Homepagina » Binnenland » Rutte heeft iets gedaan wat vergaande consequenties zal hebben
rutte
Foto: EU2017EE Estonian Presidency CC BY 2.0

Rutte heeft iets gedaan wat vergaande consequenties zal hebben

Premier Rutte voerde in Brussel een toneelstukje op tijdens de onderhandelingen over het coronaherstelfonds en tekende netjes bij het kruisje. In het coronapakket zit 750 miljard euro, waarvan 390 miljard aan subsidies en 360 miljard aan leningen. Bijna 30 procent gaat naar Italië.

Rutte sprak op een persconferentie van een ‘omvangrijk en goed pakket waarin de Nederlandse belangen goed zijn gewaarborgd’. Redacteur van Financial Investigator Harry Geels wijst erop dat het akkoord vergaande consequenties heeft voor Nederland.

Met het akkoord heeft Rutte zowel het verkiezingsprogramma van de VVD als het regeerakkoord verbroken. In artikel 4.4 van het regeerakkoord lezen we namelijk:

De EU dient geen schuldengemeenschap te worden. Leidend voor het kabinet is daarom dat er geen verdere stappen in de richting van een transferunie worden gezet, ook niet door het invoeren van (vormen van) Eurobonds.

En:

De afspraak dat schulden van het ene land niet door andere landen worden overgenomen (de no bail out clausule), moet geloofwaardig worden hersteld.

87 procent

Geels reageert: “Maar Rutte kan blijkbaar de afspraken met zijn kiezers schenden, want hij wordt toch niet door het parlement weggestuurd. De Kamerfracties van de coalitiepartijen (die toch echt het regeerakkoord hebben getekend) gaan hem straks gewoon steunen.”

De Nederlandse bevolking heeft geen kans om zich hierover uit te spreken, want het referendum is afgeschaft. Dat komt ‘goed uit’, want uit een peiling van de NPO blijkt dat maar liefst 87 procent het oneens is met de stelling dat Rutte tevreden kan zijn over de EU-deal. Slechts 13 procent vindt dit een goede deal.

Wijziging van de grondwet

Rutte is in elk geval content, zo zei hij.

Dit akkoord heeft zoals gezegd vergaande consequenties. “We worden namelijk tegen de afspraken in (verder) een belasting-, schulden- en transferunie in gerommeld. Sterker nog: de nieuwe afspraken betekenen de facto een wijziging van de grondwet,” aldus Geels. Hij pleit voor vervroegde verkiezingen.

[Financial Investigator]
4.9 33 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
52 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
8 maanden geleden

Spaar maar als de mieren, de krekels zullen het wel uitdelen. Wil je niet delen zullen ze jou bestelen(belasten).

Elske
Elske
8 maanden geleden

Ik hoor van vrienden en een aantal familieleden: “wat geweldig doet Rutte het tijdens de Corona crisis”. Ik ben perplex en stuur ze de top 10 leugens van Rutte (niet zomaar leugens, maar leugens waarom hij afgezet had moeten worden). Oh ja zeggen ze dan…dat waren we vergeten..Ik begrijp er niets meer van waarom deze man nog premier is en 40 zetels in de peilingen heeft. App, mail, waarschuw iedereen in je omgeving voor Rutte. Deze man is een wolf in schaapskleren, net zoals veel andere kabinetsleden. Onze democratie en financiële “zorgstaat” staat op instorten door 3 kabinetten Rutte.

Merel
Merel
Reactie op  Elske
8 maanden geleden

Maakt niet uit. Als hij vertrekt, dan staat de volgende al klaar met exact dezelfde plannen. Rutte is namelijk gewoon een puppet voor de elite. Hij mag het allemaal mooi verwoorden, maar de plannen worden elders gemaakt. Door bedrijven met meer macht. Politiek is één grote leugen.

