Gezondheid

‘Historisch’ verbod op hormoonverstorende onkruidverdelgers in de Europese Unie

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voor het eerste heeft de Europese Commissie twee pesticiden verboden die een hormoonverstorende werking hebben. Ze worden onder meer in verband gebracht met kanker, onvruchtbaarheid en geboorteafwijkingen.

De pesticiden hebben een schadelijke invloed op het hormoonsysteem en verstoren zo de ontwikkeling van geslachtsorganen bij ongeboren baby’s en jonge kinderen. Bovendien blijkt uit steeds meer wetenschappelijk onderzoek dat ze kankerverwekkend zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Unaniem

De Europese Commissie heeft unaniem beslist om het gebruik van de twee pesticiden, Amitrol en Isoproturon, vanaf 30 september te verbieden.

Amitrol wordt onder verschillende merknamen in tenminste 10 lidstaten op grote schaal gebruikt als onkruidverdelger. Uit een analyse van de Europese voedselwaakhond EFSA is gebleken dat de pesticide ongeboren kinderen kan schaden en nadelige effecten kan hebben op de schildklier en geslachtsorganen.

Blij

Isoproturon wordt in 22 EU-lidstaten verkocht als onkruidverdelger in de graanteelt. Volgens de EFSA is deze pesticide schadelijk voor de voortplanting.

Milieu- en gezondheidsorganisaties zijn blij met het ‘historische’ verbod. Ze benadrukken dat er tientallen andere hormoonverstoorders zijn waarover de Europese Commissie nog moet beslissen.

[IPS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
onbekend
onbekend
8 jaren geleden

Maar intussen kankerverwekkende glifosaat gewoon weer voor 10 jaar goedkeuren!!

Maarten
Maarten
8 jaren geleden

Ik verwacht dat er ergens om en nabij september een ‘nieuwe’ onkruid verdelger op de markt komt. Dat zal dan identiek zijn aan Amitrol en Isoproturon, maar met een andere naam.
Net als met ‘de Europese grondwet’ die door balkenende met een ander naampje werd door gedrukt en waarschijnlijk ook zal gebeuren met ons NEE tegen het associatie verdrag met Oekraine.

trackback
Eindtijdberichten en ander belangrijke nieuwsfeiten, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
Bob
Bob
8 jaren geleden

Voor uw een domme reactie plaatst moet uw eerst eens gaan uitzoeken waarom het 10 jaar geleden geen probleem was en nu wel!!

Als uw daar de werkelijkheid van gaat inzien gaat alles goed komen.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x