick S.
1 jaar geleden

Dus in 1 melkweg in de onze 200 lichtjaar verder op…. nog 12 miljard lichtjaar te gaan + andere melkwegen,en triljard zonnen/sterren…. Juist ja nog lange weg te gaan om te onderzoeken wie weet is het licht nog onderweg die nog verder opstaan en nog moet komen….

Pete del Fina
Pete del Fina
1 jaar geleden

De ruimte is inderdaad begrensd. Ik besef sinds dit jaar pas dat er voor materie ruimte gereserveerd moet worden. Wil je meer bier (materie) dan moet je een groter glas (ruimte) nemen. Om het universum te laten uitdijen, moet de ruimte ook uitdijen. Een lege ruimte is niet gelijk aan niets, want het is 3 dimensionaal. Een punt is eerder niets. Fascinerend.
In the Beginning God created Space and Matter.

Mikaël
Mikaël
Reactie op  Pete del Fina
1 jaar geleden

Een punt is het waar alles begint : de Wil van God ( de Elohims ) die schiepen vanuir de gedachte ‘Laat ons de Mens maken . De punt stelt het denken voor , de gedachte .

Dan volgt het vlak , de tweede dimensie ,dit is het “voelen “ Schilderen doe je met je gevoel en op een doek ,niet in de ruimte ,het gevoel werkt in 1 vlak , zo ook het vlak tussen de linker en rechter hersenhelft ,de scheiding tussen voelen en denken , en de mens heeft ook in doorsnede van onder naar boven twee gelijke delen die zich siegelen in 1 vlak .
Dan komt de 3 de dimensi : de wil of het willen , met de wil doe je een daad in de ruimte , die is 3 dimenionaal ,de mens werkt aan zijn karma door te handelen daden te stellen en die gebeuyren 3 dimenionaal door te bewegen in de ruimte .
Alleen het licht heeft een extra dimensie en is 4 dimensiinaal waardoor het naar het astrale niveau reikt , de sfeer van de ziel en de geest .

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

melkweg

Er gebeurt iets heel raars in het centrum van de Melkweg

Er gebeurt iets heel raars in het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

16
0
We lezen graag je reactie!x