Buitenland

Spionnen en terroristen. Hoe hecht zijn de banden tussen de Britse overheid en de dader van de zelfmoordaanslag in Manchester?

Help mee door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is opnieuw een link gevonden tussen de Britse overheid en de dader van de aanslag in Manchester vorig jaar mei. De aanslagpleger, Salman Abedi, blijkt drie jaar ervoor door de Britse marine te zijn gered uit Libië.

De vader van Salman, Ramadan Abedi, was in Libië een prominent lid van de Libische Islamitische Gevechtsgroep (LIFG), een radicale groep die banden heeft met Al Qaida.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

In 2002 beschuldigde klokkenluider en oud-MI6-agent David Shayler de Britse inlichtingendiensten van het financieren van LIFG om Gaddafi te vermoorden.

Ontkende

De LIFG zou in februari 1996 hebben geprobeerd Gaddafi te doden, maar dat mislukte. De overheid ontkende de beschuldiging.

Groot-Brittannië verleende asiel aan veel leden van de LIFG, waarvan het grootste deel terechtkwam in Manchester, waar Salman werd geboren.

In april dit jaar gaf de Britse overheid eindelijk toe banden te hebben met de LIFG.

Communiceerde

Minister Alistair Burt zei: “Tijdens het Libische conflict in 2011 communiceerde de Britse overheid met een groot aantal Libiërs die betrokken waren bij de strijd tegen de troepen van Gaddafi.”

“Waarschijnlijk ging het daarbij ook om leden van de Libische Islamitische Gevechtsgroep,” voegde hij toe.

Witte Helmen

Salman Abedi reisde vaak heen en weer tussen Manchester en Tripoli en hij vocht met zijn vader in de burgeroorlog, ook nog nadat Gaddafi was gevallen.

De geschiedenis lijkt zich nu te gaan herhalen. Groot-Brittannië heeft asiel aangeboden aan de Syrische Witte Helmen, die nauwe banden hebben met terroristische groeperingen.

[RT]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

Nogmaals geplaatst, plus aanvulling.

Waarom onveiligheid, angst en terrorisme zo goed verkoopt. Daarom stroomt de EU o.a. vol?

Handel is handel en als de glaszetter niets heeft te doen, wat dan? Dan zorgt hij toch zelf voor veel kapotte ramen of voor hooligans die graag vernielen.

https://decorrespondent.nl/6327/israel-exporteert-niet-alleen-wapens-maar-ook-angst/2255838026211-cf58709c

Hoe vies, laag en doortrapt propageert de mainstream media opeens chrystal meth of wellicht binnenkort flakka??

Wat gaan wij binnenkort vernemen van doorgedraaide ex huursoldaten en ander losgelaten misdadig volk uit het MO in Europa/NL? Gaat de afbraak en angst modus in Europa niet snel genoeg? En moet het geheel vele tandjes hoger?

https://nos.nl/artikel/2244214-steeds-meer-crystal-meth-in-nederland-geproduceerd.html

Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

De Manchester “aanslag” was zo nep als maar kan. Geen bewijzen van onmiskenbaar zichtbare wonden, geen lijkschouwer rapporten, en zogenaamde slachtoffers zijn achteraf bij families terug te vinden. Je kunt op de videos van ‘paniek’ zien hoe mensen buitengewoon verveeld erbij staan toe te kijken. De video van de man die zich zogenaamd opblies was 3 dagen ervoor geschoten als een OEFENING! Totaal en absoluut NEP. Laat je niet voor de gek houden!

J. Hofmans
J. Hofmans
5 jaren geleden

Als men nog steeds denkt dat het Verenigd Koninkrijk – waar ik overigens geboren ben – een lieverdje is, slaap zacht zou ik zeggen. De regering heeft honderden jaren ellende en vooral slachtoffers gebracht. Al die kolonies, oorlogen en leugens. Ja, in 2018 nog steeds, maar dan op een nog slinksere wijze. Wie vormt nou het gevaar? Het westen die continu landen binnenvalt? Of landen die geen een westers land binnen zijn gevallen. Al die nepaanslagen hier stellen overigens helrmaal niets voor in vergelijking met wat het westen wereldwijd uitspookt..en toch blijven wijzen naar anderen.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x