Partnerbijdragen

Steeds meer mensen gebruiken massaal vergelijkingssites om te besparen op hun vaste lasten

Help anderen door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is natuurlijk geen geheim dat je relatief eenvoudig flink kunt besparen op je vaste lasten. Alleen als we al kijken naar bijvoorbeeld onze verzekeringen en abonnementen, dan zien we dat een groot gedeelte van de mensen al jaren bij dezelfde provider zit voor internet en televisie en ook hun nutsvoorzieningen al jarenlang bij hetzelfde bedrijf afnemen.

Niets mis mee uiteraard, maar wel ontzettend zonde.

Wist je namelijk dat je eenvoudig via de prijsvergelijker Pricewise allerlei verschillende verzekeringen en dus ook verzekeraars met elkaar kunt vergelijken. Breng dus in kaart wat je nu betaalt en kijk hoeveel je maandelijks zou kunnen besparen. Hoe dit exact werkt en waar je allemaal op moet letten, vertellen we je nu!

Breng je vaste lasten in kaart

Zonder te weten wat je betaalt en bij welke bedrijven je ‘zit’, is het lastig vergelijken. Breng daarom eerst alle vaste lasten in kaart. Dit kun je eenvoudig doen door je bankafschrift erbij te pakken van de afgelopen 6 maanden en naar je afschrijvingen te kijken. Vooral in de huidige tijd, met het internetbankieren, is het natuurlijk zo geregeld.

Heb je alles in kaart gebracht, dan is het allereerst tijd om abonnement op te zeggen welke je niet (meer) gebruikt. Stel dat je nog ergens een paar euro betaalt voor een streamingdienst, dan is dit natuurlijk zonde geld. Zeg dit waar mogelijk direct op, zodat je meteen de eerste euro’s hebt bespaard. Nadat je dit hebt gedaan, is het tijd voor de volgende stap.

Internet en digitale tv vergelijken

Nadat je alles in kaart hebt gebracht, is het tijd om te gaan vergelijken. Online je abonnement voor digitale tv vergelijken is vandaag de dag via de verschillende prijsvergelijkers zo gebeurd. Wel is het goed te weten wat je daadwerkelijk zoekt en ook nodig hebt.

Het kan bijvoorbeeld heel goed zijn dat je kinderen inmiddels allang de deur uit zijn, maar jij nog altijd een internet abonnement hebt met een torenhoge snelheid, zodat de kinderen zorgeloos konden streamen.

Zo kun je niet alleen besparen door over te stappen naar een goedkopere aanbieder, maar kan het ook heel goed zijn dat je met een ‘downgrade’ van je abonnement bij je huidige provider geld kunt besparen. Kortom, voldoende opties dus.

Blijf kritisch

Nadat je alles hebt vergeleken en waar nodig bent overgestapt, is het zaak om kritisch te blijven. Zorg er dus voor dat je voor jezelf bijvoorbeeld iedere 6 maanden even een uurtje gaat zitten om alles te bekijken. Zo kan het zijn dat je huidige provider wat aanpassingen heeft gedaan of dat er in je eigen situatie iets is veranderd.

Door kritisch te blijven en je lasten periodiek te blijven monitoren, zul je zien dat je flink wat geld kunt besparen. Het kost je namelijk weinig tot geen moeite. Je kunt vaak in één oogopslag zien wat een ander je te bieden heeft, zodat je relatief snel je keuze kunt maken. Vaak gaat het alleen om je internet en tv abonnement, je energiecontract en wellicht wat verzekeringen.

5 4 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Partnerbijdragen

Deze partnerbijdrage wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd gast-artikel. De inhoud van partnerbijdragen valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x