Wetenschap

Sneller dan het licht: NASA werkt aan warpdrive

Help door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoekers van het Johnson Space Center, het centrum van de NASA voor bemande ruimtevaartactiviteiten, proberen te bewijzen dat het mogelijk is om sneller dan het licht te reizen.

Ze hopen op een dag een ruimtevaartuig te bouwen dat lijkt op het fictieve sterrenschip Enterprise uit de televisieserie Star Trek.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

NASA-wetenschapper Harold G. White denkt dat het mogelijk is om tijd en ruimte te buigen. Zijn onderzoek is gebaseerd op de theorieën van de Mexicaanse natuurkundige Miguel Alcubierre, die in 1994 stelde dat het mogelijk moest zijn om Albert Einsteins galactische snelheidslimiet te overschrijden als wetenschappers een manier zouden ontdekken om gebruik te maken van de samentrekking en expansie van de ruimte.

Warpbel

Door een ‘warpbel’ te creëren, die de ruimte aan de ene kant van een ruimteschip uiteentrekt en aan de andere kant samentrekt, wordt het vaartuig door de ruimtetijd bij de aarde vandaan geduwd en naar een verre ster getrokken.

Dr. White vertelde aan The New York Times dat er een kans is dat mensen ontdekken hoe ze op warpsnelheid in het heelal kunnen vliegen, omdat de natuur het ook kan.

Reistijd

Met een warpdrive zou NASA de reistijd naar andere zonnestelsels kunnen terugdringen van tienduizenden jaren naar enkele weken of maanden. Met een dergelijke technologie zouden astronauten snel een reisje naar een ander zonnestelsel kunnen maken om de planeten er te verkennen.

Alcubierre wees op een belangrijk obstakel: een warpbel kan niet worden bereikt met een signaal vanuit het schip en kan niet worden aangezet of uitgeschakeld. White en zijn collega’s gaan door met hun onderzoek en zijn ervan overtuigd dat ze warpsnelheid realiteit kunnen maken.

Bron: Nytimes.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jonathan Archer
Jonathan Archer
10 jaren geleden

Laten we met z’n allen bidden en hopen dat de huidige ruimtevaart organisaties dit niet voor elkaar krijgen… De Illuminati maakt dan niet alleen ONS kapot, maar ook nog de rassen die in het universum leven… Het wordt tijd dat ze vertrekken en wij als mensheid kunnen beginnen aan een nieuw en schoon leven. En dan kunnen we een organisatie zoals Starfleet oprichten om op een eerlijke manier contact te maken met onze broeders en zusters in het heelal, met hulp van de Warptechnologie!

H-em.

royke
royke
10 jaren geleden

Das zo gepiept in het heelal is er een vacuüm. Plaats daar een goeie motor met een kabel eraan van een hoop kilometer. Laat die motor een paar rondjes per sec draaien. Hang aan het einde een capsule laat die op de juiste snelheid los en voila 😀

Daisy
Daisy
10 jaren geleden

Ha, leuk dit artikel!

Afgelopen zondag op YT de docu “how Shatner changed the world” gezien waarin William Shatner (captain Kirk) alle ‘real life’ mensen bezocht die in het verleden waren geïnspireerd door Star Trek…. :))

Deze mensen zagen de fictieve technologie in Star Trek en zijn daardoor een aantal zaken gaan ontwikkelen die we inmiddels allemaal gebruiken. Zo was er de uitvinder van de eerste mobiele telefoon (motorola), een docter die zich bezig hield met nieuwe medische ontwikkelingen (zoals bv MRI), mensen die bij NASA zijn gaan werken en ook de hierboven genoemde Alcubierre kwam er in voor.

Als onvervalste Trekkie zie ik echt wel een vergelijking in de 3D printer en de “replicator” en de 1e openklapbare mobiel deed me echt wel aan captain Kirk denken maar hoe groot de invloed echt was/is verbaasde zelfs mij.

Heel leuk om te zien, echt een aanrader!

Vonzie
Vonzie
10 jaren geleden

Mijn mams wist 10 jaar geleden al te vertellen dat ze allang bezig waren met warp onderzoek.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x