Homepagina » Het Complot » Terug naar 432 Hz: We luisteren naar verkeerde muziek
We luisteren naar verkeerde muziek

Terug naar 432 Hz: We luisteren naar verkeerde muziek

Door gebeurtenissen in de muziekwereld te begrijpen kunnen diverse problemen in de wereld worden verholpen, waaronder sociale agressie, politieke corruptie en de afbrokkeling van sociale waarden.

Rond 1940 is de standaardtoon van 440 Hz ingevoerd. Deze ontwikkeling kan worden vergeleken met de invoering van een standaardtijd op de klok.

De standaardisering van de stemtoon is in de loop der jaren verder ingeburgerd geraakt in de wereld. De stemtoon van 440 Hz is in de meest uiteenlopende muzieksoorten de standaard geworden. Na de militaire commercialisatie van muziek door de Rockefeller Foundation kwam de Amerikaanse muziekindustrie tot een compromis van 440 Hz voor de bouw van muziekinstrumenten.

Monopolisering

De Amerikaanse tandarts en schrijver dr. Leonard G. Horowitz heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de muziekwereld en de invloed van 440 Hz op de mens.

Door de monopolisering van de muziekindustrie worden bevolkingsgroepen over de hele wereld continu blootgesteld aan frequenties die leiden tot meer agressie, psychosociale irritatie en emotionele onbalans, waardoor mensen vatbaar zijn voor fysieke aandoeningen en steeds vaker in financiële moeilijkheden komen. Hier hebben agentschappen en bedrijven die deel uitmaken van het monopolie baat bij.

Daarentegen, zo stelt Horowitz, wordt de meest natuurlijke, instinctief aantrekkelijke stemtoon van A=444 Hz (C5= 528 Hz) of liefdesfrequentie onderdrukt. Dit zijn de ‘goede trillingen’ die het plantenrijk verspreidt, die een remedie zijn tegen emotionele onbalans en sociale agressie en die door de muziekindustrie worden gecensureerd.

Revolutie

Dr. Horowitz pleit voor een muzikale revolutie om wereldgezondheid en –vrede te realiseren. Deze revolutie is al begonnen omdat verschillende musici hun muziekinstrument anders stemmen. Muziekmakers zouden volgens hem de discussie over deze feiten moeten aanwakkeren. Horowitz vindt ook dat ze zich moeten uitspreken tegen de militarisering van muziek die in het geheim wordt doorgezet. Tot slot stelt hij dat muzikanten hun instrumenten moeten stemmen door sinustonen te gebruiken die aangenaam en helend zijn.

Het menselijk lichaam bestaat voor bijna 80 procent uit water en is een vloeibare kristallen supergeleider. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat licht (fotonen) en geluid (fononen) de communicatie in en tussen cellen verzorgen. Lichamelijk herstel lijkt dus meer te maken te hebben met frequenties en muziek dan aanvankelijk werd gedacht.

Veel mensen vinden moderne muziek irritant klinken. Wat weinigen beseffen is dat de standaard ISO 16 in de westerse wereld door agentschappen en bedrijven is doorgevoerd die ook akoestische oorlogsstudies deden om massahysterie op te laten treden.

Paniek

Denk aan het hoorspel The War of the Worlds, dat werd geregisseerd door Orson Welles. Het 60 minuten durende hoorspel bestond voornamelijk uit nieuwsberichten die verslag deden van een Martiaanse invasie. Dit veroorzaakte grote paniek bij veel luisteraars, die dachten dat Amerika echt aangevallen werd.

Horowitz merkt op dat rijke en machtige individuen al vele honderden jaren profiteren van massahysterie en oorlogvoering. In 1770 ontwikkelde Mayer Amschel Bauer (Rothschild) zijn plannen voor de oprichting van de Illuminati. Hij zette een wereldwijd netwerk op van centrale banken dat zijn familie in het geheim beheerde.

Veel van de sociaal-economische problemen die we vandaag de dag kennen zijn terug te leiden tot invloedrijke en machtige privéorganisaties, overheden en multinationals. “Als gevolg van deze invloed,” zo schreef Thomas D. Schauf in een controversieel artikel waarin hij opriep de Federal Reserve op te heffen, “richt de westerse beschaving zich niet langer op de hogere centra van liefde, vreugde, puurheid en onbaatzuchtigheid, maar op de lagere centra van bewustzijn zoals macht, rijkdom en fysieke voldoening.”

Chakra’s

Dr. Horowitz verwijst naar onderzoek door Walton, Koehler, Reid, et al., waaruit blijkt dat een toonhoogte van 440 Hz botst met de menselijke energiecentra of chakra’s. Daarbij komt dat chakra’s boven het hart bij deze toonhoogte juist worden gestimuleerd. Moderne muziek stimuleert daarmee het ego en de linkerhersenhelft, terwijl intuïtie en creatieve inspiratie worden onderdrukt.

Ook andere natuurlijke altnernatieven zoals A=432 Hz winnen aan populariteit. A=432 Hz stemt wiskundig gezien overeen met de rij van Fibonacci. Volgens de Schotse componist Brian T. Collins is er geen harmonisatie mogelijk tussen de standaard van 440 Hz en kosmische beweging, ritme of natuurlijke trilling. Beroemde musici zoals Mozart en Verdi gingen uit van een A4 met een frequentie van 432 Hz.

Deze frequentie zou op de hartchakra werken, het ‘voelen’, en kan daarom een positieve invloed hebben op de spirituele ontwikkeling van de luisteraar. De Canadese componist, pianist en muzieklerares Coreen Morsink zei dat ze zich rustiger, blijer en meer ontspannen voelde op het moment dat ze naar muziek luisterde met 432 Hz als stemtoonhoogte.

Volgens onderzoeker en musicus Ananda Bosman hadden Egyptische instrumenten uit de Archaïsche periode een stemtoon van 432 Hz. Ook de oude Grieken hanteerden over het algemeen een stemtoon van 432 Hz.

In de mysteriën van Eleusis is Orpheus één van de beroemdste onder de oude zangers en dichters. Hij werd ook wel als god van de muziek beschouwd en door sommigen zelfs tot de Zeven Wijzen gerekend. Zijn muziekinstrumenten hadden een stemtoon van 432 Hz.

