Homepagina » Wetenschap » Sneller dan het licht: NASA werkt aan warpdrive
Sneller dan het licht: NASA werkt aan warpdrive

Sneller dan het licht: NASA werkt aan warpdrive

Onderzoekers van het Johnson Space Center, het centrum van de NASA voor bemande ruimtevaartactiviteiten, proberen te bewijzen dat het mogelijk is om sneller dan het licht te reizen.

Ze hopen op een dag een ruimtevaartuig te bouwen dat lijkt op het fictieve sterrenschip Enterprise uit de televisieserie Star Trek.

NASA-wetenschapper Harold G. White denkt dat het mogelijk is om tijd en ruimte te buigen. Zijn onderzoek is gebaseerd op de theorieën van de Mexicaanse natuurkundige Miguel Alcubierre, die in 1994 stelde dat het mogelijk moest zijn om Albert Einsteins galactische snelheidslimiet te overschrijden als wetenschappers een manier zouden ontdekken om gebruik te maken van de samentrekking en expansie van de ruimte.

Warpbel

Door een ‘warpbel’ te creëren, die de ruimte aan de ene kant van een ruimteschip uiteentrekt en aan de andere kant samentrekt, wordt het vaartuig door de ruimtetijd bij de aarde vandaan geduwd en naar een verre ster getrokken.

Dr. White vertelde aan The New York Times dat er een kans is dat mensen ontdekken hoe ze op warpsnelheid in het heelal kunnen vliegen, omdat de natuur het ook kan.

Reistijd

Met een warpdrive zou NASA de reistijd naar andere zonnestelsels kunnen terugdringen van tienduizenden jaren naar enkele weken of maanden. Met een dergelijke technologie zouden astronauten snel een reisje naar een ander zonnestelsel kunnen maken om de planeten er te verkennen.

Alcubierre wees op een belangrijk obstakel: een warpbel kan niet worden bereikt met een signaal vanuit het schip en kan niet worden aangezet of uitgeschakeld. White en zijn collega’s gaan door met hun onderzoek en zijn ervan overtuigd dat ze warpsnelheid realiteit kunnen maken.

Bron: Nytimes.com

Gerelateerd:

 Vond je dit artikel leuk? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Laten we met z’n allen bidden en hopen dat de huidige ruimtevaart organisaties dit niet voor elkaar krijgen… De Illuminati maakt dan niet alleen ONS kapot, maar ook nog de rassen die in het universum leven… Het wordt tijd dat ze vertrekken en wij als mensheid kunnen beginnen aan een nieuw en schoon leven. En dan kunnen we een organisatie zoals Starfleet oprichten om op een eerlijke manier contact te maken met onze broeders en zusters in het heelal, met hulp van de Warptechnologie!

  H-em.

  0 likes
 2. Das zo gepiept in het heelal is er een vacuüm. Plaats daar een goeie motor met een kabel eraan van een hoop kilometer. Laat die motor een paar rondjes per sec draaien. Hang aan het einde een capsule laat die op de juiste snelheid los en voila 😀

  0 likes
 3. Ha, leuk dit artikel!

  Afgelopen zondag op YT de docu “how Shatner changed the world” gezien waarin William Shatner (captain Kirk) alle ‘real life’ mensen bezocht die in het verleden waren geïnspireerd door Star Trek…. :))

  Deze mensen zagen de fictieve technologie in Star Trek en zijn daardoor een aantal zaken gaan ontwikkelen die we inmiddels allemaal gebruiken. Zo was er de uitvinder van de eerste mobiele telefoon (motorola), een docter die zich bezig hield met nieuwe medische ontwikkelingen (zoals bv MRI), mensen die bij NASA zijn gaan werken en ook de hierboven genoemde Alcubierre kwam er in voor.

  Als onvervalste Trekkie zie ik echt wel een vergelijking in de 3D printer en de “replicator” en de 1e openklapbare mobiel deed me echt wel aan captain Kirk denken maar hoe groot de invloed echt was/is verbaasde zelfs mij.

  Heel leuk om te zien, echt een aanrader!

  0 likes
 4. Mijn mams wist 10 jaar geleden al te vertellen dat ze allang bezig waren met warp onderzoek.

