Homepagina » Paranormaal » Ruim kwart Nederlanders gelooft in reïncarnatie. Volgens Rianne (29) is dit de reden dat de ziel steeds terugkeert
Ruim kwart Nederlanders gelooft in reïncarnatie. Volgens Rianne (29) is dit de reden dat de ziel steeds terugkeert

Ruim kwart Nederlanders gelooft in reïncarnatie. Volgens Rianne (29) is dit de reden dat de ziel steeds terugkeert

Uit een enquête van uitvaartverzekeraar Nuvema blijkt dat ruim een kwart van de Nederlanders gelooft dat ze na hun dood terugkomen als een nieuw wezen.

Van de 1000 ondervraagden antwoordde 26,5 procent bevestigend op de vraag of zij geloven in reïncarnatie.

“Het resultaat is toch opmerkelijk,” zei directeur van Nuvema Emile de Jong. “Het geloof in reïncarnatie is geen onderdeel van de meest gangbare religies in het Westen.”

Ervaring op te doen

“We zien vaak dat er toch nog een taboe rondom deze onderwerpen heerst,” voegde hij toe. “Veel mensen zijn er toch wat bang voor. En dat terwijl het belangrijk is om hierover na te denken.”

Ook Rianne Vaarkamp (29) gelooft in reïncarnatie. Volgens haar keert een ziel keer op keer terug om ervaring op te doen.

Rianne las een verhaal over een vrouw waarvan haar dochtertje op hele jonge leeftijd al gedetailleerd over haar moeder als kind wist te vertellen.

Herboren

“Daaruit bleek dat het dochtertje een reïncarnatie was van de vader van de vrouw,” zei ze.

Rianne zei dat de energie van haar overleden vader nog vaak bij haar is en over haar waakt. “Ik geloof dat hij ooit weer in een nieuw leven herboren kan worden, om nieuwe ervaringen als ziel op te doen.”

“Het doel van de ziel is uiteindelijk om ervaringen op te doen zoals wij dat ook doen als mens,” klonk het.

[RTL Nieuws]


Vond je deze informatie interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

35 reacties

 1. Als je dood bent dan is het afgelopen. Geen leven na de dood, geen reincarnatie en geen hemel en hel.

  Geniet van het hier en nu, haal alles uit het leven want als je dood bent is alles voorgoed voorbij.

  15 likes
  • Jij moet eens DMT proberen denk ik, dan zal je wel anders spreken..

   14 likes
  • De mens moet eerst maar eens bewust worden van wat een mens nu daadwerkelijk is. Wie ben ik, wat ben ik, waar ben ik, wat is mijn doel hier. Dan weet je wat zo belangrijk is aan het hier en nu, dan weet je dat de dood een onderdeel is van het hier en nu net zoals de geboorte. dan weet je dat de dood niet het einde is en de geboorte zeker niet het begin. Dan weet je dat alles wat ertussen zit bestaat uit al het mogelijke. Laat je vooral niet misleiden van de 100% bullsh*t die buiten jouw lichaam op je af wordt gevuurd. Ga op zoek naar je innerlijk. daar bestaat geen bulllllsh*t. daar ligt het antwoord. Alleen daar!

   peace

   15 likes
  • Zou ook niet weten welke ervaring ik als mens / of/ ziel opdoe die ook maar ergens toe bijdraagt.
   Nog een keer terugkomen hier….? Nee, dank je

   9 likes
  • Als u er in gelooft fijn heeft niet te betekenen dart het een feitelijke waarheid is kom met wetenschappelijke feiten. Wetenachaplers die hier onderzoek al jaren doen zouden graag uw wetenschappelijke visie argumenten horen.

   1 likes
   • REne
    Wetenschappers willen of mogen dit al helemaal niet weten of zich er mee bezig houden! Over reincarnatie!
    Past niet binnen hun sterk eenzijdig rationele empirische wereldbeeld waar alle wetenschap op is gestoeld.
    De wetenschap heeft niet de instrumenten om reincarnatie te onderzoeken.
    Daarvoor moet er geesteswetenschap worden aangewend.
    Ja, en die is er gewoon.

    4 likes
  • al een keer meegemaakt dan??

   bedoel ik niet zo hatelijk als het misschien overkomt hoor. da’s niet de bedoeling. .

   0 likes
 2. Ik ben als hypnotherapeut werkzaam geweest. Heb heel veel reïncarnatie sessies gedaan. Ben tot de conclusie gekomen, dat reïncarnatie echt is. Het doel is om als ziel zoveel ervaringen op te doen om tot het grote Licht (god) te komen. Het is echt niet zo, dat iedereen mooie verhaaltjes vertelt. Ook hele trieste en pijnlijke ervaringen komen voor.

  25 likes
  • Hier baal ik wel van.
   Van mij mag gewoon het licht uit.
   Ik wil niet nog tig keer terug en zware levens lijden!