Indoctrinatie

De wetenschap achter dwangmiddelen, culturele indoctrinatie en gedragsverandering heeft veel te maken met de huidige crises in de wereld, het stemmen van muziekinstrumenten en de media. De literatuur over de Rockefeller Foundation die dr. Horowitz heeft bestudeerd laat duidelijk zien dat het militaire, medische, petrochemische en farmaceutische kartel veel geld uittrekt voor akoestische wetenschap om geluiden te identificeren die gebruikt kunnen worden om de menigte in de hand te houden en mensen te sturen.

Toen de standaardisering van de stemtoonhoogte in de westerse wereld in de eerste helft van de twintigste eeuw werd doorgevoerd door militaire en commerciële investeerders, protesteerde de Amerikaanse president Dwight Eisenhower tegen dit ‘beest’ en waarschuwde hij onze ouders dat het een bedreiging vormde voor onze ‘economische, politieke en zelfs spirituele vrijheden’.

Kuddegedrag

Zoals op televisie kan worden gezien zitten hele bevolkingsgroepen nu als schapen vast aan psycho-emotionele verslavingen. Het maakt niet uit wat het kartel via de radio en televisie verkoopt en promoot, mensen kopen het massaal.

Horowitz legt uit dat muziek ons lichaam, onze gezondheid en onze psychoneuro-immunologie op een bio-energetische manier beïnvloedt. In de westerse wereld trilt het menselijk lichaam nu muzikaal en subliminaal mee met een frequentie die resoneert in harmonie met agressie.

Uitgebreid onderzoek naar ‘kuddegedrag’ heeft volgens hem aangetoond dat de rijkste mensen op aarde culturele controle kunnen uitoefenen door mensen te programmeren door middel van muziek.

Het archief van de Rockefeller Foundation leert ons dat het akoestische onderzoek van het leger en de technologische ontwikkelingen in de jaren dertig als doel hadden om psychosociale pathologie, kuddegedrag, emotionele onbalans en massahysterie te gebruiken tegen het volk.

Pure liefde

Daarentegen worden muzikale frequenties die worden geassocieerd met gezondheid, psychosociale harmonie en wereldvrede onderdrukt. We kunnen nu de natuurlijke frequenties laten terugkeren in de muziekwereld.

De A4 met een frequentie van 444 Hz of 432 Hz is veel aangenamer, aantrekkelijker, stimulerender en verfrisserender dan de A4 met een frequentie van 440 Hz. Bovendien wordt een toonhoogte van A=444 Hz of A=432 Hz gelinkt aan genetisch herstel en pure liefde.

Alternatieven voor de grote netwerken zijn nu nodig om het volk te bevrijden van de Rockefeller-Rothschild industriëlen. Veel musici, wiskundigen, natuurkundigen, artsen en zelfs genetici verwelkomen de opkomst van A=444 Hz en A=432 Hz als draaggolf van LIEFDE, die universeel uitzendt vanuit het hart van de elektromagnetische energiematrix.

Wedergeboorte

Deze kennis kan dienen als remedie tegen de onmogelijke problemen in de wereld, veroorzaakt door de ongekozen leiders van de economische en geopolitieke chaos.

Bespreek deze bevindingen in je omgeving, verwerp de militarisering van muziek en stem je instrumenten opnieuw. De muzikale poorten die de wedergeboorte van de aarde en harmonisatie vergemakkelijken wachten op jouw visie en activisme.

Lees de studie Musical Cult Control: The Rockefeller Foundation’s War on Consciousness Through the Imposition of A=440 Hz Standard Tuning hier terug.

Gerelateerd:

 Vond je deze info goed? Deel het dan met je vrienden op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

37 reacties

 1. De harde en schelle geluiden die via radio en televisie tijdens reclame’s en programma’s ten gehore worden gebracht,ondanks dat het niet meer mag behoren tot het grote ‘kwade’ plan. Mensen die hoogsensitief zijn weten dit al jaren, wij mogen geen serene stilte meer ‘horen’ zelfs in de nachtelijke uren is het nooit meer eens écht stil en zelfs in winkels ontkom jij er niet meer aan. Dat is ook de reden dat iedereen opgejaagd en gestrest door het leven gaat. Alleen in stilte kan jij gaan nadenken en gaat misschien jouw geweten knagen. Hier zijn de machthebbers misschien wel zo bang voor, jij zou tóch eens tot conclusie komen inzichten krijgen dat het óók totaal anders kan gaan en zijn…

  3 likes
 2. Ik luister naar muziekstijlen zoals Hardstyle, Hardcore en dergelijke elektronische muziekstijlen. Ik kan me beter concentreren als ik de muziek op zet tijdens werk of studie. Verder is het een grote hobby van me, ik probeer het tevens ook te maken (wat lastiger is dan het lijkt, je moet immers zelf alle geluiden creëren terwijl deze in andere muziekstijlen met al bestaande instrumenten uiteraard al uit het instrument zelf komen. Daarna is het dan nog de kunst om de geluiden die je creëert zuiver te laten klinken en er een geheel van te maken)
  Mijn punt is, iedereen vindt weer wat anders leuk en ervaring toont mij dat hetgeen verteld wordt in dit artikel niet alleen bij de genoemde frequenties het geval is. Het gaat om meer dan ”slechts” frequenties bij muziek.

  Uiteindelijk weet een ieder prima welke muziek het beste is voor hem/haar.

  2 likes
 3. Word tijd ook.
  Ik kots niet alleen de muziek (boem boem boem)van tegenwoordig, maar ook van hoe radio maken word bedreven.
  Op de zogenaamde”Serious” Radio zenders word de hele dag geouwehoerd en schaap achtig gelachen.
  En er is geen een DJ die ook maar een beetje durft na te denken of ook maar iets te zeggen wat betreft de waarheid.
  Want alles word weggelachen of gelogen.
  En de muziek die mij helaas opgedrongen word om te luister op mijn werk, zijn hypnotiserende deuntjes met oppervlakkige teksten.
  Ik weet het verschil bijna niet meer met I Love You of I want To F## You.
  Dan heb je ook nog Rap muziek en dat noem ik klagen op muziek……
  En van Hardcore raakt de Jeugd al helemaal van het padje.
  Muziek=MINDCONTROL.