  0 likes
 5. [quote name=”Jonathan Archer”]Laten we met z’n allen bidden en hopen dat de huidige ruimtevaart organisaties dit niet voor elkaar krijgen… De Illuminati maakt dan niet alleen ONS kapot, maar ook nog de rassen die in het universum leven… Het wordt tijd dat ze vertrekken en wij als mensheid kunnen beginnen aan een nieuw en schoon leven. En dan kunnen we een organisatie zoals Starfleet oprichten om op een eerlijke manier contact te maken met onze broeders en zusters in het heelal, met hulp van de Warptechnologie!

  H-em.[/quote]
  Als alle mensen dezelfde instelling als u hadden(gehad), dan was het nu voor u onmogelijk geweest om te klagen vanachter uw pc´tje!!

  0 likes
 6. Ruimte uiteen rekken en weer samentrekken? Wat is vacuüm ruimte? Is lege ruimte dan soms een soort spul? Zolang we de geheimen van Tesla, hij deed al experimenten met zulke technologieën, niet begrijpen/ niet onderwezen krijgen, blijft de technologie in handen van TPTW. En de gevestigde wetenschap blijft maar op z’n Einsteins/Hawkings in deeltjes denken. (Is dat soms afgesproken? Wat deed Robbert Dijkgraaf van de Princeton University bij de laatste Bilderberg conferentie??) Willen we naar de sterren, dan zal er radicaal anders gedacht moeten worden. Men wil wel, maar krijgt geen gehoor… Alles wat afwijkt van de gevestigde orde wordt acuut belachelijk gemaakt, of kan heel misschien iets betekenen in de verre, verre toekomst. En zo worden we gevangen gehouden op deze slavernij planeet.

  0 likes
 7. nasa werkt aan warpdrive klinkt wel heel erg progressief. laten we het er op houden dat de grote technologische denkers van deze planeet recentelijk hebben vastgesteld dat warp aandrijving binnen ‘afzienbare tijd’ (…) te realiseren moet zijn. star trek is nog heel ver weg

  0 likes
 8. Ik denk niet dat een “warpbel” gaat werken. Ik denk dat het met frequentie gaat werken net als alles in het universum. Als je de frequentie hoog genoeg maakt weeg je schip niets en heb je maar een klein zetje nodig om sneller dan het licht te gaan. Zo stel ik het me tenminste voor.

  @ #6 Red Skywalker
  Ruimte is wat alles verbind. Wij zijn ook hooftzakelijk ruimte. Het grootste deel van een molecuul is ruimte.

  0 likes
 9. [quote name=”Jack”
  @ #6 Red Skywalker
  Ruimte is wat alles verbind. Wij zijn ook hoofdzakelijk ruimte. Het grootste deel van een molecuul (atoom ook) is ruimte.[/quote]

  Eens, ik zie lege ruimte als een supervloeistof; dat heeft geen wrijving, je merkt er daarom niets van. Ik denk dat Lege Ruimte een verbindend krachtenveld is volgens heilige geometrie dat zich dan als supervloeistof gedraagt. Materie is als een draaiende druppel water in een oceaan van water. Omdat het draait/trilt onderscheidt de druppel zich van de rest van het water. Materie kan daarom in essentie alleen bestaan uit lege ruimte, hetgeen het dan ook voor grootste deel doet. Het kan echter alleen ‘bestaan’ als het ‘belicht’ wordt door een waarnemer (holografisch principe). Veel over te vertellen, google ‘heilige geometrie lezing’. Ik ga niet (weer) een rechtstreekse link geven omdat ik nu een nieuwe uitleg van mijn ideeën aan het maken ben.

  0 likes
 10. [quote name=”Jack”]Ik denk niet dat een “warpbel” gaat werken. Ik denk dat het met frequentie gaat werken net als alles in het universum. Als je de frequentie hoog genoeg maakt weeg je schip niets en heb je maar een klein zetje nodig om sneller dan het licht te gaan. Zo stel ik het me tenminste voor.

