Homepagina » Natuur en Milieu » “Spionagediensten financieren klimaatonderzoek om weersbeïnvloeding als wapen te gebruiken”
"Spionagediensten financieren klimaatonderzoek om weersbeïnvloeding als wapen te gebruiken"

“Spionagediensten financieren klimaatonderzoek om weersbeïnvloeding als wapen te gebruiken”

Een Amerikaanse wetenschapper van de Rutgers-universiteit in New Jersey vermoedt dat inlichtingendiensten klimaatonderzoek financieren om te kijken of nieuwe technologieën kunnen worden ingezet als wapen.

Alan Robock roept geheimzinnige overheidsagentschappen op open te zijn over hun interesse in het onderzoek naar klimaatbeïnvloeding. Robock, die rapporten heeft geschreven voor het IPCC, gebruikt computermodellen om te bestuderen hoe stratosferische aerosolen de planeet kunnen afkoelen.

Hij is bezorgd dat dergelijke technologieën in de verkeerde handen vallen. Afgelopen week verscheen er een klimaatrapport dat deels is gefinancierd door de Amerikaanse inlichtingendiensten. Robock zei dat de CIA en andere agentschappen niet hebben uitgelegd waarom ze geïnteresseerd zijn in dit onderzoek. Het rapport werd medegefinancierd door de NASA, het Amerikaanse ministerie van Energie en de meteorologische dienst NOAA.

In 2009 richtte de CIA het omstreden Center on Climate Change and National Security op. Het centrum werd in 2012 gesloten, maar de spionagedienst zei dat het de gevolgen van klimaatverandering en de invloed ervan op de Amerikaanse economie zou blijven monitoren.

Robock kwam er drie jaar geleden achter dat inlichtingendiensten betrokken zijn bij het klimaatonderzoek. Hij werd gebeld door twee mannen die CIA-adviseurs beweerden te zijn. Ze zeiden: “We werken voor de CIA en willen graag weten of we kunnen achterhalen of een ander land ons klimaat beheerst.” Wat ze volgens Robock eigenlijk vroegen was: “Als we het klimaat van een ander land willen beheersen, zou men dat dan kunnen achterhalen?”

Hij antwoordde dat wolken die groot genoeg zijn om het klimaat te veranderen, kunnen worden gezien door satellieten en instrumenten op de grond. Het gebruik van weersbeïnvloeding als wapen is sinds 1978 officieel verboden.

“Ik ben achter veel meer dingen gekomen die de CIA buiten de regels om heeft gedaan,” zei Robock. “Ik had niet verwacht dat mijn belastinggeld op deze manier zou worden besteed.” De CIA was niet bereikbaar voor commentaar.

Tijdens de Vietnamoorlog heeft de VS weersbeïnvloeding als wapen gebruikt. Operatie Popeye had als doel de Vietnamese troepen te hinderen door het extra te laten regenen. Dit deed men door verschillende chemicaliën in tonnen uit vliegtuigen te droppen.

[Guardian]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Ton schreef:

  De natuur is in essentie een zelfregulerend systeem, en wat doen onze overheden wereldwijd ? Die gaan knoeien met klimaatbeïnvloeding, ze spuiten giftige chemicaliën in de atmosfeer. Ze houden zich bezig met het modificeren van gewassen (genetische modificatie). Ze smeren ons hun vaccinaties en pillen aan vol kunstmatige chemische rotzooi. En ze gaan maar door met het afbreken van alles wat natuurlijk is. Tot we daar op een dag een hele hoge prijs voor gaan betalen.

  • Elise49 schreef:

   Er is een dodenlijst van bankiers, financiers enz. Die laatste verdachte doden, daar zaten medewerkers van wetenschappers en farma enz. bij. Zijn er mensen(geheime organisatie), die deze mensen op aan het ruimen zijn ivm met die onethische financieringsplannen? Of omdat ze teveel wisten?
   Gisteren bij Late Night waren er jongens en Kaspersky omtrent hacken van banken. Iemand hackt banken via de 0 en 1 coderingen en vult zijn zakken met bergen geld en is moeilijk te achterhalen. Het schijnt dat JP morgan bank vaak slachtoffer is geweest. Dat elke bank slachtoffer kan worden en niet iedere bank komt daarvoor uit. Dat men zelfs een bank failliet kan laten gaan via deze veranderingen van binaire getallen. Is de crisis zo tot stand gekomen? Ik herinner me nog een gesprek op tv met iemand van de Europese bank. Deze zei dat niemand bang hoeft te zijn, dat de Europese bank ooit failliet zou kunnen gaan. Toch wel raar, dat iemand zo zeker van zijn zaak is niet? Nu dat je weet dat elke bank kapot gemaakt kan worden. Overigens zijn de rekenmethodes van computers al bekend uit de oudheid. En wie waren de eerste bankiers?….De…Juist ja. Er zijn de laatste jaren erg veel banken failliet gegaan. Kijk maar op wiki.
   Dit is een beetje ontopic, maar er is iets gaande bij de top. Ik heb het gevoel dat er binnenkort wel een en ander uit gaat komen.

   • EllenB schreef:

    Ik heb hier wel een paar ideetjes over.
    Volgens mij is deze hack een valse vlag.
    Obama en consorten, willen meer controle over het internet, en deze zogenaamde (?) hack, moet ons ertoe aanzetten, om dat toe te laten.
    Kijk deze video eens, en oordeel dan zelf.

    https://www.youtube.com/watch?v=0HuOdACBjcs

    Over die dode bankiers:
    Ik denk dat ze publiek wouden maken, dat er praktisch geen goud meer is, in de kluizen en Fort Knox.
    Tevens zijn er triljoenen dollars aan overheidsgeld spoorloos verdwenen.
    Volgens een whistleblower die nog wel in leven is, zou dit geld en goud, naar de ondergrondse bunkers van de Elite verhuisd zijn.

    Tja, dat mag natuurlijk niet bekend worden.

    • Elise49 schreef:

     Waar ik ook aan dacht. De mensen die op deze manieren doodgaan, zijn die misschien opgenomen. De vele ufo’s bij bergen. Mensen gaan dood op bergen. Wordt hun ziel opgenomen door goden? Het lichaam bestaat eenmaal alleen uit stoffen.
     Maar goed, alles wijst naar een NWO/Bijbelse uitkomingen. En inderdaad het goud speelt een rol. Maar is dat goddelijk/aliens of gewoon een manier op de NWO te creëren?

 • JevWeazle schreef:

  een aantal jaren geleden ben ik zelf mijn zoektocht begonnen naar de waarheid wat betreft weermanipulatie, chemtrails, nanotechnology blackbudgets etc etc. uiteindelijk heb ik letterlijk honderden wetenschappelijke artikelen, pdf documenten van kritische boeken en documentares over dit onderwerp weten te verzamelen en het is zo gigantisch uitgebreid dat zelfs de meest doorgewinterde skepticus de opstapelende bewijzen niet kan ontkrachten.

  ik ben al enige tijd op zoek naar een betrouwbaar platform om dit gigantische bewijs over atmosferische fenomenen (880 documenten) te kunnen plaatsen zodat mensen er gebruik van kunnen maken zodat zij er net als ik gebruik van kunnen maken in de zoektocht naar de waarheid.

  kan iemand mij doorverwijzen naar een forum of iets dergelijks die mij verder kunnen helpen alstublieft mail me zelf ook gerust, ik zoek een website of een blog die het wilt overwegen de verzamelde artikelen door te nemen en zelfs misschien te plaatsen.

  ik wil er graag ISO bestand of een ZIP file van maken ik ben er op gebrand de informatie die ik heb verzameld met de wereld te delen.

  alvast bedankt,
  Jevweazle

 • Kalki schreef:

  Hoe vaak hebben de autoriteiten de H.A.A.R.P. wel niet ingezet, terwijl deze als weerregelaar moest dienen, ondertussen wel als wapen dienst deed?

  • henk001 schreef:

   nooit. en HAARP moets helemaal niet als weerregelaar dienen. dat is wat fantasten er van hebben gemaakt en anderen geloven zoiets klakkeloos. HAARP diende om de ionosfeer te onderzoeken.

   • Huisheks schreef:

    Onderzoeken = d.i. een mooi woord. Dat geeft aan dat je risico-volle zaken mag testen in het kader van het onderzoek. Testen betekend dat je iets wat nog niet goedgekeurd is ongelimiteerd mag gebruiken voor je “onderzoek”. Dat betekent dat niemand je iets kan maken en zolang het “onderzoek “nog niet is afgerond, je gewoon je gang mag gaan. Dat alles voor de “wetenschap”. Opvallend is dat dit soort onderzoeken altijd een militaire achtergrond hebben en dat zulks eigenlijk nooit de mensheid dienend is.