  Gelukkig zijn er ook “white hats”in de muziek industrie en nu en dan komt er zo’n nummer waar je door voelt opgetild.
  Maar laten we op de radio ook maar weer eens inhoudelijke dingen gaan zeggen!

  2 likes
 4. A-440 Hz als grondtoon zou helemaal fout zijn. Klein probleempje is echter dat als je daar de aanbevolen 432 Hz van zou maken, je eigenlijk niets oplost. Het merendeel van de muziek is namelijk voor hele andere grondtonen geschreven, zoals daar zijn B, C, D, E, F, G, Bes, Ces … enz.
  Een interessantere discussie over muziek heb ik zelf onlangs gevoerd met Emile Stoffels op zijn website http://www.audioenmuziek.nl (even doorklikken naar de laatste reacties: Beethoven – Symphony No.9).

  1 likes
 5. Muzikanten doen niet anders dan muziekinstrumenten anders stemmen, dus daar kan het niet aan liggen. Afhankelijk van de te spelen melodie kan bijv een gitaar lager of hoger gestemd worden, al was het maar om het instrument makkelijker te bespelen.

  Volgens mij heeft het verder eerder met de soort muziek te maken dan met de frequentie. Hier zijn al veel onderzoeken naar gevoerd

  1 likes
 6. Het is onvoldoende om alleen de frequentie van de A te wijzigen en verder de gelijkzwevende stemming in stand te houden. Het geheel dient op een andere manier te worden ingericht om te zorgen dat ook de interferentiepatronen beter worden. Een menselijk lichaam of een samenleving bestaat toch ook niet uit slechts 1 toon?

  1 likes
 7. [quote name=”Gert Kramer”]Het is onvoldoende om alleen de frequentie van de A te wijzigen en verder de gelijkzwevende stemming in stand te houden. Het geheel dient op een andere manier te worden ingericht om te zorgen dat ook de interferentiepatronen beter worden. Een menselijk lichaam of een samenleving bestaat toch ook niet uit slechts 1 toon?[/quote]

  Gert, dit is helemaal waar.
  Het was de Duitse arts Dr. Richard Voll, de ontdekker van de Elektroakupunktur nach Voll (EAV), die ook altijd in zijn medische seminars zei, dat elk mens zijn eigen grondtoon heeft. En als vanuit deze unieke grondtoon (voor elk mens, dier, plant geldt hetzelfde wat betreft uniciteit) een therapie voor een ziekte wordt opgebouwd, dan pas heb je echt te maken met zuivere resonantie en krijg je het van buitenaf helende effect. Het genezende effect van binnenuit de mens is de ziekte als spiegel van jezelf durven te bekijken (Duitse arts Dr. Geerd Ryke Hamer). Zo kun je een ziekelijk probleem van beide kanten ‘helen’.

  Niet moeilijk om te begrijpen, maar niet gemakkelijk om jezelf daarmee te confronteren in een tijd, waar alle ellende en oplossing eeuwig en altijd buiten jezelf wordt gezocht.

  De muziektherapie is tevens een prachtige methode ter ondersteuning van het genezingsproces. Maar dan wel gebaseerd op de zuivere en harmonieuze trillingsfrequentie, zoals in het eerste deel van bovenstaand artikel ook terecht wordt genoemd.

  1 likes
 8. Tegenwoordig bestaan er muziekservers die live muziek in 432 Hz kunnen afspelen. Originele CD in het toestel steken en automatisch rippen, of je bestaande muziekcollectie naar de server kopieren, en nadien afspelen in 432 Hz.

  Bvb de SOtM SMS-1000 432 Hz edition waarvan weldra een review op 6moons verschijnt, of de nieuwe 432 evo.

  Zie de site 432evo.be

  Beide muziekservers draaien op hetzelfde softwareplatform waarvoor we een plugin hebben ontwikkeld die muziek in de inferieure A=440 Hz omzet in de betere A=432 Hz.

  Trouwens: Horowitz is fout, A=444 is geen goede frequentie, volledige onderbouwing zie de video’s van Jamie Buturff:

  http://www.youtube.com/watch?v=tTz12MxsoJQ&gl=BE

  “The Leonard Horowitz and Joseph Goebbels Dial Tone” -> ongeveer de twee meest irritante tonen …

  Naast A=432 Hz is nog een goede frequentie de A=415 Hz barokstemming, dit is ook een frequentie voor de A die natuurlijk resoneert in je oor, luister maar eens naar een orgineel klavecimbel.

  1 likes
 9. Als je dit zo ziet is het bijna een mogelijkheid hoe graancirkels worden gevormd, er van uit gaande, dat deze niet door de mens gemaakt worden. Stel dat een macht uit een andere dimensie via frequenties kan communiceren zou het heel logisch zijn om graancirkels te creëren dmv het beïnvloeden van frequenties die wij wellicht niet kunnen waarnemen. Als je dit al kan doen met, zout, een metalen plaat en een toongenerator. Of slaat mijn fantasie nou gewoon op hol?

  1 likes
 10. dus zo ontstond de bijbel als samenvoegsel van meerdere interpretaties…

  Laat Brian (goede vriend van me geworden) niet weten dat hij in een zelfde artikel wordt genoemd met dr Leonard H.
  Wat hij doet, met het verhaal wat hierboven staat is aanhangen dat de 528 ecquivalent van 444hz een getal is dat correleert met de solffegio freqs maar hier wordt uit het niets de 432hz erbij gepropt met dan wel weer toffe namen die veel onderzoek in 30 jaar gedaan hebben wat voortvloeide uit het werk van Stuart Reed. (cymatics is hier wel eens voorbij gekomen). Ik wil, de inmiddels bij het vuil gezette ruzie tussen het H kamp en mentor van Brian, Jamie Buturff waar onder getekende mede verdedigt wat de 432hz alias de factor negen alias the verdi tuning alias pythagorean tuning inhoudt. Solffegio behelst geen heilige geometrie dus houdt op met H te koppelen aan de 432hz alsjeblieft. thx
  Wie een stemvork in de 432hz heeft kan in huis aan de slag met water te tunen of wondjes op het lichaam te behandelen. Ik zal eens een video maken binnenkort want de eigenschappen die dit meebrengt daarvoor wordt dit een te lang verhaal.
  Het is waar dat de biologische, wiskundige, natuurkundige en cosmoligische verhoudingen der gulden snede zijn terug te vinden in de 432hz.
  Voor wie iets doet met muziek raad ik mijn verzameling videos aan op mijn youtube kanaal :jaschamusic > ‘I love living the 432hz’

  0 likes
 11. volkomen met je eens. dus is er ruimte nodig

  0 likes
 12. Ik heb zo juist mijn gitaar op deze frequentie gestemd en het is inderdaad veel mooier. Wel even wennen zo laag. Maar mijn eigen spel raakt me meer.
  Prachtig.

