Homepagina » Archeologie » Reuzen uit vergane tijden
De reuzen uit vergande tijden

Reuzen uit vergane tijden

Aan het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw verschenen in Amerikaanse kranten met enige regelmaat berichten over gigantische skeletten die waren gevonden.

In oude geschriften, zoals de Edda en de Hebreeuwse Bijbel, worden in een aantal passages reuzengeslachten beschreven.

In het jaar 1919 werd tijdens een opgraving in Jackson in de Amerikaanse staat Michigan het skelet gevonden van een gemummificeerde reus met een lengte van 3 meter 65.

De krant The Border Cities Star schreef op 6 september van dat jaar dat Oren Nierman tijdens graafwerkzaamheden achter zijn woning  dacht op een stuk hout te zijn gestuit. Hij bleef graven en ontdekte tot zijn verbazing het goed bewaard gebleven lichaam van een man met een lengte van 3 meter 65.

De man had extreem lange benen. De afstand van de heup tot de zool van de enorme voeten bedroeg 1 meter 82. Zelfs de vingernagels zaten nog op hun plek en ook waren de ribben en botten goed te onderscheiden.

De Amerikaanse steenhouwer Jim Vieira deed 20 jaar lang onderzoek naar duizenden verslagen van gigantische skeletten. Hij concludeert in onderstaande video dat de echte geschiedenis van de mensheid niet alleen bewust voor ons verborgen wordt gehouden, maar ook heel anders is dan ons altijd is verteld.

Bekijk hier een overzicht van een aantal oude krantenartikelen over gigantische skeletten.

Bron: Sydhav.no

Gerelateerd:

 Vond je dit interessant? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

25 reacties

 1. [quote name=”kengai”]Dat nederlanders tot de grootste mensen behoort is heel logisch.
  Dat komt door onze grote inname van zuivel en vlees, vooral zuivel zit vol groeihormonen, want een kalf groeit een stuk sneller dan een mens eigenlijks zou moeten.
  En groot staat niet voor gezond en een lang leven, want wat snel groeit, gaat ook snel dood, kijk in de natuur, alles wat snel volwassen is, heeft geen lang leven.
  Mensen van 2 meter zie je niet in een bejaardenhuis, want dat redden ze niet.[/quote]
  Dan is het alleen jammer voor je redenatie dat in Nederland de mensen en langer worden en steeds ouder… Is dat dan geen contradictie

  Immers vroegûh bleven al die menschen klein, veel kleiner dan nu, en was de gemiddelde leeftijd ook nog eens vele malen lager…

  1 likes
 2. Ik heb me altijd afgevraagd of deze reuzen niet iets te maken hebben gehad met de bouw van de piramides. En of deze reuzen wel werkelijk van de aarde afkomstig zijn geweest.

  0 likes
 3. http://www.youtube.com/watch?v=FC8wWsBKc88 zou deze link een antwoord bevatten??In ieder geval laat het beelden, van gigantische skeletten zien.En dat men ons bedonderd en belazerd wat de geschiedenis aangaat, is voor mij al jaren een FEIT.Zelfs de geschiedenisboeken van school, zijn aan een herschrijving toe!!NODIG.

  0 likes
 4. Het valt mij op dat dit soort onderwerpen steeds vaker via TED te zien zijn.

  Ik zal de gedachtegang van de TED redactie wel eens willen uithoren.

  Iniedergeval vind ik het super gaaf dat dit soort nieuws de mainstream media binnen druppeld.

  0 likes
 5. [quote name=”Dwayne”]Ik heb me altijd afgevraagd of deze reuzen niet iets te maken hebben gehad met de bouw van de piramides. En of deze reuzen wel werkelijk van de aarde afkomstig zijn geweest.[/quote]
  Ben je niet de enige,maar ik vraag me af of ze wel de kracht hadden, om blokken steen te tillen van enkele tonnen.Ik denk dat de toen aanwezige technologie, ze toch een handje heeft moeten helpen, temeer toen er start en landingsbanen gevonden werden in de jungle,s,zou je denken, aan een hoogwaardige technologie en het kennen, van de kunst om te vliegen.En misschien zelfs wel over een TREKSTRAAL beschikten.Inclusief lazer!!

