Mens en Dier

Fleur Agema roept op: ‘Stop de lockdown en vrijheidsbeperkende maatregelen en 2G!’

Help door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

RIVM-baas Jaap van Dissel waarschuwde halverwege december in de Tweede Kamer dat de omikronvariant in potentie tot 600 ziekenhuisopnames en ruim 100 ic-opnames per dag kan leiden.

Dat zou twee keer het niveau zijn waarop de laatste golf piekte. “Het is allemaal niet geruststellend,” aldus Van Dissel.

Vanwege de zorgen rond de omikronvariant besloot het kabinet een harde lockdown in te stellen. Het coronadashboard laat zien dat het aantal ziekenhuis- en IC-opnames al sinds begin december stevig daalt.

Er klopt niets van

Eind december kwamen alle werkelijke data ver onder het uiterste betrouwbaarheidsinterval van het RIVM-model uit. “Het OMT moet met een spoedadvies komen en de lockdown eindigen,” twitterde Maarten van den Berg. “Er klopt niets van de grond tot deze lockdown!”

“Wij zitten als enige land in lockdown, niet op basis van realiteit, maar op basis van angstmodellen,” voegde hij toe. “Ik kan er met mijn verstand niet bij.”

“Een onzekerheidsinterval van 2500 bedden instellen, en twee weken na het uitkomen van deze modelberekening al ruim onder dit uiterste scenario uitkomen op basis van de werkelijke data. Jaap van Dissel en ons OMT doen dat,” schrijft Van den Berg. “Schande!”

Zeer sterk uit elkaar

Kamerlid Fleur Agema (PVV) reageert: “De voorspellingen van Van Dissel en de daadwerkelijke bedbezetting lopen zeer sterk uit elkaar. Besmettingen lopen op, maar ziekenhuisopnames dalen nog steeds.”

“Stop de lockdown en vrijheidsbeperkende maatregelen en 2G!” zegt Agema.

4.9 98 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
97 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marco
Marco
1 jaar geleden

Lock down heeft niets met de volksgezondheid te maken, als dat nou even doordringt zijn we een stap verder. Rutte en zijn kliek voeren een hele andere agenda uit.

Annette
Annette
1 jaar geleden

Fleur, ik schrijf het nog maar een keer: deze lockdown, waar wij nu WEER noodgedwongen in zitten, heeft niets, maar dan ook niets te maken met de angst voor heel veel ziekenhuisopnames.

Het heeft maar met twee dingen te maken: ons langzaam maar zeker onze vrijheid af te nemen EN, misschien wel het belangrijkste, het hele MKB, waar veel mensen financieel afhankelijk van zijn, tot op de grond toe af te breken.

Ik kan mij niet voorstellen, dat er nog maar één iemand is, die gelooft, dat het hier om onze gezondheid gaat.

Het gaat om het uitrollen van een totalitaire controle staat, waarin wij als individuen ons kleine beetje vrijheid, dat wij nog hadden, definitief zullen verliezen.

Gisteren hebben wij met eigen ogen kunnen zien, hoe de duivels, die momenteel (nog) de macht hebben, zo’n scenario uitrollen.

Ik heb vorig jaar heel wat demonstraties meegemaakt en die verliepen stuk voor stuk heel vredelievend. Bijna altijd waren daar ook de veteranen bij aanwezig. Dat voelde voor mij heel veilig aan.

NU zijn gisteren een aantal veteranen nota bene opgepakt en afgevoerd naar het cellenblok aan de Flierbosdreef in de Amsterdamse Bijlmer.

Ik heb de berichten allemaal gevolgd en werd warm van binnen, toen ik las dat er velen daarnaartoe zijn gegaan en buiten bij een vuurkorf zijn blijven wachten. Er zijn dekens naartoe gebracht en er werden pizza’s besteld.

Eén ding is voor mij zeker: wat er gisteren gebeurd is, is afschuwelijk, maar heeft ook een mooie kant. De saamhorigheid zal met de dag groeien.

Nog iets: de beelden van het excessieve politiegeweld zijn de hele wereld rondgegaan. Vooral de beelden van de mensen in witte pakken met witte maskers op.

Nederland als klein landje heeft gisteren het wereldnieuws gehaald.
Uiteraard is er hier bij de NPO zo goed als geen aandacht aan besteed. Maar dat kennen wij natuurlijk.

Geen schaap
Geen schaap
1 jaar geleden

Reisbeperkingen voor de burgers. Tegen de tijd dat de tsunami Europa bereikt, zijn de politici gevlogen. Ze dachten enkel aan zichzelf.

Michel
Michel
1 jaar geleden

Beste mensen ‘ER IS GEEN LOCKDOWN’ !! Als we er niet meer aan meedoen is het klaar. We houden het ZELF in stand. Laat je niet meer testen en laat je niet vaccineren!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

97
0
We lezen graag je reactie!x