   3 likes
   • Dus omdat jij ongelukkig bent, wil je het vervolgens voor iedereen ontzeggen, beetje egoïstisch. Daar zou ik eens beginnen als je de reis korter wilt maken. Daarbij vergeet je overigens dat je lichaam niet een nieuw leven krijgt. Je lichaam is stof en tot het stof zal het wederkeren, net als je ego, degene die dit leven zo zwaar vindt. Ga eens op zoek naar je ziel.

    0 likes
 3. Het geloof in reïncarnatie , of beter gezegd de leer van reïncarnatie en hoe eruit te ontsnappen , is één van de hoofdleerstellingen geweest van Jezus . Het Concilie van Constantinopel heeft praktisch alles wat hieromtrent geschreven is uit de bijbel verwijderd met als doel om de mensheid te kunnen verslaven en te misleiden en om van het geloof een dogma te maken . Het geloof heeft daardoor een behoorlijke knauw gekregen , de hoop is vervaagd en het enige wat nog enigszins overeind bleef was / is de liefde .
  De dood als verlossend einde van het leven wordt nauwelijks nog gevierd , behalve bij bepaalde natuurvolkeren , die als van nature wél in reïncarnatie geloven .
  En toch schemert er nog wat door binnen het christendom , namelijk “wederopstanding des vlezes en een eeuwig leven ” Nou , daar moeten we het dan maar mee doen .
  Toch jammer dat er zoveel kennis voor ons wordt achtergehouden .Van de kerk hoef je dit niet te verwachten , integendeel !

  13 likes
  • De Apostelen zagen een blindgeborene en vroegen aan Jezus; Wat heeft hij misdaan of gedaan dat hij blindgeboren is?
   Enz. er staat nog veel meer in de bijbel dat iets laat doorschemeren over reincarnatie.
   Echter Christus zag niet een voortgang in nog eens te verkondigen over reincarnatie.
   Dat heeft Boeddha uitgebreid behandeld met zijn leerlingen.
   Boeddha echter verkondigde ook dat je moest ontsnappen aan het rad van wedergeboorte, (reincarnatie).
   dit door je Ik te ontkennen en je puur te richten op de geestelijke wereld. Hij heeft het medelijden verkondigd en de Verlichting bereikt als eerste inwijdingstrap/trede–. (( De Christus zei; dat is niet voldoende; je moet ook iets gaan doen; nl genezen. De Christus kreeg zijn Verlichting nadat hij tegen een olijfboom sprak; gij zult nooit meer vruchten dragen. En het was helemaal niet de tijd voor de olijfboom om vruchten te dragen.
   Dit verhaal, deze passage leidt naar het verhaal van de Boeddha die zijn Verlichting kreeg zittend onder de Boddhiboom.))). De Christus pakt dus de volgende ontwikkeling op! Boeddha sterft na zijn Verlichting, inwijding. Christus moet nu verder!
   –en dit moet nog uitmonden in jezelf genezen. Dat begint met ; Oh Mens ken je zelf!
   Hier in het westen wordt daarover gezegd dat je je ego moet loslaten, niet je IK. Maar juist je Ik moet behouden om jezelf te leren kennen.
   De Christus, Als Jaweh, zei ‘Ik Ben de Ik Ben’. als antwoord op de vraag van Mozes ; wie moet ik zeggen die u bent tegen mijn volk?
   De westerse mens is typisch deze Ik-mens. En moet met zijn heldere denken het spirituele weer winnen.
   Geesteswetenschap kan daarbij helpen, of je een vorig leven herinneren kan je op dit heldere pad zetten.

   6 likes
 4. Haar eigen overleden vader, reïncarneert als haar dochter?
  Vind ik wat raar.

  4 likes
  • @ onbekend. Alles is mogelijk. toch
   @ el trueperino. Als je het vanuit een standpunt bekijkt wat niet verder rijkt dan de matrix waarin jij leeft, dan is het idd. pervers ja…. maarja we zijn er allemaal overuit dat de matrix waarin wij leven zelf een beetje pervers is of nie dan!!?? Dus kijk verder dan dat. Misschien is het wel zo dat energieen altijd bij elkaar in de buurt blijven alleen dan in ee andere vorm. Ik bedoel er zijn ook genoeg verhalen van kinderen die op heel jonge leefdtijd hele bijzondere over hun ouders weten te vertellen. Waarom zou je rekening moeten houden met je vorige leven of dat van de toekomst. Een spiritueel persoon weet dat je in het hier en u leef, dat is wat belangrijk is. denk ik

   peace

   4 likes
  • Ja, een beetje pervers…. een vader die uit de buik van zijn kind kruipt Brrr.
   Ik houd zowiezo niet van spirituele praat.
   Altijd zo doordenken over gewone dingen.

   Mij veel te lastig, moet je ook nog eens rekening houden met je volgende leven of last hebben van je vorige.

   2 likes
 5. Ik wil hier nooit meer terug komen en zeker niet in een NWO want die gaat er toch komen met de slapende massa .

  6 likes
  • Ik ben het helemaal met je eens, Ramon.
   Een aantal jaren terug had het tij nog gekeerd kunnen worden maar nu is het toch echt te laat.
   Ik wil hier ook nooit meer terug komen.

