Homepagina » Natuur en Milieu » Waarom slecht cholesterol je beste vriend is. Deense arts publiceert baanbrekend onderzoek
Waarom slecht cholesterol je beste vriend is. Deense arts publiceert baanbrekend onderzoek

Waarom slecht cholesterol je beste vriend is. Deense arts publiceert baanbrekend onderzoek

De Deense arts en onderzoeker Uffe Ravnskov heeft baanbrekend onderzoek gepubliceerd dat rechtstreeks ingaat tegen de algemene opvattingen over slecht cholesterol, namelijk dat het leidt tot hartziekten.

Cholesterol is een vetachtige stof in alle cellen in ons lichaam en essentieel voor het functioneren van het lichaam.

Het wordt aangemaakt in ons lichaam en speelt een rol bij de spijsvertering, aanmaak van hormonen en de aanmaak van vitamine D.

Niet kloppen

Er zijn twee soorten cholesterol: LDL, ook wel slecht cholesterol genoemd, en HDL, oftewel goed cholesterol.

Ravnskov heeft aangetoond dat studies die cholesterol linken aan hartziekten om allerlei redenen niet kloppen.

In 2016 analyseerden Ravnskov en zijn team 19 studies waar 68.000 ouderen bij betrokken waren.

Uit de analyse bleek dat mensen met het hoogste cholesterolgehalte, het langst leefden. Ook de mensen die geen cholesterolverlagende statines gebruikten, leefden het langst.

Grootste medische zwendel

Ravnskov heeft nu een nieuwe studie gepubliceerd in Expert Review of Clinical Pharmacology, waarin hij aantoont dat slecht cholesterol geen hart- en vaatziekten veroorzaakt.

Volgens hem is de cholesterol-leugen de grootste medische zwendel ooit.

Zo verwijst hij naar een Amerikaans onderzoek onder 14.000 mensen die een hartinfarct hadden gehad.

Mensen met het laagste LDL-cholesterol bleken twee keer zoveel kans te hebben om te sterven dan mensen met hoog cholesterol.

Onwelgevallige data

Hij stelde ook vast dat het verlagen van het cholesterolgehalte hartziekte niet kan voorkomen.

Ravnskov hield onderzoeken tegen het licht waarin wordt geclaimd dat het verlagen van cholesterol de kans op hartziekte verlaagt.

De onderzoekers die deze studies hadden uitgevoerd bleken onwelgevallige data simpelweg te hebben weggelaten.

Ook bijwerkingen van statines werden weggelaten. Dat terwijl deze medicijnen kunnen leiden tot spierpijn, hartfalen, diabetes, staar, doofheid, impotentie, geheugenverlies, depressie, zelfmoordneigingen, Parkinson en kanker.

Juist gunstig

Ravnskov en zijn team stellen op basis van hun analyse dat hoog cholesterol juist gunstig is.

LDL helpt het immuunsysteem bovendien door vrijwel alle soorten micro-organismen en hun schadelijke bijproducten in te kapselen en te neutraliseren.

In Europa en de VS moeten alle gegevens van klinische onderzoeken sinds 2004-2005 openbaar worden gemaakt.

Ravnskov en zijn team kwamen tot de ontdekking dat sinds 2005 geen enkel klinisch onderzoek met statines succesvol is geweest.

[PR]


Vond je dit leuk? Deel het dan met iedereen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. Tot overmaat van ramp las ik van de week dat Nederland op nm 1 staat met de meeste kanker doden…….heel vreemd….Misschien krijgen patiënten hier wel teveel chemo en andere overbehandelingen,,,,,,,
  We staan nog hoger dan sommige Oostblok landen, wat heel raar is. Vervolgens lees ik nergens dat dit onderzocht gaat worden……Volgens mij komt het allemaal dat we met zo’n doodsangst leven, dat de mens zich helemaal vol laat proppen met allerlei , medicijnen , vaccinatie’s e d………Letterlijk dood door angst …..

  29 likes
  • Bovendien is kanker na de industriële revolutie veranderd van zeer zeldzame ziekte tot een ware epidemie. In Europa één op de vier en in Nederland zelfs één op de drie krijgt te maken met kanker.

