Binnenland

Speciale VN-rapporteur roept slachtoffers en getuigen van politiegeweld Amsterdam op zich te melden

Help anderen door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De taferelen die zondag hebben plaatsgevonden in Amsterdam zouden niet misstaan in een land als Noord-Korea. Beelden van een coronademonstrant die werd gegrepen door een politiehond en afgeranseld met de wapenstok zijn inmiddels vele miljoenen keren bekeken.

Heel de wereld spreekt er schande van. “Het is niet overdreven om dit ‘tirannie’ te noemen. Deze video is de definitie van tirannie. Jij ziet het. Kijk niet weg,” schreef de Amerikaanse radiopresentator Buck Sexton.

Maxime Bernier, leider van de Volkspartij van Canada, vroeg: “Het fascisme is overal in opkomst. Blijf jij zwijgzaam toekijken?” De Amerikaanse commentator, auteur en blogger Katie Pavlich reageerde: “Afschuwelijk.”

“Mensen, word wakker voordat het te laat is,” waarschuwde het Amerikaanse congreslid Thomas Massie. “Wit-Rusland? Hongkong? Europese Unie!” twitterde redacteur en columnist Michael Ziesman.

Hoe legt Halsema dit straks uit?

De beelden trokken ook de aandacht van speciaal VN-rapporteur voor marteling Nils Melzer. Hij roept slachtoffers en getuigen van politiegeweld op zich te melden. Dit jaar brengt Melzer een formeel bezoek aan Nederland, Frankrijk en Polen om te praten over politiegeweld.

“Het politiegeweld tegen de demonstranten in Amsterdam gaat viral. Hoe legt Halsema dit straks uit aan Nils Melzer, de speciale rapporteur van de Verenigde Naties inzake foltering en andere wrede, onmenselijke of onterende behandeling of bestraffing?” vraagt regisseur Dick Maas zich af.

Auteur en spreker Hans van Tellingen voegt toe: “Nederland – en met name de burgemeester en de premier – staat er mooi op na vandaag op het Museumplein.”

De politie kan z’n borst nat gaan maken

Fotograaf en cameraman Guus Schoonewille zag hoe de politie de mensenmassa een straat injoeg waar een ME-peloton met honden stond te wachten. “Ik ben er misselijk van. Ik zou deze aanpak graag tot op de bodem uitgezocht zien. Bart Maes, iets voor u?” vraagt hij. “Dit kán toch niet? Je kunt niet duizenden mensen één straat insturen en ze dan weer tegenhouden met knuppels en honden.”

Advocaat Maes laat weten dat hij vandaag uitgebreide strafrechtelijke aangifte gaat doen bij het OM. “De politie kan z’n borst nat gaan maken,” zegt hij. Eerder onderzocht Melzer politiegeweld tijdens een coronaprotest in Berlijn.

4.8 175 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
214 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loonslaaf
Loonslaaf
1 jaar geleden

En dan………. Juist net niets

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
1 jaar geleden

LS…

En maar schande spreken over parallellen trekken met het Nazi bewind.

Loonslaaf
Loonslaaf
1 jaar geleden

En wat gaat Nils doen of bereiken met de aangiftes ? Tijd verspilling en daarbij de VN is zelf een corrupte kliek

Semper paratus
Semper paratus
1 jaar geleden

Gore ratten die ME,ers en politie! Dir is de SA van Schwab

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

214
0
We lezen graag je reactie!x