   2 likes
 6. Miljoenen levens hebben we als ziel, geest en persoonlijkheid reeds ontvangen en meegemaakt en het is maar goed dat we het ons niet herinneren…
  Er is geen dood, enkel evolutie…
  En ja er is een Vader van Liefde.
  27 boeken aan wijsheid, ontvangen door gene zijde…
  Hij heeft destijds al een stichting opgericht om de teksten origineel te houden.
  Zie de boeken van Jozef Rulof op de site:
  http://www.rulof.org

  7 likes
 7. “Rianne las een verhaal over een vrouw waarvan haar dochtertje op hele jonge leeftijd al gedetailleerd over haar moeder als kind wist te vertellen.”

  Dat heeft niets met vorige levens te maken maar wel met Mediumschap, want ieder Medium kan de energie van mensen uit het verleden, heden en toekomst oppikken. Het geloof in vorige levens is niets anders dan New Age religie. Denk je alles gehad te hebben val je in de volgende valstrik…

  5 likes
 8. Voor eenieder die er tóch in gelooft is dit een hard gelag: volgens wetenschapper Sean Carroll is er toch écht geen ’leven na de dood’, omdat het volgens de wetten der natuur simpelweg onmogelijk is. Carroll zegt dat je bewustzijn dan compleet gescheiden van je lichaam moet worden. En dat kan dus niet.

  „Bewustzijn is een serie van atomen en elektronen die ons onze geest geeft”, aldus professor Carroll van de universiteit van Californië. Volgens ’de wetten van het universum’ staan deze atomen en elektronen het niet toe om door te gaan als onze lichamen het hebben begeven. „Er is absoluut geen enkele kans binnen de fysicawetten dat informatie die in onze hersenen zijn opgeborgen, nog blijft bestaan als we sterven”, schreef hij in de Scientific American.

  Hij vervolgt tegenover Metro: „Als het echt alleen en puur om atomen en elektronen gaat en de bekende andere krachtenvelden, dan is er klaarblijkelijk op geen enkele wijze een manier voor onze ziel om te overleven.”

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1101978/wetenschapper-leven-na-de-dood-is-onmogelijk

  5 likes
 9. Ik heb mijn DNA doorgegegeven aan mijn kids. Ik heb hen een deel van mijn normen, waarden en overtuigingen doorgegeven.

  Inderdaad, voor mij bestaat er zoiets als reincarnatie. Ik leef voort in mijn kinderen na mijn dood.

  2 likes
  • Dat kinderen na de dood van ouders nog dagenlijks aan hun ouders denken wil nog niet zeggen dat je voort leef. Ik bedoel gedachten zijn maar gedachten met alle respect. Ook een kind is een reincarnatie\ ziel\ individue, dat zijn/haar ouders heeft gekozen. Natuurlijk kan je een deel van JOU normen en waarden een soort van downloaden\ programmeren. Ik denk zoals ik boven al vermelde. Op het moment dat je dood gaat komt jou energiebolletje op een plek waar alles mogelijk is en vanuit hier begin je weer van voor af aan en het maakt niet uit als wat je reincarneert. Alles is mogelijk.

   1 likes
 10. Enquête: dit onderwerp spreekt me enorm aan, maar in een enquête staan de vragen strak geformuleerd (dikwijls) want tussen die ruim een kwart van de Nederlanders zitten ook mensen die de mogelijkheid voor open houden. In de huidige enquête voering wordt wel erg veel naar de mond gepraat en hangen de CBS onderzoekbureaus er vaak onterecht een label aan. Dit soort onderzoeken, zijn er wat mij betreft om verdeeldheid te zaaien en een fout beeld te schetsen van een samenleving die er niet is. Excuses voor het ongemak meneer Sonneberg!

  2 likes
 11. je moet er toch niet aan denken in deze verotte wereld. blijkbaar valt er heel wat te halen voor de ziel om op een hoger niveau te komen middels wedergeboorte. aan de andere kant: de reden om in het vlees terug te keren kan ook gewoon sex zijn toch?

  1 likes
 12. Dat gaat goed gepaard met het percentage christenen in Nederland.
  Wie over het meisje waakt is niet energie maar haar beschermengel.

  0 likes
 13. En je moet die ego’s allemaal zien kronkelen, en draaien en keren om toch maar het ‘niet bestaan’ bij de dood te moeten aanvaarden…

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Aliens 'werken al samen met onze overheden, maar dat wordt stilgehouden'. Britse ex-parlementskandidaat doet opzienbarende uitspraken

Aliens ‘werken al samen met onze overheden, maar dat wordt stilgehouden’. Britse ex-parlementskandidaat doet opzienbarende uitspraken

Een kandidaat-parlementslid voor de Britse Brexit Party ...

Ex-NASA-wetenschapper: we hebben al leven gevonden op Mars. Dit is de smoking gun

Er zijn onderhand miljarden gespendeerd om antwoord ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.