Grutjes
Grutjes
Reactie op  Elske
8 maanden geleden

TV en mainstream

Heel machtig

Heel verslavend

Met dat laatste hebben velen moeite

Remco Hylkema
Remco Hylkema
Reactie op  Elske
8 maanden geleden

Je hebt gelijk dat we, jij, jullie en ik anderen moeten waarschuwen tegen Rutte. Een opmerking moet ik rechtzetten. Je vergist je deels met Rutte. Balkenende was de wolf in schaapskleren! Rutte is VEEL erger dan een wolf in schaapskleren. Rutte kan zo keurig liegen. In een van zijn laatste persconferenties zei hij zonder blikken of blozen dat alle landen van de wereld meedoen aan de lockdowns en dat alle virologen in de wereld het met de lockdowns eens zijn. Een premier die zo keurig liegt en er mee wegkomt omdat onze media totaal kritiekloos zijn (o.a. NOS). Rutte doet me denken aan de pratende pop Obama. De deep state kiest haar marionetten en zet fantastische sprekers aan het hoofd van regeringen. Ik kan me bijna niet ontrtrekken aan de gedachte dat Rutte onderdeel is van de satanistische “deep state gang” Obama – Clintons – Gates – Merkel – Macron – Soros – Ollengren. Covid19 scam, Rutte, je weet het dat je fout zit. Je weet dat je je volk willens en wetens de afgrond in wil jagen!

Hansi haagen
Hansi haagen
Reactie op  Elske
5 maanden geleden

Peilingen zijn Gekocht

Jantne
Jantne
Reactie op  Elske
4 maanden geleden

Zeer goed verwoord

kuus
kuus
8 maanden geleden

Daar is maar 1 oplossing voor allemaal stemmen op de partij die haalt ons uit die EU haalt nexit Nederland is strak helemaal leeg gestolen door onze eigen regering .

blackpeat
blackpeat
Reactie op  kuus
8 maanden geleden

Met stemmen hou je het systeem in stand dat verantwoordelijk is voor onze teloorgang. Vergeet niet dat de politiek de eed van trouw aan de koning aflegt, en niet aan het volk. En die koning is niets anders dan een “stadhouder” aangesteld door de “The Crown City of London”, de grote banken kartels. Het enigste dat werkt, massale burgerlijke ongehoorzaamheid. Onmiddellijke stoppen met het betalen van belastingen en boetes, ze kunnen ons onmogelijk allemaal oppakken en opsluiten.

Willem
Willem
Reactie op  kuus
8 maanden geleden

Welke partij? Er is er geen een meer die nog iets zou kunnen betekenen. Ook Pvv en Fvd niet want die hebben mooi hun snor gedrukt en zie je nergens meer. Volgend jaar zijn er geen verkiezingen meer, het is trouwens noodzakelijk om een klein voorraadje conserven en potten in te slaan en wat vlees voor in het vriesvak, voor een week of drie want de supermarkten worden systematisch leger gemaakt en de prijzen schieten omhoog. Er komt een dag ik denk in oktober dat de supermarkten vrijwel leeg zullen zijn.

Akka
Akka
Reactie op  kuus
7 maanden geleden

Twee mogelijkheden, Geert of thierry

Vera
Vera
Reactie op  Akka
4 maanden geleden

Geen van beiden, wakker worden.

André
André
Reactie op  kuus
3 maanden geleden

Wilders..?
Maar als deze ook in het complot zit,zeg maar wat dan wel..

bert s
bert s
8 maanden geleden

Al vaker aangegeven, stop met stemmen, het maakt geen snars meer uit op wie je stemt. Demonstreren heeft ook geen enkele zin, ze lachen je uit. Bevecht het systeem op een slimme manier.
Haal zoveel mogelijk geld van je rekening en betaal zoveel mogelijk cash.
Dump je smartphone en gebruik alleen nog een prepaid.
Maak geen schulden.
Probeer zoveel mogelijk mensen wakker te krijgen.
De-digitaliseer zoveel mogelijk.
Misschien dat iemand nog andere acties weet?

Tony
Tony
Reactie op  bert s
8 maanden geleden

Ja, een digitale regering.

Dan kun je die met 1 handeling deleten!

Scheelt veel geld en ellende.

