Het Complot

Stervende Irakveteraan schrijft laatste brief aan Bush en Cheney

Help mee door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Enkele dagen na de aanslagen op 11 september 2001 besloot de destijds 22-jarige Tomas Young uit Kansas City bij het leger te gaan.

Minder dan drie jaar later werd hij niet gestationeerd in Afghanistan, waar volgens oud-president Bush de vijanden van zijn geboorteland  zouden zitten, maar in Irak.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Op 4 april 2004 werd het convooi van Young aangevallen door opstandelingen. Een kogel uit een AK-47 beschadigde zijn wervelkolom. Een tweede kogel raakte zijn knie. Young zou nooit meer kunnen lopen.

Rijkdom en macht

De Irakveteraan werd daarna bekend vanwege zijn krachtige kritiek op de Amerikaanse overheid. Young zal spoedig komen te overlijden, maar niet voordat hij een brief aan Bush en oud-vicepresident Dick Cheney heeft geschreven over de tiende verjaardag van de inval in Irak.

Een passage uit Youngs brief, die werd gepubliceerd op TruthDig:

Ik schrijf deze brief, mijn laatste brief, aan u meneer Bush en meneer Cheney. Ik schrijf omdat ik denk dat u de verschrikkelijke menselijke en morele consequenties van uw leugens, manipulatie en verlangen naar rijkdom en macht niet kunt bevatten. Ik schrijf deze brief omdat ik voor mijn dood duidelijk wil maken dat ik samen met honderdduizenden medeveteranen, miljoenen medeburgers en honderden miljoenen mensen in Irak en het Midden-Oosten, weet wie u bent en wat u heeft gedaan. U mag dan wellicht ontsnappen aan gerechtelijke vervolging, maar in onze ogen bent u schuldig aan oorlogsmisdaden, plundering en moord, waaronder de moord op duizenden jonge Amerikanen, mijn medeveteranen, wiens toekomst door u is ontnomen.

Vergeving

Young noemt het laf dat Bush en Cheney zelf niet in dienst zijn gegaan en roept ze op voor het oog van de wereld en met name het Iraakse volk te smeken om vergeving.

Young was te zien in de documentaire Body of War uit 2007, die verhaalde over zijn revalidatieproces en de Irakoorlog. De veteraan zei af te zullen stappen van zijn levensverlengende medicijnen. Hij is van plan in april zijn leven te beëindigen.

“Het is tijd,” zei hij terwijl hij naast zijn vrouw zat. “Ik heb gekozen voor stervensbegeleiding zodat mensen de kans hebben om langs te gaan en afscheid te nemen. Dat is mijn ogen eerlijker dan een afscheidsbrief.”

De rest van het interview met Young is hier te lezen.

Bron: Huffingtonpost.com Foto: Claudia Cuellar

Lees ook: Why Bush, Blair should be charged with war crimes over Iraq invasion

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

70 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Koning Biff
Koning Biff
11 jaren geleden

Het is hoog tijd dat Bush, Cheney en Blair worden berecht voor hun misdaden.
Ik ben natuurlijk geen jurist of aanklager en van straf heb ik geen verstand. Neem me dus niet al te serieus als ik zeg:

KIELHALEN DIE BOEVEN!!

Wesley
Wesley
11 jaren geleden

Hij heeft gelijk over de beschuldigingen aan het adres van Bush en Cheney.

Echter, hij is zelf hoofdschuldige. Het was niet Bush, niet Cheney maar meneer Young die gewapend op pad ging om dood en verderf te zaaien. Weliswaar aangestuurd door Bush, maar desalniettemin volkomen vrijwillig.

Bush en Cheney moeten inderdaad smeken om vergeving en excuses aanbieden. Maar meneer Young zou op zijn blote knieën gebogen moeten zitten met zijn neus tot op de grond en heel, heel erg nederig zijn excuses aanbieden.

Ik wens hem niet dood, maar heb zeker geen medelijden. Ik heb medelijden met de slachtoffers van meneer Young.

S0M30N3
S0M30N3
11 jaren geleden

Kielhalen!

Sander
Sander
11 jaren geleden

Groot gelijk heeft hij, zo jammer die oorlogen puur uit eigenbelang (wat uiteraard bijna elke oorlog is, maar dat terzijde) maar het toch brengen als ‘oorlogen voor de democratie’. Terwijl het verre van democratie is, het is een beetje hetzelfde als in de atheense democratie, wat ook verre van een democratie was maar waar de mensen het toch graag zo noemde.
Ik ben al lang blij dat nederland niet meedoet in de moderne kruistochten, bijvoorbeeld de oorlogen om moslims te onderdrukken in sommige landen. Net als dat moslims uiteraard ook genoeg fout doen tegen christenen. Maar hoezo kunnen mensen van verschillende geloven (en ook mensen die niet geloven tegen mensen die geloven) elkaars mening niet accepteren? En met name gelovigen neem ik dat kwalijk, het gaat toch immers om naasdeliefde? En de acceptatie van ook de mensen die anders (of minder) zijn, jezus ging immers ook om met crimenelen en hoeren.

Ps. nee ik ben niet (meer) gelovig, niet op elk punt iig

Back to top button
70
0
We lezen graag je reactie!x