Homepagina » Mens en Dier » Lockdowns en afstand houden verzwakken ons immuunsysteem, zegt wetenschapper
lockdowns

Lockdowns en afstand houden verzwakken ons immuunsysteem, zegt wetenschapper

Lockdowns kunnen mensen gevaarlijk kwetsbaar maken voor nieuwe virussen, waarschuwt een vooraanstaande epidemioloog. Professor Sunetra Gupta van de Universiteit van Oxford vreest dat afstand houden het immuunsysteem juist verzwakt omdat mensen niet worden blootgesteld aan bacteriën en dus geen weerstand opbouwen die hen kan beschermen tegen toekomstige pandemieën.

Professor Gupta zei tegen The Telegraph dat er een kans is dat de lockdowns ons immuunsysteem al hebben verzwakt. “Als we onszelf niet blootstellen aan ziekteverwekkers en isoleren, en alles buiten houden, zijn we net groepjes bomen die wachten om in brand gestoken te worden.”

30 jaar geen griep

“Zo ging het vroeger ook.” Ze zei dat de Spaanse griep in 1918 heeft geleid tot 50 miljoen doden omdat er toen al 30 jaar geen griep was geweest in Europa. “We zaten 100 jaar geleden ook in een soort lockdown en leefden nog niet in een wereld waarin alles verbonden is.”

Gupta is ervan overtuigd dat internationale reizen helpen bij het opbouwen van weerstand tegen virussen. Volgens haar moeten de beperkingen dan ook worden versoepeld.

Ze verwacht dat het virus zal eindigen zoals de griep, een ziekteverwekker waar we mee leren leven en waaraan ieder jaar een aantal kwetsbare mensen zullen overlijden.

[Telegraph]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
1 jaar geleden

Weet je wat ook je immuunsysteem verzwakt? Sress en boosheid, kijk hier hoe Tinus Koops die niks doet alleen maar filmt heel geniepig wordt opgepakt door de Gestapo Tinus Koops staat gewoon te filmen en de ratten van de politie pakken hem zonder reden op, dit is het einde van Nederland https://www.youtube.com/watch?v=c2IBQfOFl7M

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Deze Professor Sunetra Gupta heeft het helemaal bij de verkeerde eind volgens de reguliere media en het RIVM en volgens vele virologen.

Het gaat nu helemaal de verkeerde kant uit nu het aantal besmettingen maar liefst verdubbeld is. Zojuist op radio 1 te horen en gaat al dagenlang zo. Iedereen moet zich aan de coronadictatuur houden om te voorkomen dat je doodgaat. Ook politici zoals Van Staai van de SGP wil 2 x per week cijfers van het RIVM met de hoeveelheid besmettingen want hij is doodsbenauwd dat hij en wij met zijn allen doodgaan. ‘Het doodgaan’ hoort dat niet bij de bijbel? Men komt dan toch in de Hemel? Dan zou van Staai zich nog de minste zorgen hoeven te maken.
Ook diverse andere politieke partijen maken zich ernstige zorgen zo is te vernemen.

Het valt wel op dat men de laatste dagen hiermee wordt overspoeld. Nog maximaal 3 dagen voor de uitspraak van de rechter. Viruswaanzin tegen de staat.
Het lijkt wel alsof bij hen al bekend is wat de uitspraak gaat worden, namelijk: wij zijn vrij!
En ondertussen willen politici, het RIVM, de politie, het leger, ambtenaren ons vrijgesproken volk weer opsluiten (op basis van iets dat minder dodelijk is dan de griep) lijkt het wel.

We zullen horen wat de rechter gaat doen.

Philip
Philip
1 jaar geleden

De mensen worden als kasplantjes opgekweekt, met de eerste de beste ziekte leggen de plantjes de kopjes neer..geld ook voor mensen.

Nu is het gewoon uitstel van executie en er zullen nog vele zgn opstoten/golven volgen…dus nog meer rechten en privacy dat word ingeperkt…opdracht volbracht!!

Pieter
Pieter
1 jaar geleden

Het verplichte mondkapje komt eraan. Ook in NL.

x

Check Also

corona

Kabinet zinspeelt op strengere coronamaatregelen voor ongevaccineerden: ‘Waar zijn we mee bezig?!’

Het kabinet gaat zich beraden op nieuwe ...

nieuw-zeeland

Kijk: Premier Nieuw-Zeeland geeft toe dat ze twee klassen creëert, gevaccineerden krijgen privileges

U heeft min of meer gezegd dat ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x