  0 likes
 6. [quote name=”Dwayne”]Ik heb me altijd afgevraagd of deze reuzen niet iets te maken hebben gehad met de bouw van de piramides. En of deze reuzen wel werkelijk van de aarde afkomstig zijn geweest.[/quote]

  Zou goed kunnen, maar dat verklaart nog steeds niet hoe de gigantische blokken zo precies (gebeeldhouwd) zijn, zelfs een gorilla kan geen blok tillen van vele tonnen dus er moet wel degelijk een andere (techniek) of kracht gebruikt zijn. Bovendien zijn er pyramides over de hele aardbol gevonden maar heel weinig skeletten van de zogenaamde reuzen.Verder heb ik eens een berekening gemaakt hoeveel (scherven) er moeten zijn als deze blokken met hamer en beitel gevormd zouden moeten zijn..haha onmogelijk dus, geen mijoenen tonnen scherven gevonden, geen miljoenen tonnen beitels gevonden, geen dorpen van werklui met alles erop en eraan, geen massagraven etc. Nee hoor, dit mysterie zal ons nog lang bezig houden…

  0 likes
 7. Ik heb de video bekeken en vond het zeer interessant, maar weet je wat nu weer zo jammer is? op het laatst gaat deze meneer van een objectieve educatieve modus over in een persoonlijke mening en geeft hij tegenstanders van deze informatie munutie om de rest van zijn verhaal te kunnen torpederen.

  0 likes
 8. Weer een artikel over de reuzen? Ik ben van mening dat het hier gaat om de Nephilim. Al hadden deze 6 vingers aan iedere hand en 6 tenen aan iedere voet. Een mooi detail, toch? Dit komt tegenwoordig ook nog wel voor, enkele per duizend, bij mensen met een bepaalde genetische afwijking. Overigens zijn deze mensen meestal van gewone lengte.

  De grootste reden (volgens de bijbel) voor de zondvloed was het uitroeien van de Nephilim. De bijbel is trouwens niet de enige bron die het over reuzen heeft. Er zijn wereldwijd bronnen die melding doen van reuzen.

  In Egypte is ook niet lang geleden een (gemummificeerde) vinger gevonden van 38 cm lang. En er zijn voordat de photoshopwedstrijd er was foto’s van reuzen, maar niet veel. Deze is echt. 3,72 meter. http://www.thelivingmoon.com/43ancients/04images/Giants/irish-giant_01.jpg

  Jammer dat er veel mensen niet openstaan voor dit onderwerp en het alleen geloven wanneer ze 100% bewijs krijgen dat het echt is. Want volgens het Darwinisme waren er zo’n 4 a 5000 jaar geleden geen reuzen op aarde. Dit past niet in het huidige evolutieplaatje. Ik denk ook reuzen genegeerd worden omdat wetenschap het niet kan plaatsen en verklaren. Het wordt in de doofpot gestopt. Want of het zijn aliens geweest of Nephilim en geen van beide mag op het moment waarheid zijn lijkt wel.

  Het wachten is weer op de mensen die speciaal naar deze site komen om 90% van de artikelen te ridiculiseren.

  0 likes
 9. Deze link afkomstig van youtube, laat u 6 delen zien, van gevonden GIGANTISCHE skeletten. http://www.youtube.com/watch?v=UVOA7i3qxJE&playnext=1&list=PL21064568AAB53107&feature=results_main

  0 likes
 10. misschien heeft het iets met de natuur te maken?
  hoe minder mensen en meer voedsel in die tijd (kijk naar de gigantische dino.s)hoe groter alles wordt ,meer dieren en minder voedsel te verdelen hoe kleiner ze worden,aanpassen heet dit of je sterft uit.
  is maar een hypothese van mij maar misschien kan het.

  0 likes
 11. Oja en dan nog een niet populaire theorie onder de alien fans! Ik denk echt dat er een NWO in de planning staat. Maar dan moet er wel iets heel groots gebeuren. Ik denk dat er eventueel nog een derde wereld oorlog komt en er uiteindelijk aliens worden ingezet om de NWO te realiseren. D.m.v. films etc. worden mensen langzaam voorbereid op de komst van aliens. Echter denk ik dat het puur misleiding is! Volgens John Todd (ex illuminati) zijn aliens gevallen engelen en kunnen zich in iedere vorm manifesteren die ze willen. John Todd is krankzinnig verklaard en inmiddels verdwenen of dood.. Joh! Dat is altijd makkelijk wanneer iemand niet serieus genomen mag worden.