Justin
Justin
Reactie op  Tony
8 maanden geleden

HahahaTOP!

salvar
salvar
Reactie op  bert s
8 maanden geleden

@bert s
sorry hoor als ze zeggen geen contant meer doe je daar niets aan , al begrijp ik wat je bedoeld.
de wet veranderen ze in een dag als het hun uitkomt.

blackpeat
blackpeat
Reactie op  salvar
8 maanden geleden

Hoewel ik het volkomen met “bert s” eens ben. Daar men al jaren lang bezig is om het cash geld uit te bannen, vrees ik dat je daar wel eens gelijk in zou kunnen krijgen. Bitcoin en andere cryptovaluta zijn daar een voorbode van. Iedereen die die zich heeft, of laat verleiden, daar in te investeren moet zich realiseren mede verantwoordelijk te zijn voor de afschaffing van cash.

Jeroen
Jeroen
Reactie op  salvar
4 maanden geleden

Gewoon anonieme digi-debetcards
Kunnen ze nog steeds niets zien

Grutjes
Grutjes
Reactie op  bert s
8 maanden geleden

Níet stemmen is knap risicovol als er te weinig anderen niet stemmen.

Toegegeven; nóg erger kan amper

Chantal
Chantal
Reactie op  bert s
4 maanden geleden

De mensen hebben geen tijd om na te denken en gaan ervan uit dat alles goed komt. Kop in het zand verstand bij de dagelijkse bezigheden en familie. Niet persew interesse voor zaken buitenshuis maar al genoeg tijd kwijt met het werk en huishouden.
.

Chantal
Chantal
Reactie op  bert s
4 maanden geleden

De mensen hebben geen tijd om na te denken en gaan ervan uit dat alles goed komt. Kop in het zand verstand bij de dagelijkse bezigheden en familie. Niet perse geen interesse voor zaken buitenshuis maar al genoeg tijd kwijt met het werk en huishouden.
.

Eelke Piers
Eelke Piers
8 maanden geleden

Ik dacht dat ook het vetorecht in de EU is afgeschaft

jenne aakster
jenne aakster
Reactie op  Eelke Piers
8 maanden geleden

Nog even en dan zijn wij ook afgeschaft, in wezen is dit al gebeurd door Ollogren die ons referendum van tafel veegde, en wat gebeurde er niets, in wezen verdiene de Nederlanders niets anders als wat er nu op ze afkomt, slavernij en armoede !

salvar
salvar
Reactie op  jenne aakster
8 maanden geleden

@jenne aakster
inderdaad wie niet luistert moet voelen.
de ellende is dat (nu nog) het kleinste aantal door zulke gasten meegetrokken worden in de ellende.

Akka
Akka
Reactie op  jenne aakster
7 maanden geleden

Terwijl het Nederlandse volk dag en nacht ouwehoert over, klimaat, LGMT…, racisme, en politieke correctheid, enz, wordt ons land volledig vernietigd door die vreselijke regering

Eelke Piers
Eelke Piers
8 maanden geleden

Volgens EllaSter is het kabinet niet meer bevoegd om dergelijke besluiten te nemen. Op grond hiervan kan later alles worden teruggedraaid

blackpeat
blackpeat
Reactie op  Eelke Piers
8 maanden geleden

Net als het “kwartje van Kok”?

Eelke Piers
Eelke Piers
Reactie op  blackpeat
8 maanden geleden

nee, het kwartje van Kok is ingevoerd door een erkend kabinet

blackpeat
blackpeat
Reactie op  Eelke Piers
8 maanden geleden

Leer uw geschiedenis. Sinds de capitulatie aan de nazi’s in 1940 is geen enkel kabinet rechtsgeldig geweest. Door de vlucht van het kabinet en het koninklijk huis (landverraad) is het koninkrijk der Nederlanden wettelijk opgeheven. De Bataafse republiek had vanaf dat moment de enigste rechthebbende opvolger dienen te zijn. Helaas voor ons, na de capitulatie van de nazi’s aan de geallieerden, is Nederland verpacht aan de Crown City of London. Als wij als volk ons land niet terug pakken van de thans illegale monarchie, de politiek en de bankenkartels, zullen we tot in lengte van dagen blijven betalen voor onze “bevrijding” door middel van slavernij.

