Binnenland

Uitspraken AIVD-baas over complottheorieën rond kwaadaardige elite wekken woede: ‘Ik kook’

Help door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!

Directeur-generaal van de AIVD Erik Akerboom schoof aan bij Nieuwsuur om te praten over het ‘waarschuwende’ jaarverslag dat maandag naar buiten kwam.

Er staat onder meer in dat complottheorieën over ‘een kwaadaardige elite’ die in Nederland ‘de macht in handen heeft’, op lange termijn gevaarlijk kunnen zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Is daar de NPO voor?

De uitspraken van Akerboom wekken woede en irritatie. “Luister goed welke suggestieve gesprekslijn Nieuwsuur hier volgt. Alle vragen zijn erop gericht om Thierry Baudet in de strafrechtelijke sfeer te krijgen. Een journalist die op de stoel van de rechter gaat zitten. Is daar de NPO voor? Ik zeg het mild, maar ik kook,” reageert journalist Joost Niemoller.

Annelies Strikkers, beleidsmedewerker van FVD Overijssel, voegt hieraan toe: “Zeer suggestieve vraagstelling, erop gericht om FVD en Baudet in de strafbare sfeer te positioneren.”

Elke burger verdachte

“AIVD-baas Erik Akerboom die ongericht en zonder toetsing vooraf het hele land wil gaan afluisteren waarschuwt voor het gevaar van burgers die zich zorgen maken over een totalitaire overheid,” merkt journalist Eric van de Beek op.

Financieel journalist Arno Wellens schrijft: “Nu alle transacties boven de 100 euro worden geregistreerd en ondanks het referendum over de sleepwet iedereen wordt afgeluisterd, is in feite elke burger verdachte. Die situatie zorgt voor afkeer. In een democratie mag je ook gewoon tegen een specifieke regering zijn, dan ben je niet gevaarlijk.”

4.9 175 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

141 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter P. van Oosterum
Peter P. van Oosterum
1 jaar geleden

Het kan toch echt niet waar zijn dat deze fachist van mijn belastinggeld wordt betaald?

Sophie
Sophie
1 jaar geleden

Ook Erik Akerboom is besmet met het controle virus. Wellicht heeft hij het nog niet door dat ook hij gemanipuleerd wordt.
De meest intelligente mensen zijn vaak de laatsten die zich bewust worden van de fuik waarin ook zij zwemmen.
t,ja, we gaan het beleven! Het wordt een spannende en dramatische film! wees gewaarschuwd!

Dwarsje
Dwarsje
1 jaar geleden

Stapje voor stapje, geheel volgens plan zijn “ze” bezig hun plannetjes op een subtiele wijze over ons uit te storten. Straks alleen je eigen zuurverdiende woning nog in box 3 plaatsen en het WEF plan is compleet. De maffia is er jaloers op. Oh sorry…het is maffia.

Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden

Heb gisteren zitten kijken wat een arrogante WEFPUPPET Is die vent van de AIVD luister PUPPET ik ben 60 jaar ik zeg wat ik denk en denk wat ik zeg.Ik ben GEEN RECHTS OF LINKS OF IN HET MIDDEN EXTREMIST of what ever,Nederland meneer de waggelijke AIVD word geregeerd door CRIMINELEN jullie KIJKEN TOCH MEE OVERAL DAN WETEN JULLIE DONDERS GOED DAT HET WEF ONDER LEIDING VAN KLAUS ZWABBER ALLES WAAR WIJ ZELFSTANDIGE DENKERS TEGEN ZIJN EN KRITISCH OVER ZIJN,UITGEVOERD WORD DOOR RUTTE EN CO.I.P.V DE BURGER IN DE GATEN TE HOUDEN ZOU IK DIE CRIMINELEN WEFPUPPERS IN DE GATEN HOUDEN.EEN TROOST HEB IK JOUW FAMILIE VRIENDEN KINDEREN EN KLEINKINDEREN GAAN STRAKS OOK SLAAF WORDEN.TOT SLOT MENEER VAN DE AIVD IK ALS ZELFSTANDIGE KRITISCHE DENKER ZAL NOOIT OF TEN IMMER GEWELD OF AANSLAGEN PLEGEN MIJN WAPENS ZIJN MIJN HERSENS EN MIJN MOND.

Back to top button
141
0
We lezen graag je reactie!x