  @ #6 Red Skywalker
  Ruimte is wat alles verbind. Wij zijn ook hooftzakelijk ruimte. Het grootste deel van een molecuul is ruimte.[/quote]
  Zowel bij tijds- als ruimtefrequentie kan men stellen dat de frequentie de omgekeerde dimensie van tijd (s → s−1) of ruimte (m → m−1) heeft. Er bestaan wiskundige bewerkingen (lineaire transformaties) die functies van tijd (of ruimte) omzetten in functies van frequentie. Op deze manier kunnen verschijnselen die tegelijkertijd plaatsvinden maar met andere frequentie ontrafeld worden. Voorbeelden van zulke wiskundige bewerking zijn de Fouriertransformatie, de Laplacetransformatie, de z-transformatie en de Lorentztransformatie.http://nl.wikipedia.org/wiki/Frequentie

  0 likes
 11. Hoi allemaal.
  Tijdreizen is heel leuk. Ik heb het vaker gedaan.
  Maar goed, daar reageer ik eigenlijk helemaal niet voor.
  Ik kwam op infowars het volgende tegen: http://www.infowars.com/elite-pedophile-scandal-explodes/

  Het betreft het misbruik van kinderen door een hoge nederlandse ambtenaar. Dit alles met medeweten van zijn staf en andere overheidsmedewerkers. De rol van dat vieze zwijn Docters van Leeuwen mag ook even bekeken worden, bedenk ik me net.

  Ze pers houdt uiteraard braaf zijn mondje dicht. Anders krijgen ze geen interviewtjes meer van de dames en heren politici, en kunnen ze niet meer oplepelen wat hun voorgeschoteld wordt.

  Ik ben benieuwd hoe lang ze de deksel op die exploderende beerput kunnen houden. Bedenk wel dat dit al jaren onder de mat geveegd word, en er dus velen schuldig zijn aan het leed wat deze kinderen is aangedaan.

  Uiteindelijk belanden deze lui in de hel, dat staat voor mij vast. Maar dan nog wil ik ze daar heel graag in trappen. Heel hard.

  Ik roep eigenlijk iedereen op tot het wereldkundig maken van deze uiterst smerige praktijken, en de misdaad van het verborgen houden ervan.

  En nog wat. De hel is een fysieke plaats, en geen abject hersenspinsel van een middeleeuwse monnik, of zo.
  Voor zover ik begrijp is Mars de plaats waar een mensenleven vergelijkbaar is met een Mc Donald’s hamburger.
  Dat heb ik namelijk met mijn eigen ogen moeten zien.

  En tot besluit: iedereen die nog belasting betaald houd deze zwijnenzooi actief in stand.

  0 likes
 12. Bob Lazar komt ook met een nuchtere verklaring over hoe UFO’s werken.

  https://www.youtube.com/watch?v=SqvnbgGPdmI

  Best wel interessant.

  0 likes
 13. Wel lastig navigeren met die snelheid niet? 1 stofje tegen de “voorruit” en boem weg schip

  0 likes
 14. [quote name=”andries”]Hoi allemaal.
  Tijdreizen is heel leuk. Ik heb het vaker gedaan.
  Maar goed, daar reageer ik eigenlijk helemaal niet voor.
  Ik kwam op infowars het volgende tegen: http://www.infowars.com/elite-pedophile-scandal-explodes/

  Het betreft het misbruik van kinderen door een hoge nederlandse ambtenaar. Dit alles met medeweten van zijn staf en andere overheidsmedewerkers. De rol van dat vieze zwijn Docters van Leeuwen mag ook even bekeken worden, bedenk ik me net.

  Ze pers houdt uiteraard braaf zijn mondje dicht. Anders krijgen ze geen interviewtjes meer van de dames en heren politici, en kunnen ze niet meer oplepelen wat hun voorgeschoteld wordt.

  Ik ben benieuwd hoe lang ze de deksel op die exploderende beerput kunnen houden. Bedenk wel dat dit al jaren onder de mat geveegd word, en er dus velen schuldig zijn aan het leed wat deze kinderen is aangedaan.

  Uiteindelijk belanden deze lui in de hel, dat staat voor mij vast. Maar dan nog wil ik ze daar heel graag in trappen. Heel hard.

  Ik roep eigenlijk iedereen op tot het wereldkundig maken van deze uiterst smerige praktijken, en de misdaad van het verborgen houden ervan.

  En nog wat. De hel is een fysieke plaats, en geen abject hersenspinsel van een middeleeuwse monnik, of zo.
  Voor zover ik begrijp is Mars de plaats waar een mensenleven vergelijkbaar is met een Mc Donald’s hamburger.
  Dat heb ik namelijk met mijn eigen ogen moeten zien.