   Wat bij ons wel hoger is dan in de meeste andere landen is de intensiteit van de wifinetwerken.
   Maar de invloed op het krijgen van kanker, dat is weer niet bewezen volgens de door de industrie gekochte wetenschappers. Ook het overmatig gebruik van telefoons als ook de talloze E-nummers in onze voeding en het overvloedig gebruik van pesticiden, kan nooit een oorzaak zijn want anders zouden ze er toch wel onmiddellijk mee ophouden toch ? Waar hebben we anders die dure wetenschappers voor ? Uiteindelijk worden ze allemaal door het volk betaald ! Het kan toch zeker niet zo zijn dat de door ons gekozen volksvertegenwoordigers willens en wetens onze gezondheid op het spel zetten zeker. Als dat zo was ging er toch nooit meer iemand naar de stembus.

   8 likes
   • Nou zag ik net het artikel over kanker bij Niburo.co……
    Aardige site soms maar ook vaak kort door de bocht , maar daar staat een tabel in ieder geval.
    Voor we alles om ons heen de schuld geven waarom iemand kanker krijgt , is het een rare logica, waarom? Nederland wordt in kaart gebracht met veel WiFi en andere vervuilers, wel terecht , Nederlanders gebruiken ook het meeste internet……
    Maar in Slovenië dus helemaal niet, klein groen landje weinig inwoners. Wel meer kanker…
    Geen goed argument en geen logische onderbouwing …..

    3 likes
    • Ja @Louise, wat ze in Slovenië allemaal uitvreten of uitgevreten hebben dat daar nog meer kanker voorkomt is mij persoonlijk ook niet bekend. Ik weet wel dat het één van de rijkere gebieden is uit de regio, derhalve is er ook best veel oorlog gevoerd, er valt immers wat te halen en in 1991 voor het laatst. Het zou te maken kunnen hebben met wapentuig wat gebruikt is of delven van grondstoffen. Er is van alles mogelijk, overheden hebben immers schijt aan de gezondheid van hun onderdanen. De mensen echter die beweren dat straling zeer ongezond is en kankerverwekkend zijn talrijk en vast niet allemaal gek of van plan daar financieel beter van te worden.

     3 likes
     • Wat ze in Slovenië hebben uitgevreten? Hoogste levensverwachting in de regio, bijna 81 jaar gemiddeld worden ze daar. Mensen worden er gemiddeld 5 jaar ouder dan bijv in Servië. En kanker? Ouderdomsziekte. Dus hoe ouder je wordt, hoe meer kans je hebt uiteindelijk te sterven aan kanker.

      1 likes
     • Interessant ! Dat zou dus inhouden @Tink, dat ze in Slovenië een gemiddeld ontzettend oude bevolking hebben en weinig bevolkingsgroei. Anders kun je niet tot een dergelijk procentueel extreem aantal kankerdoden komen, in een in vergelijking toch zo gezonde leefomgeving. Het land prijkt immer boven aan de lijst van meest voorkomende kankerdoden.

      1 likes
     • Daar hebben ze met verrijkt uranium geschoten dus niet zo vreemd en de poststtraumatische stres bevorderd het leven ook niet

      0 likes
 2. Onwelgevallige data

  Hij stelde ook vast dat het verlagen van het cholesterolgehalte hartziekte niet kan voorkomen.

  Ravnskov hield onderzoeken tegen het licht waarin wordt geclaimd dat het verlagen van cholesterol de kans op hartziekte verlaagt.

  De onderzoekers die deze studies hadden uitgevoerd bleken onwelgevallige data simpelweg te hebben weggelaten.

  Ook bijwerkingen van statines werden weggelaten. Dat terwijl deze medicijnen kunnen leiden tot spierpijn, hartfalen, diabetes, staar, doofheid, impotentie, geheugenverlies, depressie, zelfmoordneigingen, Parkinson en kanker.

  Kortom de zoveelste aanwijzing dat ze willens en wetens de kluit belazeren onze gezondheid ten spijt.

