Homepagina » Buitenland » Spionnen en terroristen. Hoe hecht zijn de banden tussen de Britse overheid en de dader van de zelfmoordaanslag in Manchester?
Spionnen en terroristen. Hoe hecht zijn de banden tussen de Britse overheid en de dader van de zelfmoordaanslag in Manchester?

Spionnen en terroristen. Hoe hecht zijn de banden tussen de Britse overheid en de dader van de zelfmoordaanslag in Manchester?

Er is opnieuw een link gevonden tussen de Britse overheid en de dader van de aanslag in Manchester vorig jaar mei. De aanslagpleger, Salman Abedi, blijkt drie jaar ervoor door de Britse marine te zijn gered uit Libië.

De vader van Salman, Ramadan Abedi, was in Libië een prominent lid van de Libische Islamitische Gevechtsgroep (LIFG), een radicale groep die banden heeft met Al Qaida.

In 2002 beschuldigde klokkenluider en oud-MI6-agent David Shayler de Britse inlichtingendiensten van het financieren van LIFG om Gaddafi te vermoorden.

Ontkende

De LIFG zou in februari 1996 hebben geprobeerd Gaddafi te doden, maar dat mislukte. De overheid ontkende de beschuldiging.

Groot-Brittannië verleende asiel aan veel leden van de LIFG, waarvan het grootste deel terechtkwam in Manchester, waar Salman werd geboren.

In april dit jaar gaf de Britse overheid eindelijk toe banden te hebben met de LIFG.

Communiceerde

Minister Alistair Burt zei: “Tijdens het Libische conflict in 2011 communiceerde de Britse overheid met een groot aantal Libiërs die betrokken waren bij de strijd tegen de troepen van Gaddafi.”

“Waarschijnlijk ging het daarbij ook om leden van de Libische Islamitische Gevechtsgroep,” voegde hij toe.

Witte Helmen

Salman Abedi reisde vaak heen en weer tussen Manchester en Tripoli en hij vocht met zijn vader in de burgeroorlog, ook nog nadat Gaddafi was gevallen.

De geschiedenis lijkt zich nu te gaan herhalen. Groot-Brittannië heeft asiel aangeboden aan de Syrische Witte Helmen, die nauwe banden hebben met terroristische groeperingen.

[RT]


Vond je deze info interessant? Deel het dan met je vrienden op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Nogmaals geplaatst, plus aanvulling.

  Waarom onveiligheid, angst en terrorisme zo goed verkoopt. Daarom stroomt de EU o.a. vol?

  Handel is handel en als de glaszetter niets heeft te doen, wat dan? Dan zorgt hij toch zelf voor veel kapotte ramen of voor hooligans die graag vernielen.

  https://decorrespondent.nl/6327/israel-exporteert-niet-alleen-wapens-maar-ook-angst/2255838026211-cf58709c

  Hoe vies, laag en doortrapt propageert de mainstream media opeens chrystal meth of wellicht binnenkort flakka??

  Wat gaan wij binnenkort vernemen van doorgedraaide ex huursoldaten en ander losgelaten misdadig volk uit het MO in Europa/NL? Gaat de afbraak en angst modus in Europa niet snel genoeg? En moet het geheel vele tandjes hoger?

  https://nos.nl/artikel/2244214-steeds-meer-crystal-meth-in-nederland-geproduceerd.html

  8 likes
  • Hoeveel ex huursoldaten, hoeveel doorgedraaid misdadig westers ‘personeel’ wordt hals-over-kop via Israël, het land van vrede en liefde, doorverwezen naar Europese landen?

   De doodgereden fietsers in Tadzjikistan was geen ongeluk, maar werden bewust afgemaakt o.a. door een ex huursoldaat die gevochten had in Syrië. Mad dogs zijn het, gevaarlijk en lopen niet alleen daar rond maar ook duizenden vrij in Nederland en Europa. De witte helmen zijn maar een handvol, er zijn veel meer en kan de o zo ‘vriendelijke’ en ‘behuplzame vluchteling’ zijn die naast u is komen wonen.

   En mochten de nieuwe buren of mensen op straat wat verward zijn, dan komt dat niet hierdoor??…… https://nos.nl/artikel/2172435-captagon-waarschijnlijk-niet-voor-nederlandse-markt-bestemd.html

   5 likes
   • ….Kon na een eerder besluit te stoppen met reageren, toch niet de verleiding weerstaan om op dit soort specifieke en voor iedereen met nog wat gezond en redelijk verstand belangrijke artikel te reageren.

    We weten en begrijpen (bijna) allemaal dat Nederland en Europa verloren zijn. Het enige wat nog rest is ieder voor zich en god (welke?) voor ons allen.

    Het land is helaas verloren en mensen nog meer die niet de realiteit en waarheid willen zien of horen en daardoor onvoorbereid blijven en zich als domme en fout geïnformeerde prooidieren gedragen tussen de roofdieren.

    En vergeet niet dat misschien 5 procent van de instroom oprecht en werkelijk vluchteling is. Deze mensen verdienen hulp en opvang totdat ze terug kunnen.

    De rest is geboefte of zijn leeglopers en profiteurs, die kunnen of willen vanwege de consequenties van hun dafen nooit meer terug, die hebben een groot en duister verleden en zullen daarmee voor de rest van hun leven anderen blijven opzadelen in Nederland….En dat met behulp en medewerking van de door de Cabal/schaduwmachten geïnstalleerde corrupte politici, met een verziekte en corrupte overheid die de rollen omdraaien en het eigen volk verraadt en wegzet als dom, slecht, xenofoob of racist.

    Wakker worden en begrijpen, mensen, om u zelf goed te kunnen beschermen, want de overheid en politiek doen dat niet, die gooien u met datanische liefde en een Judas lach voor de roofdieren.

