Natuur en Milieu

“Spionagediensten financieren klimaatonderzoek om weersbeïnvloeding als wapen te gebruiken”

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Amerikaanse wetenschapper van de Rutgers-universiteit in New Jersey vermoedt dat inlichtingendiensten klimaatonderzoek financieren om te kijken of nieuwe technologieën kunnen worden ingezet als wapen.

Alan Robock roept geheimzinnige overheidsagentschappen op open te zijn over hun interesse in het onderzoek naar klimaatbeïnvloeding. Robock, die rapporten heeft geschreven voor het IPCC, gebruikt computermodellen om te bestuderen hoe stratosferische aerosolen de planeet kunnen afkoelen.

Hij is bezorgd dat dergelijke technologieën in de verkeerde handen vallen. Afgelopen week verscheen er een klimaatrapport dat deels is gefinancierd door de Amerikaanse inlichtingendiensten. Robock zei dat de CIA en andere agentschappen niet hebben uitgelegd waarom ze geïnteresseerd zijn in dit onderzoek. Het rapport werd medegefinancierd door de NASA, het Amerikaanse ministerie van Energie en de meteorologische dienst NOAA.

In 2009 richtte de CIA het omstreden Center on Climate Change and National Security op. Het centrum werd in 2012 gesloten, maar de spionagedienst zei dat het de gevolgen van klimaatverandering en de invloed ervan op de Amerikaanse economie zou blijven monitoren.

Robock kwam er drie jaar geleden achter dat inlichtingendiensten betrokken zijn bij het klimaatonderzoek. Hij werd gebeld door twee mannen die CIA-adviseurs beweerden te zijn. Ze zeiden: “We werken voor de CIA en willen graag weten of we kunnen achterhalen of een ander land ons klimaat beheerst.” Wat ze volgens Robock eigenlijk vroegen was: “Als we het klimaat van een ander land willen beheersen, zou men dat dan kunnen achterhalen?”

Hij antwoordde dat wolken die groot genoeg zijn om het klimaat te veranderen, kunnen worden gezien door satellieten en instrumenten op de grond. Het gebruik van weersbeïnvloeding als wapen is sinds 1978 officieel verboden.

“Ik ben achter veel meer dingen gekomen die de CIA buiten de regels om heeft gedaan,” zei Robock. “Ik had niet verwacht dat mijn belastinggeld op deze manier zou worden besteed.” De CIA was niet bereikbaar voor commentaar.

Tijdens de Vietnamoorlog heeft de VS weersbeïnvloeding als wapen gebruikt. Operatie Popeye had als doel de Vietnamese troepen te hinderen door het extra te laten regenen. Dit deed men door verschillende chemicaliën in tonnen uit vliegtuigen te droppen.

[Guardian]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ton
Ton
7 jaren geleden

De natuur is in essentie een zelfregulerend systeem, en wat doen onze overheden wereldwijd ? Die gaan knoeien met klimaatbeïnvloeding, ze spuiten giftige chemicaliën in de atmosfeer. Ze houden zich bezig met het modificeren van gewassen (genetische modificatie). Ze smeren ons hun vaccinaties en pillen aan vol kunstmatige chemische rotzooi. En ze gaan maar door met het afbreken van alles wat natuurlijk is. Tot we daar op een dag een hele hoge prijs voor gaan betalen.

JevWeazle
JevWeazle
7 jaren geleden

een aantal jaren geleden ben ik zelf mijn zoektocht begonnen naar de waarheid wat betreft weermanipulatie, chemtrails, nanotechnology blackbudgets etc etc. uiteindelijk heb ik letterlijk honderden wetenschappelijke artikelen, pdf documenten van kritische boeken en documentares over dit onderwerp weten te verzamelen en het is zo gigantisch uitgebreid dat zelfs de meest doorgewinterde skepticus de opstapelende bewijzen niet kan ontkrachten.

ik ben al enige tijd op zoek naar een betrouwbaar platform om dit gigantische bewijs over atmosferische fenomenen (880 documenten) te kunnen plaatsen zodat mensen er gebruik van kunnen maken zodat zij er net als ik gebruik van kunnen maken in de zoektocht naar de waarheid.

kan iemand mij doorverwijzen naar een forum of iets dergelijks die mij verder kunnen helpen alstublieft mail me zelf ook gerust, ik zoek een website of een blog die het wilt overwegen de verzamelde artikelen door te nemen en zelfs misschien te plaatsen.

ik wil er graag ISO bestand of een ZIP file van maken ik ben er op gebrand de informatie die ik heb verzameld met de wereld te delen.

alvast bedankt,
Jevweazle

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Hoe vaak hebben de autoriteiten de H.A.A.R.P. wel niet ingezet, terwijl deze als weerregelaar moest dienen, ondertussen wel als wapen dienst deed?

henk001
henk001
7 jaren geleden

zoals zo vaak vraag ik mij af: wat is de nieuwswaarde? Robock is gebeld met de vraag: als een ander land ons weer zou beïnvloeden,zouden wij dat dan kunnen detecteren? (Ja dus.) Hij vermoedt dat ze wat anders bedoelen. De inlichtingendiensten zeggen niet waarom ze geïnteresseerd zijn in een rapport over de mogelijkheid van klimaatbeïnvloeding. Enerzijds is geheimzinnig doen natuurlijk iets dat bij spionagediensten hoort. Anderzijds is dat niet zo mysterieus: als het kan willen ze het weten, want dan kan het als wapen worden gebruikt. Als ik de CIA was zou ik ook geïnteresseerd zijn. Het rapport was hier trouwens duidelijk over — iets dat wel in de Guardian, maar niet op deze site wordt gemeld: het enige dat op dit moment technologisch haalbaar is, is het “vangen”van CO2.
Wat dit artikel ook duidelijk maakt is dat Robock’s onderzoek — (hoe) kun je mbv aerosolen in de stratosfeer meer zonnestraling tegenhouden (zoals vulkanen soms ook doen)? — gaat over de stratosfeer. Dat is niet waar vliegtuigen vliegen, die vliegen in de troposfeer. Contrails hebben zelfs een netto iets opwarmend effect, doordat dat soort hoge sluierbewolking nog wel zonnestraling doorlaat, maar uitgestraaalde IRstraling effectiever tegenhoudt.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

21
0
We lezen graag je reactie!x