Buitenland

19-jarige belandt op IC na tweede dosis van Pfizer-vaccin

Help anderen door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Israël is een 19-jarige man vijf dagen nadat hij zijn tweede dosis van het coronavaccin had gekregen op de IC opgenomen. Bij de jongeman is myocarditis geconstateerd, een ontsteking van het hartspierweefsel.

Het is nog niet duidelijk of de ontsteking een bijwerking is van het vaccin. In de Verenigde Staten zijn echter een aantal gevallen van myocarditis gemeld die konden worden gelinkt aan Covid-19, schrijft The Jerusalem Post.

“Het feit dat de klachten zich meteen na de vaccinatie voordeden, doet vermoeden dat een immunologische reactie de ontsteking heeft veroorzaakt, zei arts Abdulhadi Farojeh.

De jongeman had na de prik een verhoogde hartslag, was kortademig en voelde een scherpe pijn in zijn armen, zei arts Badarnih Bahaa. Als myocarditis niet wordt behandeld, kan de aandoening leiden tot hartritmestoornissen en zelfs de dood. De 19-jarige had verder geen onderliggende aandoeningen.

Nederland

In Nederland zijn tot nu toe 1763 meldingen met 7713 vermoede bijwerkingen binnengekomen bij het Lareb. In 12 gevallen gingen het om een heftige allergische reactie bij het vaccin van Pfizer. Bij zes meldingen was er een anafylactische reactie.

Er is ook één melding van overlijden na de vaccinatie. Het betreft een 90-plusser met onderliggende gezondheidsproblemen. De doodsoorzaak is niet bekend, zegt het Lareb, toevoegende dat de melding nog nader wordt onderzocht.

4.7 50 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Maar Angela Merkel heeft gezegd: pas na vaccinatie krijgt het volk zijn vrijheid terug dan wel diegene die gevaccineerd zijn, krijgen meer vrijheden.

Het is alleen jammer dat je dat mogelijk moet bekopen met letsel, blijvend letsel of zelfs de dood.

Mengele is wieder da.

Arnie
Arnie
2 jaren geleden

Sommige mensen zijn zo desperaat om hun vrijheid weer terug te krijgen (krijgen we niet) dat ze zelfs Russische roulette ervoor over hebben…

Wytske
Wytske
2 jaren geleden

Zielig voor de mensen die nooit een kritisch geluid hebben gelezen of gehoord, omdat ze alleen het fake-nieuws op TV en de kranten zien. Ze doen het voor hun medemens in het volste vertrouwen laten inspuiten en dit vind ik verdrietig en is gewoon moord.

Voor de mensen die “wappies” en “complotgekkies” roepen als je kritisch bent over dit mRNA vaccin, of die opzettelijk undercover onrust stoken als je het niet met het beleid eens bent, vind ik het hun verdiende loon.

Jacob
Jacob
2 jaren geleden

Niet luisteren hoor mensen, je gewoon als tamme schapen laten behandelen en vaccineren. We hebben u gewaarschuwd voor de eventuele gevolgen zoals hierboven.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

42
0
We lezen graag je reactie!x