Bewustzijn

Hoe Hack Je Jouw Brein voor een SUPERGEHEUGEN?

Help mee door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoe hack je jouw brein voor een supergeheugenZou een sterker vermogen om dingen beter te kunnen onthouden je leven spannender en beter maken? Wat als je in staat bent om een taal in extreem recordtempo te leren, namen te onthouden of informatie snel en gemakkelijk te lezen en te onthouden?

Je geheugen is een geweldig hulpmiddel dat enorme hoeveelheden informatie kan bevatten. Het is krachtiger dan de snelste supercomputer en kan in een oogwenk enorme hoeveelheden gegevens doorzoeken. De kunst is om te weten hoe je het optimaal kunt gebruiken om het efficiënt te laten werken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Twee aspecten

Er zijn twee aspecten waar je mee te maken hebt als het erom gaat iets te kunnen herinneren:

  1. Ten eerste is het belangrijk dat je dingen daadwerkelijk opslaat in je geheugen
  2. Ten tweede is het belangrijk dat je wat opgeslagen is ook weer terug kunt halen

Wanneer één van beide minder goed werkt, dan uit zich dat in het gegeven dat je iets niet herinnert. Maar dat wil dus niet zeggen dat het niet meer in je geheugen zit.

Het komt vaak genoeg voor dat je je nu iets niet herinnert, maar even later schiet het je toch te binnen. Dat bewijst dat er herinneringen in je geheugen zitten, waar je op sommige momenten niet bij kunt.

De wetenschap

Wetenschappers hebben meermaals aangetoond dat een mens blijkbaar alles opslaat in het geheugen dat hij of zij meemaakt. En dat dus al vanaf je geboorte tot en met nu. In dat geval is het maar goed dat je niet alles herinnert. Je zou er gek van kunnen worden.

De opslagcapaciteit van het menselijk brein is enorm. Ze zeggen weleens dat het te vergelijken is met zo-en-zoveel Terabyes. Alsof je een menselijk brein kunt vergelijken met een harddisk van een computer… Maar de hoeveelheid informatie die we opslaan is werkelijk onnoemelijk groot. Zeker als je ALLES hebt opgeslagen dat je vanaf je geboorte hebt gezien, gehoord en meegemaakt.

Dat betekent echter ook dat het eerste punt, waar ik het zojuist over had (het verminderde vermogen om dingen op te slaan in je geheugen) niet echt geldig is. Zeker als je je bedenkt dat je alles opslaat.

Dus punt 1 vervalt en punt 2 blijft over. En daar gaat het om!

Het is de kracht en het gemak waarmee je opgeslagen herinneringen kunt terughalen!

Beveiliging in jouw brein

Je bewuste brein heeft een ingebouwd filter dat ervoor zorgt dat je niet alles herinnert. Feitelijk herinner je alleen datgene dat belangrijk voor je is. En hoe vaker je iets herhaalt, hoe scherper dat filter geprogrammeerd wordt. Daarom kun je dingen beter herinneren die je vaker herhaald hebt.

Bij sommige mensen is dat filter defect of werkt het minder goed. Je kunt dat zien als een vreselijk iets, of als een geweldig iets.

De aandoening heet hyperthymesie en is zeer zeldzaam. Diegenen die het hebben kunnen zich abnormaal veel herinneren. En het kan erger… Vraag bijvoorbeeld aan Nima Veish wat hij deed op een willekeurige dag de afgelopen 15 jaar en hij vertelt je tot in het kleinste detail wat hij deed, wat voor weer het was, welke kleren hij aanhad, met wie hij sprak, wat er gezegd werd en meer. Zijn geheugen is als een videorecorder. Net zoals dat bij jou ook het geval is. Alleen hij kan op commando alles herinneren en jij niet.

Jij ook?

Dus hoe zou het zijn als jij dat ook een klein beetje kan?