    9 likes
    • @Weg met ons

     Zo, jij slaapt heerlijk of niet? Maanden geleden had je nog een totaal andere visie. Wat NOS en Telegraaf wel niet met je doen.

     Beste ‘weg met ons’, volgens mij wil je toch echt zelf weg. Vraag voor jou: wat doen jouw leiders toch in al die oh zo gevaarlijke landen? Je bent tenslotte nog niet ‘weg’, dus het zijn wel degelijk jouw leiders. Je staat er ook zeker achter, want je opent se aan aanval op alles, behalve jouw leidere. Op zn minst is dat opvallend te noemen.

     5 likes
     • @J. Hofmans

      Mijn mening over de mainstream en de mainstream media is evident en m.i. altijd hetzelfde geweest, ik geef vaak alleen aan welke weg, beeld of richtimg men volgt en welke bedoeling eventueel daar erachter kan zitten.

      Verder zou ik echt niet weten of de leiders die je aanhaalt, mijn leiders zijn. Het woord “leiders” alleen al impliceert dat ik niet zou kunnen denken of handelen vanuit mijzelf. Natuurlijk is dat ook zo, omdat de huidige leiders juist dat steeds verder proberen te voorkomen, dat mensen denken en handelen vanuit hen zelf.

      Zou je anders iets specifieker kunnen zijn welke leiders je bedoelt als mijn leiders? Weet echt niet hoe je het bedoelt of om wie het gaat.

      Vind je aanval daarom redelijk vreemd, alsof ik degene ben die hier leiders loopt te verdedigen. Zelfs Poetin en Trump krijgen van mij niet het voordeel van de twijfel. Hoewel ik in de huidige situatie Poetin nog het meest de meest redelijke en logische weg zie volgen of verstandig hoor spreken, maar houd er zeker rekening mee dat alles in de wereld gespeeld en een onderdeel kan zijn van een groter plan.

      5 likes
 2. De Manchester “aanslag” was zo nep als maar kan. Geen bewijzen van onmiskenbaar zichtbare wonden, geen lijkschouwer rapporten, en zogenaamde slachtoffers zijn achteraf bij families terug te vinden. Je kunt op de videos van ‘paniek’ zien hoe mensen buitengewoon verveeld erbij staan toe te kijken. De video van de man die zich zogenaamd opblies was 3 dagen ervoor geschoten als een OEFENING! Totaal en absoluut NEP. Laat je niet voor de gek houden!

  11 likes
  • @Arwijn

   Tja, het probleem is en blijft dat de meerderheid in onzin gelooft.

   6 likes
  • @Arwijn

   Met je eens. Hetgeen niet nep is, is het waar jij en wij vele mensen dagelijks mee worden geconfronteerd.

   Daar waar wij tegenwoordig letterlijk over struikelen en door en voor kaal worden geplukt en zeker geen mening over (zouden??) mogen hebben.

   Dat alles vindt overal en steeds vaker plaats. Verkracht, vermoord, bestolen, beroeid worden en ziek en kapot gemaakt als een weerloze kudde slaven…. Klinkt onrealistisch en onwaar voor degene die nog dromerig leeft in de vorige eeuw, maar niet voor degene die leeft in de huidige realiteit en helder denkt.

   Angst is, weten we, een slechte raadgever, maar dat er überhaupt angst heerst in de huidige wereld waarin we leven (leven mensen nog wel??) is werkelijk te absurd voor woorden en niet meer te bevatten.

   Angst verkoopt, vergeet dat ook zeker niet!!! En daar maakt het schuim van deze aarde zeker gebruik van.Vandaar de vele nep aanslagen of juist echte door de macht uitgevoerde aanslagen….. Men vindt zichzelf slimme en intelligente jongens en meisjes? Vies en doortrapt bedoelen ze zeker, want in het rotte en over lijken gaan voor eigen gewin zijn deze ‘mensen’ uitmuntend.

   Rich and famous, door over lijken te gaan is dat de uitdaging van dergelijke geesteszieken. Het is pas werkelijk een kunst en uitdaging om rijk en bekend te worden zonder een spoor van ellende en destructie achter zich te trekken, maar juist rijkdom en bekenheid te delen en daarbij de mens naar een hoger en mooier niveau te tillen. Echter, dan word je als een naïeve dromer en idioot weggezet en betekent dat min of meer ten ondergaan of net zo verrot worden als de rest van de wereld.

   3 likes
 3. Als men nog steeds denkt dat het Verenigd Koninkrijk – waar ik overigens geboren ben – een lieverdje is, slaap zacht zou ik zeggen. De regering heeft honderden jaren ellende en vooral slachtoffers gebracht. Al die kolonies, oorlogen en leugens. Ja, in 2018 nog steeds, maar dan op een nog slinksere wijze. Wie vormt nou het gevaar? Het westen die continu landen binnenvalt? Of landen die geen een westers land binnen zijn gevallen. Al die nepaanslagen hier stellen overigens helrmaal niets voor in vergelijking met wat het westen wereldwijd uitspookt..en toch blijven wijzen naar anderen.

  3 likes
  • Juist alles wat hier gebeurt is in geen verhouding met wat in midden oosten gebeurt of nog gaat gebeuren en vormt gewoon een smoes om die regio zijn wil op te leggen, mn plan 21 van de nieuwe wereld orde?

   1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

archeologen

Archeologen doen ‘verbazingwekkende ontdekking’ bij Stonehenge: Grootste prehistorische monument ooit gevonden

Archeologen hebben rond een oude nederzetting in ...

professor

‘Professor Lockdown’ gefinancierd door vaccinmakers, onthult (verwijderde) docu

Neil Ferguson, de professor die de Britse ...