 • henk001 schreef:

  zoals zo vaak vraag ik mij af: wat is de nieuwswaarde? Robock is gebeld met de vraag: als een ander land ons weer zou beïnvloeden,zouden wij dat dan kunnen detecteren? (Ja dus.) Hij vermoedt dat ze wat anders bedoelen. De inlichtingendiensten zeggen niet waarom ze geïnteresseerd zijn in een rapport over de mogelijkheid van klimaatbeïnvloeding. Enerzijds is geheimzinnig doen natuurlijk iets dat bij spionagediensten hoort. Anderzijds is dat niet zo mysterieus: als het kan willen ze het weten, want dan kan het als wapen worden gebruikt. Als ik de CIA was zou ik ook geïnteresseerd zijn. Het rapport was hier trouwens duidelijk over — iets dat wel in de Guardian, maar niet op deze site wordt gemeld: het enige dat op dit moment technologisch haalbaar is, is het “vangen”van CO2.
  Wat dit artikel ook duidelijk maakt is dat Robock’s onderzoek — (hoe) kun je mbv aerosolen in de stratosfeer meer zonnestraling tegenhouden (zoals vulkanen soms ook doen)? — gaat over de stratosfeer. Dat is niet waar vliegtuigen vliegen, die vliegen in de troposfeer. Contrails hebben zelfs een netto iets opwarmend effect, doordat dat soort hoge sluierbewolking nog wel zonnestraling doorlaat, maar uitgestraaalde IRstraling effectiever tegenhoudt.

 • JevWeazle schreef:

  wie o wie kent de watersnood-ramp uit 1952 nog? of heeft er wel eens van gehoord?

  misschien wel leuk om even te vermelden in het kader van weermanipulatie,

  watersnoodramp in nederland (1952) is ontstaan na geoengineering experimenten in de noordzee in een poging de regen in wolken te kunnen manipuleren.

  1877 is het eerste jaar geweest waarin experimenten uitgevoerd zijn die het weer beinvloeden.
  en de experimenten/onderzoeken zijn nooit gestopt.

  het is nu 2015, dat is 138 jaar aan onderzoek

  keep spreading the truth

  • henk001 schreef:

   de watersnood in 1953 (niet 1952) werd veroorzaakt door een zeer zware noordwesterstorm in combinatie met springtij (en — zo kort na de tweede wereldoorlog — dijken met achterstallig onderhoud). geen van beide kan zijn veroorzaakt door wat voor regenmakerij dan ook. en ik ben ook zeer benieuwd naar een bron die jouw bewering kan onderbouwen dat er toen überhaupt in de Noordzee dat soort experimenten zijn gedaan.
   als de rest van je “bewijs” van dezelfde kwaliteit is, dan laat maar zitten

  • henk schreef:

   Volgens mij stormt het in je hersenpan. Geen zorgen, het waait wel over.

  • EllenB schreef:

   We kunnen ons beter druk maken over de watersnood-ramp die ons nu boven het hoofd hangt.
   PLanet X komt nou wel erg dichtbij.
   Ik verwacht (en velen met mij), dat het nog dit jaar mis zal gaan.
   Er zijn al vele tekenen aan de wand.
   Begrijp niet dat er zo weinig over vermeld wordt, op deze site.
   Van alle gevaren die ons nu boven het hoofd hangen, is dit namelijk zonder de meer de grootste.

   Wil je meer weten over het Planet X System, kijk dan eens naar deze video.
   Heel wetenschappelijk en toch duidelijk.

   https://www.youtube.com/watch?v=qZCCoeGb22Y

   Video’s met live-beelden van de planeten van dit inkomende zonnestelsel (want dat is het)

   https://www.youtube.com/watch?v=oYfFS3Yy8Rs
   https://www.youtube.com/watch?v=TeOaVWzWo1Y
   https://www.youtube.com/watch?v=sLfcrKl_On8
   https://www.youtube.com/watch?v=PyaB0XQHFNs

   En er is nog veel meer over te vinden op YouTube.
   Alsjeblieft mensen, ga zelf eens op zoek als je mij niet gelooft, want de bewijzen zijn overweldigend.