Joke
Joke
Reactie op  Eelke Piers
6 maanden geleden

de bond overheidszaken zou het kabinet aanpakken maar daar hoor je ook niets meer over. weet iemand hoe dit echt zit?

Reliable Liar
Reliable Liar
8 maanden geleden

Het is al bekend dat “Rutte’s Noodrem” een wassen neus is …..
(Staat zelfs in de volkskrant (bewust niet met hoofdletters)).

Ik ben tegen geweld maar vrees dat er maar één oplossing is voor deze persoon …..

Andre Schoutsen
Andre Schoutsen
8 maanden geleden

“FOR WE ARE OPPOSED AROUND THE WORLD BY A MONOLITHIC AND RUTHLESS CONSPIRACY THAT RELIES ON COVERT MEANS FOR EXPANDING ITS SPHERE OF INFLUENCE ON INFILTRATION INSTEAD OF INVASION, ON SUBVERSION INSTEAD OF ELECTIONS, ON INTIMIDATION INSTEAD OF FREE CHOICE, ON GUERRILLAS BY NIGHT INSTEAD OF ARMIES BY DAY, IT IS A SYSTEM WHICH HAS CONSCRIPTED VAST HUMAN AND MATERIAL RECOURCES INTO THE BUILDING OF A TIGHTLY KNIT, HIGHLY EFFICIENT MACHINE THAT COMBINES MILITARY, DIPLOMATIC, INTELLIGENCE, ECONOMIC, SCIENTIFIC AND POLITICAL OPERATIONS.” — JOHN F. KENNEDY Secret Societies Speech 4-27-’61

Walter
Walter
Reactie op  Andre Schoutsen
8 maanden geleden

Kunnen ze in Italië nog een jaartje eerder met pensioen dank zij onze bijdrage

Bart
Bart
8 maanden geleden

De afrekening nadert in rasse schreden.

jenne aakster
jenne aakster
Reactie op  Bart
8 maanden geleden

Wie gaat de rekening betalen wij of zij, in mijn jeugd de Provo’s, een min of meer ludieke opstand, liet niet echt veel sporen na, de PVDA maakte zich meester cq eigenaar van deze heuse opstand, door er de Kabouter draai aan te geven, dit zijn de echte handlangers van het kapitaal, niets revolutionairs te bekennen, ben bang dat dit hele denken ook weer verzand in iets niet terzake doende, de echte leiders zijn niet meer, helaas !

blackpeat
blackpeat
Reactie op  jenne aakster
8 maanden geleden

Die vorm van denken moeten we echt mee stoppen. Je enigste leider ben je zelf. Het volgen van “leiders” is niets anders dan je eigen verantwoordelijkheid ontlopen. Kortom neem het heft in eigen handen, probeer anderen daar ook bewust van te maken. Als je niet voor jezelf opkomt, niemand anders gaat dat voor je doen tenzij hij macht over je uit kan oefenen.

Elise
Elise
8 maanden geleden

Zou eigenlijk niet meer reageren hier, maar het spotje van de overheid(NED) over dat je melding moet maken bij mishandeling, zouden we dat moeten doen tegen de overheid zelf? Met zijn allen melding maken, dat we psychisch mishandeld worden door allerlei maatregelingen en dat de gevolgen ook lichamelijk desastreus zijn/worden.

salvar
salvar
Reactie op  Elise
8 maanden geleden

@Elise
ga het vandaag nog doen.
wie volgt?
goed idee elise , blijven reageren.

Joke
Joke
Reactie op  Elise
6 maanden geleden

ja elise, dit heb ik ook voorgesteld op facebook maar nog geen reacties op gehad.

x

Check Also

geld

Ons zuurverdiende geld gaat via EU naar Italiaanse maffia: ‘Rutte moet zich kapot schamen’

Italië kreeg tussen 2015 en 2020 een ...

wor

World Economic Forum: het oude normaal komt nooit meer terug!

De globalistische denktank van Klaus Schwab, het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

52
0
We lezen graag je reactie!x