Homepagina » Mens en Dier » Lockdowns en afstand houden verzwakken ons immuunsysteem, zegt wetenschapper
lockdowns

Lockdowns en afstand houden verzwakken ons immuunsysteem, zegt wetenschapper

Lockdowns kunnen mensen gevaarlijk kwetsbaar maken voor nieuwe virussen, waarschuwt een vooraanstaande epidemioloog. Professor Sunetra Gupta van de Universiteit van Oxford vreest dat afstand houden het immuunsysteem juist verzwakt omdat mensen niet worden blootgesteld aan bacteriën en dus geen weerstand opbouwen die hen kan beschermen tegen toekomstige pandemieën.

Professor Gupta zei tegen The Telegraph dat er een kans is dat de lockdowns ons immuunsysteem al hebben verzwakt. “Als we onszelf niet blootstellen aan ziekteverwekkers en isoleren, en alles buiten houden, zijn we net groepjes bomen die wachten om in brand gestoken te worden.”

30 jaar geen griep

“Zo ging het vroeger ook.” Ze zei dat de Spaanse griep in 1918 heeft geleid tot 50 miljoen doden omdat er toen al 30 jaar geen griep was geweest in Europa. “We zaten 100 jaar geleden ook in een soort lockdown en leefden nog niet in een wereld waarin alles verbonden is.”

Gupta is ervan overtuigd dat internationale reizen helpen bij het opbouwen van weerstand tegen virussen. Volgens haar moeten de beperkingen dan ook worden versoepeld.

Ze verwacht dat het virus zal eindigen zoals de griep, een ziekteverwekker waar we mee leren leven en waaraan ieder jaar een aantal kwetsbare mensen zullen overlijden.

[Telegraph]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
9 maanden geleden

Weet je wat ook je immuunsysteem verzwakt? Sress en boosheid, kijk hier hoe Tinus Koops die niks doet alleen maar filmt heel geniepig wordt opgepakt door de Gestapo Tinus Koops staat gewoon te filmen en de ratten van de politie pakken hem zonder reden op, dit is het einde van Nederland https://www.youtube.com/watch?v=c2IBQfOFl7M

ProAsfalt
ProAsfalt
9 maanden geleden

Deze Professor Sunetra Gupta heeft het helemaal bij de verkeerde eind volgens de reguliere media en het RIVM en volgens vele virologen.

Het gaat nu helemaal de verkeerde kant uit nu het aantal besmettingen maar liefst verdubbeld is. Zojuist op radio 1 te horen en gaat al dagenlang zo. Iedereen moet zich aan de coronadictatuur houden om te voorkomen dat je doodgaat. Ook politici zoals Van Staai van de SGP wil 2 x per week cijfers van het RIVM met de hoeveelheid besmettingen want hij is doodsbenauwd dat hij en wij met zijn allen doodgaan. ‘Het doodgaan’ hoort dat niet bij de bijbel? Men komt dan toch in de Hemel? Dan zou van Staai zich nog de minste zorgen hoeven te maken.
Ook diverse andere politieke partijen maken zich ernstige zorgen zo is te vernemen.

Het valt wel op dat men de laatste dagen hiermee wordt overspoeld. Nog maximaal 3 dagen voor de uitspraak van de rechter. Viruswaanzin tegen de staat.
Het lijkt wel alsof bij hen al bekend is wat de uitspraak gaat worden, namelijk: wij zijn vrij!
En ondertussen willen politici, het RIVM, de politie, het leger, ambtenaren ons vrijgesproken volk weer opsluiten (op basis van iets dat minder dodelijk is dan de griep) lijkt het wel.

We zullen horen wat de rechter gaat doen.

Wow
Wow
Reactie op  ProAsfalt
9 maanden geleden

ProAsfalt,..pats!! recht voor zijn raap,,..Van Staai van de SGP wil 2 x per week cijfers van het RIVM met de hoeveelheid besmettingen want hij is doodsbenauwd dat hij en wij met zijn allen doodgaan. ‘Het doodgaan’ hoort dat niet bij de bijbel?
Van Staai is misschien wel een beetje stout gewest zonder dat zijn vrouw het wist,…maar,..gelukkig is zijn meester voor zijn zonden gestorven ehh vermoord/

Philip
Philip
9 maanden geleden

De mensen worden als kasplantjes opgekweekt, met de eerste de beste ziekte leggen de plantjes de kopjes neer..geld ook voor mensen.

Nu is het gewoon uitstel van executie en er zullen nog vele zgn opstoten/golven volgen…dus nog meer rechten en privacy dat word ingeperkt…opdracht volbracht!!

Pieter
Pieter
9 maanden geleden

Het verplichte mondkapje komt eraan. Ook in NL.

jan doornbos
jan doornbos
Reactie op  Pieter
9 maanden geleden

Jammer voor de architecten. De dag dat ik een muilkorf draag komt niet. Geweld zal met geweld worden beantwoordt.