  0 likes
 13. [quote name=”Aequus”]De harde en schelle geluiden die via radio en televisie tijdens reclame’s en programma’s ten gehore worden gebracht,ondanks dat het niet meer mag behoren tot het grote ‘kwade’ plan. Mensen die hoogsensitief zijn weten dit al jaren, wij mogen geen serene stilte meer ‘horen’ zelfs in de nachtelijke uren is het nooit meer eens écht stil en zelfs in winkels ontkom jij er niet meer aan. Dat is ook de reden dat iedereen opgejaagd en gestrest door het leven gaat. Alleen in stilte kan jij gaan nadenken en gaat misschien jouw geweten knagen. Hier zijn de machthebbers misschien wel zo bang voor, jij zou tóch eens tot conclusie komen inzichten krijgen dat het óók totaal anders kan gaan en zijn…[/quote]

  Dat gaat niet op, als je elke dag moet leven, met tinitus in je hoofd. Een vreselijke pieptoon, hoor je dan constant. Dan ben je blij dat je wat extra lawaai om je heen hoort.

  0 likes
 14. Dit is voor mij de zoveelste reden om op een onbewoond eiland te gaan wonen. Weg van deze misselijk makende maatschappij.

  0 likes
 15. Ach kom op zeg…. Moeten we ons nu ook al laten voorschrijven welke muziek we het beste kunnen luisteren? Gaan we weer massaal platen verbranden, omdat ‘het van de duivel zou zijn’ (maar dan in een ander jasje)?
  Luister lekker naar waar je je prettig bij voelt. En als dat voor jou anders is dan voor een ander, dan is dat prima, maar dicteer iemand anders niet wat zgn. goed of slecht is.
  En trouwens… alsof liefde de enige ‘goede’ emotie is. Wat een onzin. Het hoort er allemaal bij.

  0 likes
 16. [quote name=”trix”]Dit is voor mij de zoveelste reden om op een onbewoond eiland te gaan wonen. Weg van deze misselijk makende maatschappij.[/quote]

  alleen jammer voor jou dat het onmogelijk is om een onbewoond eiland te bewonen. 🙂

  0 likes
 17. [quote name=”Peter II”][quote name=”Aequus”]De harde en schelle geluiden die via radio en televisie tijdens reclame’s en programma’s ten gehore worden gebracht,ondanks dat het niet meer mag behoren tot het grote ‘kwade’ plan. Mensen die hoogsensitief zijn weten dit al jaren, wij mogen geen serene stilte meer ‘horen’ zelfs in de nachtelijke uren is het nooit meer eens écht stil en zelfs in winkels ontkom jij er niet meer aan. Dat is ook de reden dat iedereen opgejaagd en gestrest door het leven gaat. Alleen in stilte kan jij gaan nadenken en gaat misschien jouw geweten knagen. Hier zijn de machthebbers misschien wel zo bang voor, jij zou tóch eens tot conclusie komen inzichten krijgen dat het óók totaal anders kan gaan en zijn…[/quote]

  Dat gaat niet op, als je elke dag moet leven, met tinitus in je hoofd. Een vreselijke pieptoon, hoor je dan constant. Dan ben je blij dat je wat extra lawaai om je heen hoort.[/quote]

  Misschien wil juist die pieptoon jou wel iets zeggen, als dit al niet een beschadiging van jouw gehoor is…

  0 likes
 18. Het is heel normaal dat in een symfonie orkest diverse groepen een andere stemming hebben. Dus dat de blazers een andere basisfrequentie nemen dan de strijkers. Ik heb wel eens 432 Hz muziek gehoord, zat bij een boek. Ik vond het niet om aan te horen.

  Warme groet,

  Dzyan

  0 likes
 19. [quote name=”Peter II”]Dat gaat niet op, als je elke dag moet leven, met tinitus in je hoofd. Een vreselijke pieptoon, hoor je dan constant. Dan ben je blij dat je wat extra lawaai om je heen hoort.[/quote]
  Mag ik als ervaringsdeskundige dit zeer weerspreken.

  0 likes
 20. Ik zie reacties waarin verondersteld wordt dat ‘de grondtoon’ a=440 wordt veranderd, maar de andere grondnoten -‘waarin de meeste muziek staat geschreven’- niet.
  Beste, die A440 is geen grondtoon maar een stemtoon. Die stemtoon geld als referentie om alle andere tonen op te stemmen.

  Als in symphonieorkesten verschillende groepen verschillend gestemd staan, is dat pure onmacht.

  0 likes
 21. [quote name=”Aequus”][quote name=”Peter II”][quote name=”Aequus”]De harde en schelle geluiden die via radio en televisie tijdens reclame’s en programma’s ten gehore worden gebracht,ondanks dat het niet meer mag behoren tot het grote ‘kwade’ plan. Mensen die hoogsensitief zijn weten dit al jaren, wij mogen geen serene stilte meer ‘horen’ zelfs in de nachtelijke uren is het nooit meer eens écht stil en zelfs in winkels ontkom jij er niet meer aan. Dat is ook de reden dat iedereen opgejaagd en gestrest door het leven gaat. Alleen in stilte kan jij gaan nadenken en gaat misschien jouw geweten knagen. Hier zijn de machthebbers misschien wel zo bang voor, jij zou tóch eens tot conclusie komen inzichten krijgen dat het óók totaal anders kan gaan en zijn…[/quote]

  Dat gaat niet op, als je elke dag moet leven, met tinitus in je hoofd. Een vreselijke pieptoon, hoor je dan constant. Dan ben je blij dat je wat extra lawaai om je heen hoort.[/quote]

  Misschien wil juist die pieptoon jou wel iets zeggen, als dit al niet een beschadiging van jouw gehoor is…[/quote]
  Joh, dat je hooggevoelig bent zal best wel zo kunnen zijn, maar zou je niet eens wat meer kunnen oefenen in medemenselijkheid en empathie?