  Er is met recht sprake van een criminele organisatie zoals meerdere malen is gesteld, een zware misdaad tegen de menselijkheid, niet zelden met de dood als gevolg..

  36 likes
 3. In een nieuwsbrief d.d 14 mei 2017 heb ik het volgende waargebeurde verhaal verteld, dat ik heb meegemaakt als patiënt:

  Onderstaand bericht is waar gebeurd t.g.v. het oplopen van een hersenbloeding in oktober 2015. De revalidatie is goed verlopen, maar in februari 2017 heb ik een herseninfarct opgelopen waarvoor ik nu revalideer, wederom in het RC Het Roessingh en waar een uitstekende therapie mijn deel is. Nog steeds geen gebruik van statines! Eigenwijs? Dat laat ik aan de lezer(es) over, maar ook statines voorkomen geen herhaling van een herseninfarct of bloeding.

  Statines, die volgens ‘deskundigen’ verantwoordelijk zijn voor het verlagen van het cholesterolgehalte in jouw bloed, zijn weer onderhevig aan wetenschappelijk onderzoek over de werkelijke waarde, die ze zouden hebben. Al enkele jaren zijn de statines een verhitte discussie in menig medisch clubje. Vooral de clubjes, die onder sponsoring vallen van de farma-medische en voedselketenmaffia. Vele onderzoeken tonen aan, dat de werking van statines juist het tegendeel bewerkstelligen dan voor hetgeen ze geïndiceerd zijn en voorgeschreven worden!!

  Niets nieuws onder de zon, zou je dan concluderen, toch? Misschien niet, maar mijn persoonlijke ervaring vanaf 11 oktober 2015, toen ik de CVA heb opgelopen, is de volgende:

  Toen ik werd opgenomen in het Medisch Spectrum Twente te Enschede en mij statines werden voorgeschreven om mijn cholesterol (het slechte LDL!!!!!) te kunnen verlagen, heb ik geweigerd deze in te nemen. Sommige verpleegkundigen keken mij met verbazing aan en zeiden, dat zij dit moesten rapporteren aan de verantwoordelijke hoofdverpleegkundige en dat zij hierover met mij in gesprek zou gaan. Dat is ook gebeurd, maar wel enkele dagen nadat ik de weigering had aangekondigd, en ondertussen werd ik overgezet van het statinemerk ‘Lipitor’ op een ander merk statine, genaamd ‘Lipor’.

  Ik mocht dan een hersenbloeding hebben opgelopen, maar met mijn zogenaamde cognitieve vermogen was niets mis, dus ik herkende de truc en weigerde opnieuw ook deze statine. Altijd ’s avonds vond deze vorm van medische indoctrinatie plaats. Elke avond moest ik de dan dienstdoende verpleegkundige hetzelfde verhaal vertellen, dat ik geen statines gebruik. Op een bepaald moment maakte een verpleegkundige de opmerking, dat het haar al tijden opviel, dat statines bij bijna elke neurologiepatiënt standaard werd voorgeschreven.

  Toen ik haar ook vertelde, dat het de Duitse hartchirurg Dr. Hartenbach was, die het boekje “De Cholesterolleugen” heeft geschreven, waarin hij uitlegt waarvoor cholesterol dient en het zogenaamde “slechte LDL” niet bestaat en de intensieve kartelvorming tussen de farmaceutisch-medische-voedingsindustrie (denk bijv. aan Becel en de Nederlandse Hartstichting!) onder de loep werd genomen, werd zij stil. De vraagtekens van haar werden er niet kleiner op. Misschien had ik één verpleegkundige de keerzijde van de farmaceutisch-medische leugen duidelijk kunnen maken.

  Vanaf het moment, dat ik een enorme tekst en uitleg kreeg van de verantwoordelijk hoofdverpleegkundige, waarom statines uitermate belangrijk waren om te gebruiken, en ik in mijn standpunt bleef volharden, werden de statines mij niet meer aangeboden.

