Mens en Dier

Fleur Agema roept op: ‘Stop de lockdown en vrijheidsbeperkende maatregelen en 2G!’

Help anderen door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

RIVM-baas Jaap van Dissel waarschuwde halverwege december in de Tweede Kamer dat de omikronvariant in potentie tot 600 ziekenhuisopnames en ruim 100 ic-opnames per dag kan leiden.

Dat zou twee keer het niveau zijn waarop de laatste golf piekte. “Het is allemaal niet geruststellend,” aldus Van Dissel.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Vanwege de zorgen rond de omikronvariant besloot het kabinet een harde lockdown in te stellen. Het coronadashboard laat zien dat het aantal ziekenhuis- en IC-opnames al sinds begin december stevig daalt.

Er klopt niets van

Eind december kwamen alle werkelijke data ver onder het uiterste betrouwbaarheidsinterval van het RIVM-model uit. “Het OMT moet met een spoedadvies komen en de lockdown eindigen,” twitterde Maarten van den Berg. “Er klopt niets van de grond tot deze lockdown!”

“Wij zitten als enige land in lockdown, niet op basis van realiteit, maar op basis van angstmodellen,” voegde hij toe. “Ik kan er met mijn verstand niet bij.”

“Een onzekerheidsinterval van 2500 bedden instellen, en twee weken na het uitkomen van deze modelberekening al ruim onder dit uiterste scenario uitkomen op basis van de werkelijke data. Jaap van Dissel en ons OMT doen dat,” schrijft Van den Berg. “Schande!”

Zeer sterk uit elkaar

Kamerlid Fleur Agema (PVV) reageert: “De voorspellingen van Van Dissel en de daadwerkelijke bedbezetting lopen zeer sterk uit elkaar. Besmettingen lopen op, maar ziekenhuisopnames dalen nog steeds.”

“Stop de lockdown en vrijheidsbeperkende maatregelen en 2G!” zegt Agema.

4.9 98 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

97 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marco
Marco
2 jaren geleden

Lock down heeft niets met de volksgezondheid te maken, als dat nou even doordringt zijn we een stap verder. Rutte en zijn kliek voeren een hele andere agenda uit.

Annette
Annette
2 jaren geleden

Fleur, ik schrijf het nog maar een keer: deze lockdown, waar wij nu WEER noodgedwongen in zitten, heeft niets, maar dan ook niets te maken met de angst voor heel veel ziekenhuisopnames.

Het heeft maar met twee dingen te maken: ons langzaam maar zeker onze vrijheid af te nemen EN, misschien wel het belangrijkste, het hele MKB, waar veel mensen financieel afhankelijk van zijn, tot op de grond toe af te breken.

Ik kan mij niet voorstellen, dat er nog maar één iemand is, die gelooft, dat het hier om onze gezondheid gaat.

Het gaat om het uitrollen van een totalitaire controle staat, waarin wij als individuen ons kleine beetje vrijheid, dat wij nog hadden, definitief zullen verliezen.

Gisteren hebben wij met eigen ogen kunnen zien, hoe de duivels, die momenteel (nog) de macht hebben, zo’n scenario uitrollen.

Ik heb vorig jaar heel wat demonstraties meegemaakt en die verliepen stuk voor stuk heel vredelievend. Bijna altijd waren daar ook de veteranen bij aanwezig. Dat voelde voor mij heel veilig aan.

NU zijn gisteren een aantal veteranen nota bene opgepakt en afgevoerd naar het cellenblok aan de Flierbosdreef in de Amsterdamse Bijlmer.

Ik heb de berichten allemaal gevolgd en werd warm van binnen, toen ik las dat er velen daarnaartoe zijn gegaan en buiten bij een vuurkorf zijn blijven wachten. Er zijn dekens naartoe gebracht en er werden pizza’s besteld.

Eén ding is voor mij zeker: wat er gisteren gebeurd is, is afschuwelijk, maar heeft ook een mooie kant. De saamhorigheid zal met de dag groeien.

Nog iets: de beelden van het excessieve politiegeweld zijn de hele wereld rondgegaan. Vooral de beelden van de mensen in witte pakken met witte maskers op.

Nederland als klein landje heeft gisteren het wereldnieuws gehaald.
Uiteraard is er hier bij de NPO zo goed als geen aandacht aan besteed. Maar dat kennen wij natuurlijk.

Geen schaap
Geen schaap
2 jaren geleden

Reisbeperkingen voor de burgers. Tegen de tijd dat de tsunami Europa bereikt, zijn de politici gevlogen. Ze dachten enkel aan zichzelf.

Michel
Michel
2 jaren geleden

Beste mensen ‘ER IS GEEN LOCKDOWN’ !! Als we er niet meer aan meedoen is het klaar. We houden het ZELF in stand. Laat je niet meer testen en laat je niet vaccineren!

Back to top button
97
0
We lezen graag je reactie!x