  Oh ja: jij ook nog fijne EN rustige feestdagen toegewenst.
  Iaw Abraxas

  0 likes
 22. Door al dat plaatsen in hokjes van “goede toon” versus “slechte toon” raak ik toch aardig ontstemd.
  Ik dacht dat expressiviteit niet in hokjes moest worden gestopt, maar dit begint er nu toch wel aardig op te lijken.
  Ik maak voor mezelf lekker wel uit waar ik naar luister of musiceer.
  Moeten we nu altijd zo bezig zijn om uit te zoeken wat “goed” en “slecht” is?

  De een houdt van rust, de ander van herrie…over smaak valt niet te twisten.

  Iaw Abraxas

  0 likes
 23. [quote name=”Edwin”]Door al dat plaatsen in hokjes van “goede toon” versus “slechte toon” raak ik toch aardig ontstemd.
  Ik dacht dat expressiviteit niet in hokjes moest worden gestopt, maar dit begint er nu toch wel aardig op te lijken.
  Ik maak voor mezelf lekker wel uit waar ik naar luister of musiceer.
  Moeten we nu altijd zo bezig zijn om uit te zoeken wat “goed” en “slecht” is?

  De een houdt van rust, de ander van herrie…over smaak valt niet te twisten.

  Iaw Abraxas[/quote]

  Daar is gelukkig onderzoek naar gedaan o.a. door Maria Renold. Heb het onderzoek samengevat:

  http://432evo.be/documents/pdf/study.pdf

  Is ook te vinden in boekvorm:

  http://www.amazon.com/Intervals-Scales-Tones-Concert-Pitch/dp/1902636465

  90% vind 432 Hz beter (2000 proefpersonen), wij kwamen met 60 proefpersonen aan 5% voor de orginele files in A=440 en 95% voor omgezet naar A=432 met foobar.

  Dus die 90 a 95% voorstanders voor A=432 is zeker iets wat je in onderzoek moet kunnen dupliceren.

  0 likes
 24. [quote name=”Edwin”][quote name=”Aequus”][quote name=”Peter II”][quote name=”Aequus”]De harde en schelle geluiden die via radio en televisie tijdens reclame’s en programma’s ten gehore worden gebracht,ondanks dat het niet meer mag behoren tot het grote ‘kwade’ plan. Mensen die hoogsensitief zijn weten dit al jaren, wij mogen geen serene stilte meer ‘horen’ zelfs in de nachtelijke uren is het nooit meer eens écht stil en zelfs in winkels ontkom jij er niet meer aan. Dat is ook de reden dat iedereen opgejaagd en gestrest door het leven gaat. Alleen in stilte kan jij gaan nadenken en gaat misschien jouw geweten knagen. Hier zijn de machthebbers misschien wel zo bang voor, jij zou tóch eens tot conclusie komen inzichten krijgen dat het óók totaal anders kan gaan en zijn…[/quote]

  Dat gaat niet op, als je elke dag moet leven, met tinitus in je hoofd. Een vreselijke pieptoon, hoor je dan constant. Dan ben je blij dat je wat extra lawaai om je heen hoort.[/quote]

  Misschien wil juist die pieptoon jou wel iets zeggen, als dit al niet een beschadiging van jouw gehoor is…[/quote]
  Joh, dat je hooggevoelig bent zal best wel zo kunnen zijn, maar zou je niet eens wat meer kunnen oefenen in medemenselijkheid en empathie?

  Oh ja: jij ook nog fijne EN rustige feestdagen toegewenst.
  Iaw Abraxas[/quote]

  Edwin, het is maar hoe jij mijn reactie hebt willen lezen. Ik cijfer mij zelf nog liever weg als dat ik niet aan de medemens zal denken en zal proberen te helpen. Jij hebt het zelf over lawaai willen horen, wat een gevolg van gehoorbeschadiging kan zijn. Een gezegende kerst, trouwens alle niburu bezoekers en redactie…

  0 likes
 25. [quote name=”Klinkt Beter”][quote name=”Edwin”]Door al dat plaatsen in hokjes van “goede toon” versus “slechte toon” raak ik toch aardig ontstemd.
  Ik dacht dat expressiviteit niet in hokjes moest worden gestopt, maar dit begint er nu toch wel aardig op te lijken.
  Ik maak voor mezelf lekker wel uit waar ik naar luister of musiceer.
  Moeten we nu altijd zo bezig zijn om uit te zoeken wat “goed” en “slecht” is?

  De een houdt van rust, de ander van herrie…over smaak valt niet te twisten.

  Iaw Abraxas[/quote]

  Daar is gelukkig onderzoek naar gedaan o.a. door Maria Renold. Heb het onderzoek samengevat:

  http://432evo.be/documents/pdf/study.pdf

  Is ook te vinden in boekvorm:

  http://www.amazon.com/Intervals-Scales-Tones-Concert-Pitch/dp/1902636465

  90% vind 432 Hz beter (2000 proefpersonen), wij kwamen met 60 proefpersonen aan 5% voor de orginele files in A=440 en 95% voor omgezet naar A=432 met foobar.

  Dus die 90 a 95% voorstanders voor A=432 is zeker iets wat je in onderzoek moet kunnen dupliceren.[/quote]
  Joh ik heb nog zat boeken thuis die ik nog wil lezen, het leven moet ook nog een beetje leuk blijven, we worden al veel te veel met info bestookt waar niemand echt gelukkiger van wordt.
  Ik maak voor mezelf wel uit wat goed of slecht voor me is, en ben het zat om andermans’ mening over wat goed en slecht is aan te moeten horen.
  Sorry maar ik wordt al die info een beetje zat, naar deze site gaan vindt ik al genoeg info.Ben liever met muziek bezig of met schilderen.
  Aardig bedoeld, maar nee ik dank u vriendelijk.
  De waarheid leeft van binnen, en niet in een boek of op internet.
  Fijne dagen toegewenst!