Pieter
Pieter
Reactie op  jan doornbos
9 maanden geleden

Ik help het je hopen, maar de NL’ers gaan waarschijnlijk ook gewoon massaal zo’n muilkorf dragen in het najaar.

Het schuift iedere keer weer een stukje op.

Fred
Fred
Reactie op  Pieter
8 maanden geleden

muilkorven?nix anders als een test van die criminelen.Kijken hoever je kunt gaan ,Gehoorzaam als je je korfje braaf draagt. DE reden waarom je uberhaubt zo,n korf draagt ontgaat de brave massa.Niet voor bescherming,dat is ondertussen al zeer uitvoerig besproken en bekend gemaakt,of… niet bij de domme ,naive massa.
Doordat dit volk met een korf oploopt ,krijgen degene die deze walgwaanzin opleggen het idee dat de volgende stap,nl vaccinatie , een makkie word. Ze luisteren toch zo goed!!
In feite is deze groep,collaborator met de vijand

MdeFilosoof
MdeFilosoof
9 maanden geleden

Ach ja de zoveelste prof of dokter die aangeeft dat precies het omgekeerde effect wordt bereikt. Maar geen aandacht in mainstream want geen rivm/who/gates/omgekochtgeld. Dus de hele meute van blinde volgzame collaborateurs blijft achter het fascistische beleid van de Jonge en Rutte aanlopen.

Mikkel
Mikkel
9 maanden geleden

Winkeliers/MKB roepen al massaal op om muilkorven in winkels verplicht te stellen, de vuile verraders!

Ron
Ron
9 maanden geleden

Al 100 jaar toont homeopathie aan dat het effectief is tegen virale en bacteriële ziekten. Verschillende remedies zijn nodig voor verschillende stadia van de ziekte, afhankelijk van het totaal aan symptomen van de patiënt. Bij behandeling van in het begin mag men verwachten dat ziekenhuisopnames niet nodig zijn en bij opname is de patient ontslagen na 7-10 dagen in plaats van 3 weken of langer, en dit zonder complicaties.Vanuit de hele wereld blijven berichten binnenkomen over het succes bij de behandeling van COVID-19 met homeopathie. Het American Institute of Homeopathy (AIH) stelt met succes behandelde gevallen samen uit de VS, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Canada, Turkije en India. Zoals bij de meeste ziekten, zijn de beste kansen op succes altijd in het begin, wanneer de symptomen voor het eerst optreden. In allopathische ziekenhuizen werden ze tesamen met de standaard behandeld.

vladi
vladi
8 maanden geleden

waarom word MSM niet gehacked?

fff

ProAsfalt
ProAsfalt
8 maanden geleden

Hier een telegraaf artikel van Aboutaleb in Nieuwsuur.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1192604253/aboutaleb-en-halsema-bereid-nieuwe-maatregelen-voor

Enkele citaten:
” Hij pleit voor een eventuele verplichte quarantaine na contact met een besmet persoon. „Dat kun je tenminste handhaven. Je kunt mensen bellen om te checken of ze in quarantaine blijven, en dan een boete opleggen als dat niet zo is.” ”
Het volk beseft niet wat quarantaine inhoudt. Dat houdt dus het bovenstaande in. Gevangen in eigen woning gedurende twee weken.
Iemand op de bek slaan levert een quarantaine op van een paar uurtjes.

Nog eentje:
“„Maar je moet de rest van de mensen ook in kaart brengen, maar we merken dat niet iedereen bereid is om zijn kennissenkring bekend te maken”.
Dat is het gevolg als je je laat testen en positief getest wordt. Dan is het te laat.

Ik kan alleen maar hopen dat het volk hiervan kennis neemt en dat men beseft wat de gevolgen zijn maar ik vrees dat ik beter tegen een betonnen muur kan praten.

Jani
Jani
Reactie op  ProAsfalt
8 maanden geleden

Ik VOND Aboetaleb zo’n aardige man…..hier zijn ware gezicht!! Van dame Halsema wist ik al dat ze een stiekemerd is. En ‘hun’ mondkapjes adviezen gaan mooi niet op!!

salvar
salvar
8 maanden geleden

vandaag de lul van rotterdam spreekt ook voor de halve marrokaan in amsterdam.
hij wil het mondkapje ook op straat?
ziens wanneer heeft een ander wat te vertellen over mij?

x

Check Also

versoepeling

Kritiek op ‘nepversoepelingen’: ‘Dit is ordinair machtsmisbruik’

Het kabinet zou van plan zijn met ...

vaccinatie

Massa-vaccinatiecentrum sluit deuren nadat slechts 58 mensen komen opdagen

Veruit de meeste leraren uit de Franse ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x