  En tot besluit: iedereen die nog belasting betaald houd deze zwijnenzooi actief in stand.[/quote]
  Ik ben er voor ze uit hun knusse huisjes en bureau’s te halen, en stand recht toe te passen, steeds weer opnieuw onze kinderen misbruiken, het is al heel oud, vieze psychopaten met wellustige ideéen schijnen onze samenleving over te nemen, je ziet ze overal en steeds meer.

  0 likes
 15. [quote name=”Timothy Drake”]Wel lastig navigeren met die snelheid niet? 1 stofje tegen de “voorruit” en boem weg schip[/quote]

  Het toestel beweegt zelf niet, de ruimte voor en achter het toestel worden beïnvloed. Dus in deze zin gaat het toestel ook niet sneller dan het licht : )

  0 likes
 16. [quote name=”andries”]Hoi allemaal.
  Tijdreizen is heel leuk. Ik heb het vaker gedaan.[/quote]

  fijn, leg eens uit hoe?
  En, laat mij eens de komende winnende nummers voor de lotto weten. Alvast bedankt.

  0 likes
 17. Volgens mij hebben ze dat al 40 jaar geleden ontwikkeld net als de rest wat ‘men bedacht heeft’ voor Star Trek.

  0 likes
 18. Zo’n honderd jaar geleden werd er ook smakelijk gelachen en gespot!! Er verschenen verhalen en geruchten over machines die kunnen vliegen door het luchtruim! Think Twice!?

  0 likes
 19. [quote name=”andries”]Hoi allemaal.
  Tijdreizen is heel leuk. Ik heb het vaker gedaan.
  Maar goed, daar reageer ik eigenlijk helemaal niet voor.
  Ik kwam op infowars het volgende tegen: http://www.infowars.com/elite-pedophile-scandal-explodes/

  Het betreft het misbruik van kinderen door een hoge nederlandse ambtenaar. Dit alles met medeweten van zijn staf en andere overheidsmedewerkers. De rol van dat vieze zwijn Docters van Leeuwen mag ook even bekeken worden, bedenk ik me net.

  Ze pers houdt uiteraard braaf zijn mondje dicht. Anders krijgen ze geen interviewtjes meer van de dames en heren politici, en kunnen ze niet meer oplepelen wat hun voorgeschoteld wordt.

  Ik ben benieuwd hoe lang ze de deksel op die exploderende beerput kunnen houden. Bedenk wel dat dit al jaren onder de mat geveegd word, en er dus velen schuldig zijn aan het leed wat deze kinderen is aangedaan.

  Uiteindelijk belanden deze lui in de hel, dat staat voor mij vast. Maar dan nog wil ik ze daar heel graag in trappen. Heel hard.

  Ik roep eigenlijk iedereen op tot het wereldkundig maken van deze uiterst smerige praktijken, en de misdaad van het verborgen houden ervan.

  En nog wat. De hel is een fysieke plaats, en geen abject hersenspinsel van een middeleeuwse monnik, of zo.
  Voor zover ik begrijp is Mars de plaats waar een mensenleven vergelijkbaar is met een Mc Donald’s hamburger.
  Dat heb ik namelijk met mijn eigen ogen moeten zien.

  En tot besluit: iedereen die nog belasting betaald houd deze zwijnenzooi actief in stand.[/quote]
  Wat heb jij een groot EGO zeg!

  0 likes
 20. [quote name=”andries”]Hoi allemaal.
  Tijdreizen is heel leuk. Ik heb het vaker gedaan.
  Maar goed, daar reageer ik eigenlijk helemaal niet voor.
  Ik kwam op infowars het volgende tegen: http://www.infowars.com/elite-pedophile-scandal-explodes/

  Het betreft het misbruik van kinderen door een hoge nederlandse ambtenaar. Dit alles met medeweten van zijn staf en andere overheidsmedewerkers. De rol van dat vieze zwijn Docters van Leeuwen mag ook even bekeken worden, bedenk ik me net.[/quote]
  Hoi Andries,leuk je weer eens op het forum te zien.
  Wanneer gaan die onsterfelijken Dordrecht nou eens op stelten zetten?
  Wordt onderhand wel eens een keer tijd. 🙂
  Over die hoge ned. ambtenaar: je bedoelt waarschijnlijk de ‘voorbeeldige’heer J.Demmink justitieel ambtenaar in ruste.
  ER schijnt beweging in de zaak te komen, de amerikanen zijn er ook mee bezig.
  M.i. is de zaak enigzins vergelijkbaar met de zaak Jimmy Saville in de U.K.
  Info: https://www.demminkdoofpot.nl/home.html