  0 likes
 26. [quote name=”Aequus”]
  Edwin, het is maar hoe jij mijn reactie hebt willen lezen. Ik cijfer mij zelf nog liever weg als dat ik niet aan de medemens zal denken en zal proberen te helpen. Jij hebt het zelf over lawaai willen horen, wat een gevolg van gehoorbeschadiging kan zijn. Een gezegende kerst, trouwens alle niburu bezoekers en redactie…[/quote]
  Klopt, en wat dat wegcijferen betreft kan ik je een handje geven. Echter dat wegcijferen kan wel te ver gaan, en dat is dus ook wat er met mij destijds is gebeurd, alles weggegeven om anderen te helpen waardoor ik de huur niet kon betalen en op straat kwam te staan. Woon momenteel in een studentenflatje en begin weer langzaam op te krabbelen. Dat behulpzame zal altijd wel zo blijven, maar ik zie het niet meer als levenstaak om iedere keer maar weer voor een ander de reddende engel te willen zijn. Heb ook leren inzien dat sommige mensen alleen maar geholpen kunnen worden door ze juist niet te helpen.Dan heb ik het dus over diegenen die nooit zelf initiatief willen tonen, maar altijd op de emoties van een ander proberen in te spelen zodat de ander medelijden krijgt.

  Maar goed over muziek gesproken: Ikzelf ben wegens hooggevoeligheid ook niet blij met al die herrie, maar heb wel geleerd om me daar niet aan te ergeren,sommige mensen zitten in zo’n klein wereldje dat ze het gewoon vertikken om met de mensen om hen heen rekening te houden.
  Net wat je zegt: het lijkt wel of mensen tegenwoordig bang voor de stilte zijn. In stilte kom je jezelf goed tegen en sommige mensen drukken die confrontatie liever weg door naar herrie te luisteren.
  Oh, ik kan ook wel eens een bui hebben om wat stevige muziek te draaien, maar dan wel op een niveau dat mijn oortjes en mijn buren daar geen last van ondervinden.

  En nogmaals jij en iedereen hier hele fijne dagen toegewenst!

  0 likes
 27. Is dit niet zo’n zelfde discussie, die al bestaat onder puristen/normalen mbt de vinyl tegen CD’s? / Vroeger was alles beter?

  0 likes
 28. Ik lees dat wel eens vaker hier van die 432 hz op de A.
  Gevoelsmatig denk ik dan, klopt dat wel?
  Was het vroeger daadwerkelijk 432hz?
  Heeft de schrijver of plaatser van dit artikel dit nagetrokken? Want dom blaten kan iedereen.

  Ik weet dat door de jaren heen de toonhoogte wisselde. Sterker, hij is niet van 432 naar 440 hz gegaan, maar van 451 naar 440 hz (althans hier in Nederland).
  En als je meent dat sinds de tijd Hitler, men naar 440 hz is gegaan, heb je het ook fout. Dat was namelijk al in de 19e eeuw zo geregeld.

  Kijk maar eens: http://nl.wikipedia.org/wiki/Stemtoonhoogte.

  In de hele lijst die hier staat, komt geen enkele keer 432hz voor, en helemaal niet in de tweede wereldoorlog tijd.

  Hier http://pbosf.blogspot.nl/2009/07/tune-in-baroque-tuning-and-title-of.html
  en hier http://www.philharmonia.org/the-story-of-a-more-about-baroque-pitch/
  Lees je ook iets over de toonhoogte in de barok tijd, 415hz dus.
  En laat dat nou net de periode van Vivaldi, Bach en Mozart zijn.
  Waarbij met name Vivaldi en Bach in staat waren, door hun muziek en intonatie, in hun muziek je naar de muzikale hemel konden verwijzen.
  Juist deze muziek, luisteren tijdens het studeren, verhoogd de opname in je hersenen.

  Dus in plaats van 440hz, en 432 hz zou het 415 moeten zijn.
  Zou moeten zijn, maar Vivaldi klinkt ook geweldig op 440hz. En ook dan werkt die muziek.

  Als je meent dat toonhoogte iets te maken heeft met… dan vraag ik mij echt af, ben je zo dom, of doe je alleen maar zo dom?

  Eerst inlezen, studeren, en dat mag je publiceren, maar niet domweg andere mensen napraten, zonder zelf iets op te zoeken. En het is zo makkelijk te vinden allemaal.

  0 likes
  • De ene keer hebben ze het over 451 en dan weer over 415 Hz. De taalfouten neem ik even voor lief. Als muzikant met een (toch wel) behoorllijk goed gehoor heb ik toch mijn vraagtekens…

   0 likes
 29. [quote name=”aarbee”]
  Als je meent dat toonhoogte iets te maken heeft met… dan vraag ik mij echt af, ben je zo dom, of doe je alleen maar zo dom?
  [/quote]
  Inderdaad, het zou ook verklaard kunnen worden met suggestie.
  Op het moment dat je verschillende dingen leest over “bewijzen dat het prettiger klinkt” en “anderen zeggen dit ook” dan is het voorspelbaar dat als je dan zelf gaat luisteren naar 432HZ je opeens gaat zeggen: “ja,dat klinkt inderdaad prettiger”.
  Het gevoel dat muziek geeft kan gewoonweg niet verklaard worden. Een bepaald muziekstuk kan bij de een compleet andere gevoelens opwekken dan bij de ander,en dat kan dus ook niet verklaard worden met de discussie 440 Hz of 432 Hz.Het kan allemaal wel interessant zijn om kunst door middel van allerlei formules en termen te analyseren, maar je haalt wel de spontaniteit op die manier er uit.Creatieve vrijheid en zelfexpressie laten zich niet vangen in formules, laten we nu alsjeblieft niet er te wetenschappelijk over gaan zeuren.
  Als in ons gevoel een melodie ontstaat die we tot uitdrukking willen brengen, gaan we ons toch ook niet afvragen: Is de grondtoon van wat ik nu voel 432 Hz of 440Hz?

