CoronaBuitenland

‘Zeer zorgwekkend’: al 18 maanden onafgebroken oversterfte in Schotland en geen haan die ernaar kraait

Help door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

In 2023 stierven er tot dusver 4282 meer mensen dan verwacht in Schotland. De sterfte is daarmee 11 procent hoger dan gemiddeld. Tijdens de ‘pandemie’ lag de sterfte beduidend lager.

In Schotland is al 18 maanden lang sprake van oversterfte, schrijft X-gebruiker Rustler in een draad. Rond de weken 35 tot 40, toen er vaccinatiecampagnes werden opgestart, deden zich sterftepieken voor.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png


De gepensioneerde Britse politieagent David Dickson merkt op dat 2023 het ergste jaar tot nu toe lijkt te worden. In vergelijking met het 10-jarig gemiddelde zijn er 5555 meer sterfgevallen te betreuren dan te verwachten valt.

Of durft niemand?

De cumulatieve oversterfte sinds 2020 bedraagt inmiddels 30.152, wederom gebaseerd op het 10-jarig gemiddelde, becijferde Dickson. Als je Engeland en Wales meerekent, kom je uit op een oversterfte van 322.888 sinds het begin van 2020.

“Dit is een interessante en zeer zorgwekkende draad,” vindt theatermaker George van Houts. “Zorgvuldig opgesteld en uitgesplitst. En dit bevestigt weer het al heel lang smeulende onheil van de onverklaarbare oversterfte. Ononderzocht. Terwijl er toch een Nobelprijs klaarligt voor de wetenschapper met de sluitende verklaring. Of durft niemand? Waarom dan niet?”

Ook aanhoudende oversterfte in Nederland

De nieuwe sterftecijfers van het CBS laten ook in Nederland aanhoudende oversterfte zien en nog steeds geen ondersterfte. “Die zou nu echt in beeld moeten komen nu er al een jaar niet meer wordt geprikt,” stelt statisticus Herman Steigstra.

“Dat is zeer zorgwekkend. Dat betekent dat er nog steeds ‘iets’ is wat nog steeds oversterfte veroorzaakt,” aldus Steigstra.


4.9 115 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

65 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jean-Marie
Jean-Marie
6 maanden geleden

Nothing to see here. Just move on.

Thoughtful
Thoughtful
6 maanden geleden

Bonnie old Scotland needs a new William Wallace.

Jeff
Jeff
6 maanden geleden

Tja, het blijft wachten op het momentum, dat als de beerput eenmaal opengaat. Maar wie wil zijn/haar vingers eraan branden? Het enige wat je tot dusver kunt hopen is dat een hoop van die beulen inmiddels een maagzweer hebben.

apyr
apyr
6 maanden geleden

In principe heeft de overheid gelijk als ze zeggen het was geen verplichting om de prikken te halen, maar mensen die nog te dom zijn om voor de “DUVEL” te dansen stonden in de rij om die prikken te halen alleen omdat huicheltrutje rutte en frikandellen snuiver de jonge zeiden het is goed voor jullie.
Gelukkig vertrouw ik de roverheid voor geen meter.

Back to top button
65
0
We lezen graag je reactie!x