  Als aliens al zo lang onder ons zijn en de kerk weet dit al duizenden jaren, wat is dan de reden waarom dit al die tijd niet aan ons verteld wordt? Al duizenden jaren niet!! Niet om de mens te onderdrukken, dat is echt onzin. Ik denk dat de kerk juist weet dat het hier om gevallen engelen gaat. En niet om aliens van andere planten. Tegenwoordig zien we deze gevallen engelen overal en natuurlijk de geheime technologie van de mens zelf. Ben geen fan van de vroege kerk, want in tijden van de kruistochten en de inquisitie zijn er walgelijke dingen gebeurd. Maar de kerk staat tegenwoordig voor sommige bekend als het onderdrukken van de massa en de waarheid achterhouden. Wat een gelul! Dat is ook een simpele gedachte.

  Gevallen engelen doen zich voor als aliens en gaan warschijnlijk een grote rol spelen in de NWO. De Annuaki waren geen aliens, maar de Nephilim. De Nephilim was ook zeer superieur aan de mens.

  0 likes
 12. Een mogelijke uitleg kan ook zijn: de aarde groeit, dat weten we en daarmee ook de zwaartekracht. Nu zou het zo kunnen zijn dat de mens het moeilijker heeft om lang te worden, dus worden er nu geen reuzen meer gevonden, de zwaartekracht houd ons kleiner. Het feit dat de jeugd steeds langer word wijt ik aan dat ze geen enkele lichamelijke arbeid meer leveren.

  0 likes
 13. [quote name=”JB”]Oja en dan nog een niet populaire theorie onder de alien fans! Ik denk echt dat er een NWO in de planning staat. Maar dan moet er wel iets heel groots gebeuren. Ik denk dat er eventueel nog een derde wereld oorlog komt en er uiteindelijk aliens worden ingezet om de NWO te realiseren. D.m.v. films etc. worden mensen langzaam voorbereid op de komst van aliens. Echter denk ik dat het puur misleiding is! Volgens John Todd (ex illuminati) zijn aliens gevallen engelen en kunnen zich in iedere vorm manifesteren die ze willen. John Todd is krankzinnig verklaard en inmiddels verdwenen of dood.. Joh! Dat is altijd makkelijk wanneer iemand niet serieus genomen mag worden.

  Als aliens al zo lang onder ons zijn en de kerk weet dit al duizenden jaren, wat is dan de reden waarom dit al die tijd niet aan ons verteld wordt? Al duizenden jaren niet!! Niet om de mens te onderdrukken, dat is echt onzin. Ik denk dat de kerk juist weet dat het hier om gevallen engelen gaat. En niet om aliens van andere planten. Tegenwoordig zien we deze gevallen engelen overal en natuurlijk de geheime technologie van de mens zelf. Ben geen fan van de vroege kerk, want in tijden van de kruistochten en de inquisitie zijn er walgelijke dingen gebeurd. Maar de kerk staat tegenwoordig voor sommige bekend als het onderdrukken van de massa en de waarheid achterhouden. Wat een gelul! Dat is ook een simpele gedachte.

  Gevallen engelen doen zich voor als aliens en gaan warschijnlijk een grote rol spelen in de NWO. De Annuaki waren geen aliens, maar de Nephilim. De Nephilim was ook zeer superieur aan de mens.[/quote]

  Sorrie hoor maar als jij denkt dat wij de enige zijn in een gigantisch ondenkbaar groot universum, en dat de aliens eigenlijk demonen/gevallen engelen/jinns zijn, dan ben je echt een giant douche…

  0 likes
 14. Bedankt Dennis, maar wat heeft zo’n groot heelal ermee te maken? Ooit weleens de gedachte gehad dat God daarmee zijn almacht en grootheid aantoont? Een bewuste keus van God. God is het heelal, het heelal is God. Omdat het zo belachelijk groot is, wil dat niet zeggen dat er elders dan automatisch leven is. En wie niet in God gelooft, gelooft in toeval en we hebben nog steeds niet eens kunnen aantonen dat er per toeval leven kan ontstaan. God is oneindig en had nooit een begin, maar dat is dan zeker ineens ondenkbaar en onmogelijk? Mijn mening, er zit een intelligentie achter het geheel die wij eigenlijk niet kunnen bevatten.

  0 likes
 15. [quote name=”m&m”]misschien heeft het iets met de natuur te maken?
  hoe minder mensen en meer voedsel in die tijd (kijk naar de gigantische dino.s)hoe groter alles wordt ,meer dieren en minder voedsel te verdelen hoe kleiner ze worden,aanpassen heet dit of je sterft uit.
  is maar een hypothese van mij maar misschien kan het.[/quote]
  Hallo, Ik heb ooit ergens gelezen dat de grootte van een mensenlichaam te maken heeft met de omgevingstemperatuur (hoe warmer, hoe langer de mens -uitgezonderd bosjesmannen, bedenk ik nu opeens) en, inderdaad, goede voeding en hygiënische omstandigheden.

