Binnenland

Rutte heeft iets gedaan wat vergaande consequenties zal hebben

Help mee door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Premier Rutte voerde in Brussel een toneelstukje op tijdens de onderhandelingen over het coronaherstelfonds en tekende netjes bij het kruisje. In het coronapakket zit 750 miljard euro, waarvan 390 miljard aan subsidies en 360 miljard aan leningen. Bijna 30 procent gaat naar Italië.

Rutte sprak op een persconferentie van een ‘omvangrijk en goed pakket waarin de Nederlandse belangen goed zijn gewaarborgd’. Redacteur van Financial Investigator Harry Geels wijst erop dat het akkoord vergaande consequenties heeft voor Nederland.

Met het akkoord heeft Rutte zowel het verkiezingsprogramma van de VVD als het regeerakkoord verbroken. In artikel 4.4 van het regeerakkoord lezen we namelijk:

De EU dient geen schuldengemeenschap te worden. Leidend voor het kabinet is daarom dat er geen verdere stappen in de richting van een transferunie worden gezet, ook niet door het invoeren van (vormen van) Eurobonds.

En:

De afspraak dat schulden van het ene land niet door andere landen worden overgenomen (de no bail out clausule), moet geloofwaardig worden hersteld.

87 procent

Geels reageert: “Maar Rutte kan blijkbaar de afspraken met zijn kiezers schenden, want hij wordt toch niet door het parlement weggestuurd. De Kamerfracties van de coalitiepartijen (die toch echt het regeerakkoord hebben getekend) gaan hem straks gewoon steunen.”

De Nederlandse bevolking heeft geen kans om zich hierover uit te spreken, want het referendum is afgeschaft. Dat komt ‘goed uit’, want uit een peiling van de NPO blijkt dat maar liefst 87 procent het oneens is met de stelling dat Rutte tevreden kan zijn over de EU-deal. Slechts 13 procent vindt dit een goede deal.

Wijziging van de grondwet

Rutte is in elk geval content, zo zei hij.

Dit akkoord heeft zoals gezegd vergaande consequenties. “We worden namelijk tegen de afspraken in (verder) een belasting-, schulden- en transferunie in gerommeld. Sterker nog: de nieuwe afspraken betekenen de facto een wijziging van de grondwet,” aldus Geels. Hij pleit voor vervroegde verkiezingen.

[Financial Investigator]

4.9 50 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
60 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
2 jaren geleden

Spaar maar als de mieren, de krekels zullen het wel uitdelen. Wil je niet delen zullen ze jou bestelen(belasten).

Elske
Elske
2 jaren geleden

Ik hoor van vrienden en een aantal familieleden: “wat geweldig doet Rutte het tijdens de Corona crisis”. Ik ben perplex en stuur ze de top 10 leugens van Rutte (niet zomaar leugens, maar leugens waarom hij afgezet had moeten worden). Oh ja zeggen ze dan…dat waren we vergeten..Ik begrijp er niets meer van waarom deze man nog premier is en 40 zetels in de peilingen heeft. App, mail, waarschuw iedereen in je omgeving voor Rutte. Deze man is een wolf in schaapskleren, net zoals veel andere kabinetsleden. Onze democratie en financiële “zorgstaat” staat op instorten door 3 kabinetten Rutte.

kuus
kuus
2 jaren geleden

Daar is maar 1 oplossing voor allemaal stemmen op de partij die haalt ons uit die EU haalt nexit Nederland is strak helemaal leeg gestolen door onze eigen regering .

bert s
bert s
2 jaren geleden

Al vaker aangegeven, stop met stemmen, het maakt geen snars meer uit op wie je stemt. Demonstreren heeft ook geen enkele zin, ze lachen je uit. Bevecht het systeem op een slimme manier.
Haal zoveel mogelijk geld van je rekening en betaal zoveel mogelijk cash.
Dump je smartphone en gebruik alleen nog een prepaid.
Maak geen schulden.
Probeer zoveel mogelijk mensen wakker te krijgen.
De-digitaliseer zoveel mogelijk.
Misschien dat iemand nog andere acties weet?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

60
0
We lezen graag je reactie!x