Buitenland

Toponcoloog ontslagen en gedemoniseerd omdat hij besloot de waarheid te vertellen over het medisch establishment

Help door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De gerenommeerde oncoloog Joseph Meirion Thomas besloot mensen de waarheid te vertellen over het medische systeem. Eerst probeerden zijn bazen hem de mond te snoeren. Toen dat niet lukte werd hij ontslagen.

De dappere 69-jarige chirurg werkte in het Royal Marsden Hospital in Londen. Hij begon zich openlijk uit te spreken over de werkwijze van de Britse gezondheidsdienst NHS. Ook zette hij vraagtekens bij de kwaliteit van de zorg.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hoe meer hij de waarheid sprak, hoe meer het medisch establishment tegen hem begon te ageren. Zo zei arts Daniel Sommer dat hij ‘zijn bek moest houden’ en niets meer was dan ‘een xenofoob die alle realiteitszin verloren heeft’.

Tegenstand

Dr. Thomas schreef vier stukken voor de Britse Daily Mail. In twee artikelen ging hij dieper in op de invloed van gezondheidstoerisme in Groot-Brittannië. Hij toonde aan hoe buitenlanders misbruik maken van het gezondheidsstelsel, waardoor het gemakkelijk kan instorten. In het derde artikel legde hij de nadruk op de ellende waar vrouwelijke artsen mee te maken krijgen als ze na uitgebreide training besluiten een gezin te stichten.

Toponcoloog ontslagen en gedemoniseerd omdat hij besloot de waarheid te vertellen over het medisch establishment
Prof. Meirion Thomas (roseway.demon.co.uk)

Hoe meer problemen hij aan de kaak stelde, hoe meer hij op tegenstand stuitte. In het vierde stuk legde Thomas uit dat er een steeds groter gat ontstaat tussen artsen en patiënten. “Artsen hebben geen zin om langer door te werken om patiënten meer dan één keer te kunnen zien,” zei hij.

Zijn werkgever stelde na de publicatie van de vier opiniestukken dat Thomas de gezondheidsdienst in diskrediet had gebracht. Een aantal artsen opende persoonlijk de aanval op Thomas. Ze noemden hem ‘onwetend, onprofessioneel en slecht geïnformeerd’. Hij kreeg te horen dat hij moest stoppen, anders zouden artsen patiënten niet langer naar hem doorverwijzen.

Verbannen

De directeur van het ziekenhuis heeft er alles aan gedaan om te proberen dr. Thomas de mond te snoeren. Hij probeerde de 69-jarige arts te dwingen een document te ondertekenen waarin stond dat hij trouw moest zweren aan het ziekenhuis en moest beloven dat hij geen opiniestukken meer zou schrijven, tenzij hij daar toestemming voor had.

Thomas weigerde en werd ontslagen. Het medisch establishment had ervoor kunnen kiezen om te luisteren naar mensen als dr. Thomas. In plaats daarvan werd ervoor gekozen om hem te verbannen. Ondertussen blijven mensen misbruik maken van het systeem en hebben artsen steeds minder tijd voor hun patiënten. Moet er volgens jou ook meer geluisterd worden naar mensen als dr. Thomas? Denk er dan aan dit artikel te delen op Facebook.

[MailOnline, MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x