  0 likes
 16. [quote name=”Paquita”][quote name=”m&m”]misschien heeft het iets met de natuur te maken?
  hoe minder mensen en meer voedsel in die tijd (kijk naar de gigantische dino.s)hoe groter alles wordt ,meer dieren en minder voedsel te verdelen hoe kleiner ze worden,aanpassen heet dit of je sterft uit.
  is maar een hypothese van mij maar misschien kan het.[/quote]
  Hallo, Ik heb ooit ergens gelezen dat de grootte van een mensenlichaam te maken heeft met de omgevingstemperatuur (hoe warmer, hoe langer de mens -uitgezonderd bosjesmannen, bedenk ik nu opeens) en, inderdaad, goede voeding en hygiënische omstandigheden.[/quote]

  De Goliath-mens in Afrika was gemiddeld 2 meter maar stierf uit omdat zijn lichaam niet genoeg zweet kon produceren en dus kon afkoelen. De hoeveelheid huid was te klein in combinatie met de hitte.

  Nog iets: Nederlanders worden vaak heel lang volk gezien, dit komt waarschijnlijk door de hoeveelheid hormonen in ons vlees.
  De vraag is nu: Hoe was het fysiek mogelijk om reuzen op aarde te creeren zonder “hulp”??

  0 likes
 17. God noemde Engelen ook Aliens.

  Hij zei: The alien who is among you shall rise above you higher and higher, but you shall go down lower and lower. He shall lend to you, but you shall not lend to him; he shall be the head, and you shall be the tail. So all these curses shall come on you and pursue you and overtake you until you are destroyed, because you would not obey the Lord your God by keeping His commandments and His statutes which He commanded you.

  0 likes
 18. [quote name=”lilata”][quote name=”Paquita”][quote name=”m&m”]misschien heeft het iets met de natuur te maken?
  hoe minder mensen en meer voedsel in die tijd (kijk naar de gigantische dino.s)hoe groter alles wordt ,meer dieren en minder voedsel te verdelen hoe kleiner ze worden,aanpassen heet dit of je sterft uit.
  is maar een hypothese van mij maar misschien kan het.[/quote]
  Hallo, Ik heb ooit ergens gelezen dat de grootte van een mensenlichaam te maken heeft met de omgevingstemperatuur (hoe warmer, hoe langer de mens -uitgezonderd bosjesmannen, bedenk ik nu opeens) en, inderdaad, goede voeding en hygiënische omstandigheden.[/quote]

  De Goliath-mens in Afrika was gemiddeld 2 meter maar stierf uit omdat zijn lichaam niet genoeg zweet kon produceren en dus kon afkoelen. De hoeveelheid huid was te klein in combinatie met de hitte.

  Nog iets: Nederlanders worden vaak heel lang volk gezien, dit komt waarschijnlijk door de hoeveelheid hormonen in ons vlees.
  De vraag is nu: Hoe was het fysiek mogelijk om reuzen op aarde te creeren zonder “hulp”??[/quote]
  Stiekem toch hormonen? Want als je nu lang bent moet dat komen door hormonen, dan moet je hetzelfde redeneren voor het verleden. Dat kan niet anders dan door hormonen komen door je eigen gemankeerde redenatie.

  Dezelfde maffe redenatie als bij klimaat alarmisten, vroeger was het warmer door de natuur, en nu door de mens. Ook al sla je iemand daarbij met zoveel feiten om het hoofd dat het toch de natuur is blijven ze roepen, de mens en in uw geval waarschijnlijk hormonen.

  0 likes
 19. [quote name=”RjSeeker”]God noemde Engelen ook Aliens.

  Hij zei: The alien who is among you shall rise above you higher and higher, but you shall go down lower and lower. He shall lend to you, but you shall not lend to him; he shall be the head, and you shall be the tail. So all these curses shall come on you and pursue you and overtake you until you are destroyed, because you would not obey the Lord your God by keeping His commandments and His statutes which He commanded you.[/quote]

  Het is leuk dat je met een ENgels voorbeeld op de proppen komt, maar danmoet je ook beseffen dat ‘alien’ in het Engels gewoon in eerste instantie buitenlander (niet van de zelfde stam) betekent. Alien is iets van de laatste 100 jaar gebruikt als bezoeker van andere planeet.

