Homepagina » Buitenland » Skripals vergiftigd met westers zenuwgas. Zwitsers laboratorium doet opmerkelijke ontdekking
Skripals vergiftigd met westers zenuwgas. Zwitsers laboratorium doet opmerkelijke ontdekking

Skripals vergiftigd met westers zenuwgas. Zwitsers laboratorium doet opmerkelijke ontdekking

Een Zwitsers laboratorium dat het zenuwgas heeft geanalyseerd waarmee een voormalige Russische spion is vergiftigd in Salisbury, heeft geconcludeerd dat het gas waarschijnlijk is gemaakt in het Westen. Dat heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov laten weten, meldt persbureau AP.

De minister zei de informatie zaterdag te hebben ontvangen van het laboratorium in Spiez, dat monsters heeft geanalyseerd die zijn verzameld op de plek waar Sergej Skripal en zijn dochter op 4 maart zijn vergiftigd.

Hij zei dat de analyse is uitgevoerd op verzoek van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW).

BZ

De OPCW schreef in haar eigen rapport dat de Skripals zijn vergiftigd met een militair gas, maar zei niet wie hier verantwoordelijk voor was.

Lavrov zei dat de monsters afkomstig uit Salisbury sporen van BZ bevatten. BZ maakt deel uit van het chemische arsenaal van de VS, Groot-Brittannië en andere NAVO-landen, terwijl de Sovjet-Unie en Rusland het nooit ontwikkeld hebben.

Vreemd

De minister voegde toe dat het Zwitserse laboratorium ook sporen van A234 in de monsters heeft gevonden, maar dat vreemd vond aangezien dit zenuwgas erg vluchtig is en er een lange tijd heeft gezeten tussen de aanslag en het verzamelen van de monsters.

Daarmee wordt gesuggereerd dat A234, een variant van novitsjok, niet kan zijn gebruikt om de Skripals te vergiftigen.

Rusland wil nu van de OPCW weten waarom zij in haar rapport geen melding heeft gemaakt van BZ.

Foto: Firebrace Wikimedia Commons

[AP]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. Als dit waar is, en die Zwitsers zijn alles behalve niet achterlijk, betekend dit wat mij betreft het bewijs van het definitieve failliet van de westerse mainstream media – voor zover de M.S.M. al niet meer op zijn berichtgevingen vertrouwt kon worden.

  Het was al zeer opmerkelijk dat ze zonder hard bewijs meteen wisten dat de Russen/Poetin achter de gifgasaanval schuilde, en zelfs tot represailles over gingen. Net zoals met de gifgasaanval in Syrië waarvan we nog steeds geen bewijs hebben dat het daadwerkelijk om gifgas ging, maar Amerika zich al genoodzaakt voelde om kruisraketten af te vuren.

  En dan doemt dat programma Nieuws of Nonsens bij mij weer op. Waar minister Ollongren poogde uit te leggen hoe nepnieuws te herkennen valt, en hoe je er tegen kunt bewapenen. Ollongren stelde dat het NOS nieuws en NU.nl betrouwbare bronnen waren die de Nederlandse bevolking kon raadplegen. Ook werden voorbeelden aangehaald waardoor de Russen in een negatief daglicht werden geplaatst en daarmee kreeg het onderwijs uurtje een bewuste politieke lading mee zoals we die al van ze kenden.

  http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/426928/Nieuws_Of_Nonsens.html

  34 likes
 2. Dus…
  de overheid is wederom de bron van het nep nieuws,
  de staats media is wederom de verspreider van het nep nieuws,
  de overheid blijft de controleur van de verspreider van het nepnieuws.

  20 likes
 3. Rusland heeft al de schuld voordat er ook maar iets is gebeurd!

  12 likes
 4. Rusland is the witch, burn burn burn
  https://www.youtube.com/watch?v=sglyFwTjfDU

  11 likes
 5. Als dit klopt dan zal de dader gevondenbmoeten worden en de landen xoals Amerika, VK en Frankrijk zwaar bestraft worden met sancties alle 3 schreeuwden ze dat ze bewijs hadden wat tot op heden niet.nog niet openvaar is gemaakt

  9 likes
 6. Dit was dan ook al voor 1000% te verwachten dat het Westen achter de aanval zat , zo zal ook blijken in Syrie , dat het westen al die tijd geweest was die chemische wapens gebruikte tegen de syrische bevolking en zo handig de aanvallen op de Syrische president steken . Wake up people…

  7 likes
  • Kijk in mijn optiek is het zo, dat als het Westen ervaart dat de omvolking niet snel genoeg gaat en als de stroom Moslims richting het Westen stagneert, gebeurt er iets in een van de Moslimlanden en is het Westen graag bereid, om die stroom weer op gang te brengen.
   Of zit ik er naast.??
   En krijgen Poetin en of Wilders, overal de schuld van.??.

   0 likes
 7. Ik moet me wel heel erg vergissen als deep state agent Wilders niet al geruime tijd door Putin in de gaten wordt gehouden.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mh17-proces

‘MH17-proces laat zien: Nederlandse justitie is totaal corrupt’

Op vrijdag 3 juli zei Hendrik Steenhuis, ...

russische

Russische coronachef openhartig in interview: ‘Het is allemaal bullsh*t’

De paniek over de pandemie is misplaatst, ...