Buitenland

Must read: “De berichtgeving over Syrië is de grootste medialeugen van deze tijd”

Help ons door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voordat de oorlog losbarstte in Syrië was het een harmonieus land. Verschillende geloofsgemeenschappen leefden vreedzaam naast elkaar, het onderwijs was gratis en er was nauwelijks armoede.

Dat stelt de Belgische pater Daniël Maes (78), die sinds 2010 in het stadje Qara verblijft, in gesprek met het AD.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hij merkt op dat de protesten tegen de regering van Assad van buitenaf werden aangewakkerd.

Tweespalt

Buitenlandse terroristen pleegden moorden om onder de Syrische bevolking, die heel eensgezind was, tweespalt te zaaien, aldus Maes.

De pater zegt dat het een wonder is dat hij nog leeft: “Dat hebben we te danken aan het leger van Assad en Vladimir Poetin.”

Hij vertelt dat rond Qara duizenden terroristen waren gelegerd. “Ze waren allemaal gelieerd aan Al Qaida en tot de tanden bewapend door het Westen.”

Pure onzin

Volgens pater Maes is de berichtgeving over Syrië de grootste medialeugen van deze tijd. “Er zijn onder journalisten te veel meelopers.”

“Over Aleppo is pure onzin verkocht,” zegt Maes, die benadrukt vanuit eigen observatie te spreken. “Het is de Amerikanen te doen om pijpleidingen en grondstoffen en het tegenwerken van Poetin. Ze willen het land te gronde richten.”

Duivelin

Maes noemde Hillary Clinton eerder een duivelin in wijwater omdat zij als minister van Buitenlandse Zaken ‘het conflict opstookte’.

Hij is blij met Trump omdat ‘hij ziet wat ieder normaal mens begrijpt: dat de Verenigde Staten moeten stoppen met het ondermijnen van landen die grondstoffen bezitten’.

[AD]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jelle
Jelle
7 jaren geleden

Juist Klare taal

weg met ons
weg met ons
7 jaren geleden

Heb het artikel gelezen en verbaas mij erover dat een krant als de AD dit wilde plaatsen, maar nog mooier beter zou zijn als dit nieuws bij de NOS en Telegraaf, de hardcore mainstream zou zijn te lezen en te horen. Nergens is dit nieuws, wat al eerder door de westerse huurlingen vermoorde pater Frans van der Lugt naar buiten was gebracht, ingeslagen als een bom??…..Oorverdovend stil zijn de jakhalzen en de fascisten, want de grond wordt ze nu te heet onder de voeten? De waarheid komt dichterbij? Bang om te worden uitgerookt en de leugens op leugens bekend zullen worden gemaakt?

En nog even over de proxy legers, de huursoldaten, beter omschreven als huurmoordenaars en geestelijk zwakbegaafde killers die door verschillende landen worden betaald, al deze ‘soldaten’, deze evenzo grote smeerlappen (je hebt puissant rijke, je hebt belangrijke, je hebt grote, je hebt doorsnee en je hebt kleine smeerlappen, maar smeerlappen en moordenaars zijn ze allemaal), maar al deze moordenaars tot aan de CIA en Mossad getrainde terroristen staan stijf van de captagon.

https://www.google.nl/search?q=kaptagon&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=C5OHWLyHLsmCaJqJgZgB#q=captagon

Gezinusk
Gezinusk
7 jaren geleden

Het verschil tussen de NOS, het AD en de Telegraaf is de naam. Voor de rest een pot nat. Als je niet gedesinformeerd wilt worden adviseer ik weg te blijven van dergelijke media!

Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
7 jaren geleden

Rusland wil zijn olie en gas verkopen aan Europa!
En het westen wil aan de wensen van Saudi Arabië, Koeweit en Qatar voldoen door een oliepijpleiding direct naar Europa te maken!
Het probleem is Syrië en Assad………….honderdduizenden doden is geen enkel probleem voor hebzucht.
Al Qaida en Isis en Al Nushra en de Taliban zijn proxy-legers van het westen.
Dat Rusland heeft ingegrepen is genoeg redenen om WWIII te ontketenen met mensen als Hillary en Obama die betaald/gesponsord worden net als de totale “Linkse” westerse politiek (op Wilders, Trump, Farage en Le Pen na) en ook de westerse media door Qatar!
Dat is ook de redenen dat moslims geknuffeld worden!
,,De Amerikanen en hun bondgenoten willen het land te gronde te richten.”
http://www.ad.nl/nieuws/poetin-en-assad-hebben-mijn-leven-gered~add21ab7/

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x