  0 likes
 30. [quote name=”Edwin”][quote name=”Aequus”]
  Edwin, het is maar hoe jij mijn reactie hebt willen lezen. Ik cijfer mij zelf nog liever weg als dat ik niet aan de medemens zal denken en zal proberen te helpen. Jij hebt het zelf over lawaai willen horen, wat een gevolg van gehoorbeschadiging kan zijn. Een gezegende kerst, trouwens alle niburu bezoekers en redactie…[/quote]
  Klopt, en wat dat wegcijferen betreft kan ik je een handje geven. Echter dat wegcijferen kan wel te ver gaan, en dat is dus ook wat er met mij destijds is gebeurd, alles weggegeven om anderen te helpen waardoor ik de huur niet kon betalen en op straat kwam te staan. Woon momenteel in een studentenflatje en begin weer langzaam op te krabbelen. Dat behulpzame zal altijd wel zo blijven, maar ik zie het niet meer als levenstaak om iedere keer maar weer voor een ander de reddende engel te willen zijn. Heb ook leren inzien dat sommige mensen alleen maar geholpen kunnen worden door ze juist niet te helpen.Dan heb ik het dus over diegenen die nooit zelf initiatief willen tonen, maar altijd op de emoties van een ander proberen in te spelen zodat de ander medelijden krijgt.

  Maar goed over muziek gesproken: Ikzelf ben wegens hooggevoeligheid ook niet blij met al die herrie, maar heb wel geleerd om me daar niet aan te ergeren,sommige mensen zitten in zo’n klein wereldje dat ze het gewoon vertikken om met de mensen om hen heen rekening te houden.
  Net wat je zegt: het lijkt wel of mensen tegenwoordig bang voor de stilte zijn. In stilte kom je jezelf goed tegen en sommige mensen drukken die confrontatie liever weg door naar herrie te luisteren.
  Oh, ik kan ook wel eens een bui hebben om wat stevige muziek te draaien, maar dan wel op een niveau dat mijn oortjes en mijn buren daar geen last van ondervinden.

  En nogmaals jij en iedereen hier hele fijne dagen toegewenst![/quote]

  zullen we de stilte maar wat harder zetten dan? 🙂

  0 likes
 31. het is tenslotte de stilte tussen de noten, wat van muziek, muziek maakt.

  0 likes
 32. Tja, ben ik helemaal mee eens. Maar af en toe hou ik er ook wel van lekkere keiharde metal te horen, maar ik hou ook wel weer van volledige rust, even een tijdje helemaal alleen zijn zonder mensen en die schreeuwkast voor mijn neus. Ik vind het ook altijd zeer prettig als ik 2 weken vakantie heb en verstoken blijf van alle negative nieuws en schreeuwige irritante reclame!

  [quote name=”Aequus”]De harde en schelle geluiden die via radio en televisie tijdens reclame’s en programma’s ten gehore worden gebracht,ondanks dat het niet meer mag behoren tot het grote ‘kwade’ plan. Mensen die hoogsensitief zijn weten dit al jaren, wij mogen geen serene stilte meer ‘horen’ zelfs in de nachtelijke uren is het nooit meer eens écht stil en zelfs in winkels ontkom jij er niet meer aan. Dat is ook de reden dat iedereen opgejaagd en gestrest door het leven gaat. Alleen in stilte kan jij gaan nadenken en gaat misschien jouw geweten knagen. Hier zijn de machthebbers misschien wel zo bang voor, jij zou tóch eens tot conclusie komen inzichten krijgen dat het óók totaal anders kan gaan en zijn…[/quote]

  0 likes
 33. [quote name=”Edwin”][quote name=”aarbee”]
  Als je meent dat toonhoogte iets te maken heeft met… dan vraag ik mij echt af, ben je zo dom, of doe je alleen maar zo dom?
  [/quote]
  Inderdaad, het zou ook verklaard kunnen worden met suggestie.
  Op het moment dat je verschillende dingen leest over “bewijzen dat het prettiger klinkt” en “anderen zeggen dit ook” dan is het voorspelbaar dat als je dan zelf gaat luisteren naar 432HZ je opeens gaat zeggen: “ja,dat klinkt inderdaad prettiger”.
  Het gevoel dat muziek geeft kan gewoonweg niet verklaard worden. Een bepaald muziekstuk kan bij de een compleet andere gevoelens opwekken dan bij de ander,en dat kan dus ook niet verklaard worden met de discussie 440 Hz of 432 Hz.Het kan allemaal wel interessant zijn om kunst door middel van allerlei formules en termen te analyseren, maar je haalt wel de spontaniteit op die manier er uit.Creatieve vrijheid en zelfexpressie laten zich niet vangen in formules, laten we nu alsjeblieft niet er te wetenschappelijk over gaan zeuren.
  Als in ons gevoel een melodie ontstaat die we tot uitdrukking willen brengen, gaan we ons toch ook niet afvragen: Is de grondtoon van wat ik nu voel 432 Hz of 440Hz?[/quote]

  Tuurlijk bepaald het wel veel. Het is de GRONDtoon. En 440 is niet helemaal ‘waterpas’. Ik speel al jaren gitaar.. en ik merk een groot verschil. Ik stemde, voordat ik uberhaubt iets wist over 432 hz, mijn gitaar op intuitie lager ongeveer een halve noot lager.. dat komt in de buurt van 432 hz. Vond ‘t altijd veel fijner en aangenamer spelen en klinken.

  Dat je denkt dat ‘t niet uitmaakt is omdat jij niet anders bent gewend dan 440hz neem ik aan? Ik heb niet het gevoel dat je ermee hebt geexperimenteerd?

  0 likes
 34. [quote name=”Edwin”][quote name=”Aequus”]
  Edwin, het is maar hoe jij mijn reactie hebt willen lezen. Ik cijfer mij zelf nog liever weg als dat ik niet aan de medemens zal denken en zal proberen te helpen. Jij hebt het zelf over lawaai willen horen, wat een gevolg van gehoorbeschadiging kan zijn. Een gezegende kerst, trouwens alle niburu bezoekers en redactie…[/quote]
  Klopt, en wat dat wegcijferen betreft kan ik je een handje geven. Echter dat wegcijferen kan wel te ver gaan, en dat is dus ook wat er met mij destijds is gebeurd, alles weggegeven om anderen te helpen waardoor ik de huur niet kon betalen en op straat kwam te staan. Woon momenteel in een studentenflatje en begin weer langzaam op te krabbelen. Dat behulpzame zal altijd wel zo blijven, maar ik zie het niet meer als levenstaak om iedere keer maar weer voor een ander de reddende engel te willen zijn. Heb ook leren inzien dat sommige mensen alleen maar geholpen kunnen worden door ze juist niet te helpen.Dan heb ik het dus over diegenen die nooit zelf initiatief willen tonen, maar altijd op de emoties van een ander proberen in te spelen zodat de ander medelijden krijgt.
  [/quote]