  0 likes
 21. [quote name=”Dr Why”][quote name=”andries”]Hoi allemaal.
  Tijdreizen is heel leuk. Ik heb het vaker gedaan.[/quote]

  fijn, leg eens uit hoe?
  En, laat mij eens de komende winnende nummers voor de lotto weten. Alvast bedankt.[/quote]

  De winnende nummers worden; 1,3,6,12,24,36 dat zijn de n.l de nummers op het lottobriefje die ik vanmiddag kocht 🙂

  0 likes
 22. Hoe dan ook, deze bestaat al en is in mensenhanden toch een groot probleem… de TR-3B….

  0 likes
 23. Tijdreizen bestaat niet! Alles gebeurt in het NU. De mens kan wel in theorie een warpdrive uitvinden maar de dat wil niet zeggen dat we ook daadwerkelijk de ruimte gaan verkennen. We kunnen nu ook nog meer dan vroeger naar de maan vliegen, maar hebben dat niet meer gedaan. De mens zal nooit de ruimte in gaan zolang ze niet haar zaakjes op aarde in orde heeft. We zullen echt eerst ons bewustzijn moeten verhogen voordat we de kennis zullen bezitten om daadwerkelijk to explore where no man has gone before..

  0 likes
 24. [quote name=”Ankh”]Tijdreizen bestaat niet! Alles gebeurt in het NU. De mens kan wel in theorie een warpdrive uitvinden maar de dat wil niet zeggen dat we ook daadwerkelijk de ruimte gaan verkennen. We kunnen nu ook nog meer dan vroeger naar de maan vliegen, maar hebben dat niet meer gedaan. De mens zal nooit de ruimte in gaan zolang ze niet haar zaakjes op aarde in orde heeft. We zullen echt eerst ons bewustzijn moeten verhogen voordat we de kennis zullen bezitten om daadwerkelijk to explore where no man has gone before..[/quote]
  Interessant. Klopt wat ‘t “NU” betreft, maar in een duaalsysteem, waarin we NU in vertoeven zijn lineaire concepten van toepassing. Tijdreizen als dusdanig bestaat dus inderdaad niet in die zin van lineair tijdsbesef. Tegelijkertijd bestaat het dus ook weer wel. Net als alles in de ‘zone-van-waarschijnlijkheid’ bestaat, maar daarom niet perse tot condensatie komt of, liever, realisatie in ons ‘werkgebied’. Dan heb je de ‘verhoging’ van bewuster worden of zijn. Dan zou men inderdaad meer hoogfrequente concepten kunnen capteren of ‘ontvangen/ detecteren’ om er als een “idee” iets mee te gaan doen. Mede door de wetmatigheid van de ‘morfische resonantie’ zal iets compleet nieuws, iets lastiger tot uitvoer gebracht kunnen worden dan iets wat al vorm had op ons ‘platform’.
  Tijdreizen, rekeninghoudend met de huidige perceptie over dit concept in lineaire tijdsbeleving en besef kan wel degelijk, maar…of ‘t nou zo vertandig is gezien de mailaises over de hele wereld en hoe men met elkaar omgaat, is nog een andere vraag…
  in het “NU” doen we alles, hebben alles gedaan en zullen we alles doen. Het vorige NU-moment alsook ‘t volgende wordt steeds bepaald door wat men als individu of collectief NU doet, van overtuigd is of denkt. 😉

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

rode kruis

Rode Kruis haalt bijna 100 miljoen op voor bosbranden in Australië. Dit is er met het geld gebeurd (‘echt absurd!’)

Het Nederlandse Rode Kruis haalde 1,2 miljoen ...

greta

Greta Thunberg onder vuur door hypocriete klimaatoproep: ‘Ik zie haar niet in Peking of Delhi’

Historicus Niall Ferguson heeft uitgehaald naar Greta ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.