  Na enkele dagen werd ik overgeplaatst naar het revalidatiecentrum Het Roessingh in Enschede om d.m.v. fysiotherapie/logopedie en ergotherapie verder te worden behandeld. In een bijzonder positieve omgeving heb ik i.s.m. de therapeuten een grote progressieve vooruitgang gerealiseerd, waardoor spreken, lopen, gebruik van lichaamsfuncties, die in herinnering sterk aanwezig zijn (cognitie!! met Goddelijke dank aan mijn lichaam!!) grotendeels zijn teruggekomen.

  Maar ook op Het Roessingh bleek mijn cholesterolwaarde ‘te hoog’ en werden mij statines voorgeschreven! Wederom heb ik diverse mensen verklaard waarom ik geen statines gebruik en uiteraard ook hier de nodige vraagtekens. De verantwoordelijke hoofdverpleegkundige aldaar kwam uiteindelijk met een verklaring, die ik moest ondertekenen om Het Roessingh nooit juridisch aansprakelijk te kunnen stellen voor het het niet aanbieden van de statines. Nadat zij mij enkele keren had gevraagd of ik de verklaring al had ondertekend en ik hierop had geantwoord:”Nog niet”, kwam zij de laatste keer samen met één van de behandelende CVA-artsen weer bij me. De meegekomen arts deed het woord en ik legde voor de zoveelste keer uit waarom ik geen statines gebruik en draaide toen haar verklaring om door het volgende te zeggen:”Kunt u mij als medicus verklaren, dat als ik statines gebruik, mijn cholesterol en mijn gezondheid 100% gegarandeerd goed komen”? “Wat is hierop uw antwoord”.

  Het antwoord moet ik nog krijgen en je begrijpt het al, dit zal nooit gebeuren. Ik heb de verklaring, die zij wenste ondertekend omwille van mijn verdere behandeling, die zoals reeds boven geschreven i.s.m. de diverse therapeuten uitstekend verloopt en naar het zich laat aanzien 29 januari a.s. zal worden beëindigd. Ben ik dan 100% genezen. Nee, maar ook een revalidatiecentrum heeft zijn grenzen en wenst deze binnen haarzelf opgelegde therapeutische mogelijkheden niet verder te kijken dan het puntje van de medische neus lang is. Geen probleem, dan kijk ik zelf wel verder.

  https://www.ninefornews.nl/statines-kunnen-hartziekten-veroorzaken-en-verhogen-kans-op-aderverkalking-mensen-
  moeten-ze-niet-meer-slikken/

  http://www.bol.com/nl/p/de-cholesterol-leugen/1001004002602615/?Referrer=ADVNLGOO002008K-2SDNBI42J7GYW-96531158114

  Tja, ook medici zijn maar mensen (soms met – soms zonder ruggegraat) en bestaan voor pakweg 70% uit water, net als wij allemaal, dus zijn we allemaal wandelende waterzakken. Of zou het ene water al dermate vertroebeld zijn, dat van waarheid = eerlijkheid = zuiverheid = Liefde geen sprake meer is en de afgelegde eed t.b.v. gezondheidszorg niet meer is dan een wassen neus? Gelukkig hoef ik geen eed af te leggen om mijn Waarheid te bevestigen. Tja, het zit in je of niet en dat geldt gelukkig ook voor steeds meer medici, dat is mij de afgelopen 35 jaar bijzonder duidelijk geworden en ik ben er dankbaar voor velen van deze mensen te hebben mogen ontmoeten en leren kennen.

  Met immer vriendelijke en eerlijke groet uit Tukkerland,
  Harrie.

  P.S. De link is een 23 minuten durende uitleg over wat cholesterol nu is en doet van de Hongaarse arts Dr. Lenkei:

  https://www.youtube.com/watch?v=WCKy0_FBRjo.

  Door iedereen te volgen, want deze man begrijpt niet alleen de patiënt, maar spreekt ook de taal van de luisteraars!!!