  Tja… Ik weet hier alles van, zachte heelmeesters maken soms nog diepere wonden. En tóch Edwin, zou ‘ik’ ik niet zijn als ik niet iets voor de medemens kon en kan betekenen. Wat ik in mijn machte heb, zal ik dan ook altijd proberen te doen. Wel met tegenwoordig enkele grenzen hierin, dit voor zelfbescherming. Ik denk altijd maar zo, misschien is er maar één van alle die liever in de ‘slachtoffer’ rol willen blijven hangen, die ik wél kan helpen om het morgen óók anders te gaan doen…

  Ik hoop dat gauw jouw levenspad verlicht gaat worden, met alle levenslessen die jij tot nu toe hierin geleerd hebt. Ben daar dankbaar voor, jij hebt innerlijk mogen groeien. Hoop, Geloof en liefde is de toekomst voor morgen…

  0 likes
 35. [quote name=”hmm”]

  Dat je denkt dat ‘t niet uitmaakt is omdat jij niet anders bent gewend dan 440hz neem ik aan? Ik heb niet het gevoel dat je ermee hebt geexperimenteerd?[/quote]
  Oh jawel hoor. maar om te zeggen dat ik het prettiger vindt? Ik vindt het gewoon anders klinken, en da’s alles.
  Ik heb wel eens een eigen compositie omgezet naar grondtoon 432 Hz en vond het alleen maar anders klinken. Ook heb ik naar anderman’s muziek geluisterd die was omgezet naar die grondtoon, en trok dezelfde conclusie: het klinkt anders, dus niet prettiger of onprettig.
  Ik zeg dus niet dat het niet waar is, ik zeg gewoon dat ieder zijn/haar eigen smaak heeft. Beweren dat 432 Hz prettiger klinkt dan 440 Hz is en blijft een persoonlijke kwestie. Wat voor de een als prettig kan worden ervaren kan door de ander juist als onprettig worden ervaren.Zelf speel ik op Keyboard en werk met Midi en werk met een Digital Audio Workstation (Daw) en verschillende synth-plugins. Ik kan heel makkelijk de boel verstemmen door een andere grondtoon in te typen, een tikkie makkelijker dus als hoe jij het op de gitaar moet stemmen (oh ik ben toch zo’n lui manneke hè ). Muziek die ik leuk vindt om te maken is Ambient achtig,of dub-reggae. Ik zelf houd van een beetje spacey muziek, maar ben ook gek op klassiek en meditatieve muziek zoal Raga’s uit India of Sufi-Muziek.
  Iedereen is uniek, iedereen vibreert op zijn/haar eigen unieke frequentie (grondtoon) en iedereen heeft dus ook zijn eigen persoonlijke voorkeur voor een bepaalde grondtoon.Het is helemaal niet mijn intentie dus om de dat hele 432 Hz verhaal de-bunken, ik zeg alleen maar : iedereen heeft z’n eigen smaak,simpel toch?
  Daarom schaar ik mij nogmaals volledig achter de posting #27 van “aarbee”. Trouwens, in plaats van te discussiëren over grondtonen…zouden we ons niet veel beter bezig kunnen houden met muziek te maken in plaats van erover te discussiëren?

  Fijne feestdagen toegewenst!

  0 likes
 36. [quote name=”Aequus”]
  Tja… Ik weet hier alles van, zachte heelmeesters maken soms nog diepere wonden. En tóch Edwin, zou ‘ik’ ik niet zijn als ik niet iets voor de medemens kon en kan betekenen. Wat ik in mijn machte heb, zal ik dan ook altijd proberen te doen. Wel met tegenwoordig enkele grenzen hierin, dit voor zelfbescherming. Ik denk altijd maar zo, misschien is er maar één van alle die liever in de ‘slachtoffer’ rol willen blijven hangen, die ik wél kan helpen om het morgen óók anders te gaan doen…

  Ik hoop dat gauw jouw levenspad verlicht gaat worden, met alle levenslessen die jij tot nu toe hierin geleerd hebt. Ben daar dankbaar voor, jij hebt innerlijk mogen groeien. Hoop, Geloof en liefde is de toekomst voor morgen…[/quote]
  Lief, bedankt voor het delen van je gevoelens.
  Tja Aequus, dat eigenwijze behulpzame van me zal ook niet te veranderen zijn, en ook ik zou niet anders willen.
  En wat “helpen” betreft, het gaat niet zozeer om de kwantiteit,maar om de kwaliteit,maar dat weet je zelf ook wel.
  Alhoewel ik zelf niet Joods ben, is een mooi spreekwoord uit de Talmoed: “Het redden(helpen) van EEN ziel staat gelijk aan het redden van de hele wereld”.

  Het mooie wat je mij toewenst, wens ik jou , en iedereen die dit leest,natuurlijk ook toe.

  Fijne feestdagen!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

euro-2976515_1280

Dit is het beste voornemen voor 2018

Het nieuwe jaar ingaan, gaat altijd gepaard met goede ...

UFO's zijn tijdmachines uit de toekomst. Professor doet opzienbarende uitspraken

UFO’s zijn tijdmachines uit de toekomst. Professor doet opzienbarende uitspraken

Een professor van Montana Tech, een Amerikaanse ...

Als je ’s ochtends Radio 1 aanzet, word je er helemaal gek van. Het is gewoon een linkse kerk. Felle kritiek op Baudet-bashing bij staatsomroep

Als je ‘s ochtends Radio 1 aanzet, word je er helemaal gek van. Het is gewoon een linkse kerk. Felle kritiek op Baudet-bashing bij staatsomroep

Rechtsgeleerde Afshin Ellian heeft in het programma ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LnBheXByby5ubC9wcm9kdWN0ZW4vaW50ZXJuZXRfc3VjY2VzX2dpZHNubF8tX2ludGVybmV0X21hc3RlcmNsYXNzLzMzMDY2LzMxMjUxL2l3Yy9odHRwczovL3d3dy5pbnRlcm5ldHN1Y2Nlc2dpZHMubmwvaXdjX3JlZGlyZWN0IiBuYW1lPSJteWlGcmFtZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMHB4IiBtYXJnaW53aWR0aD0iMHB4IiBoZWlnaHQ9IjEwMCUiIHdpZHRoPSIxMDAlIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+