  0 likes
 20. [quote name=”RjSeeker”]God noemde Engelen ook Aliens.

  Hij zei: The alien who is among you shall rise above you higher and higher, but you shall go down lower and lower. He shall lend to you, but you shall not lend to him; he shall be the head, and you shall be the tail. So all these curses shall come on you and pursue you and overtake you until you are destroyed, because you would not obey the Lord your God by keeping His commandments and His statutes which He commanded you.[/quote]
  Ten eerste: Hoe kom je erbij dat: “God noemde Engelen ook Aliens”? Als ik een Engel zou zijn, dan denk ik niet dat ik het leuk zou vinden om een Alien en misschien wel een Reptiel genoemd te worden.
  Ten tweede: Ik ben streng katholiek opgevoed, voor een gedeelte in een engelstalig land. Als ik zie staan: “Obey the Lord …” dan krijg ik al de kriebels! Je kunt zeggen wat je wilt, maar de paters en nonnen die mij opgevoed hebben, deden dat liefdevol. Ik heb nooit te horen gekregen: “Obey the Lord”, dus ik vraag me af waar deze tekst vandaan komt!

  0 likes
 21. [quote name=”JB”]Bedankt Dennis, maar wat heeft zo’n groot heelal ermee te maken? Ooit weleens de gedachte gehad dat God daarmee zijn almacht en grootheid aantoont? Een bewuste keus van God. God is het heelal, het heelal is God. Omdat het zo belachelijk groot is, wil dat niet zeggen dat er elders dan automatisch leven is. En wie niet in God gelooft, gelooft in toeval en we hebben nog steeds niet eens kunnen aantonen dat er per toeval leven kan ontstaan. God is oneindig en had nooit een begin, maar dat is dan zeker ineens ondenkbaar en onmogelijk? Mijn mening, er zit een intelligentie achter het geheel die wij eigenlijk niet kunnen bevatten.[/quote]

  leven is ook geen toeval, ook geen creatie door god.
  de juiste omstandigheden en bacterien die daarin muteren hebben ons gemaakt tot wat we nu zijn

  0 likes
 22. als ik een kranten artikel lees in nederland van rond 1900 kan ik er geen touw aan vastknopen omdat de artikelen in oud hollandsch geschreven zijn… in deze kranten artikelen kom ik dat vrijwel op het eerste gezicht niet tegen en zijn ze vrij normaal ( lees modern) geschreven. Zijn ze vertaalt, ik kan het niet echt terug vinden..
  ik wil niet zeuren want ik geloof het echt wel, er zijn zoveel schedels etc gevonden die afwijken maar het viel mij gewoon zo op.

  0 likes
 23. Dat nederlanders tot de grootste mensen behoort is heel logisch.
  Dat komt door onze grote inname van zuivel en vlees, vooral zuivel zit vol groeihormonen, want een kalf groeit een stuk sneller dan een mens eigenlijks zou moeten.
  En groot staat niet voor gezond en een lang leven, want wat snel groeit, gaat ook snel dood, kijk in de natuur, alles wat snel volwassen is, heeft geen lang leven.
  Mensen van 2 meter zie je niet in een bejaardenhuis, want dat redden ze niet.

  0 likes
 24. [quote name=”kengai”]Dat nederlanders tot de grootste mensen behoort is heel logisch.
  Dat komt door onze grote inname van zuivel en vlees, vooral zuivel zit vol groeihormonen, want een kalf groeit een stuk sneller dan een mens eigenlijks zou moeten.
  En groot staat niet voor gezond en een lang leven, want wat snel groeit, gaat ook snel dood, kijk in de natuur, alles wat snel volwassen is, heeft geen lang leven.
  Mensen van 2 meter zie je niet in een bejaardenhuis, want dat redden ze niet.[/quote]

  Dit is wel heel erg grappig 🙂 Mensen van 2 meter zie je niet in een bejaardenhuis….
  Ben zelf ook redelijk groot, heb een zuivelallergie en ben vegetarisch? Je word nu eenmaal groot of niet. En grote mensen gaan eerder dood dan kleine mensen? Ik begrijp even niet hoe je hier op komt, volgens mij ga je dood als je tijd gekomen is.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

coronavaccin

Vrijwilliger die coronavaccin testte: ‘Nog nooit zo ziek geweest’

Ian Haydon mocht op televisie vertellen over ...

media

Media zijn onderdeel van probleem in de coronacrisis: ‘Dit is massapsychose’

Wat je ook van hem vindt, Jort ...