  13 likes
  • @ Harrie H Braam
   Eerlijk gezegd denk ik dat het met die protocollen te maken heeft… mijn vader heeft 30 jaar geleden een mega CVA gehad verlamd en afasie ( 99%) op 62 jarige leeftijd en heeft nooit statine’s gekregen , alleen in het begin bloedverdunners…. Was afschuwelijk 14 jaar verpleeghuis, ook geen griep prikken trouwens….
   Een goede vriend van mij ook begin 60 j heeft een CVA gekregen 15 jaar geleden…..verlamd , geen spraakgebrek ….aanleun woning…….geen statini’s voorgeschreven , wel bloed verdunners en nog steeds geen griep prik……
   Dus ja waar en wanneer dat verandert is weet ik echt niet……
   Ik hoop dat je een beetje hersteld Harrie en nog een beetje deel kan uitmaken van het leven , wens je alle goeds en sterkte……

   6 likes
   • Ook ik ben halfzijdig verlamd geweest, spraakgebrek etc. wat je hierboven beschrijft.
    Ik ben ontzettend blij weer te kunnen praten en lopen. Mijn rechterarm- en hand laten het nog een beetje afweten, maar zoals je ziet type ik dit antwoord aan jou. Soms met 10 vingers, maar ook dagen met 6. dan is er sprake van een verstarring. Maar weet je Louise, ik geef nooit op, zo zit ik niet in elkaar. Ik kan natuurlijk niet voor een ander spreken, maar het geloof in jezelf geeft ongekende krachten, die op zo’n moment boven water kunnen komen. En dat is niet alleen gebeurd, maar vindt nog elk moment plaats. Ik ben vorige maand mijn vierde jaar van herstel ingegaan en ben nog altijd de optimist, die ik ook vroeger was. Ja, maak weer deel uit van het leven, maar ik ben de spelleider en bepaal voor me zelf hoe en wat. Geen medicatie m.u.v. een bloedvatverwijdend middel. Dat de harde maatschappij aan mij als 64-jarige nog eisen gaat stellen, die kant noch wal raken, doet me niets. Als ruim 35 jaar ZZP’-er werkzaam te zijn geweest in het medische gebeuren, moet je mij niet meer commanderen, wat ik nog te doen heb in dit leven. In goed en duidelijk Nederlands gezegd: Lazer op! Ik lever mijn bijdrage aan het leven wel degelijk. Lief van je, dat je de wens uitspreekt in jouw laatste alinea.

    Met immer vriendelijke en eerlijke groet uit Tukkerland,
    Harrie

    5 likes
  • Pakkend verhaal @Harrie H Braam,
   je vraag aan de behandelende arts was: :”Kunt u mij als medicus verklaren, dat als ik statines gebruik, mijn cholesterol en mijn gezondheid 100% gegarandeerd goed komen”? “Wat is hierop uw antwoord”.

   Een betere manier had misschien kunnen zijn: Wilt u een schriftelijke verklaring ondertekenen, dat als uit onderzoek blijkt dat de voorgeschreven statines mij blijvende gezondheidsschade hebben berokkend, u daar persoonlijk verantwoording voor neemt ? In dat geval onderteken ik ook jullie verklaring. Ik zou erg benieuwd zijn geweest naar zijn reactie, ik denk echter zeker te weten dat ze niets ondertekend zouden hebben.

   1 likes
   • @ Eksegese,

    Dank voor jouw antwoord. Ik begrijp de vraag wel degelijk, die je stelt, maar weet uit ruim 30 jarige ervaring in de medische branche hoe de hierarchie is opgebouwd en functioneert. Je geeft zelf al het antwoord. Bovendien had ik een verhipte goede relatie met diverse therapeuten, die me ondersteunden in de totale behandeling en dit wilde ik niet in gevaar brengen, ook niet voor mijn therapeuten. Maar nogmaals je hebt het antwoord zelf al gegeven. Je zult zien dat ook de medische wereld niet langer onder haar verantwoording uit kan, precies zoals de rest van wereldse zaken.
    ‘Alles sal reg kom’.

    Met immer vriendelijke en eerlijke groet uit Tukkerland,
    Harrie

    3 likes
    • Ik help het je hopen Harrie, dat ze hun verantwoording gaan nemen. Dit zou echter zoveel consequenties met zich meebrengen dat de ramp voor hen niet te overzien zou zijn. De eed van Hypocrates, die zij allen hebben afgelegd wordt dagelijks zeer massaal geschonden, al decennia lang.