Stel je voor dat je perfect kunt herinneren:

  • Wat iemand zei
  • Wat er precies afgesproken was
  • Hoe dingen gedaan moesten worden
  • Wat je zei en wat de ander daarop antwoordde
  • Waar je je sleutels gelaten hebt?

Wat als je de goede antwoorden kunt geven op vragen die je gesteld worden? En wat als je iets doorleest en je feitelijk alles onthouden hebt? Hoe gemakkelijk worden toetsen en examens voor je?

Extreem aangenaam

Een goed herinneringsvermogen kan je leven extreem aangenaam maken. Je maakt bepaalde fouten niet nog een keer. Je leert veel beter en gemakkelijker en anderen zullen zich verbazen over wat je allemaal kunt herinneren.

Hoe doe je dit?

Er zijn TWEE sessies, waarmee je jouw geheugen op een ongelooflijke manier kunt ontwikkelen.

  1. De eerste sessie is ‘Ontwikkel een Supergeheugen’. Hiermee krijg je sneller en beter toegang tot de enorme hoeveelheden opgeslagen informatie in je brein. Dingen die je eerder niet wist, komen ineens in je herinnering. Het is alsof je toegang krijgt tot een enorm pakhuis vol opgeslagen videobanden met informatie dat jij ooit meegemaakt, gezien en gehoord hebt.Na deze sessie kun je je veel gemakkelijker en sneller dingen herinneren. Als je iets gevraagd wordt zul je merken dat je veel sneller gedetailleerde antwoorden en herinneringen hebt.
  2. De tweede sessie is ‘Krijg een fotografisch geheugen’. Een fotografisch geheugen is een geheugen waarmee je visuele beelden terug kunt halen. Je kunt in gedachten zien hoe iets was of hoe iets eruit zag. En dat kan zeer gedetailleerd zijn. Het is alsof je een full-color kopieermachine in je hoofd hebt.

Beide sessies samen zijn een ongekend krachtig stuk gereedschap als je jouw herinneringsvermogen razendsnel tot ongekende hoogte wilt laten stijgen.

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bert
Bert
4 jaren geleden

Alles wat we denken, doen en zeggen is energie. Energie gaat nooit verloren. De cherubijn van de Goddelijke wijsheid heeft gesproken en gezegd dat alles wat we denken, doen en zeggen op 3 locaties wordt opgeslagen. 1. In het brein 2. In de ziel 3. In de planeten van de kosmos. Alles is voortdurend zenden en ontvangen.Je krijgt teruggeketst de positieve maar ook negatieve daden en gedachten die in de kosmos zijn opgeslagen. Daar komt ook het aloude gezegde “zo je doet, zo je ontmoet” vandaan. Wanneer we ons stoffelijke lichaam achterlaten worden we letterlijk met de erfenis van hetgeen we op aarde aan energie in de kosmos hebben ingegeven geconfronteerd. Er is geen hel maar een reinigings realiteit waar we onze fouten kunnen bereinigen. Dat is de grote update die Jezus recent gaf en 2000 jaar geleden al had aangekondigd. De tijd was toen niet rijp, maar nu, met de huidige wetenschappelijke ontwikkelingen vooral in de kwantun fysica, kunnen veel mensen gaan begrijpen hoe het zit. En waarom we op aarde zijn. Het is een virtuele realiteit waarin de kern het praktiseren van naastenliefde. Heb je het stadium van de ultieme naastenliefde bereikt, dan ga je terug naar waar we voor de zondeval vandaan kwamen en zijn we terug Goddelijke wezens. Ga niet naar een kerk. De kerken zijn van de tegenstander, Satan.Er is er maar 1 die uw leermeester is en dat is God.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
4 jaren geleden

Nou ik kan je zeggen dat er heel veel is wat ik het liefst nooit had opbeslagen. Het onderwijs en de manier hoe en wat we moeten leren is nou ook niet echt uitnodigend voor je hersenen.

Back to top button