Financieel

‘Maffia leerde van Wall Street’: banken even corrupt als kartels (video)

Help anderen door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Host van Viewpoint Eliot Spitzer, redacteur van Rolling Stone Matt Taibbi en bestuursvoorzitter van Better Markets Dennis Kelleher analyseren het Libor-schandaal binnen de bankwereld.

Barclays-directeur Bob Diamond stapte onlangs op nadat zijn bank een boete van $453 miljoen kreeg opgelegd wegens betrokkenheid bij het schandaal.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Er werd door banken gesjoemeld met de Libor-rente, de rente waartegen zij op de geldmarkt bereid zijn te lenen. De Libor wordt gebruikt als basis voor vaststelling van de rente bij heel veel financiële producten wereldwijd, waaronder de hypotheekrente en spaarrekeningen.

Kartels

Barclays zou een te lage rente hebben opgegeven. Taibbi legt uit dat de bank onmogelijk alleen kan hebben gehandeld. Barclays en de Royal Bank of Scotland kunnen volgens hem niet de enige betrokken partijen zijn. Het kunnen zelfs geen vier of vijf banken geweest zijn. Uiteindelijk wordt waarschijnlijk duidelijk dat ze er allemaal bij betrokken zijn geweest, zegt hij. En dat is belangrijk voor de mensen om te beseffen: ze zijn net zo corrupt als de maffiakartels.

Kelleher beargumenteert dat het Libor-schandaal bewijst hoe de financiële industrie ‘corrupt en tot in de kern verrot’ is. “De topmannen die gebruik maakten van het bedrijfsmodel dat het gehele financiële systeem in 2008 deed instorten besturen deze banken nog steeds,” aldus Kelleher. Hij roept de politie op om de Wall Street-bankiers in te rekenen.

Bron: Current.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
11 jaren geleden

ja maar dit is al langer bekend dat de Maffia’s er tussen zit van af dat Wall Street er is en de Maffia ja wie zijn dat he want de Rockefellers hebben hier ook weer maar eens mee te maken .Wall Street is op geld gebied een centraal punt wat allemaal bij een komt

sneaky
sneaky
11 jaren geleden

Wallstreet is gebouwd in eerste instantie door Nederlanders 😀 (de Walstraat dus vernoemd naar de Wallen in Amsterdam, New York was ook eerst Nieuw Amsterdam)

we weten allang dat het huidige systeem ons niet vooruit meer helpt
waarom doen we nog moeite om dit te redden? waarom beginnen we niet gewoon opnieuw?

definitie van een gek: iemand die telkens dezelfde handelingen blijft uitvoeren en daar telkens een ander resultaat van verwacht
dezelfde handeling = geld blijven gebruiken

IIS
IIS
11 jaren geleden

Als de politie ze moet inrekenen wat zal dan de aanklacht moeten zijn en waar in het web van corruptie moet men beginnen? De politie is te simpel en de bankiers zo slim en machtig + de banksters staan midden in het geheel en weten heel goed de boel te verdonkeremanen en verborgen te houden voor de buitenwereld. Het zal voor justitie nog een hele kluif worden om ook maar ergens wat voor elkaar te kunnen boksen. Nee, dan maar de burgers achter de broek aanzitten die een pennetje bij de Hema hebben gestolen.

Boon
Boon
11 jaren geleden

Hebben de sopranos nu ook een bank?
dat wordt nog oppassen als je te laat bent met je hypotheek aflossing….

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x