   • henk001 schreef:

    heel wetenschappelijk? hij beweert doodleuk dat een komeet uit de oortwolk rechtdoor door het zonnestelsel kan vliegen. dat is onmogelijk, want ieder object zal onder invloed van de zwaartekracht van de zon een afbuiging ondervinden. hij beweert dat iets dat een elliptische baan om de zon heeft met een omlooptijd van 3600 jaar tegelijkertijd een omlooptijd van 380 dagen heeft om de zon.
    deze man heeft duidelijk de ballen verstand van hemelmechanica en natuurkunde.
    de overige filmpjes (was het je opgevallen dat de eerste en de tweede hetzelfde zijn?) laten alweer lensflares zien (1e en tweede) idem de derde: het mooiste bewijs hiervoor is dat de zon gedeeltelijk achter een wolk zit, hoewel de overbelichting dat een beetje overstraalt, en de lensflare op precies dezelfde plek door hetzelfde wordt afgedekt. het laatste filmpje is een beetje sneu. de mensen hebben duidelijk geen idee dat als je de bleke zon door een dichter gedeelte van de wolken ziet, dat dan het felle zonlicht er vlak naast door een bijna opening de zon zelf lijkt te zijn.
    al jarenlang worden deze second sun foto’s gepubliceerd. als je niet wilt aannemen dat het lensflares zijn, bedenk dan dat dat zou betekenen dat dit object al jaren in de richting van de zon zou staan, zo goed als even groot. en geen enkele (amateur-)astronoom zou dit zijn opgevallen? geen zonnewaarnemingssatelliet zou dit hebben waargenomen?
    hoe is het overigens met de zonsondergang? schuift die al weer terug naar het westen? de zon ging vandaag ongeveer 25° links van het westen onder, waar dat op 21 december nog bijna 40° was. op 20 maart gaat ie weer precies in het westen onder. blijf kijken!

   • Ronny schreef:

    en ja hoor. de hele wetenschappelijke verklaring achter het geneuzel krijgt als bewijs een paar van die youtroep filmpjes. zucht.
    en dan dat gedoe over die planeet. triest.

 • Ferry schreef:

  Veel overeenkomsten in het boek van Michael Crichton “State of Fear”

 • Liquid schreef:

  “wie o wie kent de watersnood-ramp uit 1952 nog? of heeft er wel eens van gehoord?”

  Ehm……. nee, nooit van gehoord. Wel van die uit 1953.
  Maar eh…. ‘keep spreading the truth’.
  😉

 • JevWeazle schreef:

  @henk
  vind het vervelend dat je zo je mening durft te uiten blijkt heel erg uit jou manier van praten dat je niet het onderwerp geoengineering hebt onderzocht.
  met je schertsvertoning van een verklaring van de watersnoodramp die je nota bene van wikipedia hebt gehaald.

  ik heb ernstig de behoefte om talloze linkjes te plaatsen en dergelijke teksten om bepaalde mensen die niet open-minded zijn te proberen overtuigen maar ik ga de waarheid niet opdringen en tegelijkertijd doe ik mezelf en al mijn onderzoek mee tekort. hoop gewoon dat meer mensen buiten het vierkantje leren te gaan denken

  – ik wil met mensen kunnen discusieren over waarom de maan een hologram en over de holle aarde en andere dingen die absoluut de moeite waard zijn om te onderzoeken maar toch nog veel kritiek te verduren krijgt op het wereldwijde web

  heeft Ninefornews.nl geen forum?

  okee nieuw doel voor 2015,
  eigen website

  • henk001 schreef:

   Ik hoef niet iets van Wikipedia te halen wat common knowledge is. Wil je beweren dat het geen springtij was? Dat er toen geen noordwesterstorm (kracht 10 tot 11) stond?

 • x

  Check Also

  cia-klokkenluider

  CIA-klokkenluider: ‘Biden en Obama hebben Navy Seals vermoord’

  President Donald Trump heeft een artikel geretweet ...

  clinton

  Vrijgegeven documenten: Hillary Clinton zat achter ‘Rusland-hoax’

  Hillary Clinton heeft tijdens de verkiezingscampagne van ...

  >