     1 likes
  • hoi Harrie, in 2014 heeft mijn man een hartinfarct gehad, stends gekregen ( was een open hartoperatie ook nog gepland maar daar hadden we allebei het gevoel bij dat het niet hoefde), dus nog 2stends erbij, en de nodige medicatie tegen hoge bloeddruk(wat hij niet had) bloedverdunners en statines ( waar hij in het verleden ook la slechte ervaringen mee had en daarmee gestopt was. Dus eerst ook maar die statines gestopt en binnen een half jaar alles op eigen houtje gestopt. Arts was het er niet mee eens. Nu bijna 5 jaar verder, mijn man voelt zich nog steeds prima, geen klachten. Op medicatie staat ook vaak dit is een geneesmiddel, maar als je het je leven lang zou moeten slikken vind ik dat het niks geneest.
   Het draait allemaal om geld!

   1 likes
 4. @eksegese
  Waarom zij zo door kunnen gaan is toch omdat mensem ( patiënten ) dit gewoon door blijven slikken, zelfs mensen die mij serieus nemen als ik iets uitleg , zeggen toch, ja maar de dokter……… Mensen weigeren nu eenmaal zelf verantwoording voor zichzelf te nemen……..
  Heb je het filmpje van Harry Smit gezien over vaccinatie schade maar ook andere ziekten….. Je wordt gewoon niet serieus genomen…….Denk dat de westerse mens nog een lange weg heeft te gaan……..

  22 likes
 5. Klopt helemaal @Louise, veel mensen kunnen zich klaarblijkelijk onmogelijk loskoppelen van de oude en totaal achterhaalde dogma’s. De onophoudelijk indoctrinaties en bangmakerij blijven nog lang hun werk doen ben ik bang. Ook de demonisering van vet in de voeding heeft een vernietigend gevolg gehad op wat we eten eten, de bereiding en het effect op de volksgezondheid. Sinds de demonisering van vet in de voeding, tientallen jaren geleden, is het aantal hart- en vaatziekten als een pijl uit een boog omhoog geschoten. Geen wetenschapper die in al die jaren aan de bel trok. Raar he !

  18 likes
 6. Ook daar heb je het bij het rechte end volgens mij. Angst is een van de krachtigste wapens die men op zeer sluwe wijze inzet om de mensheid uit de kracht te halen en te houden, regelrecht te slopen zelfs. Slechts weinigen zijn er minder gevoelig voor.

  14 likes
 7. Nu nog hopen dat dit snel door onafhankelijke onderzoekers wordt bevestigd.
  Want Pr.com vermeldt helaas niet dat Uffe Ravnskov de oprichter is van The International Network of Cholesterol Skeptics (THINCS), en dus een zeker doel nastreeft.

  6 likes
  • @Frans2 En wie zijn dan die onafhankelijken? die geen doel nastreven?…

   2 likes
   • Goed gevonden, ik roep al veel langer: onafhankelijken bestaan niet!
    Het zijn de homeopaten die onderzoek doen naar homeopathie en regulieren die onderzoek doen naar regulier.
    Het is dan ook de kwaliteit van onderzoek en reproduceerbaarheid die vertrouwen in de uitslag moet geven.

    1 likes
 8. PS ik heb het boek van dr Lenkei

  5 likes
 9. Het gevolg van meer kanker dan andere landen is dat hier meer wordt gevacineerd en ook mix vaccinatie. Het heeft gevolgen voor ons imunsysteem. De wetenschap weet er nog zo weinig van dat ze niet beseffen dat al de toegevogde stoffen en eventueel dna van dieren ook in een de menselijk lichaam kunnen belanden met alle gevolg.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

samenleving

SEH-artsen: ‘We moeten samenleving weer opengooien omdat lockdowns ons immuunsysteem verzwakken’

Daniel W. Erickson, een voormalige spoedeisende hulparts, ...

5G

Tv-presentator verdedigt theorie dat 5G coronavirus veroorzaakt: ‘Ik accepteer dit niet’

Televisiepresentator Eamonn Holmes heeft opmerkelijke uitspraken gedaan ...